Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

MSJ 2017: Kanada zdolala Rusko, Česko obhajcu titulu


Tohtoročné Majstrovstvá sveta juniorov v ľadovom hokeji majú za sebou otvárací večer. Slovensko do akcie nezasiahlo, ale v jeho skupine získali prvé výhry USA a Kanada. Z triumfov v druhej skupine sa tešili Švédsko a Česko.

Skupina A

Švédsko – Dánsko 6:1
Prvý zápas na turnaji absolvovali dva severské tímy. Švédi už po prvej tretine viedli 2:0, ale Dánov zlomili až v druhej časti zápasu, po ktorej viedli už 6:0. Nakoniec sa tešili z triumfu 6:1, keď Felixovi Sandströmovi pokazil čisté konto dve minúty pred koncom Nikolaj Krag. Švédsky brankár inak urobil 21 zákrokov. Jeho náprotivok Lasse Petersen o šesť viac a prekonali ho postupne Alex Nylander, Joel Eriksson Ek, Jonathan Dahlen, Carl Grundström, Rasmus Dahlin a po druhý raz Alex Nylander.

Česko – Fínsko 2:1
Naši západní susedia sa na úvod stretli s obhajcom titulu z Fínska. Zápas im vyšiel herne i výsledkovo. Michael Špaček prelomil nerozhodný stav v 59. minúte, Jakub Škarek urobil 22 zákrokov a Česká republika sa tešila z triumfu 2:1. Skóre zápasu otvoril Daniel Krenželok, ale zakrátko ho vyrovnal Joona Luoto. Od deviatej minúty sa hralo za stavu 1:1 až do záveru zápasu. Fínsky brankár Veine Vehviläinen sa o to zaslúžil 28 zákrokmi. Škvrnou na výhre Čechov bolo zranenie obrancu Davida Kvasničku.

Skupina B

USA - Lotyšsko 6:1
Spojené štáty americké mali na rozbeh pripraveného najväčšieho papierového outsidera turnaja. Lotyšsko neprekvapilo a napokon sa favorit tešil z triumfu 6:1. Dva góly strelil Keller, víťazný si pripísal White a do čierneho sa trafili aj Harper, Bracco a Greenway. Parsons zaznamenal 11 zákrokov a ako jediný ho prekonal Krastenbergs. Mitens čelil 30 strelám.

Kanada – Rusko 5:3
Bonbónikom otváracieho večera bol súboj vo vypredanej hale Air Canada Centre, v ktorej sa proti sebe postavili rivali z Kanady a Ruska. Domáci výber otvoril šampionát víťazstvom 5:3. Významnou mierou k tomu pomohli hráči, ktorí majú za sebou debut v NHL. Matt Barzal zaznamenal gól a dve asistencie, Dylan Strome dvakrát skóroval. Nicholas Roy a Tyson Jost ich doplnili na streleckej listine a Carter Hart urobil 14 zákrokov. Prekonali ho Michail Sergačov, Kiril Kaprizov a Jegor Rykov. Iľja Samsonov opustil duel s 32 zákrokmi.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies