Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Ovečkin prekonal významnú métu pri ďalšej výhre Capitals

V štyroch stredajších zápasoch NHL nemalo Slovensko zastúpenie. Alex Ovečkin prepísal históriu, keď zaznamenal bod číslo 1 000 v kariére. Pomohol ním k výhre Washingtonu, zvíťazili aj Florida, Montreal a Calgary.

Ovečkin s 1 000. bodom, Capitals opäť zdolali Penguins

Kapitánovi Washingtonu Alexovi Ovečkinovi (21) chýbal pred domácim zápasom s rivalom a obhajcom titulu jediný bod do magickej hranice. Ruský útočník nezaháľal a už v 35. sekunde strelil svoj 20. gól v sezóne. Bol jeho 545. v kariére, čím prekonal Mauricea Richarda na 29. mieste histórie. Ako 16. hráč nastrieľal 20 gólov v prvých 12 sezónach kariéry. Podstatnejšie však je, že sa stal 84. hráčom so ziskom 1 000 bodov v NHL a 37. v jednej organizácii. Dokázal to v 880 dueloch. Ovečkin načal rovno aj druhú tisícku, keď v 29. minúte zvyšoval náskok Capitals na 2:0 v presilovej hre. Neskôr skórovali ešte Justin Williams (12), Nicklas Bäckström (11) v presilovke a Lars Eller (4), ktorý strelou do prázdnej brány spečatil triumf 5:2 nad Pittsburghom. Bäckström pridal ku gólu tri asistencie, tie nazbieral aj T. J. Oshie. Braden Holtby prispel k siedmej výhre v sérii 30 zákrokmi. Prekonali ho Jevgenij Malkin (17) a Patric Hörnqvist (10) v presilovkách. Phil Kessel dvakrát asistoval a Marc-Andre Fleury kryl 25 striel. Penguins však prišli o päťzápasovú víťaznú sériu a podľahli Capitals v druhom z troch vzájomných súbojov sezóny.


Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. N. Bäckström, 3. B. Holtby (všetci WSH)

Montreal strelil sedem gólov a vrátil sa na víťaznú koľaj

Montreal si chcel napraviť chuť po domácej prehre s Washingtonom a to sa mu na ľade Winnipegu podarilo. Postarali sa o to skôr sviatoční strelci. Phillip Danault (9) strelil dva góly, vrátane víťazného, Artturi Lehkonen (10) pridal ku dvom gólom asistenciu a Canadiens najmä vďaka nim zvíťazili po prestrelke 7:4. Na streleckej listine ich doplnili dvojbodoví Sven Andrighetto (1) s Bryanom Flynnom (5) a Tomáš Plekanec (5). Shea Weber a Nathan Beaulieu dvakrát asistovali. Al Montoya predviedol 23 zákrokov pri štvrtom triumfe Montrealu na ľadoch súperov v sérii. Vyhral svoje posledné tri štarty. Dvakrát ho v zápase prekonal Mark Scheifele (19), raz Mathieu Perreault (4) a dvojbodový Bryan Little (7). Drew Stafford nazbieral dve prihrávky a v bráne Jets sa vystriedali obaja gólmani. Connor Hellebuyck inkasoval trikrát zo siedmich striel, Michael Hutchinson ešte štyrikrát zo zvyšných 23. Ich tím tak prehral druhý zápas z ostatných troch.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Danault, 2. A. Lehkonen (obaja MTL), 3. M. Scheifele (WPG)

Panthers si predĺžili víťaznú sériu vonku

Jason Demers (8) si vytvoril osobné maximum s ôsmym gólom v sezóne, ktorým v 69. sekunde druhej tretiny rozhodol o víťazstve Floridy 2:1 na ľade New Yorku Islanders. Bolo pre ňu štvrtým v sérii na súperových klziskách a druhým po sebe nad newyorským tímom, ktorý v piatok privíta doma v Sunrise. „Myslím si, že vonku hráme jednoduchšie a hráči získavajú sebavedomie,“ vysvetlil tréner Tom Rowe pre AP. Skóre tretieho vzájomného súboja v ročníku otvoril v šiestej minúte Keith Yandle (3) svojím prvým gólom od 20. decembra, no presne o päť minút neskôr vyrovnal stav Nick Leddy (6). Viac gólov však Roberto Luongo z 30 striel neinkasoval a doviedol Panthers k druhej výhre po sebe. Thomas Greiss zastavil 22 striel, ale neodvrátil tretiu prehru Islanders v sérii a štvrtú v posledných piatich zápasoch. Jeho tím pritom prestrieľal súpera v tretej tretine pomerom 12:1. „Nebudem nikoho menovať, videli ste zápas,“ povedal po prehre nahnevaný tréner „Isles“ Jack Capuano.

Hviezdy duelu: 1. J. Demers, 2. K. Yandle (obaja FLA), 3. N. Leddy (NYI)

Calgary otočilo zápas so San Jose najmä vďaka Johnsonovi

San Jose viedlo na ľade Calgary 1:0 a po prvej tretine aj 2:1, ale napokon prehralo 2:3 a ukončilo krátku sériu dvoch výhier. Rozhodol o tom presný zásah dvojbodového Dougieho Hamiltona (7) v 58. minúte. Nadviazal ním na vyrovnávajúci gól tiež dvojbodového Matthewa Tkachuka (8) v závere druhej tretiny v presilovej hre. Na 1:1 vyrovnával stav Michael Frolík (11), Mikael Backlund dvakrát asistoval. Flames však môžu za víťazstvo ďakovať najmä brankárovi Chadovi Johnsonovi, ktorý osem sekúnd pred koncom duelu zlikvidoval únik Mikkela Boedkera. Tomu istému hráčovi chytil v 55. minúte trestné strieľanie ešte za stavu 2:2. Spolu zastavil 25 striel, za jeho chrbát prešli len tie z hokejok Logana Couturea (14) v presilovke a dvojbodového Brenta Burnsa (17). Ten sa stal prvým obrancomv klubovej histórii so štyrmi viacbodovými zápasmi v sérii. Aaron Dell opustil zápas rovnako s 25 zákrokmi. Flames vyhrali šiesty duel z posledných deviatich, ale prišli v ňom o zraneného útočníka Michaela Ferlanda. Sharks ukončili dvojzápasový trip s výhrou a prehrou. Hrali len s piatimi obrancami, pretože Mirco Mueller začal zápas, aj keď nebol oficiálne na súpiske. Porušil tak pravidlo 5.2. Náhradník Paul Martin je zranený.


Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (CGY), 2. B. Burns (SJS), 3. Ch. Johnson (CGY)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies