Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Magazín

Dôvera fanúšikov voči vedeniu tímov VIII. - Pacifická divízia (2/2)

S letnou anketou hodnotiacou manažmenty zodpovedné za riadenie tímov NHL sa dostávame k záverečnej, ôsmej časti. Na zhodnotenie výsledkov nám zostali len posledné tímy z už načatej Pacifickej divízie. Nájdeme tu vedenie celku, ktorý bol v nedávnych ročníkoch veľmi úspešný, no aj ďalšie, ktoré patria k tým vôbec najhorším.

Ankety sa zúčastnilo vyše 200 respondentov fanúšikovskej základne. Rozdelená bola do šiestich rôznych kategórií, ktoré sú veľmi podstatné pri riadení klubu. Ide o: budovanie súpisky tímu, manažovanie platového stropu, draft/vývoj hráčov, výmeny hráčov, podpisy voľných hráčov a vízia, ktorú má (alebo nemá) každý tím do budúcna. Tie potom fanúšikovia hodnotili v škále 1-10 (10 je najlepšie).

Prieskum tiež zistil, že najdôležitejšou je pre nich kategória draftu a následného rozvoja hráčov. Naopak, podpisy voľných hráčov sa im zdajú najmenej podstatné. Nakoniec tiež boli opýtaní, ako sa zmenila ich dôvera voči vedeniu za posledný rok. Aby nedošlo k zaujatosti fanúšikov, jednotlivé tímy boli hodnotené priaznivcami iných klubov. Koľko dôvery by mali manažéri u vás?

Sériu zakončujeme poslednými tromi tímami Pacifickej divízie:

logo

5. Los Angeles Kings

Celkové umiestnenie v NHL: 20. miesto so skóre 6,10

Až na chvoste druhej desiatky tímov nájdeme Los Angeles, klub, ktorý len pred dvoma rokmi získal svoj druhý Stanley Cup v priebehu troch sezón. Dôvod je však jasný – zlé kontrakty niektorých hráčov. Práve kategória spravovania platového stropu výrazne zráža celkové hodnotenie vedenia Kings (až 25. miesto). Tím má stále solídne jadro, ale pre nedostatok miesta pod platovým stropom ho generálny manažér Dean Lombardi nemôže posilniť. „Králi“ sa tak musia spoľahnúť na lepšie výkony Dustina Browna či Mariána Gáboríka, aby opäť dosiahli úspech.

Výsledky ankety (umiestnenia celkovo v NHL):

- Budovanie tímu:  
11. miesto
6,99
- Manažovanie platového stropu:
25. miesto
4,92
- Draft / vývoj hráčov:
20. miesto
6,11
- Výmeny hráčov:
19. miesto
6,05
- Podpisy voľných hráčov:
13. miesto
5,79
- Vízia:
16. miesto
6,50
Priemerné skóre: 6,10
Vývoj dôvery za posledný rok:
graf

Výsledky tímu v sezónach 2014/15, resp. 2015/16:
2014/15: 95 bodov (4. v divízii), nepostúpili do play-off
2015/16: 102 bodov (2. v divízii), prehrali vo štvrťfinále konferencie

Zmeny v kádri po skončení sezóny 2015/16:
- Príchody: Teddy Purcell (Florida), Tom Gilbert (Montreal), Zach Trotman (Boston), Jeff Zatkoff (Pittsburgh), Michael Latta (Washington), Patrik Bjorkstrand (Zagreb/KHL), Devin Setoguchi (Davos/ NLA, skúška)
- Odchody: Vincent Lecavalier (koniec kariéry), Milan Lucic (Edmonton), Jamie McBain a Luke Schenn (obaja Arizona), Jhonas Enroth (Toronto), Kris Versteeg (Edmonton, skúška)

logo

6. Edmonton Oilers

Celkové umiestnenie v NHL: 27. miesto so skóre 3,90

Edmonton nepostúpil do play-off už dlhých desať sezón. Po výrazných zmenách v personáli a príchode Connora McDavida fanúšikovia dúfali, že by to mohla byť konečne dlhšia sezóna. No nebola, Oilers skončili poslední v konferencii. Očakávali sa preto zmeny. Nikto však ani vo sne nemohol čakať, akú zlú výmenu generálny manažér Peter Chiarelli spácha. Vymeniť jedného z najlepších ľavých krídelníkov v lige za top-4 obrancu, to chce guráž. 27. miesto v ankete je pre vedenie „Olejárov“ možno ešte milosrdným. A ani Milan Lucic to nezachráni.

Výsledky ankety (umiestnenia celkovo v NHL):

- Budovanie tímu:  
28. miesto
3,83
- Manažovanie platového stropu:
24. miesto
4,93
- Draft / vývoj hráčov:
27. miesto
4,32
- Výmeny hráčov:
28. miesto
2,37
- Podpisy voľných hráčov:
28. miesto
3,88
- Vízia:
26. miesto
3,71
Priemerné skóre: 3,90
Vývoj dôvery za posledný rok:
graf

Výsledky tímu v sezónach 2014/15, resp. 2015/16:
2014/15: 62 bodov (6. v divízii), nepostúpili do play-off
2015/16: 70 bodov (7. v divízii), nepostúpili do play-off

Zmeny v kádri po skončení sezóny 2015/16:
- Príchody: Drake Caggiula a Patrick Russell (obaja NCAA), Adam Larsson (New Jersey), Milan Lucic (Los Angeles), Jonas Gustavsson (Boston), Jesse Puljujärvi (Kärpät/Liiga, draft), Kris Versteeg (Los Angeles, skúška)
- Odchody: Lauri Korpikoski (vykúpený zo zmluvy), Taylor Hall a Luke Gazdic (obaja New Jersey), Adam Clendening (NY Rangers), Adam Cracknell (Dallas), Adam Pardy (Florida, skúška)

logo

7. Vancouver Canucks

Celkové umiestnenie v NHL: 30. miesto so skóre 2,91

Nebolo to ani len tesné. Vancouver skončil posledný v piatich anketových kategóriách (v 6. predposledný). Jeho vedenie teda s prehľadom okupuje 30. miesto. Éra generálneho manažéra Jima Benninga nepriniesla hádam nič pozitívne. Je síce chvályhodné, že sa Canucks snažia zostať ako tak konkurencieschopní, kým sú ešte v tíme Sedinovci, no to im do budúcna nijako nepomôže. Klub nemá žiadnu víziu a neminie ho kompletná prestavba. Fanúšikom „Kosatiek“ nezostáva nič iné než len dúfať, že to už bude pod iným vedením. Nie, naozaj nechcete, aby váš tím viedol tento manažment.

Výsledky ankety (umiestnenia celkovo v NHL):

- Budovanie tímu:  
30. miesto
2,70
- Manažovanie platového stropu:
30. miesto
3,17
- Draft / vývoj hráčov:
29. miesto
3,92
- Výmeny hráčov:
30. miesto
2,23
- Podpisy voľných hráčov:
30. miesto
3,21
- Vízia:
30. miesto
2,19
Priemerné skóre: 2,91
Vývoj dôvery za posledný rok:
graf

Výsledky tímu v sezónach 2014/15, resp. 2015/16:
2014/15: 101 bodov (2. v divízii), prehrali vo štvrťfinále konferencie
2015/16: 75 bodov (6. v divízii), nepostúpili do play-off

Zmeny v kádri po skončení sezóny 2015/16:
- Príchody: Jared McCann (Florida), Yannick Weber (Nashville), Dan Hamhuis (Dallas), Brandon Prust (Toronto, skúška), Linden Vey a Chris Higgins, skúška (obaja Calgary), Radim Vrbata (Arizona)
- Odchody: Reto Berra (Florida), Nick Holden (NY Rangers), Brad Stuart (vykúpený zo zmluvy), Shawn Matthias (Winnipeg), Zach Redmond (Montreal), Andrew Bondarchuk (Dallas), Mikkel Bødker (San Jose), Nate Guenin (Anaheim), Brandon Gormley (New Jersey)




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies