Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Gáborík pomohol k výhre gólom, Chára a Sekera asistenciami

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hralo šesť Slovákov. Marián Gáborík ukončil strelecké suchoty, Peter Budaj vyhral pri návrate do brány. Obrancovia Andrej Sekera a Zdeno Chára pomohli k výhrami asistenciami.

Gáborík pomohol gólom k víťaznému obratu Kings

Slovenský krídelník Marián Gáborík (2) strelil svoj druhý gól v sezóne, ktorým ukončil 11-zápasové suchoty a pomohol Los Angeles k domácemu víťazstvu 4:3 nad Minnesotou. Po prvej tretine pritom Kings prehrávali 0:2, keď skórovali dvojbodový Mikko Koivu (12) a Charlie Coyle (13). Peter Budaj však pri návrate do brány viackrát z 24 striel neinkasoval a doviedol svoj tím späť na víťaznú koľaj. V druhej tretine kalifornský tím vyrovnal stav gólmi Jeffa Cartera (22) a Gáboríka, ktorý odohral 15 minút a 24 sekúnd aj so štyrmi strelami a bodyčekom. Jake Muzzin (4) poslal Kings prvýkrát do vedenia v presilovke, no Zach Parise (8) vyrovnal na 3:3 rovnako v početnej prevahe až 43 sekúnd pred koncom. O všetkom rozhodol vo štvrtej minúte predĺženia Tanner Pearson (11). Carter pridal ku gólu dve asistencie, ktoré nazbieral aj Drew Doughty. Darcy Kuemper predviedol 32 zákrokov, ale Wild ukončili sedemzápasovú víťaznú sériu na ľadoch súperov.

Pearsonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Carter, 2. D. Doughty (obaja LAK), 3. M. Koivu (MIN)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekera prispel prihrávkou k triumfu nad Devils

Slovenský obranca Andrej Sekera prihrával na vôbec prvý ligový gól Matta Benninga (1), ktorý v úvode tretej tretiny vyrovnal stav zápasu predtým, ako ho v predposlednej minúte predĺženia rozhodol Mark Letestu (8). K výhre Edmontonu 2:1 nad New Jersey pomohol aj brankár Cam Talbot, ktorý kapituloval len raz z 20 striel. V prvej tretine ho prekonal Miles Wood (5). Cory Schneider mal podstatne viac práce a duel opustil so 41 zákrokmi. „Pre mňa to bola dnes dobrá príležitosť zareagovať na nevydarený zápas. Oceňujem, že mi tréner dal tú šancu. Bolo dobré, že mi veril,“ povedal pre AP Schneider, ktorý odchytal druhý zápas v priebehu dvoch dní. Sekera, ktorý odohral 21 minút, ho ohrozil raz. Okrem asistencie si pripísal aj plusový bod a tri bloky. Oilers vyhrali druhý zápas po sebe, Devils druhý zápas po sebe prehrali.

Letestuov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Letestu (EDM), 2. C. Schneider (NJD), 3. M. Wood (NJD)

Bruins porazili Panthers, Chára asistoval

Tuukka Rask si vylepšil bilanciu v zápasoch proti sobotnému súperovi na 19-3-1. To, že sa mu proti nemu darí, dokázal tým, že zneškodnil 25 striel. Rask vychytal svoj piaty „shutout“ v ročníku, Brad Marchand (12) strelil dva góly a Boston porazil Floridu 4:0. Riley Nash (2) a David Backes (10) sa tiež tešili z gólov a ku štvrtej výhre nad Panthers v tomto ročníku prispel jednou asistenciou aj kapitán Zdeno Chára. Trenčiansky rodák odohral 21 minút a pripísal si aj dva plusové body a jednu strelu na bránu Jamesa Reimera. Ten pri svojom štvrtom štarte po sebe urobil 33 zákrokov. Panthers prehrali šesť z posledných ôsmich zápasov a pre zranenie prišli v druhej tretine aj o útočníka Grega McKegga.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask, 2. B. Marchand, 3. D. Backes (všetci BOS)

Aj Rangers našli recept na Blue Jackets

Z víťazstva sa v sobotu tešil aj Marek Hrivík. A to proti tímu, ktorý dlhý čas nevedel, ako chutí prehra. Columbus v zápase viedol 2:1 i 4:1, ale nakoniec sa Rangers podarilo zásluhou dvojbodových zápisov Michaela Grabnera (18) a Adama Clendeninga (2) zápas zvrátiť. Pomerom 5:4 uštedrili Blue Jackets druhú prehru v sérii po 16-zápasovej víťaznej šnúre. Newyorský tím vyhral druhý zápas po sebe a piaty z ostatných šiestich aj vďaka 33 zákrokom Henrika Lundqvista a gólu Oscara Lindberga (1). Hrivík nebodoval, pričom odohral sedem a pol minúty. Pripísal si dva mínusové body a jeden menší trest. Vyhral štyri vhadzovania zo siedmich. V bráne Blue Jackets stál Curtis McElhinney, ktorý urobil 29 zákrokov. O góly tímu z Ohia sa postarali Markus Nutivaara (2), Cam Atkinson (19), Scott Hartnell (10) a Lukáš Sedlák (4).

Hviezdy duelu: 1. M. Grabner (NYR), 2. A. Clendening (NYR), 3. S. Hartnell (CBJ)

San Jose zdolalo Detroit a ukončilo sériu prehier

San Jose strelilo po tri góly v prvej a v tretej tretine, zvíťazilo doma nad Detroitom 6:3 a ukončilo trojzápasovú sériu prehier. Joe Pavelski (15) skóroval dvakrát, pričom jeho prvý presný zásah z úvodu tretej tretiny bol víťazný. Dosiahol hranicu 600 bodov v NHL. Zo spoluhráčov ho na listine strelcov doplnili Joonas Donskoi (6), dvojbodový Mirco Mueller (1), Patrick Marleau (12) a Mikkel Boedker (3). Brent Burns, Dylan DeMelo, Paul Martin aj Joel Ward dvakrát asistovali a Martin Jones zastavil 32 striel. Štyrmi ho ohrozil slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý odohral takmer 16 minút aj s mínusovým bodom a bodyčekom. Dvojbodový Thomas Vanek (10) otvoril skóre duelu, no potom sa presadilo päť hráčov Sharks po sebe. Na 2:5 znížil Anthony Mantha (11) a skóre uzavrel dvojbodový Andreas Athanasiou (7). Jared Coreau striedal po prvej tretine a troch inkasovaných góloch z 15 striel. Petr Mrázek potom chytil 17 zo zvyšných 20.

Pavelskiho 600. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski, 2. J. Donskoi, 3. B. Burns (všetci SJS)

Buffalo otočilo zápas s Winnipegom, Laine sa zranil

Winnipeg vyhrával po dvoch tretinách v Buffale 3:1, ale napokon ukončil sériu dvoch výhier po prehre 3:4. Hostia skórovali trikrát za štyri minúty a 42 sekúnd. Marcus Foligno (7) a Zemgus Girgensons (5) najskôr vyrovnali stav na 3:3 v rozmedzí 26 sekúnd predtým, než Brian Gionta (8) rozhodol o štvrtej výhre Sabres nad Jets v sérii, druhej v tejto sezóne. Zvyšný gól strelil dvojbodový Ryan O´Reilly (8) a Robin Lehner sa prezentoval 32 zákrokmi. Prekonali ho Nikolaj Ehlers (14), Drew Stafford (3) v presilovej hre a Joel Armia (2). Connor Hellebuyck opustil duel rovnako s 32 zásahmi. Patrik Laine ho predčasne ukončil v tretej tretine za stavu 3:3 so zjavným zranením po tvrdom bodyčeku Jakea McCabea. Dovtedy si v ňom pripísal asistenciu a predĺžil si bodovú sériu na štyri duely.

Giontov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. O´Reilly, 2. B. Gionta, 3. Z. Girgensons (všetci BUF)

Flyers ukončili nepriaznivú sériu

Philadelphia ukončila sériu piatich prehier, keď na domácom ľade zdolala Tampu Bay 4:2. Po prvej tretine viedli Lightning 1:0 zásluhou Nikitu Kučerova (16), ale Flyers troma gólmi po sebe otočili stav. Strelili ich Travis Konecny (6), Sean Couturier (7) a Michael Raffl (8), ktorého gól bol víťazný. Bolo to ich prvé vedenie v zápase od 28. decembra, po 227 minútach a 49 sekundách. V druhej tretine pridal štvrtý gól Radko Gudas (2) po tom, ako Alex Killorn (13) znížil na 2:3. Jakub Voráček i hosťujúci Nikita Nesterov dvakrát asistovali. Michal Neuvirth prispel k prvému triumfu Philadelphie nad Tampou v sezóne po dvoch novembrových prehrách 24 zákrokmi. V bráne stál prvýkrát od 12. novembra, keď sa zranil. Jeho náprotivok Andrej Vasilevskij ich urobil až 40, no nezabránil tretej prehre Lightning po sebe.

Hviezdy duelu: 1. R. Gudas, 2. N. Schultz, 3. J. Voráček (všetci PHI)

Montreal opäť vyhral derby nad Torontom

V Toronte sa uskutočnilo derby medzi Maple Leafs a Canadiens. Zápas sa skončil tak ako býva v ostatných rokoch zvykom – Montreal vyhral 5:3 a oslávil už 13. výhru po sebe nad dlhovekým rivalom. Základom úspechu bolo 33 zákrokov Careyho Pricea, ktorý vychytal okrúhlu 20. výhru v ročníku. Tréner Michel Therrien oslávil 400. v kariére. Max Pacioretty (19), Artturi Lehkonen (8), Nikita Sčerbak (1), Alex Radulov (10) a Michael McCarron (1) skórovali a „Habs“ ukončili trip s bilanciou 4-1-2. Pre Sčerbaka išlo o prvý gól v lige. Tyler Bozak (9) a Nazem Kadri (16) vyrovnali stav z 0:2 na 2:2 a James van Riemsdyk (14) strelil na konci druhej tretiny kontaktný gól na 3:4. Viac spoluhráčov sa k nim však na streleckej listine nepripojilo. Van Riemsdyk pridal aj dve asistencie, tri zaznamenal Mitchell Marner. Frederik Andersen opustil duel s 26 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov (MTL), 2. M. Pacioretty (MTL), 3. M. Marner (TOR)

Holtby, Oshie rozhodli o ďalšej výhre Capitals

Súboj medzi tímami z hlavných miest priniesol futbalové skóre 1:0. Diváci však nemuseli čakať na gól dlho. Už po 98 sekundách hry ním rozhodol zápas T.J. Oshie (13). K výhre Washingtonu prispel Braden Holtby 30 zákrokmi, pričom vychytal druhú nulu po sebe a piatu v sezóne. Mike Condon kapituloval raz z 20 striel. Kým jeho Ottawa prehrala štvrtý zápas po sebe, Capitals sa tešili z piateho víťazstva v sérii. Nicklas Bäckström zaznamenal pri Oshieho góle svoju 500. asistenciu v kariére. Autor presného zásahu sa v druhej tretine stal terčom bodyčeku Diona Phaneufa, a hoci sa do zápasu ešte vrátil, nakoniec v tretej tretine už nehral.

Holtbyho najlepšie zákroky:

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. N. Bäckström (WSH), 3. M. Condon (OTT)

Arizona ukončila trápenie, Vrbata vytvoril rekord NHL

Radim Vrbata premenil v druhej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, čím rozhodol o domácom triumfe Arizony 2:1 nad New Yorkom Islanders. Bol to jeho 44. premenený nájazd, ktorý ho osamostatnil na prvom mieste ligovej histórie. Svoj pokus premenil aj Anthony Duclair, Louis Domingue zastavil oba nájazdy súpera aj 27 striel a pomohol Coyotes ukončiť deväťzápasovú sériu prehier. Z výhry sa tešil prvýkrát od 8. novembra. V riadnom hracom čase to umožnil Brendan Perlini (4), ktorý vyrovnal stav na 1:1 v 55. minúte. Islanders viedli od 36. minúty zásluhou Alana Quinea (3). Cal Clutterbuck ani Andrew Ladd však v nájazdoch neuspeli a ani 26 zákrokov Thomasa Greissa neodvrátilo druhú prehru po sebe. Všetko mohlo byť inak, ak by Shane Prince netrafil v predĺžení tyčku. Coyotes pred zápasom ocenili kapitána Shanea Doana za 400. gól a 1500. duel v NHL.

Vrbatov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. L. Domingue, 2. B. Perlini, 3. A. Duclair (všetci ARI)

Trojbodový Stastny pomohol St. Louis zdolať Dallas

Paul Stastny (9) strelil dva góly,. druhý v presilovej hre a pridal asistenciu, čím významne prispel k domácej výhre St. Louis 4:3 nad Dallasom. Mal prsty vo všetkých góloch v riadnom hracom čase, keď tiež prihrával Vladimirovi Tarasenkovi (20) na jeho presilovkový zásah. Víťazný gól strelil v 59. minúte Patrik Berglund (7), Kevin Shattenkirk s Alexom Steenom dvakrát asistovali. Carter Hutton si pripísal asistenciu pri prvom góle Stastnyho a aj vďaka jeho 25 zákrokom si Blues zlepšili bilanciu v rámci šesťzápasovej domácej série na 3-2-0. Prekonali ho Lauri Korpikoski (5), Patrick Eaves (14) v presilovke a John Klingberg (5). Prvý a posledný menovaný pridali po asistencii, kým v bráne Stars sa pri tretej prehre v sérii vystriedali obaja Fíni. Kari Lehtonen inkasoval trikrát zo 14 striel, Antti Niemi potom ešte raz z ôsmich.

Hviezdy duelu: 1. P. Stastny, 2. V. Tarasenko (obaja STL), 3. L. Korpikoski (DAL)

Calgary ukončilo Vancouveru víťaznú sériu

Vancouver pricestoval do Calgary so šesťzápasovou víťaznou sériou, ktorú tam aj ukončil. Flames totiž zvíťazili 3:1 a pripísali si tretí triumf v posledných štyroch dueloch. Vrátili tak Canucks piatkovú prehru 2:4 na jeho ľade. Rozhodli o tom už v prvej tretine, v ktorej sa strelecky presadili Alex Chiasson (7) a Matt Stajan (4). Jeho gól bol napokon víťazný, pretože Chada Johnsona prekonal z 29 striel iba Bo Horvat (13) v druhej časti hry. V tretej potvrdil výhru Calgary Michael Frolík (10). Matthew Tkachuk asistoval a predĺžil si bodovú sériu už na deväť zápasov. Jacob Markström predviedol rovnako 28 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Johnson, 2. J. Gaudreau (obaja CGY), 3. B. Horvat (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 21/24 (87,5 %)
M. Gáborík (LAK) 15:24 1 0 1 0 0 4 1
T. Tatar (DET) 15:56 0 0 0 -1 0 4 1
M. Hrivík (NYR) 7:32 0 0 0 -2 2 0 0
Z. Chára (BOS) 21:03 0 1 1 +2 0 1 1
A. Sekera (EDM) 21:09 0 1 1 +1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies