Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Budaj je naďalej bez prehry, Tatar vyhral, Crosby skóroval

V utorok bolo v NHL na programe dvanásť zápasov aj s trojicou Slovákov. Ani jeden z nich nebodoval, Tomáš Tatar sa tešil z výhry Detroitu. Peter Budaj neprehral ani pri svojom treťom štarte v sezóne.

Budaj vychytal tretiu výhru po sebe

Slovenský brankár Peter Budaj stále neokúsil v tomto ročníku chuť prehry. Vyhral aj svoj tretí štart v bráne Los Angeles, tentoraz ho 19 zákrokmi doviedol k výhre 3:2 nad Columbusom. Prvýkrát v celom zápase zaznamenal úspešnosť zákrokov vyššiu ako 90 %. Kings dvakrát dohnali jednogólový náskok súpera predtým, ako Alec Martinez (2) skóroval v druhej minúte predĺženia. V riadnom hracom čase sa z jeho spoluhráčov presadili Anže Kopitar (2) a Drew Doughty (2). Tyler Toffoli dvakrát asistoval. Budaja prekonali Brandon Saad (1) a Cam Atkinson (2). Sergej Bobrovskij predviedol 27 zákrokov, ale Blue Jackets si zhoršili sezónnu bilanciu na 2-2-1. Kings ju aj vďaka Budajovi vyrovnali na 3-3-0 troma výhrami po sebe, všetky prišli po predĺžení.

Martinezov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Martinez (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. C. Atkinson (CBJ)

Článok pokračuje pod reklamou

Larkin zariadil výhru Detroitu, Tatar nebodoval

Dylan Larkin (2) strelil svoje prvé dva góly v sezóne v rozmedzí štyroch minút v prvej tretine. Druhý z nich bol rozdielový pri domácom víťazstve Detroitu 4:2 nad Carolinou. Skóre duelu otvoril Thomas Vanek (4) a uzavrel ho dvojbodový Andreas Athanasiou (2). Petra Mrázka z 31 striel Hurricanes prekonali Jordan Staal (3) a Victor Rask (4), ktorí znížili stav z 0:3 na 2:3. Cam Ward zastavil 21 striel, ale nezabránil piatej prehre Caroliny v šiestom zápase sezóny. „Musíme hrať celých 60 minút a tak ako by sme mali.,“ povedal Rask pre AP. Slovenský útočník Tomáš Tatar vyslal na Warda dve strely, počas 14 a štvrť minúty na ľade zaznamenal aj plusový bod. Red Wings si predĺžili víťaznú sériu na päť duelov, najdlhšiu od januára 2015. Prvé štyri domáce zápasy vyhrali naposledy v sezóne 2003/04. „Dokázali sme dostávať puky do brány a Petr chytal skvelo,“ zhodnotil zápas kapitán Henrik Zetterberg.

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin, 2. A. Athanasiou, 3. L. Glendening (všetci DET)

Subban striedal, Dubnyk vynuloval Bruins

Boston bol nútený vstúpiť do zápasu proti Minnesote s Malcolmom Subbanom v bráne. Mladší brat P.K. Subbana vo svojom druhom zápase NHL urobil 13 zákrokov a po treťom inkasovanom góle ho nahradil Zane McIntyre. Ten inkasoval dva góly zo 17 striel. Z víťazstva sa tešil ich náprotivok Devan Dubnyk, ktorý pomohol k ukončeniu dvojzápasovej série prehier 27 zásahmi a 20. čistým kontom v kariére. Wild vyhrali 5:0 aj zásluhou gólov Charlieho Coylea (3), Chrisa Stewarta (2), Ryana Sutera (2), Jasona Zuckera (1) a Jasona Pominvillea (2). Domáci Zdeno Chára odohral 23 minút, ale pripísal si len dve strely, jeden bodyček a mínusový bod. Bruins ukončil domáci pobyt s bilanciou 1-2-0 a teraz ich čaká štvorzápasový trip.

Pominvilleov 250. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. R. Suter, 2. D. Dubnyk, 3. J. Zucker (všetci MIN)

Stamkos doviedol Tampu k výhre nad Torontom

Steven Stamkos (5) pricestoval s Tampou do Toronta, kde miestnym Maple Leafs uštedrili ich štvrtú porážku v sérii. Hviezdny útočník si vyrovnal osobné maximum so štyrmi bodmi, keď pri víťazstve 7:3 zaznamenal dva góly a dve asistencie. Štyri body nazbieral tiež Nikita Kučerov (1) za gól a tri asistencie. K piatej výhre Lightning zo šiestich zápasov pomohli aj góly Alexa Killorna (5), Victora Hedmana (1), Vladislava Namestnikova (2) a Jonathana Drouina (2). Ben Bishop urobil 40 zákrokov, pričom ho prekonali William Nylander (4), James van Riemsdyk (3) a Auston Matthews (6), ktorý pridal aj asistenciu a na konte už má desať bodov. Trápenie Frederika Andersena pokračovalo, keď inkasoval sedemkrát z 24 striel. Pomohli tomu však aj zaváhania spoluhráčov. Úvod sezóny nevychádza ani obrancovi Mattovi Hunwickovi, ktorý si tentokrát strelil vlastný gól. Slovenský obranca Martin Marinčin opäť nedostal šancu hrať.

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos, 2. N. Kučerov, 3. V. Namestnikov (všetci TBL)

Crosby pri návrate naštartoval cestu za obratom

Sidney Crosby (1) bol hráčom, ktorému sa v utorok venovala pozornosť. Vo svojom prvom zápase v tomto ročníku a po otrase mozgu odohral 18 minút a strelil gól, ktorým naštartoval cestu za obratom. Jeho Pittsburgh porazil Floridu 3:2, hoci prehrával o dva góly po tom, čo Marc-Andre Fleuryho prekonali Reilly Smith (1) a Mark Pysyk (1). Po Crosbym sa presadili aj Carl Hagelin (1) a Eric Fehr (1). Fleury prispel k triumfu 20 zákrokmi, James Reimer ich urobil 19. Panthers prehrali tretí zápas z ostatných štyroch a Penguins neporazili už v siedmom zápase po sebe.

Crosbyho prvý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. E. Fehr, 3. C. Hagelin (všetci PIT)

Devils opäť doma uspeli, Coyotes prehrali piaty zápas v sérii

Arizona vstúpila do sezóny s veľkými očakávaniami, ktoré v úvode sezóny nenapĺňa. O druhú výhru v šiestom zápase bojovala na ľade New Jersey. Štvorzápasovú sériu prehier však neukončila, pretože domáci tím vyhral 5:3. Dvoma gólmi k tomu prispeli Taylor Hall (5) a Travis Zajac (3). Svoj prvý gól v sezóne strelil Adam Henrique (1) a Cory Schneider zastavil 28 striel. Dvakrát na neho našiel recept Oliver Ekman-Larsson (4), raz Jordan Martinook (3). V bráne Coyotes dostal šancu Justin Peters, ktorý inkasoval štyri góly z 34 striel. Devils vonku prehrali všetky tri zápasy, doma si to vykompenzovali troma výhrami.

Hviezdy duelu: 1. T. Zajac (NJD), 2. T. Hall (NJD), 3. O. Ekman-Larsson (ARI)

Flyers sa podaril proti Sabres veľký obrat

Philadelphia zažila v pondelok ťažkú prehru v Montreale a hneď na druhý deň ju čakal zápas doma proti zraneniami sužovanému Buffalu, ktoré čakal prvý zápas od minulého štvrtka. Súboj napokon vyhrali Flyers, ktorí do tretej tretiny vstupovali s trojgólovou stratou. Presilovkové góly Travisa Konecnyho (1. gól v NHL), Braydena Schenna (1) a Marka Streita (2) vynútili predĺženie a rozhodnutie o výhre 4:3 napokon priniesli samostatné nájazdy Clauda Girouxa a Jakuba Voráčka. Michal Neuvirth inkasoval tri góly zo 17 striel a následne ho nahradil Steve Mason. Ten zastavil zvyšných osem striel. Anders Nilsson mal viac práce – čelil 41 strelám. Z jeho spoluhráčov skórovali Tyler Ennis (1) a dvakrát počas presilovky Matt Moulson (4). Sabres prehrali tretí zápas po sebe a štvrtý z ostatných piatich.

Voráčkov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. M. Streit (PHI), 3. M. Moulson (BUF)

Elliott vychytal výhru nad bývalými spoluhráčmi

Brian Elliott sa prvýkrát vrátil do St. Louis ako brankár Calgary a nepotešil domácich fanúšikov. Chytil 23 z 24 striel hráčov Blues a doviedol Flames k výhre 4:1, druhej za dva dni. Ukončili tak sériu siedmich prehier na ľade St. Louis od 1. apríla 2011. Gól a asistenciu zaznamenali Sam Bennett (2) a Johnny Gaudreau (2), ktorý upravil skóre strelou do prázdnej brány. Otvárací gól strelil Dennis Wideman (2) v presilovej hre, víťazný Deryk Engelland (1) v polovici prvej tretiny. Elliotta prekonal iba Kevin Shattenkirk (2) v presilovke o dvoch hráčov za stavu 0:3. Carter Hutton inkasoval trikrát z 29 striel, pätnástim čelil v druhej tretine. Elliott vychytal dve výhry po úvodných troch prehrách.

Hviezdy duelu: 1. S. Bennett, 2. B. Elliott, 3. D. Wideman (všetci CGY)

Zraneniami zdecimovaný Dallas si poradil s Winnipegom

Dallas napriek siedmim zraneným útočníkom dokázal streliť Winnipegu tri góly a zvíťaziť nad ním na domácom ľade 3:2. Rozhodol o tom Tyler Seguin (3), ktorého na listine strelcov doplnili Brett Ritchie (2) a Patrick Eaves (1). Ten strelil po návrate do akcie svoj 100. gól v 550 zápase NHL. Devin Shore dvakrát asistoval a Antti Niemi predviedol 28 zákrokov. Prekonali ho Joel Armia (1) a Mak Scheifele, ktorý využil presilovku desať sekúnd pred koncom zápasu. Michael Hutchinson kryl 23 striel pri štvrtej prehre Jets v ročníku zo šiestich duelov. Stars ukončili dvojzápasovú sériu prehier v American Airlines Center.

Eavesov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Niemi, 2. P. Eaves, 3. D. Shore (všetci DAL)

Andeson vynuloval Canucks, ktorým predĺžil sériu prehier

Ryan Dzingel (4) strelil dva góly a Craig Anderson vychytal prvé čisté konto v sezóne pri výhre Ottawy 3:0 na ľade Vancouveru. Prvý a zároveň víťazný gól vsietil Dzingel v ôsmej minúte, druhý pridal v úvode tretej tretiny. V jej závere upravil výsledok Jean-Gabriel Pageau (1) strelou do prázdnej brány. Anderson zastavil všetkých 22 striel pri svojom 34. shutoute v kariére. Pomohol Senators vyhrať štvrtý zo šiestich zápasov v sezóne. Ryan Miller sa prezentoval 25 zákrokmi, ale neodvrátil tretiu prehru Canucks po úvodných štyroch výhrach v ročníku. Skončila sa tiež ich štvorzápasová víťazná séria na domácom ľade.

Hviezdy duelu: 1. R. Dzingel (OTT), 2. C. Anderson (OTT), 3. T. Stecher (VAN)

Vlasic rozhodol o výhre Sharks v derby proti Ducks

Marc-Edouard Vlasic (1) skóroval v druhej minúte predĺženia, čím rozhodol o domácom víťazstve San Jose 2:1 nad štátnym rivalom z Anaheimu. Skóre duelu otvoril v ôsmej minúte v presilovej hre Joe Pavelski, ktorý neskôr prihrával na víťazný gól. Martina Jonesa prekonal z 20 striel iba Chris Wagner (2) v závere druhej tretiny. Jonathan Bernier chytil 10 z 11 striel v prvej časti hry, v ktorej utrpel zranenie hornej časti tela. Vystriedal ho John Gibson, ktorý inkasoval raz z 25 striel. Ducks prehrali piaty zápas zo siedmich v tejto sezóne, Sharks majú bilanciu 4-3-0.

Vlasicov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Vlasic (SJS), 2. J. Gibson (ANA), 3. J. Pavelski (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 19/21 (90,5 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 23:06 0 0 0 -1 0 2 1
T. Tatar (DET) 14:18 0 0 0 +1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies