Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Reprezentácia

MSJ 2017: Slovensko nestrelilo Kanade ani jeden gól + video


Slovenskí juniori vstúpili do svetového šampionátu podľa očakávaní – prehrou s Kanadou. Domácemu výberu však nedokázali streliť ani jeden gól a ohrozili ho len šiestimi strelami.

Kanada – Slovensko 5:0 (0:0, 4:0, 1:0)

Góly: 26. Lauzon (Jost, J. Gauthier), 31. Raddysh (Dubois, Chabot), 33. Cirelli (Lauzon), 37. Chabot (Barzal, D. Strome), 43. McLeod (Cirelli, Dube)

Zostava Kanady: Ingram (Hart) – Chabot, P. Myers, Bean, Juulsen, Fabbro, Lauzon, Clague – Dubois, D. Strome, Stephens – Joseph, Barzal, Raddysh – J. Gauthier, Jost, N. Roy – Dubé, McLeod, Speers – Cirelli.

Zostava Slovenska: Húska (Tomek) – Fehérváry, Černák, Michal Roman, Hatala, Bodák, Grman, Košecký, Hain – Hecl, Sádecký, Pataky – Andrisík, Struška, Oško – Bondra, Ružička, Lešťan – Studenič, Sloboda, Miloš Roman.

Článok pokračuje pod reklamou

Slovenskí hokejisti vstúpili do zápasu s jasne defenzívnou taktikou, vďaka ktorej prežili prvú tretinu bez inkasovaného gólu. Kanade dlho strpčovali život, ale tá sa dočkala prelomového gólu v 26. minúte, keď otvoril skóre Lauzon. Ten dostal favorita na koňa a už sa odvtedy neobzeral späť.

Po druhej tretine viedla Kanada už 4:0, keď Húsku prekonali aj Raddysh, Cirelli a Chabot. V tretej tretine pridal piaty gól McLeod. Húska v zápase čelil 44 strelám a prezentoval sa aj niekoľkými veľkými zákrokmi. Jeho spoluhráči ohrozili Ingrama iba šiestimi pokusmi.

V histórii turnaja ešte nezaznamenal žiaden tím menej striel na bránu. Šesť naposledy zaregistrovalo Bielorusko proti Rusku v roku 2000. Kanada viedla 3:0, keď malo Slovensko na konte tri strely. Hráčmi zápasu sa stali obrancovia Erik Černák a Thomas Chabot.

Ostatné zápasy

Lotyšsko - Rusko 1:9 (0:3, 1:3, 0:3)
Rusi potvrdili úlohu favorita a po prehre s Kanadou si zlepšili náladu debaklom 9:1 nad Lotyšskom. Čestný úspech outsidera zaznamenal Balcers. Rusko skórovalo trikrát v každej tretine, pričom najviac zažiaril Kaprizov, ktorý strelil hetrik a pridal aj dve asistencie. Dva góly a dve asistencie zaznamenal Polunin a štyri asistencie nazbieral Vorobiov. Do čierneho sa trafili aj Karnauchov, Trenin, Beliajev a Jurtaikin. Samsonov urobil 25 zákrokov.

Česko - Švajčiarsko 3:4 PP (0:0, 0:2, 3:1, 0:1)
Česi nenadviazali na výhru nad obhajcom úspechom proti Švajčiarsku. V prvej tretine boli lepší, ale po druhej prehrávali 0:2. Nakoniec vybojovali aspoň bod za remízu v normálnom hracom čase. O výhre Švajčiarska potom rozhodol v predĺžení Hischier, ktorý nadviazal na góly In-Albona, Thurkaufa a Riata. Van Pottelberghe urobil 36 zákrokov a prekonali ho len Koblížek a dvakrát Chlapík. Ten vynútil nadstavený čas v poslednej minúte tretej tretiny. Škarek zastavil 18 striel.

Dánsko - Fínsko 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Fínsko sa postaralo aj o druhé prekvapenie a tentokrát bolo o čosi väčšie ako prvá prehra s Českou republikou. Obhajca titulu totiž nestačil ani na Dánsko a po prehre 2:3 je stále bez bodu. Dáni viedli po dvoch tretinách 3:0, keď skórovali Boysen, Madsen a Blichfeld. Vaakanäinen a Björkqvist znížili, ale „Suomi“ sa zvrat nepodaril. Fíni mali v zápase streleckú prevahu 36:10. Dánov často podržal brankár Krog.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies