Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Sekera asistoval pri prehre, Tatar vyhral

V posledný hrací deň pred vianočnou prestávkou bolo na programe 12 zápasov NHL aj so šiestimi Slovákmi. Bodoval iba Andrej Sekera, no z výhry sa ako jediný tešil Tomáš Tatar. Shane Doan dosiahol dva kariérne míľniky v jednom dueli.

Hviezdy večera:
1. Shane Doan (ARI): 1 gól (400. v 1500. zápase NHL)
2. Charlie Coyle (MIN): 1 gól (prázdna brána), 3 asistencie
3. Jared Coreau (DET): 31/34 (91,2 %)

Sekera asistoval pri prehre Edmontonu v San Jose

Andrej Sekera si pripísal 13. asistenciu v sezóne pri góle dvojbodového Connora McDavida (13), ale Edmonton ukončil trojzápasovú víťaznú sériu prehrou 2:3 v San Jose. Sharks dvakrát prišli o náskok, no vo štvrtej minúte predĺženia rozhodol o ich šiestej výhre z posledných siedmich duelov Kevin Labanc (6). Ten istý hráč posielal domáci tím do vedenia 2:1, otvárací gól zápasu strelil dvojbodový Joe Pavelski (12) v presilovej hre. Logan Couture s Brentom Burnsom dvakrát asistovali a Martin Jones prispel k triumfu 16 zákrokmi. Prekonal ho aj Patrick Maroon (10), ktorý vyrovnal stav na 2:2. Sekera ho strelecky ohrozil raz počas vyše 23 minút na ľade. Zaznamenal aj plusový bod a dva bloky. Cam Talbot opustil duel s 28 zásahmi. Posledné štyri zápasy Oilers sa skončili výsledkom 3:2.

Sekerova 13. asistencia v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. K. Labanc, 2. J. Pavelski (obaja SJS), 3. C. McDavid (EDM)

Coreau vychytal svoje prvé víťazstvo v NHL

Jared Coreau urobil pri svojom druhom štarte 31 zákrokov, aby doviedol Detroit k výhre 4:3 nad Floridou a pripísal si prvé víťazstvo v NHL. V nájazdoch urobil kľúčový zákrok, ktorým spečatil ešte len druhú výhru Red Wings v ostatných siedmich stretnutiach. Víťazný nájazd premenil Frans Nielsen. Anthony Mantha (6), Drew Miller (3) a Nielsen (8) skórovali v normálnej hracej dobe. Tomáš Tatar, jediný Slovák v akcii, odohral 17 minút a pripísal si dve strely a jeden plusový bod. Tomáš Jurčo bol zdravým náhradníkom. Panthers môže prehra mrzieť, pretože po góle Reillyho Smitha (7) viedli 1:0 a po góloch Jasona Demersa (6) a Dereka MacKenzieho (4) vstupovali do tretej tretiny s vedením 3:1. Roberto Luongo opúšťal zápas s 36 zákrokmi. Druhý najproduktívnejší hráč všetkých čias, Jaromír Jágr, si pripísal asistenciu. K 1900-bodovej hranici mu už chýba len 11 bodov.

Nielsenov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. F. Nielsen (DET), 2. R. Luongo (FLA), 3. J. Demers (FLA)

Rangers nezastavili rozbehnutú Minnesotu

Mikko Koivu (9), Nino Niederreiter (9) a Marco Scandella (1) skórovali v rozmedzí piatich minút druhej tretiny, aby nasmerovali Minnesotu k triumfu 7:4 nad silnými Rangers. Víťazstvo bolo o to cennejšie, že bolo desiate po sebe, čím si Wild vytvorili nový klubový rekord. „Myslím si, že je skutočne mimoriadne, keď vyhráte deviaty a desiaty zápas v Montreale a New Yorku,“ poznamenal tréner Bruce Boudreau pre AP. Z jeho zverencov sa presadili aj Mikael Granlund (8), Jason Zucker (8), Matt Dumba (5) a Charlie Coyle (12). Ten strelil gól do prázdnej brány, no pridal aj tri asistencie. Darcy Kuemper urobil 31 zákrokov a prekonali ho len traja hráči – Ryan McDonagh (2), Derek Stepan (7) a dvakrát Chris Kreider (11). Marek Hrivík ho ohrozil raz a počas viac ako 12 minút strávených v akcii zaznamenal aj mínusový bod. Vyhral tri vhadzovania zo siedmich. V bráne jeho tímu sa vystriedali obaja brankári – Henrik Lundqvist zastavil deväť striel z 13, Antti Raanta päť striel zo siedmich.

Dva góly Minnesoty za 18 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. Ch. Coyle, 2. M. Koivu, 3. J. Zucker (všetci MIN)

Lindell rozhodol o výhre Dallasu nad Los Angeles

Esa Lindell (3) skóroval po 67 sekundách predĺženia, čím rozhodol o domácom víťazstve Dallasu 3:2 nad Los Angeles. V jeho bráne nestál Peter Budaj, ale šancu dostal Jeff Zatkoff. Pri tretej prehre Kings v ostatných štyroch dueloch predviedol 28 zákrokov. Prekonali ho aj Tyler Seguin (11) a Radek Faksa (5). Kari Lehtonen sa prezentoval 29 zákrokmi. Inkasoval iba z hokejky dvojgólového Jeffa Cartera (19), ktorý strelil prvý gól v presilovej hre. S 19 gólmi mu patrí delené druhé miesto v lige. Slovenský krídelník Marián Gáborík ho strelecky nehrozil ani raz počas viac než 15 minút na ľade. Pripísal si len mínusový bod a tri bodyčeky. Stars vyhrali len druhé predĺženie v sezóne (2-7).

Lindellov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Faksa (DAL), 2. J. Carter (LAK), 3. E. Lindell (DAL)

Colorado ukončilo sériu prehier triumfom nad Chicagom

Corey Crawford bol späť v bráne Chicaga po 10-zápasovej absencii a Jonathan Toews (5) ukončil 13-zápasové gólové suchoty, no ani to Chicagu nepomohlo k výhre. Na domácom ľade podľahlo 1:2 Coloradu, o ktorého triumfe rozhodol v 25. sekunde predĺženia dvojbodový Nathan MacKinnon (9). Na 1:1 vyrovnával Mikko Rantanen (5), Tyson Barrie dvakrát asistoval a Calvin Pickard pomohol ukončiť päťzápasovú sériu prehier s 38 zákrokmi pri svojej prvej výhre nad Chicagom v kariére. Crawford ich v prvom zápase od 3. decembra zastavil 32. Slovenský útočník Richard Pánik nebodoval a počas necelých 16 minút zaznamenal mínusový bod, dve strely, tri bodyčeky a blok. Blackhawks prehrali aj druhý duel po päťzápasovej víťaznej sérii.

MacKinnonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Pickard (COL), 2. C. Crawford, 3. J. Toews (obaja CHI)

Carolina otočila zápas s Bostonom a predĺžila si domácu bodovú sériu

Teuvo Teräväinen (9) skóroval vo štvrtej minúte predĺženia, čím zavŕšil víťazný obrat Caroliny. V zápase proti Bostonu prehrávala 0:2, ale troma gólmi si zabezpečila pokračovanie dlhej domácej bodovej série. Trvá už 10 duelov (9-0-1) a je najdlhšou v klubovej histórii od sezóny 2008/09 (12-0-0). K obratu prispeli gólmi aj Jordan Staal (7) vo vlastnom oslabení a Justin Faulk (7). Cam Ward urobil pri tretej výhre Hurricanes po sebe 31 zákrokov, jeho náprotivok Anton Chudobin 20. Obranca a kapitán Bruins Zdeno Chára bol opäť najvyťažovanejším hráčom tímu s časom 23:44. Pripísal si počas nich strelu, bodyček a päť blokov. Caroline patrí druhé miesto v lige s piatimi gólmi v oslabení.

Teräväinenov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Staal, 2. C. Ward, 3. T. Teräväinen (všetci CAR)

Islanders vstúpia do prestávky s dvoma výhrami po sebe

Päť rôznych hráčov sa zapísalo do streleckej listiny, Thomas Greiss zlikvidoval 28 striel a Islanders porazili Sabres 5:1, aby Vianoce oslávili po dvoch výhrach po sebe. Andersa Nilssona prekonali z 32 striel postupne Anthony Beauvillier (4), Ryan Strome (5), John Tavares (10), Andrew Ladd (5) a Calvin de Haan (2). Greissovi zničil čisté konto 63 sekúnd pred koncom Zemgus Girgensons (3). Kyle Okposo, ktorý strávil prvých sedem rokov v tíme Islanders, odohral prvý zápas na Long Islande od podpisu zmluvy s Buffalom. Nebodoval a jeho tím prehral štvrtý zápas po sebe. „Nehrali sme tak ako by sme mohli. Celý zápas sme boli nevýrazní,“ lamentoval Nilsson pre AP. Oba kluby vstúpia do prestávky ako posledné vo Východnej konferencii.

Hviezdy duelu: 1. R. Strome, 2. A. Ladd, 3. D. Seidenberg (všetci NYI)

Penguins sa oklepali a porazili Devils

Pittsburgh sa oklepal z jedného z najhorších výkonov sezóny a porazil New Jersey 4:1. Najlepší strelec ligy Sidney Crosby (24) strelil svoj 24. gól a Chad Ruhwedel (1) skóroval po prvýkrát v NHL. Z gólov sa tešili aj Eric Fehr (4) a Patric Hörnqvist (8), kým Jevgenij Malkin zaznamenal dve asistencie a Marc-Andre Fleury 23 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Kyle Palmieri (6). V bráne Devils stál opäť Cory Schneider, ktorý čelil 39 strelám. Jeho mužstvo nedokázalo nadviazať na štvrtkovú výhru a prehralo už ôsmy zápas z ostatných deviatich. Penguins vyhrali ôsmy zápas z posledných deviatich domácich. „Štvrtková prehra bola ťažká, a tak je dobré, že sme dnes hrali dobre a nemusíme o tom premýšľať počas Vianoc,“ poznamenal Fleury pre AP.

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury, 2. Ch. Ruhwedel, 3. J. Malkin (všetci PIT)

Holtby vynuloval Lightning, Carlson dvojgólový

Oba tímy prišli o dvojzápasové série, keď Washington porazil Tampu Bay 4:0. Svoj tretí „shutout“ v sezóne a 26. v kariére vychytal Braden Holtby, ktorý zneškodnil všetkých 23 striel. Jeho náprotivok Andrej Vasilevskij čelil 24 strelám, z ktorých ho prekonali Alex Ovečkin (15), Marcus Johansson a dvakrát John Carlson (3). V strede tretej tretiny ho nahradil Kristers Gudlevskis, ktorý zastavil zvyšné tri strely Capitals. Ovečkinovi od tisícbodovej hranice chýba už len rovných 10 bodov. Zápas nedohrali „blesky“ Jonathan Drouin a Braydon Coburn, ktorí sa zranili v druhej tretine.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby, 2. J. Carlson, 3. N. Bäckström (všetci WSH)

Blue Jackets vyhrali 12. zápas po sebe

Asi ani optimista na začiatku sezóny nečakal, že sa deň pred Vianocami stretnú Columbus a Montreal ako divízni lídri a jedni z top tímov NHL. V piatok sa tak však stalo. Canadiens mali v zápase špeciálnu motiváciu, keďže 3. novembra v Nationwide Aréne utŕžili debakel 0:10. Ani tá im však nepomohla k úspechu. Blue Jackets sa vďaka gólom Sama Gagnera (14) a Brandona Saada (13), dvom prihrávkam Nicka Foligna a najmä 36 zákrokom Sergeja Bobrovskyho tešili z triumfu 2:1. Čestný úspech „Habs“ si pripísal v 50. minúte Jeff Petry (8) a Al Montoya opustil zápas s 22 zásahmi. Kým kanadský tím prehral druhý duel po sebe, ten z Ohia natiahol svoju víťaznú sériu už na 12 zápasov. So 14-zápasovou bodovou sériou si vytvoril nový klubový rekord.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. N. Foligno, 3. B. Saad (všetci CBJ)

Giordano s Backlundom zariadili triumf Calgary nad Vancouverom

Mark Giordano (5) strelil dva góly, vrátane víťazného, Mikael Backlund (7) zaznamenal gól a dve asistencie a Calgary zvíťazilo doma nad Vancouverom 4:1. Nikita Triamkin (1) síce poslal hostí do vedenia, ale Giordano potom vyrovnal v presilovej hre a víťazný gól vsietil vo vlastnom oslabení. Po ňom sa presadili ešte Backlund a Matthew Tkachuk (7), ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Michael Frolík dvakrát asistoval a Brian Elliott čelil len 14 strelám Canucks. Jacob Markström chytil 33 striel, ale nezabránil tretej prehre z posledných štyroch duelov. Flames vyhrali druhý zápas z ostatných troch a vedú ligu so siedmimi gólmi v oslabení. Zranil sa im však Troy Brouwer.

Hviezdy duelu: 1. M. Giordano, 2. M. Backlund, 3. M. Frolík (všetci CGY)

Doan dosiahol dva míľniky, Matthews vyhral prvý zápas doma

Shane Doan prepísal v piatok históriu NHL hneď dvakrát. Hral vo svojom 1500. zápase, v ktorom strelil 400. gól. Bol však jediný pri domácej prehre Arizony 1:4 s Torontom. Dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre, vsietil Leo Komarov (5), ktorý sa strelecky presadil prvýkrát od 17. novembra. Skórovali aj dvojbodový Connor Brown (6) a William Nylander (7). Auston Matthews si pripísal asistenciu v jeho prvom zápase na ľade tímu z rodného štátu. Frederik Andersen predviedol 30 zákrokov a Maple Leafs vyhrali prvýkrát v sezóne dva duely za dva dni. Mike Smith kryl 28 striel, ale Coyotes prehrali štvrtý zápas v sérii. Proti Torontu pritom ťahali šnúru piatich triumfov a v predošlých 13 vzájomných súbojoch mali bilanciu 11-1-1.


Hviezdy duelu: 1. S. Doan (ARI), 2. L. Komarov, 3. C. Brown (obaja TOR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hrivík (NYR) 12:13 0 0 0 -1 0 1 0
R. Pánik (CHI) 15:51 0 0 0 -1 0 2 3
T. Tatar (DET) 17:06 0 0 0 +1 0 2 1
M. Gáborík (LAK) 15:07 0 0 0 -1 0 0 3
Z. Chára (BOS) 23:44 0 0 0 0 0 1 1
A. Sekera (EDM) 23:07 0 1 1 +1 0 1 0

PRAJEME VÁM ŠŤASTNÉ A VESELÉ VIANOCE!



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies