Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

SP: Tatar skóroval, ale Kanada vyhrala prvé finále 3:1 + video

V utorok bol na programe prvý finálový zápas Svetového pohára medzi domácou Kanadou a Výberom Európy aj s päticou Slovákov. Zmiešaný tím odohral s favoritom vyrovnaný súboj, ale nakoniec prehral 1:3. Jeho jediným strelcom bol Tomáš Tatar, druhá hviezda duelu.

vlajka
3:1
(2:0, 0:1, 1:0)
vlajka

Góly: 28. Tatar (Seidenberg, Kopitar) – 3. Marchand (Bergeron, Crosby), 14. Stamkos (Getzlaf), 50. Bergeron (Crosby, Marchand)
Strely: 38-33 (9-13, 17-11, 12-9)

Mikkel Boedker debutuje na turnaji až v prvom finálovom zápase ako náhrada za Mariána Gáboríka, ktorý sa zranil v semifinále. Tréner Ralph Krueger uprednostnil rýchleho korčuliara pred siedmym obrancom Lucom Sbisom.

Európania mohli otvoriť skóre hneď z prvej akcie po nahodení Kopitara pred bránu a následnej dorážke Tatara. Vybojovali si pri tom prvú presilovku, v ktorej nebezpečne vystrelil Josi od modrej čiary. Krátko po jej skončení sa však Kanaďania dostali do úniku dvoch proti jednému, ktorý úspešne zakončil Marchand po nezištnej prihrávke Bergerona. V šiestej minúte sa pretlačil do šance Kopitar, ale minul bránu Pricea. Ten musel zasahovať aj proti dôraznému Vanekovi a neskôr po aktivite Nielsena. Európania sa viac tlačili do útoku, ale v 14. minúte druhýkrát inkasovali. Chárovi zobral puk Getzlaf, ktorý ideálnou prihrávkou našiel pred Halákovou bránou Stamkosa. Zmiešaný tím bol strelecký aktívnejší, ale domáci boli efektívni. Dve chyby premenili na góly a viedli 2:0.

Článok pokračuje pod reklamou

Európa hrala s Kanadou otvorenú partiu aj v úvode druhej tretiny a zamestnávala Pricea. Na opačnej strane musel zasahovať Halák po strele Marchanda. Následne tvrdo vystrelil Streit, ktorý zakončil vydarený úsek hry Európanov. Tým sa aktivita vyplatila v 28. minúte, keď Tomáš Tatar usmernil do brány odrazený puk po strele Seidenberga. O minútu neskôr mohlo byť vyrovnané, ale Tatar sa pred Priceom tentoraz nepresadil po nahodení Sekeru. Po vyrovnanej pasáži s viacerými šancami na oboch stranách hrali prvú presilovku v zápase Kanaďania. V oslabení sa rútil sám na Pricea Sekera, ale bekhendový blafák mu nevyšiel. V závere druhej tretiny dostali Európania druhú presilovkovú možnosť v dueli, ale domáci sa bez väčších problémov ubránili.


Do záverečnej tretiny vstúpila lepšie Kanada. Halák sa musel obracať najmä po nevydarenej rozohrávke spoza brány, pred ktorou číhal Tavares. Hra sa prelievala zo strany na stranu, v 47. minúte nebezpečne vystrelil Josi. V polovici tretiny opäť udrel prvý útok domácich. Crosby našiel v ideálnej pozícii pred bránou Bergerona, ktorý zvýšil vedenie Kanady na 3:1. O ďalší gól sa vzápätí pokúšal Toews po akcii Couturea, ale neuspel ani z dorážok. V 53. minúte sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému Draisaitl s Niederreiterom, ale tomu prihrávka nesadla. Na opačnej strane sa natlačil pred Haláka Duchene. Krueger v závere odvolal Haláka z brány, neskôr si zobral oddychový čas. Európania však už nedokázali skórovať, Getzlaf ešte trafil tyčku odkrytej brány. Kanada si ustrážila výhru 3:1.


Prvou hviezdou zápasu sa stal Crosby, ktorý nazbieral dve asistencie a s deviatimi bodmi si upevnil vedúcu pozíciu v produktivite turnaja. Za druhú hviezdu vyhlásili jediného strelca Európy Tatara, treťou bol Patrice Bergeron. Price prispel k triumfu 32 zákrokmi. Finálová odveta je na programe v piatok o 2:00 ráno nášho času.

Zostava Kanady: Price (Crawford) – Weber, Vlasic, Doughty, Bouwmeester (C), Burns, Pietrangelo – Bergeron, Crosby, Marchand – Stamkos, Getzlaf, Tavares – Perry, Toews, Couture – Duchene, O'Reilly, Thornton

Zostava Európy: Halák (Grubauer) – Seidenberg, Josi, Sekera, Chára (C), Streit, Ehrhoff – Hossa, Kopitar, Tatar – Zuccarello, Nielsen, Bødker – Hansen, Bellemare, Vanek – Niederreiter, Draisaitl, Rieder



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies