Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Tatar a Daňo pomohli k výhram, Halák i Budaj prehrali

Jozef Struhár  
05.12.2016

V nedeľu sa v NHL odohralo sedem zápasov s bohatým slovenským zastúpením. Brankárom sa však nedarilo a body priniesli vo forme asistencií len Tomáš Tatar a Marko Daňo.

Tatar pomohol Detroitu k výhre nad Halákovým tímom

Detroit zažil v sobotu ťažkú prehru s obhajcom titulu, no v nedeľu si ju vynahradil víťazstvom 4:3 nad Islanders, o ktorom rozhodol v druhej minúte predĺženia obranca Danny DeKeyser (2). Mike Green (6) skóroval dvakrát, Henrik Zetterberg (6) zaznamenal gól a asistenciu. S 315. presným zásahom kariéry prekonal Pavla Daciuka na siedmom mieste tímového poradia. Tomáš Tatar asistoval dvakrát, aby pomohol Red Wings k zlepšeniu bilancie v posledných siedmich zápasoch na 4-1-2. Mal prsty aj vo víťaznom góle. „Celkovo som bol s naším výkonom spokojný,“ poznamenal tréner Jeff Blashill pre AP. Petr Mrázek prispel k triumfu 32 zákrokmi a vyhral brankársky súboj s Jaroslavom Halákom, ktorý zastavil 30 striel. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili Anders Lee (6), Johnny Boychuk (4) a Josh Bailey (4). Na zisk štvrtej výhry po sebe to nestačilo. Haláka v zápase ohrozili obaja krajania. Tatar jednou strelou počas 18 minút, Tomáš Jurčo dvoma počas 13 minút.

Víťazný gól DeKeysera po prihrávke Tatara:

Hviezdy duelu: 1. M. Green (DET), 2. D. DeKeyser (DET), 3. J. Boychuk (NYI)

Článok pokračuje pod reklamou

Daňo prihrával na víťazný gól v zápase proti Chicagu

V stretnutí troch Slovákov sme videli jeden slovenský bod. Marko Daňo získal puk, posunul ho cez mantinel Andrewovi Coppovi (3) a ten v 56. minúte prelomil nerozhodný stav, aby rozhodol o výhre Winnipegu 2:1 nad Chicagom. Bolo to akoby vynahradenie jeho predošlej šance, ktorá sa skončila na tyčke. Jets v zápase viedli po góle Bryana Littlea (3) a takmer Blackhawks vynulovali po druhý raz za menej ako mesiac. Connora Hellebuycka z 26 striel prekonal len Artemij Panarin (10), ktorý v 54. minúte vyrovnával stav duelu. Kanadský tím bol aj o trochu aktívnejší, keď na Scotta Darlinga vyslal 32 striel. Tri boli z hokejky Daňa, ktorý odohral 13 a štvrť minúty aj so štyrmi bodyčekmi a plusovým bodom. Štyri bodyčeky si pripísal tiež Richard Pánik, ktorý počas 16 minút zaznamenal aj strelecký pokus a dve trestné minúty. Marián Hossa odohral o minútu viac a zaknihoval štyri strely.

Víťazný gól Coppa po prihrávke Daňa:

Hviezdy duelu: 1. A. Copp (WPG), 2. S. Darling (CHI), 3. D. Byfuglien (WPG)

Budaj držal s Priceom krok, divoký zápas vyhral Montreal

Peter Budaj dostal šancu chytať proti svojmu bývalému tímu a s najlepším brankárom ligy držal krok. Nakoniec však vzájomný duel vyhral Carey Price, ktorý urobil 27 zákrokov pri výhre Montrealu 5:4 nad Los Angeles. Rozhodnutie priniesol nájazd Paula Byrona. V normálnej hracej dobe prekonali slovenského brankára aj Alex Radulov (5), Andrew Shaw (6) a dvakrát Max Pacioretty (7). Radulov a Pacioretty skončili zápas s troma bodmi, Budaj s 26 zákrokmi. Z jeho spoluhráčov skórovali Jeff Carter (11), Nick Shore (1), Drew Doughty (4) a Trevor Lewis (4). Anže Kopitar nazbieral tri asistencie, Marián Gáborík nebodoval a nepremenil ani svoj nájazd. V akcii strávil 17 a pol minúty so štyrmi strelami na bránu. Zápas priniesol pre oba tímy netypický počet gólov a až šesť z nich padlo v druhej tretine. Montrealu sa v zápase zranil Alex Galchenyuk.

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov (MTL), 2. A. Kopitar (LAK), 3. M. Pacioretty (MTL)

Koivu rozhodol o výhre Wild nad Oilers

Minnesota v zápase síce prehrávala už od tretej minúty, ale napokon sa tešila z víťazstva 2:1 nad Edmontonom, o ktorom rozhodol vo štvrtej minúte nadstaveného času Mikko Koivu (6). Na 1:1 vyrovnával stav v závere prvej tretiny dvojbodový Charlie Coyle (9) a 29 zákrokmi sa prezentoval Devan Dubnyk, ktorý pomohol „divochom“ ukončiť trojzápasovú sériu prehier. Slovenský obranca Andrej Sekera ho neohrozil ani raz. Bojnický rodák odohral 22 minút a urobil jeden blok i jeden bodyček. Z jeho spoluhráčov otvoril stav zápasu Patrick Maroon (8), zatiaľ čo Jonas Gustavsson čelil 33 strelám. Oilers prišli nielen o krátku dvojzápasovú sériu výhier, ale na krátko aj o kapitána Connora McDavida, ktorý musel absolvovať protokol otrasu mozgu po tom, čo padol tvárou na ľad. V tretej tretine sa vrátil do akcie.

Koivov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (MIN), 2. J. Gustavsson (EDM), 3. M. Koivu (MIN)

Calgary porazilo Anaheim 8:3 vďaka ôsmim rôznym strelcom

Osem rôznych strelcov a päť gólov v priebehu šiestich minút a štyroch sekúnd druhej tretiny pomohlo Calgary k domácej výhre 8:3 nad Anaheimom, ktorý v sobotu prehral aj v susednom Edmontone. Sam Bennett (6) a Alex Chiasson (5) zaznamenali gól a dve asistencie, návratilec Johnny Gaudreau (6), Troy Brouwer (6), Matt Stajan (3) a Sean Monahan (7) pridali ku gólu jednu asistenciu. Do čierneho sa trafili aj obrancovia Dougie Hamilton (3) a Mark Giordano (2), kým Chad Johnson urobil 30 zákrokov. Puk vyberal z brány po dvoch góloch Ryana Keslera (11) a jednom góle Logana Shawa (1). Jonathan Bernier inkasoval všetkých osem gólov a zápas opustil so 17 zákrokmi. Zápas nedohral domáci Michael Ferland, ktorý sa zranil pri bitke.

Tri góly v priebehu 87 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau, 2. S. Bennett, 3. A. Chiasson (všetci CGY)

Ward a Di Giuseppe ukončili Caroline sériu prehier

Cam Ward neinkasoval v priebehu viac ako 61 minút nedeľného zápasu, ktorý rozhodol hráč hrajúci predĺženie len výnimočne. Phillip Di Giuseppe (1) strelil svoj prvý gól v sezóne v druhej minúte nadstaveného času, aby rozhodol o výhre Caroliny 1:0 nad Tampou Bay. Ward potreboval na svoj 25. shutout v kariére robiť 30 zákrokov. Hurricanes vďaka tomu ukončili trojzápasovú sériu prehier a doma natiahli svoju víťaznú sériu na šesť zápasov. Ben Bishop inkasoval gól z 30. strely smerujúcej na jeho bránu. Lightning prehrali piaty zápas z ostatných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. C. Ward (CAR), 2. P. Di Giuseppe (CAR), 3. B. Bishop (TBL)

Flyers porazili Predators, Simmonds dvojgólový

Wayne Simmonds (13) strelil dva presilovkové góly, Flyers vyhrali druhý zápas vonku v priebehu dvoch dní a tešili sa z piatej výhry po sebe, keď porazili Nashville 4:2. Simmonds využil dve presilovky proti tímu, ktorý doma neinkasoval v oslabení v predošlých desiatich zápasoch. Okrem neho však skórovali aj Michael Raffl (5) a Chris VandeVelde (5), ktorý dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Steve Mason urobil 30 zákrokov a prekonali ho len Calle Järnkrok (4) a Colin Wilson (5). Juuse Saros vo svojom štvrtom zápase NHL zastavil 24 striel z 27. Predators prehrali len druhý z 12 domácich zápasov v normálnej hracej dobe. Víkend im nevyšiel, keď v sobotu prehrali aj s New Jersey.

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds (PHI), 2. C. Wilson (NSH), 3. M. Raffl (PHI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 30/34 (88,2%) - - - - - - -
P. Budaj (LAK) 26/30 (86,7%) - - - - - - -
M. Gáborík (LAK) 17:25 0 0 0 0 0 4 0
T. Tatar (DET) 17:51 0 2 2 +2 0 1 1
T. Jurčo (DET) 13:10 0 0 0 0 0 2 1
M. Hossa (CHI) 16:54 0 0 0 0 0 4 2
R. Pánik (CHI) 15:59 0 0 0 0 2 1 4
M. Daňo (WPG) 13:16 0 1 1 +1 0 3 4
A. Sekera (EDM) 21:57 



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies