Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Budaj vychytal ďalšie víťazstvo, Tatar a Marinčin tiež vyhrali

Vo štvrtok sa odohralo deväť zápasov NHL aj so štyrmi Slovákmi, vrátane oboch brankárov. Obaja korčuliari, Tomáš Tatar i Martin Marinčin, nebodovali, ale tešili sa z výhier. Peter Budaj pomohol predĺžiť víťaznú sériu Kings, Jaroslav Halák prehral.

Budaj vychytal štvrtú výhru po sebe, opäť po predĺžení

Peter Budaj pokračuje vo víťaznej sérii, ktorú vo štvrtok predĺžil na štyri zápasy. Aj štvrtý triumf Los Angeles v sezóne po úvodných troch prehrách prišiel po predĺžení, v ktorom tentoraz zdolal na domácom ľade Nashville 3:2. Rozhodol o tom Jeff Carter (2) 29 sekúnd pred koncom nadstaveného času. V riadnom hracom čase z jeho spoluhráčov skórovali Jake Muzzin (1) v presilovke a Tyler Toffoli (2), ktorí dvakrát doháňali náskok súpera. Budaja prekonali z 26 striel Craig Smith (2) a dvojbodový Viktor Arvidsson (4). Pekka Rinne čelil až 45 strelám Kings, z toho 20 v tretej tretine. Alec Martinez a Nic Dowd prispeli ku štvrtej výhre po sebe dvoma asistenciami. Predators prehrali aj druhý zápas na aktuálnom päťzápasovom tripe. Budaj odchytal zatiaľ najlepší duel v sezóne, aj čo sa týka úspešnosti zákrokov.

Carterov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Martinez (LAK), 2. V. Arvidsson (NSH), 3. N. Dowd (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Detroit si predĺžil sériu bez prehry, Tatar nebodoval

Detroit pokračuje v úspešnej sérii s plným bodovým ziskom, ktorú vo štvrtok natiahol už na šesť zápasov. V St. Louis zvíťazil 2:1 až po dlhej nájazdovej lotérii, ktorú ukončil kapitán Henrik Zetterberg v ôsmej sérii. Svoje pokusy premenili aj Gustav Nyquist a domáci Alex Steen. Oba góly v normálnom hracom čase padli v druhej tretine. Blues poslal do vedenia v jej úvode Kevin Shattenkirk (3), o vyrovnanie sa postaral v 54. minúte Frans Nielsen (2) v oslabení. Petr Mrázek zastavil 31 striel a sedem nájazdov Blues. Jake Allen mal o čosi menej práce, čelil 27 strelám. Štyri boli z hokejky útočníka Tomáša Tatara, ktorý počas 19 minút na ľade zaznamenal aj bodyček, blok a dve trestné minúty. V nájazdoch mohol aj on rozhodnúť, ale v piatej sérii neuspel. Veľkú šancu mal aj v predĺžení, ale Allena neprekonal. Red Wings si museli v zápase poradiť bez jedného z lídrov produktivity, Thomasa Vaneka (dolná časť tela). Do akcie sa im však vrátil Justin Abdelkader. Steve Ott odohral proti bývalým spoluhráčom svoj 800. zápas v NHL. Detroit vyhral v St. Louis piatykrát po sebe. Blues prehrali ostatné dva zápasy a štyri z posledných piatich.

Zetterbergov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (DET), 2. F. Nielsen (DET), 3. J. Allen (STL)

Halákovi návrat do brány víťazstvo nepriniesol

Islanders odohrali druhý zápas v priebehu dvoch dní a aj ten prehrali. Nepomohlo im ani 31 zákrokov Jaroslava Haláka. Jeho náprotivok, Marc-Andre Fleury, ich urobil o štyri viac, no 31 ich zaznamenal v priebehu prvých dvoch tretín, aby doviedol Pittsburgh k výhre 4:2. „Boli sme dlho pod veľkým tlakom a on urobil niekoľko veľkých zákrokov. Bol úžasný,“ povedal tréner Mike Sullivan pre AP. O druhú výhru po sebe sa gólmi postarali hviezdni hráči – postupne sa presadili Patric Hörnqvist (3), Jevgenij Malkin (3), Sidney Crosby (2) a Phil Kessel (3). Crosby pridal aj asistenciu, Kessel dve. Dvojbodoví Travis Hamonic (1) a Shane Prince (1) skórovali z hráčov Islanders, ktorí majú vonku bilanciu 0-3-0.

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury, 2. S. Crosby, 3. P. Kessel (všetci PIT)

Andersen a Marner pomohli Torontu ukončiť sériu prehier

Slovenský obranca Martin Marinčin odohral po trojzápasovej absencii 18 a pol minúty a s Torontom sa konečne tešil aj z víťazstva. Po štyroch prehrách v sérii zdolali Maple Leafs Floridských Panterov 3:2 aj vďaka tomu, čo avizoval Mike Babcock – Frederik Andersen sa oklepal zo svojho najhoršieho zápasu NHL a zastavil 29 z 31 striel. V závere utrpel tržnú ranu nad ľavým okom. O góly sa postarali James van Riemsdyk (4) a dvakrát Tyler Bozak (3), ktorý strelil aj víťazný gól. Pri všetkých troch asistoval Mitchell Marner. „Bol naším najlepším hráčom,“ poznamenal pre CP Babcock, ktorý nemôže byť spokojný s tým, ako jeho zverenci strácali puky a robili chyby, ktoré dostávali Panthers do šancí. Napokon ich však využil len dvojgólový Jonathan Marchessault (5), ktorý dvakrát poslal Floridu do vedenia. Roberto Luongo urobil 25 zákrokov a pripísal si aj asistenciu.

Bozakov kuriózny prvý gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. T. Bozak (TOR), 3. J. Marchessault (FLA)

Coyotes ukončili sériu prehier výhrou nad Flyers

Brayden Schenn a Jakob Chychrun sa dostali do roztržky, ale hra pokračovala ďalej a Martin Hanzal (2) strelil kľúčový gól, ktorým obnovil vedenie Arizony. Napokon Coyotes uspeli na ľade Philadelphie 5:4, keď sa presadili aj Brad Richardson (3) a Ryan White (1), ktorí udržovali vedenie nažive. Arizona totiž viedla aj 2:0 po góloch Jamieho McGinna (1) a Olivera Ekman-Larssona (5), no vtedy o vedenie prišla, keď Louisa Domingueho prekonali Nick Cousins (1) a trojbodový Brayden Schenn (2). Gólman hostí urobil 28 zákrokov a v tretej tretine ho prekonali aj Andrew MacDonald (1) a Wayne Simmonds (5). Steve Mason zastavil 20 striel. Philadelphia je jediným tímom, ktorý Coyotes v tejto sezóne porazil. Medzi otváracím zápasom proti Flyers a tým štvrtkovým prehral tím z Glendale päť stretnutí.

Hviezdy duelu: 1. B. Richardson (ARI), 2. B. Schenn (PHI), 3. M. Hanzal (ARI)

Dubnyk opäť vychytal nulu, Wild zdolali Sabres

Devan Dubnyk čelil 38 strelám, ale ani jedna si nenašla cestu za jeho chrbát. S druhým čistým kontom po sebe doviedol Minnesotu k výhre 4:0 nad Buffalom. Andersa Nilssona prekonali z 21 striel Joel Eriksson Ek (2), Jason Zucker (2) a Ryan Suter (3) predtým, ako dal Mikko Koivu (2) bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Wild doteraz strelili 31 gólov a bodoval už každý jeden hráč. „Nemáme super hviezdy, a tak potrebujeme, aby každý prispieval k víťazstvám, Zatiaľ sa nám to darí,“ povedal Suter pre AP. Minnesota vyhrala druhý zápas po sebe a piaty celkovo. Nie všetko však bolo veselé – obranca Marco Scandella opustil duel už v prvej tretine pre zranenie nohy. Buffalo nemôže o pozitívach hovoriť už vôbec – prehralo štvrtý zápas v sérii.

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk, 2. R. Suter, 3. J. Eriksson Ek (všetci MIN)

Dvojgólový Laine prispel k víťaznej odvete Jets proti Dallasu

Winnipeg vrátil Dallasu utorkovú prehru 2:3 na jeho ľade, keď zvíťazil doma 4:1. Posledné dva góly strelil Patrik Laine (6), oba v presilových hrách. Víťazný presný zásah zaznamenal ďalší nováčik Kyle Connor (1), pre ktorého bol premiérový v NHL. Skóre duelu otvoril už po 15 sekundách Tyler Myers (2). Connor Hellebuyck sa vyznamenal 38 zákrokmi. Prekonal ho iba Tyler Seguin (4) v presilovke za stavu 0:3 z pohľadu Stars. Antti Niemi zastavil 32 striel, ale nezabránil štvrtej prehre Dallasu v siedmom zápase sezóny. Rovnakú bilanciu majú aj Jets, ktorí v prvej tretine vyslali na Niemiho 22 striel. Len jedna im chýbala do vyrovnania klubového rekordu.

Hviezdy duelu: 1. P. Laine, 2. T. Myers, 3. C. Hellebuyck (všetci WPG)

Montreal si predĺžil víťaznú sériu, Price stále bez prehry

Carey Price pokračuje v bezchybných výkonoch, odkedy sa vrátil do akcie po prekonaní chrípky. Ďalšími 29 zákrokmi doviedol Montreal k domácemu triumfu 3:1 nad Tampou Bay a zlepšil si sezónnu bilanciu na 4-0-0. Ako jediný ho prekonal Alex Killorn (6), ktorý otvoril skóre v závere druhej tretiny. V tretej však Canadiens troma gólmi otočili stav a vyhrali už siedmy zápas v ročníku. Naďalej platí, že ako jediný tím v lige neprehrali v riadnom hracom čase (7-0-1). O obrat sa postarali Alex Galchenyuk (2) v presilovke, Max Pacioretty (2) a Torrey Mitchell (4), ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. V nej stál predtým Ben Bishop, ktorý čelil 25 strelám. Lightning prehrali prvýkrát na aktuálnom šesťzápasovom tripe (2-1-0). V prvej tretine prišli o útočníka Nikitu Kučerova, ktorý sa zranil pri tvrdom náraze do mantinelu. Montreal je prvým tímom histórie, ktorý vyhral aspoň sedem z prvých ôsmich zápasov v troch sezónach po sebe.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. M. Pacioretty (MTL), 3. J. Drouin (TBL)

Sharks pokračujú v úspešnej domácej sérii

Tomáš Hertl (4) strelil dva góly, vrátane víťazného a San Jose vyhralo aj druhý zápas v rámci trojzápasovej domáce série. Columbus zdolalo 3:1 aj zásluhou gólu Joonasa Donskoia (1), dvom asistenciám Davida Schlemka a 24 zákrokom Martina Jonesa. Sharks zdolali Blues Jackets druhýkrát v sezóne a celkovo tretí raz po sebe. Donskoiov aj víťazný gól Hertla padli v presilových hrách, druhý gól v zápase pridal český útočník sekundu pred koncom do prázdnej brány. Sergej Bobrovskij predviedol 26 zákrokov. Z jeho spoluhráčov skóroval iba Scott Hartnell, ktorý v 58. minúte dal Columbusu nádej aspoň na bod. To sa mu nepodarilo a prehral druhý duel z troch na aktuálnom štvorzápasovom tripe (1-1-1).

Hviezdy duelu: 1. M. Jones (SJS), 2. T. Hertl (SJS), 3. S. Bobrovskij (CBJ)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 24/26 (92,3 %)
J. Halák (NYI) 31/35 (88,6 %) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 19:04 0 0 0 0 2 4 1
M. Marinčin (TOR) 18:32 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies