Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

MSJ 2017: Slováci sa rozlúčili s turnajom prehrou 3:8 so Švédskom + video


Slovenská reprezentácia do 20 rokov odohrala v pondelok svoj posledný zápas na tohtoročných majstrovstvách sveta v Kanade. Vo štvrťfinále podľahla favorizovanému Švédsku vysoko 3:8.

Švédsko – SLOVENSKO 8:3 (3:0, 2:2, 3:1)

Góly: 2. Eriksson Ek (Asplund, Karlström)(PP), 17. Söderlund (Wingerli, Gunnarsson), 18. Grundström (Nylander, Carlsson), 27. Nylander (Dahlen, Asplund), 34. Karlström (Ahl, Asplund), 43. Söderlund (Carlsson), 45. Andersson (Larsson, Lööke)(PP), 58. Eriksson Ek (Asplund, Kylington)(PP) – 36. Bodák (Sloboda)(PP), 37. Struška (Černák), 42. Ružička
Strely: 50-18, Trestné minúty: 2-20

Zostava Sllvenska: : Húska (Tomek) – Černák (C), Fehérváry, Hatala (A), Michal Roman, Košecký, Bodák, Hain – Studenič, Sádecký, Hecl – Struška, Oško, Andrisík – Grman, Ružička, Bondra (A) – Lešťan, Pataky, Sloboda

Zostava Švédska: Sandström (Gustavsson) – Gunnarsson, Ja. Larsson, G. Carlsson, Kylington, Carlsson, Bernhardt, Dahlin – Pettersson, Asplund (A), Dahlén – A. Nylander, Eriksson Ek (C), Grundström (A) – Lööke, Andersson, Ahl – Söderlund, Wingerli, Ohlsson – Karlström

Článok pokračuje pod reklamou

Po 59 sekundách hry bol vylúčený Struška za podrazenie a Švédi prvú presilovku bleskovo využili na vedúci gól. Erikssonovi Ekovi to trvalo iba deväť sekúnd. Favorit zápasu pokračoval aj potom v útočnom tlaku. Húska sa vo 4. minúte vyznamenal pri proti Dahlenovi v samostatnom úniku. Slováci pôsobili bezradne, Grundström sa dostal do troch šancí po sebe. Len vďaka Húskovi nebol náskok súpera vyšší. Do polovice prvej tretiny čelil 10 strelám. V 12. minúte mohol Eriksson Ek skóroval druhýkrát po chybnej rozohrávke Černáka, ale trafil tyčku. V 14. minúte sa to isté „podarilo" Kylingtonovi. O tri minúty neskôr už Švédsko viedlo 2:0, keď sa rýchly Söderlund presadil cez Fehérváryho, predral sa ku bráne a prekonal Húsku. O 33 sekúnd bolo 3:0 po strele úplne voľného Grundströma z pravého kruhu. Švédi ovládli úvodnú tretinu, na Húsku smerovalo až 20 striel. Sandström čelil len piatim pokusom.

Druhú tretinu začali Slováci lepšie, Struška mal ich prvú veľkú šancu v zápase. Vzápätí však nebezpečne strčil Asplunda na mantinel a druhýkrát oslabil svoj tím. Dostal, navyše, aj osobný trest. Švédi presilovku nevyužili, Andersson bol však veľmi blízko. V 27. zvýšil ich náskok na štvorgólový Nylander po rýchlej kombinácii. Húska jeho prvé zakončenie chytil, ale na dorážku už nemal nárok. Krátko na to sa obtočil okolo švédskej bráne Ružička, ale Sandström si dal pozor. V polovici duelu hralo Švédsko tretiu presilovku po faule Fehérváryho. V oslabení Oško vypichol puk súperovi, no nedostal sa do dobrej pozície a zakončil nepresne. V 34. viedli Švédi už 5:0 po Karlströmovom efektnom bekhende zblízka. Slovákom sa podarilo znížiť v 36. minúte, keď prvú presilovku využil Martin Bodák. Už o 66 sekúnd bolo 2:5, keď dovtedy smoliar večera Miroslav Struška šikovne tečoval strelu Černáka. Slovákom vyšiel záver druhej tretiny, Ružička však v čistej šanci neuspel.

Slovákom vyšiel úvod poslednej tretiny. V 42. minúte sa presadil aktívny Adam Ružička, ktorý sa natlačil pred bránu Sandströma a znížil na 3:5. Dlho sa však netešil, pretože o 43 sekúnd strelil šiesty gól Švédska Söderlund. Zakrátko zbytočne fauloval Fehérváry a Švédi potrestali aj jeho druhé vylúčenie v zápase. Na 7:3 zvýšil Andersson. Aj potom boli strelecky aktívnejší a bez problémov si strážili vysoký náskok. V 56. minúte si zahrali piaty raz v početnej prevahe po faule Bodáka. Dvadsať sekúnd pred jej koncom strelil svoj piaty gól v piatom zápase na turnaji Eriksson Ek. Napokon stanovil konečný výsledok 8:3.

Najlepším Slovákom v zápase bol brankár Adam Húska, ktorý čelil spolu 50 strelám. Dostal sa aj medzi trojicu najlepších hráčov Slovenska na turnaji, v ktorej ho doplnili obrancovia Erik Černák a Martin Fehérváry. Slováci tak skončili na MS ôsmi, Švédi sa stali prvým semifinalistom.

Ostatné zápasy:

Baráž:

Fínsko – Lotyšsko 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Góly: 8. Saarijärvi (Räsänen)(PP), 50. Vesalainen (Heiskanen, Tolvanen) – 25. Ponomarenko (Krastenbergs, Tralmaks)

Štvrťfinále::

Dánsko – Rusko 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Góly: 9. Polunin (Vorobjov), 20. Kaprizov (Vorobjov, Trenin), 48. Karnauchov (Guryanov, Kvartalnov), 56. Kaprizov (Polunin)

USA – Švajčiarsko 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Góly: 9. Bracco (Thompson, Terry) (PP), 11. Kunin (Greenway, Bracco), 47. Greenway (McAvoy, Keller)(PP) – 31. Hischier (Siegenthaler, Riat)(PP), 46. Hischier (Thürkauf)(PP)

Kanada – Česko 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)
Góly: 24. Speers (Stephens, Joseph), 28. Stephens (Cirelli), 34. Chabot (Stephens, Cirelli), 44. J. Gauthier (N. Roy), 47. J. Gauthier (Barzal, Chabot) – 17. Kaše (Hronek, Musil), 29. Šoustal, 46. Stránský (Nečas, Zbořil)

Semifinálové dvojice:

USA – Rusko (streda, 21.00)
Švédsko – Kanada štvrtok (1.30)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies