Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Strácajú zápasy pod holým nebom zmysel?

V roku 2008 začala NHL pravidelne organizovať zápasy pod holým nebom na veľkých štadiónoch. Súboje odvekých rivalov a legiend mali prilákať ešte viac fanúšikov. Ich počet však každým rokom narastá a hrozí, že prestanú byť zaujímavé.

Prvý pokusný zápas Heritage Classic sa uskutočnil 22. novembra 2003 v Edmontone medzi domácimi Oilers a Montrealom. Premiérový Winter Classic sa odohral 1. januára 2008 v New Yorku medzi Buffalom a Pittsburghom. Práve ten odštartoval tradíciu novoročných duelov.

S výnimkou výlukového roka 2013 sa odvtedy konal vždy na Nový rok. Do roku 2011 liga organizovala iba tieto zápasy pod holým nebom. Potom však začali pribúdať súboje Heritage Classic a zápasy z takzvanej Štadiónovej série.

Problémom je, že od 1. januára 2014 dodnes videli diváci už 12 zápasov NHL mimo hokejových štadiónov. So všetkými tohtosezónnymi to bude na konci februára 2017 už 15 takýchto duelov. Nehrozí, že sa nimi fanúšikovia „presýtia?“

Článok pokračuje pod reklamou

Samozrejme, zápasy najlepšej hokejovej ligy sveta s najlepšími hráčmi dokážu na futbalové či bejzbalové štadióny prilákať aj 100 000 divákov. Prestížne súboje rivalov, zápasy legiend, špeciálne dresy a jedinečná atmosféra sú niečím špeciálnym.

Zápasy pod holým nebom by sa však mali hrať iba pri špeciálnych príležitostiach. Zvyšovaním ich počtu sa vytráca ich čaro, ľudia si na ne zvyknú a už pre nich nie sú také zaujímavé. Rekordným bol rok 2014, v ktorom sa ich hralo až šesť, z toho štyri v jednom mesiaci.

V tejto sezóne nás čakajú ešte tri, najbližším bude novoročný Centennial Classic medzi Torontom a Detroitom na oslavu stého výročia NHL. Na druhý deň sa odohrá tradičný Winter Classic medzi St. Louis a Chicagom. Posledným bude zápas zo Štadiónovej série, v ktorom sa 25. februára stretnú Philadelphia a Pittsburgh.

Aký počet zápasov pod holým nebom za sezónu je podľa vás ideálny? Vyjadrite sa v komentároch...



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies