Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Budaj striedal, Luongo s Ovečkinom prepísali históriu

V štyroch pondelkových zápasoch NHL sme videli dve čisté kontá a tri významné historické zápisy. Predstavili sa v nich aj dvaja Slováci, ktorým sa však nedarilo. Peter Budaj striedal a Marián Gáborík nebodoval pri prehre.

Budaj striedal pri prehre s Dallasom

Slovenský brankár Peter Budaj zažil opäť jeden z tých menej vydarených zápasov. Inkasoval päťkrát z 22 striel a v 51. minúte ho v bráne Los Angeles nahradil Jeff Zatkoff. Ten chytil zvyšné tri strely, ale domáci Kings napriek tomu podľahli Dallasu 4:6. Budajov krajan Marián Gáborík tentoraz nebodoval a počas necelých 16 minút v akcii zaznamenal iba mínusový bod, strelu a blok. Stars prišli o vedenia 2:0, 3:1 aj 4:2 a o ukončení trojzápasovej série prehier rozhodol až prvý gól v sezóne Jiřího Hudlera (1) v 48. minúte. Patrick Sharp (2), ktorý pridal dve asistencie, spečatil triumf strelou do prázdnej brány. Okrem Hudlera zaznamenali gól a asistenciu aj Devin Shore (7) a Tyler Seguin (15). Skórovali tiež Jamie Oleksiak (5) a Brett Ritchie (8), Radek Faksa trikrát asistoval a Kari Lehtonen (17/21) s Antti Niemim (1/1) čelili 22 strelám. Lehtonena prekonali dvojbodoví Anže Kopitar (4) s Drewom Doughtym (7), Dustin Brown (5) a Nick Shore (4). Ten skóroval v oslabení, Doughty s Brownom využili presilovky.

Budajov zákrok proti Sharpovi:

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. D. Doughty (LAK), 3. J. Hudler (DAL)

Článok pokračuje pod reklamou

Luongo vynuloval Devils a prepísal historické tabuľky

Roberto Luongo vychytal prvé čisté konto od 22. januára 2016 a 73. v kariére ako 11. najúspešnejší brankár histórie v tomto ohľade. V zápase proti New Jersey však dosiahol jeden významnejší míľnik, keď zastavil všetkých 28 striel a doviedol Floridu k výhre 3:0. Pripísal si 448. triumf v NHL, čím sa osamostatnil na piatom mieste ligovej histórie pred Terrym Sawchukom. Na štvrtého Curtisa Josepha mu chýba šesť výhier. „Bol úžasný, je to skvelý profesionál a prajeme mu to. Je to úžasný míľnik,“ povedal tréner Tom Rowe pre AP. Panthers najmä vďaka 37-ročnému Luongovi vyhrali tretí duel na ľade súpera po sebe a uštedrili Devils tretiu prehru v sérii. Rozhodol o tom presilovkový gól Reillyho Smitha (8) z prvej tretiny. V závere zápasu poistili výhru strelami do prázdnej brány dvojbodoví Jussi Jokinen (4) a Vincent Trocheck (12). Cory Schneider tak inkasoval len raz z 27 striel. Tím zo Sunrise vyhral aj štvrtý vzájomný súboj v sezóne a celkovo šiesty po sebe od 18. decembra 2015 napriek absenciám Barkova, Huberdeaua a Bjugstada.


Hviezdy duelu: 1. R. Luongo, 2. R. Smith (obaja FLA), 3. C. Schneider (NJD)

Ovečkin sa vyrovnal Richardovi a získal 999. bod kariéry

Kapitán Washingtonu Alex Ovečkin (19) strelil svoj 544. gól v NHL, čím sa vyrovnal Mauriceovi Richardovi na 29. mieste historického rebríčka strelcov. V zápase nazbieral aj dve asistencie, a tak mu po víťazstve 4:1 na ľade Montrealu chýba jediný bod k magickej hranici 1 000 bodov. „To znamená, že starnem. Je však pekné vyrovnať sa legende,“ povedal Ovečkin pre CP. O šiestom triumfe Capitals v sérii rozhodol gól dvojbodového Jevgenija Kuznecova (5), ktorý odpovedal na vyrovnávajúci gól Tomáša Plekanca (4) v presilovke už po 54 sekundách. Skóre duelu otvoril tiež dvojbodový Nicklas Bäckström (10), v tretej tretine skórovali aj Brett Connolly (5) a Ovečkin, ktorý upravil výsledok v presilovke. Braden Holtby kryl 22 striel a jeho šnúra bez inkasovaného gólu sa zastavila na čísle 169:12. Carey Price mal podstatne viac práce a prezentoval sa 35 zákrokmi. Canadiens však prišli o sériu troch výhier celkovo aj proti Capitals. Barry Trotz absolvoval 1 400. zápas na lavičkách tímov NHL ako deviaty tréner v histórii. So 684 výhrami je na ôsmom mieste.

Ovečkinov 544. gól a 999. bod v NHL:


Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. J. Kuznecov, 3. B. Holtby (všetci WSH)

Hellebuyck vymazal strelcov Calgary v prvom zápase bez Laineho

Connor Hellebuyck predviedol 28 zákrokov, z toho 13 v tretej tretine a keďže ho neprekonal žiaden protihráč, pripísal si tretie čisté konto v sezóne, prvé od 27. novembra. Doviedol ním Winnipeg k domácej výhre 2:0 nad Calgary. „Spoluhráči zblokovali veľa striel, ale bol to zábavný duel. Veľmi mi to uľahčili. Každý shutout poteší, nezáleží na tom, ako k nemu prídem,“ povedal mladý brankár pre CP. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil v 11. minúte Dustin Byfuglien (6), druhý pridal v 44. minúte kapitán Blake Wheeler (12). Obaja prekonali Chada Johnsona z 27 striel Jets. Tí vyhrali tretí zápas z posledných štyroch napriek absencii zraneného lídra Patrika Laineho. Flames prehrali dva zápasy z ostatných troch. Bodová séria Matthewa Tkachuka sa zastavila na deviatich dueloch.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck, 2. D. Byfuglien, 3. B. Wheeler (všetci WPG)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 17/22 (77,3 %)
M. Gáborík (LAK) 15:54 0 0 0 -1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies