Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik opäť skóroval, Budaj s Tatarom vyhrali

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrali piati Slováci. Bodoval iba Richard Pánik, ktorý skóroval už šiestykrát v šiestom zápase sezóny. Peter Budaj vychytal výhru aj pri svojom druhom štarte v ročníku.

Pánik vybavil predĺženie, Chicago potom zdolalo jeho bývalý tím

Chicago prehrávalo o dva góly na konci tretej tretiny, ale napokon porazilo Toronto 5:4 po nájazdoch. V nich ten víťazný premenil Artem Panarin. Nestalo by sa tak, ak by sa v poslednej trojminútovke nepresadili Artem Anisimov (4) a Richard Pánik (6), ktorý strelil už svoj šiesty gól v tomto ročníku a vyrovnal tak zápis z minulej sezóny. Anisimov otvoril skóre zápasu, no potom sa presadili Tyler Bozak (1) a William Nylander (3), ktorí poslali Maple Leafs do vedenia. To zmazal v druhej tretine Tyler Motte (2), no potom skórovali James van Riemsdyk (2) a opäť Nylander, ktorí vedenie ešte zvýraznili. Toronto však napokon prehralo tretí zápas po sebe, kým Chicago oslávilo tretiu výhru z ostatných štyroch duelov. Radosť z nej mal aj Marián Hossa, ktorý sa vrátil do akcie. Odohral 18 minút, počas ktorých si pripísal mínusový bod a štyri strely. Pánik odohral 19 minút a okrem gólu a dvoch plusových bodov zaznamenal aj tri bodyčeky a dve strely. Nimi ohrozil Frederika Andersena, ktorý čelil 35 strelám. O jeden zákrok menej si pripísal Scott Darling. Obranca Brian Campbell pomohol k triumfu troma asistenciami. Hosťujúci Auston Matthews si konto rozšíril o dve.

Pánikov 6. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (CHI), 2. A. Anisimov (CHI), 3. W. Nylander (TOR)

Článok pokračuje pod reklamou

Budaj pomohol Kings zdolať Vancouver prvýkrát v sezóne

Slovenský brankár Peter Budaj je tým mužom, ktorý ako prvý v sezóne doviedol svoj tím k výhre nad Vancouverom. Zastavil 22 striel a všetky tri nájazdy pri domácom víťazstve Los Angeles 4:3. Cancuks neboli ďaleko od ďalšieho veľkého obratu skóre. Po 33 sekundách druhej tretiny prehrávali už 0:3 vďaka gólom Braydena McNabba (2), Tannera Pearsona (4) v presilovke a trojbodového Dustina Browna (2) v oslabení. Markus Granlund (2), dvojbodový Henrik Sedin (2) a Alex Edler (1) však vynútili predĺženie. Poslední dvaja menovaní využili presilové hry, Edler vyrovnal stav 35 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Philip Larsen dvakrát asistoval, Jacob Markström chytil 28 striel. V nájazdoch ho ako jediný prekonal v druhej sérii Pearson, ktorý rozhodol o druhej výhre Kings po sebe rovnakým pomerom. Budaj zastavil nájazdy Baertschiho, Burrowsa aj Suttera. Tomu chytil vo štvrtej minúte duelu veľkú šancu na úvodný gól.

Pearsonov rozhodujúci nájazd:

Budajov efektný zákrok:

Hviezdy duelu: 1. D. Brown (LAK), 2. B. Sutter (VAN), 3. D. Doughty (LAK)

Red Wings opäť vyhrali. Howard vynuloval Sharks

Vyzerá to tak, že Jimmy Howard a Gustav Nyquist (3) reagujú na menej vydarený minulý ročník. Howard zneškodnil všetkých 30 striel pri svojom 23. čistom konte kariéry a Nyquist strelil dva góly, aby pomohli Detroitu k výhre 3:0 nad San Jose. Andreas Athanasiou (1) tiež skóroval z hráčov Red Wings, ktorí po dvoch úvodných prehrách v ročníku vyhrali štvrtý zápas v sérii. „Myslím si, že sme hrali celkom dobre. Dva zápasy v priebehu dvoch dní nie sú až taká veľká vec, ak medzi nimi nemusíte cestovať. Dnes sme urobili dobrú prácu v získavaní pukov a vytváraní protiútokov,“ povedal tréner Jeff Blashill. Brankár Sharks Martin Jones zastavil 29 striel, pričom štyrikrát ho ohrozil aj Tomáš Tatar. Slovenský útočník odohral až 18 a pol minúty, no nebodoval. Jeho tím porazil posledného finalistu, ktorý sa však trápi. San Jose prehralo tri zápasy z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. G. Nyquist, 2. A. Athanasiou, 3. J. Howard (všetci DET)

Séria Canadiens na ľade Bruins pokračuje

Carey Price zastavil vo svojom druhom zápase po chorobe 19 striel, aby pomohol Montrealu k výhre 4:2 nad Bostonom, ktorý v jeho TD Garden zdolal piatykrát po sebe. Brendan Gallagher (3) a Phillip Danault (1) poslali Canadiens do dvojgólového vedenia v druhej tretine, ktoré sa podarilo v tretej dvadsaťminútovke skresať Dominicovi Mooreovi (2) a Ryanovi Spoonerovi (1). Na ich góly však odpovedali Paul Byron (1) a Torrey Mitchell (3). V domácej bráne napokon nastúpil Anton Chudobin, ktorý nahradil uboleného Tuukku Raska a zaznamenal 25 zákrokov. Kapitán Zdeno Chára odohral 24 a pol minúty bez bodového zisku. Pripísal si však tri strely a dva bodyčeky. Boston hral v závere posledné dve minúty presilovku a poslednú minútu dokonca o dvoch hráčov. Nepomohlo mu však už ani odvolanie brankára. V tejto sezóne zatiaľ využil len jednu presilovku zo 17.

Hviezdy duelu: 1. B. Gallagher (MTL), 2. T. Mitchell (MTL), 3. D. Moore (BOS)

Tampa Bay vyhrala prvý zápas vonku

Andrej Vasilevskij urobil 27 zákrokov, Vladislav Namestnikov (1) a Steven Stamkos (3) skórovali na začiatku prvej tretiny a Tampa Bay porazila Ottawu hladko 4:1. Po prehre s Coloradom sa tak vrátila na víťaznú koľaj. V prvom zápase sezóny u súpera sa z gólov tešili aj Alex Killorn (4) a Valtteri Filppula (3). Namestnikov a Filppula pridali aj po asistencii. Čestný úspech Senators mal na svedomí Chris Neil (1). Craig Anderson sa nemohol sťažovať na nedostatok práce – čelil 35 strelám.

Hviezdy duelu: 1. V. Namestnikov (TBL), 2. Ch. Neil (OTT), 3. V. Filppula (TBL)

Harper pomohol Floride k triumfu nad Coloradom

Shane Harper (2) strelil svoje prvé dva góly v NHL, aby doviedol Floridu k výhre 5:2 nad Coloradom. Vincent Trocheck (3) a Jonathan Marchessault (3) zaznamenali po góle a asistencii, no do čierneho sa trafil aj Aaron Ekblad (1). Roberto Luongo urobil 26 zákrokov a Panthers ukončili dvojzápasovú sériu prehier. Avalanche prehrali druhý zápas z ostatných troch. Na úspech im nestačili góly Blakea Comeaua (1) ani Matta Duchenea (3). Semion Varlamov opustil duel s 33 zákrokmi. Posledné tri góly inkasoval v priebehu dvoch minút a 26 sekúnd tretej tretiny. Počas tohto obdobia sa presadil aj Duchene. Colorado ukončilo štvorzápasový trip a ďalší zápas odohrá až v piatok proti Jets.

Hviezdy duelu: 1. S. Harper, 2. J. Marchessault, 3. C. McKegg (všetci FLA)

Hall rozhodol o výhre Devils nad Wild

Taylor Hall (3) sa trafil do čierneho 29 sekúnd po odštartovaní predĺženia, aby rozhodol o výhre New Jersey 2:1 nad Minnesotou. „Vždy je zábavné skórovať, ale je to ešte lepšie, ak je to doma a v predĺžení, kde sme sa predtým trápili,“ povedal Hall. Devils v zápase prehrávali, no v závere tretej tretiny stav vyrovnal P.A. Parenteau (2). Cory Schneider pomohol k druhému domácemu triumfu po sebe 28 zákrokmi a prekonal ho len Joel Eriksson Ek (1), ktorý zažil svoj premiérový zápas v NHL. Devan Dubnyk urobil 30 zákrokov, ale ani to nestačilo na to, aby si Wild udržali nažive víťaznú sériu. Skončila sa po troch dueloch.

Hallov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Hall, 2. P. Parenteau, 3. C. Schneider (všetci NJD)

Voráček s Gostisbeherem doviedli Flyers k výhre nad Carolinou

Jakub Voráček (2) strelil dva góly a pridal asistenciu, Shayne Gostisbehere (1) vsietil víťazný gól a na dva prihral. Najmä táto dvojica sa zaslúžila o domácu výhru Philadelphie 6:3 nad Carolinou. Gólmi k nej prispeli aj dvojbodový Wayne Simmonds (4), Brandon Manning (1) a Matt Read (5). Väčšina z nich padla v sedemgólovej druhej tretine, ktorú Flyers vyhrali 4:3. Hurricanes viedli 2:0 po presných zásahoch Justina Faulka (2) v presilovke a Jordana Staala (2). Domáci potom štyrmi gólmi otočili skóre. Lee Stempniak (4) ešte znížil, ale vyrovnať už hostia nedokázali. Sebastian Aho na ich strane a Ivan Provorov nazbierali po dve prihrávky. Steve Mason prispel k ukončeniu série troch prehier 27 zákrokmi, Eddie Läck urobil o šesť menej. Carolina vyhrala len jeden z piatich duelov v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček, 2. J. Provorov, 3. S. Mason (všetci PHI)

Vesey dvoma gólmi zariadil triumf Rangers nad Washingtonom

Jimmy Vesey (3) strelil dva góly za tri minúty, vrátane víťazného, ktorým rozhodol o výhre New Yorku Rangers na ľade Washingtonu 4:2. „V predošlých zápasoch som mal veľa šancí, no nepadlo mi to tam. Dnešok mi dodá veľa sebavedomia,“ povedala prvá hviezda duelu. Capitals viedli po prvej tretine 2:0 zásluhou Larsa Ellera (1) a Alexa Ovečkina (3). Brandon Pirri (2) v úvode druhej tretiny znížil predtým, ako sa dostal k slovu Vesey. Najskôr v presilovej hre vyrovnal stav na 2:2 a presne o tri minúty neskôr vsietil rozdielový gól na 3:2. Rick Nash v závere poistil triumf Rangers strelou do prázdnej brány. Henrik Lundqvist zastavil 26 striel, jeho náprotivok Braden Holtby 22. Oba tímy majú na konte tri víťazstvá v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. J. Vesey (NYR), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. L. Eller (WSH)

Saros vychytal Nashvillu svoje prvé víťazstvo v NHL

Juuse Saros predviedol 34 zákrokov a doviedol Nashville k domácej výhre 5:1 nad obhajcom titulu Vychytal prvé víťazstvo pri svojom druhom štarte v NHL. Pittsburgh viedol po góle Scotta Wilsona (2) z 52. sekundy zápasu, ale potom už strieľali góly len hráči Predators. Po dva zaznamenali Kevin Fiala (2) s Viktorom Arvidssonom (3), posledný vsietil Calle Järnkrok (1). Víťazný strelil v úvode druhej tretiny Fiala. P.K. Subban s Filipom Forsbergom dvakrát asistoval, Saros si pripísal aj asistenciu pri góle Järnkroka. Marc-Andre Fleury inkasoval všetkých päť gólov z 23 striel a po dvoch tretinách ho vystriedal Mike Condon. Pri debute v drese Penguins chytil všetkých sedem striel. Penguins prehrali už tri zo šiestich zápasov sezóny. Nashvillu chýbali štyria hráči pre otravu jedlom – Fisher, Sissons, Smith a Rinne. Matt Cullen odohral zápas číslo 1300 v kariére.

Hviezdy duelu: 1. K. Fiala, 2. V. Arvidsson, 3. J. Saros (všetci NSH)

Bobrovskij vynuloval Dallas pri jeho jubilejnom triumfe

Sergej Bobrovskij chytil všetkých 32 striel hráčov Dallasu, čím výrazne pomohol Columbusu vyhrať na jeho ľade 3:0. Zapísal sa do klubovej histórie ako prvý brankár so 100 výhrami v jeho drese. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil Josh Anderson (2) v 36. minúte duelu. V tretej tretine zveľadil náskok Scott Hartnell (1) a Matt Calvert uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Zach Werenski asistoval a bodoval aj v jeho štvrtom zápase kariéry, čím vylepšil klubový rekord. Blue Jackets vyhrali dva zápasy za dva dni a vyrovnali si sezónnu bilanciu na 2-2-0. Kari Lehtonen sa prezentoval 23 zákrokmi pri tretej prehre Stars v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. J. Anderson, 3. S. Jones (všetci CBJ)

Perronov hetrik nasmeroval Blues k výhre nad Calgary

David Perron (3) zaznamenal hetrik, vrátane víťazného gólu a pridal asistenciu, aby zariadil víťazstvo St. Louis 6:3 v Calgary, ktoré je preň už štvrté v sezóne. Gólmi k nemu prispeli aj Paul Stastny (3), Patrik Berglund (1) a dvojbodový Alexander Steen (2), ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Alex Pietrangelo dvakrát asistoval a Jake Allen pomohol k triumfu 23 zákrokmi. Prekonali ho Kris Versteeg (2), Michael Ferland (2) a Mark Giordano (1). Sam Bennett s Dennisom Widemanom nazbierali po dve prihrávky, kým Chad Johnson predviedol 34 zákrokov. Ani on však nezabránil piatej prehre Flames v šiestich zápasoch sezóny.

Hviezdy duelu: 1. D. Perron (STL), 2. K. Versteeg (CGY), 3. A. Pietrangelo (STL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 22/25 (88 %) - - - - - - -
R. Pánik (CHI) 18:47 1 0 1 +2 0 2 3
M. Hossa (CHI) 17:53 0 0 0 -1 0 4 0
Z. Chára (BOS) 24:35 0 0 0 0 0 3 2
T. Tatar (DET) 18:27 0 0 0 0 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies