Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
5
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
po 1. tr.
LAK
0
CHI
1
Žiadne zápasy
02. 01.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Bondra je preč, aké sú vyhliadky zvyšného dua Slovákov v Chicagu?

Do tréningového kempu Chicaga Blackhawks bolo pozvaných najviac Slovákov – traja (rovnaký počet ako v Los Angeles). Jeden sa však už s kempom rozlúčil. S akými vyhliadkami doň vstúpil Richard Pánik? Čo bude čakať po príchode zo Svetového pohára Mariána Hossu?

Radovan Bondra do kempu vstúpil po tom, čo v minulej sezóne WHL zaznamenal 15 gólov a 15 asistencií v 58 stretnutiach. Jeho šance dostať sa do prvého tímu Chicaga boli prakticky nulové, čo sa potvrdilo, keď ho Blackhawks vyradili zo zostavy skôr ako sa začali hrať prípravné zápasy. Sezónu strávi podľa očakávaní medzi juniormi.

Ostatní dvaja Slováci si zahrajú v prvom tíme.

Hossa má už 37 rokov a mimoriadne dlhé leto by mu mohlo pomôcť dobiť baterky. Už však viac nie je takou ofenzívnou hrozbou. Stále je vynikajúci v defenzívnej hre, a preto sa s jeho menom spája tretí útok. Bude však zaujímavé sledovať, či v ňom nakoniec skončí a kde si nájde svoje miesto. Pravdepodobne sa však aj tak bude v sezóne pri spôsobe vedenia Joela Quennevillea v útokoch meniť.

Článok pokračuje pod reklamou

Zaujímavé bude sledovať aj situáciu okolo Pánika, ktorý je jedným z kandidátov na post krídelníka prvého útoku. Dvadsaťpäťročný martinský rodák v NHL ešte nenaplnil svoj potenciál a po poslednom play-off je nádej, že táto sezóna by mohla byť pre neho konečne prelomová.

Príprava však bude pre neho kľúčová. Zmluvu má platnú na jeden rok, a tak bude mať dostatok motivácie. Už navyše vie, že ak hrá naplno, tak môže byť platným hráčom aj v takom mužstve, akým je Chicago a pod takým trénerom, akým je Quenneville.

Kým Hossa je ešte stále v Toronte a bojuje vo finále Svetového pohára, Pánik už poctivo zarezáva a mal by dostať šancu hrať už v prvom prípravnom zápase, ktorý Chicago absolvuje v stredu proti Pittsburghu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies