Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Reprezentácia

Dnes sa začínajú 41. majstrovstvá sveta juniorov (preview)


Už v pondelok v kanadských mestách Montreal a Toronto odštartuje 41. ročník Majstrovstiev sveta juniorov v ľadovom hokeji. Aj tento rok na ňom budú bojovať slovenskí hokejisti, narodení medzi rokmi 1997 až 2002.

Kanada chce napraviť neúspech, titul obhajujú Fíni

Slovenskí mladíci nebudú patriť medzi favoritov turnaja, ktorého sa zúčastňuje desať národných tímov. Najväčším favoritom bude domáca Kanada, ktorá sa bude snažiť napraviť neúspech z vlaňajška, keď skončila šiesta.

Medzi jej najväčších konkurentov budú patriť výbery Spojených štátov amerických a Švédska. Zabúdať však netreba ani na Rusov a Fínov, ktorí titul obhajujú. Ostatné krajiny, vrátane Slovenska či Česka, môžu už len prekvapiť. Outsiderom turnaja bude Lotyšsko.

Mužstvo Ernesta Bokroša bude súčasťou skupiny B, v ktorej sa postupne stretne s Kanadou, Spojenými štátmi americkými, Lotyšskom a Ruskom. Prvý zápas čaká slovenských mladíkov v noci z utorka na stredu proti domácemu výberu.

Článok pokračuje pod reklamou

Prvé zápasy sa odohrajú už v pondelok, keď sa do akcie zapojí osem tímov s výnimkou Slovenska a Švajčiarska. Turnaj otvorí duel Švédska s Dánskom, následne si sily zmerajú USA s Lotyšskom a Česko s Fínskom predtým, ako príde k bonbóniku večera, zápasu medzi Kanadou a Ruskom.

Po skupinovej fáze sa odohrá štvrťfinále, v ktorom sa krížovým spôsobom stretnú tímy z opačných skupín. Víťazi týchto duelov postúpia do semifinále. Turnaj vyvrcholí finálovým zápasom, ktorý sa uskutoční v montrealskom Bell Centre vo štvrtok 5. januára.

Hlavným dejiskom turnaja bude Montreal, v ktorom sa odohrajú aj oba semifinálové zápasy i všetky zápasy série o záchranu (hrá sa na dva víťazné duely). Zápasy sa však budú hrať aj v torontskom Air Canada Centre, ktoré bude domovom slovenských hokejistov počas skupinovej fázy.

Najbližšia potenciálna draftová jednotka chýba, Dahlin však nie

Na turnaji bude chýbať niekoľko hráčov, ktorí už zarezávajú v NHL, prípadne niekoľko atraktívnych mien, ktoré sa nedostali do nominácií.

Ide najmä o potenciálnu draftovú jednotku Nolana Patricka z Kanady, švédskeho obrancu Timothyho Liljegrena či Američana Alexa DeBrincata. Prvým dvom v tom zabránilo zdravie, tretiemu menovanému rozhodnutie trénerov.

Medzi hviezdy turnaja patria napríklad Kanaďania Dylan Strome a Mathew Barzal, ktorí už debutovali v NHL, Američan Charlie McAvoy, Švéd Alex Nylander či Rus Michail Sergačov. K najsledovanejším menám šampionátu budú patriť aj Švajčiar Nico Hischier, Fín Eeli Voltanen, Čech Filip Chlapík i šestnásťročný švédsky obranca Rasmus Dahlin, ktorý by mohol byť draftovou jednotkou v roku 2018.

Zápasy Slovenska
28.12. 02:00 CAN – SVK
29.12. 01:30 SVK – USA
31.12. 01:30 SVK – LAT
01.01. 02:00 RUS – SVK
Zo slovenských hráčov sa bude najväčšia pozornosť venovať útočníkovi Adamovi Ružičkovi, ktorého draft ešte len čaká, podobne ako Mariána Studeniča. Z už draftovaných hráčov to bude platiť o brankároch Adamovi Húskovi i Matejovi Tomekovi. K oporám budú patriť obranca Erik Černák a tento rok vo forme hrajúci útočník Radovan Bondra.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies