Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Budaj opäť vyhral nad Sharks, Columbus má rekord na dosah

V noci z utorka na stredu sa v NHL odohralo sedem zápasov s o štvornásobnou slovenskou účasťou. Z výhry sa tešili Marián Gáborík a Peter Budaj, ktorý kapituloval len raz.

Budaj opäť vyhral nad Sharks. Duel rozhodol Pearson

Program dňa zakončila veľká odveta kalifornského derby, v ktorom sa ukázali aj dvaja Slováci. Peter Budaj urobil 26 zákrokov, aby prispel k druhému triumfu Los Angeles nad San Jose po sebe. Po víťazstve 3:2, ktorým Kings ukončili Sharks štvorzápasovú sériu výhier, sa tentokrát tešili z triumfu 2:1 po predĺžení. Víťazný gól strelil Tanner Pearson (10) v úvodnej minúte nadstaveného času z 35. strely, ktorá smerovala na Martina Jonesa. Toho prekonal aj dvojbodový Jeff Carter (21), ktorý vyrovnával stav v úvode tretej tretiny. Recept na Budaja našiel len Logan Couture (12) v strede druhej dvadsaťminútovky. Marián Gáborík k triumfu bodmi neprispel. V zápase odohral necelých 15 minút a pripísal si mínusový bod a dve trestné minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.

Efektný Budajov zákrok:

Hviezdy duelu: 1. T. Pearson (LAK), 2. J. Carter (LAK), 3. L. Couture (SJS)

Článok pokračuje pod reklamou

Sabres porazili Rangers 4:1

Jack Eichel po poslednej prehre urobil rozruch v šatni Sabres a jeho hnev padol na úrodnú pôdu. Anders Nilsson predviedol 24 zákrokov, Sam Reinhart prihrával na dva dôležité góly a Sabres porazili Rangers 4:1, aby vyhrali ešte len druhý zápas z ostatných ôsmich. „Hrali sme pomerne jednoducho celých 60 minút a zažili sme úspech,“ poznamenal Eichel pre AP. Víťazný gól strelil po prihrávke Reinharta Evander Kane (9), no do čierneho sa trafili aj Zemgus Girgensons (4), prvýkrát v kariére Justin Bailey (1) a Eichel (7). Čestný úspech newyorského tímu, ktorý prišiel o trojzápasovú sériu výhier, vsietil Nick Holden (8). Henrik Lundqvist zastavil 15 striel. Slovenský útočník Marek Hrivík odohral 10 a pol minúty. Počas tohto času zaznamenal dva strelecké pokusy a vyhral sedem vhadzovaní z 12.

Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart, 2. A, Nilsson, 3. E. Kane (všetci BUF)

Blue Jackets porazili Oilers a priblížili sa k rekordu NHL

Najlepší tím NHL hostil Edmonton, do ktorého zostavy sa vrátil uzdravený Andrej Sekera. Columbusu sa podarilo priblížiť k ligovému rekordu na rozdiel jednej výhry, keď uspel pomerom 3:1 a oslávil 16. víťazstvo po sebe. V histórii už len Penguins v ročníku 1992/93 ťahali obdobnú sériu. K utorkovému triumfu pomohli dve využité presilovky zo štyroch – otvárací gól počas početnej prevahy strelil Cam Atkinson (18) a víťazný William Karlsson (6). Z gólu sa tešil aj Nick Foligno (13), kým Sergej Bobrovskij zastavil 21 striel. Ako jediný na neho našiel recept Oscar Klefbom (6). Cam Talbot opustil duel s 32 zákrokmi a Sekera v ňom odohral 23 minút a 41 sekúnd. Prezentoval sa troma blokmi. Blue Jackets naposledy nezískali ani bod 23. novembra a ich štvrtý domáci zápas po sebe bol vypredaný. Rekord NHL bude môcť Columbus vyrovnať vo štvrtok vo Washingtone.

Hviezdy duelu: 1. W. Karlsson, 2. S. Jones, 3. N. Foligno (všetci CBJ)

Weberovi návrat do Nashvillu vyšiel. Skóroval i vyhral

V Nashville sa odohral zápas, ktorý pútal pozornosť najmä návratom niekdajšieho kapitána domáceho tímu Sheu Webera (10). Hviezdny obranca strelil vyrovnávajúci gól a zažil horkosladké pocity, keď Montreal porazil jeho niekdajší tím pomerom 2:1. V predĺžení o výhre rozhodol Max Pacioretty (16). Carey Price čelil 23 strelám, z ktorých ho prekonal len Kevin Fiala (6). Domáci Pekka Rinne mal viac práce, keď na jeho bránu smerovalo 43 striel. Predators prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich. „Ak by nebolo Pekku, ten bod by sme nezískali,“ povedal tréner Peter Laviolette pre AP. Do Nashvillu sa vrátil tiež Alex Radulov. Zápas mohol byť prvým proti bývalému tímu aj pre P.K. Subbana. Ten však momentálne nehráva pre zranenie.

Weber skóroval pri návrate do Nashvillu:

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty (MTL), 2. P. Rinne (NSH), 3. S. Weber (MTL)

Ehlers doviedol Jets k výhre nad Lightning

Nikolaj Ehlers (12) premenil trestné strieľanie, neskôr strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby Winnipeg odštartoval trojzápasový trip víťazstvom 6:4 nad Tampou Bay. K ukončeniu krátkej série dvoch prehier pomohli aj góly Marka Scheifeleho (16), Jacoba Troubu (2), Dustina Byfugliena (5) a trojbodového Patrika Laineho (20), ktorý uzatváral skóre gólom do prázdnej brány. Connor Hellebuyck urobil 32 zákrokov a puk vyberal z brány po góloch Matta Pecu (1), Ondřeja Paláta (7) a dvojgólového Nikitu Kučerova (15), ktorý pridal aj asistenciu. Pre Pecu išlo o prvý gól v NHL. Andrej Vasilevskij opustil duel s 28 zákrokmi. Lightning od 22. decembra striedali výhry s prehrami a v utorok im k zrušeniu trendu nepomohol ani návrat Ryana Callahana po 15 vynechaných zápasoch. Jets odohrajú ďalší duel na Floride už v stredu, tentoraz v Sunrise.

Hviezdy duelu: 1. N. Ehlers (WPG), 2. N. Kučerov (TBL) , 3. J. Trouba (WPG)

Ovečkin zavŕšil obrat gólom v predĺžení

Rozbehnuté Toronto po výhre v Centennial Classic zavítalo do Washingtonu, kde nevyhralo od februára 2013. Táto séria sa natiahla aj v stredu, keď Capitals uspeli 6:5 po predĺžení, aby vyhrali tretí zápas po sebe. Domáci pritom v tretej tretine prehrávali 2:4 i 4:5, no nakoniec sa im podaril obrat, ktorý už po 22 sekundách nadstaveného času zavŕšil Alex Ovečkin (18). S 19 gólmi v predĺžení sa vyrovnal na prvom mieste historického poradia Jaromírovi Jágrovi. Jevgenij Kuznecov (4) zaznamenal gól a tri asistencie, Justin Williams (10) gól a dve asistencie. Z gólov sa tešili aj T.J. Oshie (12), Dmitrij Orlov (2) a John Carlson (4), ktorý vynútil predĺženie. Bradena Holtbyho z ôsmich striel prekonali Nazem Kadri (14), Connor Brown (8) a Frederik Gauthier (2). Od druhej tretiny chytal Philipp Grubauer, ktorý čelil 17 strelám. Z nich ho prekonali Leo Komarov (7) a Mitchell Marner (10). Nováčik uplynulého mesiaca, Auston Matthews, zaznamenal dve asistencie. Frederik Andersen urobil 23 zákrokov a Maple Leafs prišli o päťzápasovú víťaznú sériu, ktorá bola ich najdlhšia v ročníku. „Nemyslím si, že sme hrali dostatočne dobre,“ skonštatoval tréner Mike Babcock pre AP.

Ovečkinov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. J. Williams, 3. D. Orlov (všetci WSH)

Devils ukončili Caroline domácu sériu

New Jersey odohralo druhý zápas v priebehu dvoch dní v Caroline, kde nadviazalo na dve predošlé víťazstvá triumfom 3:1. Cory Schneider bol opäť ústrednou postavou triumfu, keď zneškodnil 29 striel. Druhé čisté konto po sebe mu zničil Sebastian Aho (8) v 53. minúte. Víťazný gól Devils strelil Mike Cammalleri (10), ktorý asistoval aj pri góle Adama Henriqueho (10). Poistku do prázdnej brány pridal dvojbodový Kyle Palmieri (8). Cam Ward urobil 15 zákrokov a Hurricanes prišli o 11 zápasov trvajúcu bodovú sériu (10-0-1) na domácom ľade. Tímy medzi sebou odohrali tretí zápas v ročníku. Prvé dva vyhrali tiež Devils. Ten posledný nedohral obranca Andy Greene, ktorý hral v 350. dueli bez prestávky. V prvej tretine ho trafil puk.

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider, 2. A. Henrique, 3. M. Cammalleri (všetci NJD)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 26/27 (96,3%) - - - - - - -
M. Gáborík (LAK) 14:41   -1  2
A. Sekera (EDM) 23:41 0 0 0 0 0 0 0
M. Hrivík (NYR) 10:32 0 0 0 0 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies