Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar a Budaj hviezdami duelov, Hrivík asistoval

Vo štvrtok sa v NHL odohralo dvanásť zápasov aj s deviatimi Slovákmi, vrátane oboch brankárov. Peter Budaj bol druhou hviezdou duelu napriek prehre, Jaroslav Halák striedal. Tomáš Tatar skóroval a stal sa treťou hviezdou, Marek Hrivík asistoval.

Tatar skóroval pri výhre nad Ottawou

Slávnostný ceremoniál predchádzal zápasu dvoch tímov, ktorých dresy si počas kariéry obliekol Daniel Alfredsson. Práve jeho číslo 11 putovalo pod strop prvýkrát v ročníku vypredanej haly Canadian Tire Centre, kde strávil 17 sezón predtým, ako absolvoval jednu sezónu v drese Detroitu. Populárny „Alfie“ následne sledoval z lóže, ako Ottawa podľahla Detroitu 2:3 po predĺžení. V ňom obranca Niklas Kronwall zachytil puk a následne ho poslal na ľavú stranu Anthonymu Manthovi (7), ktorý nedal brankárovi „Sens“ šancu. K výhre prispeli aj Thomas Vanek (7) a Tomáš Tatar (8), ktorý skóroval z úniku v druhej tretine. Stal sa treťou hviezdou duelu. Jared Coreau, ktorý bol ako dieťa fanúšikom Ottawy, urobil 26 zákrokov. Prekonali ho dvojbodový Derrick Brassard (8) a Mark Stone (11), zatiaľ čo Mike Condon takisto zastavil 26 pukov. Tatar ho ohrozil len raz, pričom odohral takmer 18 a pol minúty. Dve minúty strávil aj na trestnej lavici. Jednu strelu zaknihoval Tomáš Jurčo, ktorý pri návrate do zostavy odohral 14 minút a 12 sekúnd.

Tatarov 8. gól v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. A. Mantha (DET), 2. D. Brassard (OTT), 3. T. Tatar (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Puempelov hetrik doviedol Rangers k výhre, Hrivík asistoval

Matt Puempel (5) zaknihoval svoj prvý hetrik v NHL, vrátane víťazného gólu, ktorým zariadil triumf New Yorku Rangers 6:3 na ľade Arizony. Všetky góly strelil v presilovkách, pri poslednom mu 16,5 sekundy pred koncom zápasu asistoval aj Marek Hrivík. Slovenský útočník si pripísal druhý bod v sezóne a tretí v kariére. Počas ôsmich a štvrť minúty v akcii zaznamenal tiež mínusový bod, strelu, štyri bodyčeky, blok a vyhral dve zo siedmich vhadzovaní. Z jeho spoluhráčov skórovali aj dvojbodoví Nick Holden (7) s J.T. Millerom (10) a Chris Kreider (12). Kevin Hayes trikrát asistoval a Antti Raanta urobil 19 zákrokov. Prekonali ho Christian Dvorak (4), Anthony Duclair (3) a Tobias Rieder (8), ktorý v presilovke vyrovnával stav na 3:3. Mike Smith kryl 26 striel pri šiestej prehre Coyotes v sérii. Rangers vyhrali druhý zápas po sebe a s 12 triumfami na ľadoch súperov vedú ligu.

Hviezdy duelu: 1. M. Puempel (NYR), 2. A. Duclair (ARI), 3. N. Holden (NYR)

Budaj hviezdou zápasu pri prehre s Edmontonom bez Sekeru

Brankár Peter Budaj zastavil 32 z 34 striel, no keďže jeho spoluhráči skórovali len raz, utrpel tretiu prehru po sebe. Napriek tomu ho vyhlásili za druhú hviezdu duelu. Los Angeles zakončilo deväťzápasový trip prehrou 1:3 v Edmontone a odnieslo si z neho celkovú bilanciu 3-4-2. Jeho jediný gól strelil Nick Shore (3), ktorý vyrovnával stav na 1:1. Otvárací gól strelil Patrick Maroon (11) v druhej tretine v presilovej hre, víťazný a svoj prvý v sezóne zaznamenal Eric Gryba (1). Bol to jeho prvý rozdielový gól v 236. zápase kariéry. Výsledok upravil strelou do prázdnej brány Ryan Nugent-Hopkins (7). Jordan Eberle dvakrát asistoval a Cam Talbot predviedol 28 zákrokov pri štvrtej výhre Oilers v posledných piatich dueloch. Slovenský krídelník Marián Gáborík na neho vyslal dve strely a počas necelých 14 minút v akcii rozdal aj jeden bodyček. Jeho krajan Andrej Sekera za Oilers nenastúpil pre chorobu. Kings prehrali tretí zápas v sérii a piaty z ostatných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. E. Gryba (EDM), 2. P. Budaj (LAK), 3. P. Maroon (EDM)

Spooner skóroval dvakrát a Bruins porazili Sabres

Buffalo privítalo Boston v prvom z dvojice tohtotýždňových vzájomných duelov. Sabres ukončili v predošlom zápase štvorzápasovú sériu prehier, ale vo štvrtok na to nenadviazali napriek tomu, že po góloch Marcusa Foligna (5) a Kylea Okposa (10) odchádzali do šatne po prvej tretine s dvojgólovým vedením. To v druhej dvadsaťminútovke zmazali Patrice Bergeron (6) a David Krejčí (8). V tretej tretine dvakrát skóroval Ryan Spooner (7), ktorý o výhre 4:2 rozhodol. Druhý gól strelil do prázdnej brány. Tuukka Rask prispel k triumfu 31 zákrokmi, Robin Lehner ich urobil o tri viac. Zdeno Chára ho neohrozil ani raz. Slovenský obranca odohral 24 minút a 18 sekúnd, pričom sa prezentoval dvoma bodyčekmi, dvoma blokmi a krosčekom. Bostonu sa zranil David Backes po tvrdom bodyčeku Williama Carriera. Tomu to karma vrátila pri následnej bitke s Adamom McQuaidom, pri ktorej si zranil ruku. Sabres v zápase chýbal Dmitrij Kulikov, ktorého trápia bolesti krížov. Vrátil sa však Cody Franson. Odveta je na programe v sobotu.

Hviezdy duelu: 1. D. Krejčí, 2. R. Spooner, 3. T. Rask (všetci BOS)

Kane zaznamenal 700. bod v NHL pri výhre nad Predators

Chicago ukončilo sériu troch prehier, svoju najdlhšiu v sezóne, keď uspelo na ľade Nashvillu tesne 3:2. Víťazný gól strelil päť minút pred koncom Patrick Kane (11), ktorý nadviazal na presilovkové góly Arťoma Anisimova (16) a Jonathana Toewsa (6). Toews skóroval počas sporného vylúčenia Craiga Smitha, ktorý dostal trest po tom, čo prekorčuľoval bránkoviskom Blackhawks a dostal sa do kontaktu s Coreym Crawfordom. „Stáva sa to často, ale on to urobil šikovne. Rozhodca sa nepozeral a bol schopný vystrčiť nohu tak, aby to vyzeralo, že som do neho vrazil,“ povedal Smith pre AP. Crawford pomohol k výhre 36 zákrokmi. Recept na neho našli Filip Forsberg (7) a Mikle Fisher (10), na ktorých góloch sa podieľal Ryan Johansen. Pekka Rinne opustil duel s 20 zákrokmi a zneškodnil aj jednu strelu Richarda Pánika. Slovenský útočník odohral 12 a štvrť minúty. Nebodoval, ale pripísal si mínusový bod a urobil dva bodyčeky. Jeho spoluhráč Kane pridal ku gólu aj asistenciu a oslávil svoj 700. bod v NHL. Nashvillu sa v zápase zranil James Neal (horná časť tela).

Kaneov 700. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. M. Fisher (NSH), 3. F. Forsberg (NSH)

Halák striedal, Wild si vylepšili klubový rekord

Jaroslav Halák štartoval v druhom zápase po sebe, no ten druhý mu nevyšiel podľa predstáv. Inkasoval štyrikrát z 24 striel, posledné tri góly za 80 sekúnd a v 36. minúte pustil do brány J-F Berubeho. New York Islanders viedol 2:1 a neskôr ešte vyrovnal na 4:4, ale napokon prehral na ľade Minnesoty 4:6 a ukončil sériu troch výhier. Rozhodol o tom gól Erika Haulu (6) z 51. minúty. Pred ním skórovali Marco Scandella (2), Chris Stewart (7), Jared Spurgeon (4) a Jordan Schroeder (2). Mikael Granlund spečatil rekordný 12. triumf Wild po sebe strelou do prázdnej brány. Mikko Koivu s Ryanom Suterom dvakrát asistovali a Devan Dubnyk prispel 24 zákrokmi aj k najdlhšej bodovej sérii v klubovej histórii (12-0-1). Novým rekordom sú tiež ich tri góly za 80 sekúnd v druhej tretine. Z hráčov Islanders skórovali Jason Chimera (5), Nick Leddy (5) a Brock Nelson (9) dvakrát za 42 sekúnd. Thomas Hickey nazbieral dve prihrávky, Berube opustil duel s 10 zákrokmi.

Tri góly Wild za 80 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. R. Suter (MIN), 2. B. Nelson (NYI), 3. J. Spurgeon (MIN)

Columbus vyhral 14. zápas v sérii, Daňo sa zranil

Columbus pokračuje v prepisovaní histórie. Alex Wennberg (8) strelil dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre, Nick Foligno (12) pridal ku presilovkovému gólu dve asistencie a Blue Jackets si predĺžili rekordnú víťaznú sériu na 14 zápasov. Novým klubovým rekordom je aj 16-zápasová bodová šnúra (15-0-1). Gólmi k nej pomohli tiež Brandon Saad (14) a Lukáš Sedlák (3). Zach Werenski dvakrát asistoval a Sergej Bobrovskij sa prezentoval 31 zákrokmi. Prekonali ho Shawn Matthias (3) a Bryan Little (6) s Mathieuom Perreaultom (3) v presilovkách. Marko Daňo ho stihol ohroziť raz, no odohral iba šesť a štvrť minúty. V druhej tretine sa totiž zranil pri náraze na mantinel. Blake Wheeler si pripísal dve asistencie a Michael Hutchinson chytil 30 striel. Jets ukončili krátku sériu dvoch výhier. Columbus vyrovnal tretiu najdlhšiu víťaznú šnúru v histórii NHL, na rekord Penguins zo sezóny 1992/93 mu chýbajú tri výhry.

Hviezdy duelu: 1. N. Foligno, 2. A. Wennberg, 3. Z. Werenski (všetci CBJ)

Kinkaid zažiaril a doviedol Devils k výhre nad Caps

Náhradný brankár Keith Kinkaid zneškodnil vo svojom prvom zápase od 17. decembra 43 striel, neinkasoval v nájazdoch a New Jersey porazilo Washington 2:1, aby vyhralo ešte len druhý zápas z ostatných jedenástich. „Bol úžasný. Nezašiel by som tak ďaleko, aby som povedal, že nám ukradol zápas, ale bol k tomu vcelku blízko. Podal senzačný výkon,“ povedal pre AP P.A. Parenteau. V nájazdoch o tom rozhodli Michael Cammalleri a Jacob Josefson, ktorí uspeli v prvých dvoch sériách. V normálnej hracej dobe sa presadil Parenteau (10), na ktorého gól reagoval počas oslabenia Daniel Winnik (5). Braden Holby urobil 26 zákrokov a Capitals prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich. Oba tímy sa stretnú v odvete už v sobotu v Newarku.

Josefsonov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. K. Kinkaid (NJD), 2. B. Holtby (WSH), 3. D. Winnik (WSH)

Kadri skóroval v predĺžení, Toronto porazilo Tampu

Oba tímy v stredu zaknihovali vydreté víťazstvá, ale na oslavy nemali veľa času. Už vo štvrtok boli späť v akcii. Nazem Kadri (13) skóroval vo štvrtej minúte nadstaveného času, aby Toronto vyhralo nad Tampou Bay 3:2 a oslávilo štvrtú výhru po sebe. Maple Leafs v zápase viedli 2:0 po góloch dvojbodového Austona Matthewsa (18) a Tylera Bozaka (7), ale Lightning sa podarilo stav v druhej tretine vyrovnať, keď Antoinea Bibeaua prekonali Brian Boyle (9) a Ondřej Palát (6). Dvadsaťdvaročný brankár napokon opustil duel s 25 zákrokmi a na druhý pokus zaznamenal prvú výhru v NHL. „Moji rodičia budú z toho veľmi nadšení. Je to dosť špeciálne. Očakávate, že to bude mimoriadne, ale neviete, ako sa budete cítiť. Cítim sa skutočne dobre,“ poznamenal Bibeau pre AP. Jeho náprotivok Andrej Vasilevskij opustil duel s 32 zákrokmi.

Kadriho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. N. Kadri (TOR), 2. B. Boyle (TBL), 3. A. Matthews (TOR)

Danault zavŕšil v predĺžení obrat Canadiens

V BB&T Center sa stretli tímy, ktoré ťahali trojzápasové série prehier. Ukončiť sa ju podarilo Montrealu, ktorý porazil oslabenú Floridu 3:2 napriek tomu, že dvakrát prehrával. Na góly Jasona Demersa (7) a Vincenta Trochecka (10) reagovali v normálnej hracej dobe Max Pacioretty (15) a Brendan Gallagher (6), ktorý ukončil svoje 13-zápasové suchoty. V predĺžení potom o všetkom rozhodol Phillip Danault (7) po spolupráci s Paciorettym. Aj Danault zaznamenal v zápase dva body. Al Montoya zastavil 31 striel, o sedem menej ako jeho náprotivok James Reimer. Pre Montoyu išlo o prvú výhru v šiestich zápasoch, prvú od 26. októbra a dočkal sa jej na ľade bývalého tímu. „Vždy, keď hráte proti bývalému tímu, tak chcete niečo ukázať. Nevyhral pár zápasov, hoci chytal dobre. Zaslúžil si dopadnúť lepšie. Mohli ste dnes vidieť, že chlapci mali z neho veľkú radosť,“ povedal tréner Michel Therrien pre AP.

Danaultov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Danault (MTL), 2. V. Trocheck (FLA), 3. A. Montoya (MTL)

Anaheim ukončil v Calgary sériu prehier

Calgary viedlo v domácom zápase proti Anaheimu po prvej tretine 1:0, ale kalifornský tím troma gólmi otočil skóre a napokon zvíťazil 3:1. Víťazný presný zásah si pripísal Jakob Silfverberg (11) v úvode tretej tretiny svojho 300. zápasu v NHL. Rickard Rakell (15) a dvojbodový Antoine Vermette (7) využili presilové hry. Ryan Kesler dvakrát asistoval a John Gibson prispel k ukončeniu trojzápasovej série prehier 31 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Mikael Backlund (10). Chad Johnson zastavil 22 striel, no Flames ukončili krátku sériu dvoch triumfov.

Hviezdy duelu: 1. A. Vermette (ANA), 2. M. Backlund (CGY), 3. J. Gibson (ANA)

Seguin s Bennom zariadili výhru Dallasu nad Coloradom

Tyler Seguin (13) strelil dva góly a pridal asistenciu, Jamie Benn nazbieral tri asistencie a Dallas zvíťazil doma nad Coloradom 4:2. Skóre zápasu otvoril Devin Shore (6) a víťazný gól strelil Jamie Oleksiak (4). Seguinov druhý presný zásah padol do prázdnej brány, Jason Spezza dvakrát asistoval. Stars vyhrali prvýkrát v sezóne tri zápasy po sebe a predĺžili si bodovú sériu na päť duelov (4-0-1). Ich bránu opustil v úvode tretej tretiny Kari Lehtonen (13/14) po kolízii s Jaromeom Iginlom. Antti Niemi neskôr inkasoval ešte raz z piatich striel. Prekonali ich Matt Duchene (13) a Michail Grigorenko (4). Duchene dosiahol hranicu 400 bodov v NHL len ako druhý hráč draftu z roku 2009 po Johnovi Tavaresovi. Calvin Pickard urobil 30 zákrokov, ale Avalanche prehrali siedmy zápas z posledných ôsmich.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin, 2. Ja. Benn (obaja DAL), 3. M. Duchene (COL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 20/24 (83,3 %) - - - - - - -
P. Budaj (LAK) 32/34 (94,1 %)
T. Jurčo (DET) 14:12 0 0 0 0 0 1 0
M. Daňo (WPG) 6:16 0 0 0 0 0 1 0
R. Pánik (CHI) 12:16 0 0 0 -1 0 1 2
Z. Chára (BOS) 24:18 0 0 0 0 2 0 2
T. Tatar (DET) 18:22 1 0 1 +1 2 1 4
M. Gáborík (LAK) 13:52 0 0 0 0 0 2 1
M. Hrivík (NYR) 8:14 0 1 1 -1 0 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies