Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Budaj vyhral, Sekera s Gáboríkom bodovali

V deviatich štvrtkových zápasoch NHL hrala pätica Slovákov. Bodovali Andrej Sekera, ktorý pomohol k výhre gólom a Marián Gáborík, ktorý dvakrát asistoval. Peter Budaj zaznamenal ďalšiu výhru.

Budaj vychytal výhru nad St. Louis, Gáborík dvojbodový

Slovenský brankár Peter Budaj odchytal po nevydarenom zápase ďalší vydarený, keď zastavil 21 z 22 striel pri domácom víťazstve Los Angeles 5:1 nad St. Louis. Dvoma asistenciami, štvrtou a piatou v sezóne, k nemu pomohol Marián Gáborík, ktorý odohral 14 minút a 18 sekúnd aj s plusovým bodom. Po dva góly strelili Jake Muzzin (6) a Tanner Pearson (13), víťazný však zaznamenal Trevor Lewis (6) v závere prvej tretiny. Jeff Carter a Dustin Brown si tiež pripísali po dve prihrávky. Budaja ako jediný prekonal Paul Stastny (10) za stavu 4:0 pre Kings. Blues prehrali druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch. V ich bráne sa vystriedali obaja brankári. Jake Allen inkasoval trikrát z 15 striel v prvých 25 minútach hry, Carter Hutton chytil 11 zo zvyšných 13 striel do konca duelu.

Hviezdy duelu: 1. J. Muzzin, 2. T. Pearson, 3. J. Carter (všetci LAK)

Sekera skóroval, Oilers pokazili Hallovi návrat

Slovenský obranca Andrej Sekera (5) rýchlym švihom z medzikružia prekonal Coryho Schneidera v 16. sekunde druhej tretiny a pripísal si piaty presný zásah v sezóne. Vyrovnával ním stav na 1:1. Edmonton doma prehrával s New Jersey po dvoch tretinách 1:2, ale v poslednej otočil skóre a zvíťazil 3:2 po predĺžení. Ukončil tak krátku sériu dvoch prehier, kým Devils nevyhrali už vo štvrtom zápase po sebe. V ich drese sa do kedysi domovskej haly prvýkrát ako súper vrátil útočník Taylor Hall, ktorý zaznamenal asistenciu pri prvom góle Stevena Santiniho (1) v NHL na 2:1. Pred zápasom sa dočkal privítania od fanúšikov. Otvárací gól strelil Travis Zajac (9) a Schneider čelil 34 strelám. Až piatimi ho ohrozil Sekera, ktorý bol najaktívnejším strelcom zápasu a s časom 24:26 bol aj najvyťažovanejší. Pripísal si tiež plusový bod a jeden blok. Z jeho spoluhráčov zariadili druhý triumf nad Devils v sezóne Patrick Maroon (17) a Leon Draisaitl (16), ktorý skóroval v druhej minúte predĺženia. Predtým asistoval pri oboch góloch tímu v riadnom hracom čase. Connor McDavid nazbieral dve prihrávky a ako prvý hráč v sezóne dosiahol hranicu 50 bodov (14+36). Cam Talbot prispel k výhre 16 zákrokmi.

Článok pokračuje pod reklamou

Sekerov 5. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. P. Maroon, 2. L. Draisaitl (obaja EDM), 3. T. Hall (NJD)

Dallas otočil zápas s Detroitom, Tatar nebodoval

Dallas prehrával v domácom zápase s Detroitom po prvej tretine 1:2, ale v druhej troma gólmi zvrátil stav a napokon zvíťazil 5:2. Lauri Korpikoski (10) otvoril skóre, no dvojbodoví Gustav Nyquist (5) v presilovke a Henrik Zetterberg (8) v rozmedzí 93 sekúnd poslali Red Wings jediný raz do vedenia. O vyrovnanie sa postaral Brett Ritchie (9), víťazný gól strelil John Klingberg (6) a ďalší pridal Stephen Johns (4). Patrick Eaves (15) upravil v závere výsledok strelou do prázdnej brány. Antti Niemi pomohol k druhej výhre Stars v posledných troch zápasoch 31 zákrokmi. Jeden musel urobiť po strele Tomáša Tatara, ktorý odohral 14 minút a 17 sekúnd aj s dvoma „mínuskami“ a jedným blokom. Petr Mrázek kryl 16 striel, no nezabránil tretej prehre Detroitu v sérii a piatej zo siedmich duelov výjazdu. Ukončil ho s bilanciou 2-3-2. Dallasu sa po štyroch zápasoch vrátil do zostavy kapitán Jamie Benn.

Hviezdy duelu: 1. B. Ritchie, 2. J. Klingberg (obaja DAL), 3. G. Nyquist (DET)

Saros doviedol Preds k výhre nad Bruins. Rask sa zranil

„Bol to pre nás test a my sme hrali so srdcom, aby sme získali dva body, ktoré sme chceli získať,“ povedal pre AP Filip Forsberg (10), ktorý skóroval dve a pol minúty pred koncom druhej tretiny, čím rozhodol o výhre Nashvillu 2:1 nad Bostonom. Tomu sa v 13. minúte po zásahu puku do čeľuste zranil hviezdny brankár Tuukka Rask. Urobil tri zákroky predtým, ako ho nahradil Zane McIntyre. Toho zo 16 striel prekonal aj Austin Watson (4). K druhej výhre po sebe prispel 35 zákrokmi Juuse Saros. Ako jediný ho prekonal Torey Krug (3). Slovenský obranca Zdeno Chára bol spolu s Frankom Vatranom najaktívnejším strelcom „medveďov“ s piatimi strelami. Zo zápasu, v ktorom odohral 20 minút a 10 sekúnd, si odniesol aj jeden mínusový bod. Obranca Predators Roman Josi ho nedohral, pretože sa zranil po vysokom bodyčeku Antona Blidha.

Hviezdy duelu: 1. J. Saros, 2. A. Watson, 3. F. Forsberg (všetci NSH)

Bishop sa vrátil a Lightning ukončili sériu prehier

Ben Bishop zažil vo štvrtok návrat do akcie a hneď sa mu podarilo nasmerovať Tampu Bay naspäť na víťaznú koľaj. Americký brankár urobil 24 zákrokov, aby Lightning porazili Sabres 4:2 a ukončili štvorzápasovú sériu prehier. Ondřej Palát (9) mal na tom tiež veľký podiel, keď zaznamenal dva góly a jednu asistenciu. Z gólov sa tešili aj Nikita Kučerov (17) a Anton Stralman (2), pričom okrem Bishopa sa do akcie vrátili aj Brian Boyle a Braydon Coburn. Anders Nilsson, ktorý opäť chytal vďaka chorobe Robina Lehnera, zastavil 25 strel a o góly Buffala sa postarali Matt Moulson (9) a Evander Kane (11).

Hviezdy duelu: 1. O. Palát, 2. N. Kučerov, 3. B. Bishop (všetci TBL)

Condon vychytal výhru proti Penguins

Mike Condon zneškodnil 29 striel, aby doviedol Ottawu k víťazstvu 4:1 nad Pittsburghom, ktorý hral druhý zápas v priebehu dvoch dní a ktorý po prvýkrát od stredu decembra 2015 prehral dva zápasy po sebe v normálnej hracej dobe. O góly Senators sa postarali Bobby Ryan (8), Mike Hoffman (12), Tom Pyatt (6) a Mark Stone (13). Víťazný gól strelil Hoffman, pričom jeho prioritou v dueli bolo ubrániť Sidneyho Crosbyho. A to sa mu podarilo. Condon, ktorý štartoval v ôsmom zápase po sebe, bol prekonaný len Conorom Shearym (11). Matt Murray, ktorý chytal prvýkrát od zranenia dolnej časti tela, opustil zápas s 29 zákrokmi. Frustrovaný tréner „tučniakov“ Mike Sullivan bol na konci zápasu vykázaný z lavičky.

Hviezdy duelu: 1. M. Condon, 2. E. Karlsson, 3. J. Pageau (všetci OTT)

Giroux rozhodol v nájazdoch o výhre nad Canucks

Claude Giroux uspel ako jediný v nájazdoch, aby rozhodol o triumfe Philadelphie 5:4 nad Vancouverom. Flyers vyhrali len tretíkrát z ostatných desiatich duelov. Travis Konecny (7), Sean Couturier (8), Pierre-Edouad Bellemare (2) a Brayden Schenn (14) skórovali v normálnej hracej dobe. V bráne štartoval Steve Mason, ale po inkasovaní štyroch gólov z 24 striel ho od tretej tretiny nahradil Michal Neuvirth. Český brankár zastavil zvyšných 11 striel. O góly Canucks, ktorí prehrali tretí duel po sebe, sa postarali Daniel Sedin (11), Brandon Sutter (12) a dvakrát Markus Granlund (11). Jayson Megna a Troy Stetcher zaznamenali po dve asistencie, Ryan Miller 31 zákrokov.

Girouxov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. M. Granlund (VAN), 3. J. Megna (VAN)

Minnesota rozstrieľala Montreal, Dubnyk takmer s nulou

Šiesti hráči strelili sedem gólov, najviac v sezóne, vďaka čomu Minnesota deklasovala na domácom ľade lídra Atlantickej divízie z Montrealu 7:1. Nino Niederreiter (11) skóroval dvakrát, Christian Folin (1), Eric Staal (14), Jordan Schroeder (3), Jason Zucker (10) a dvojbodový Ryan Suter (6) raz. Poslední dvaja menovaní využili presilovky, Staal s Jaredom Spurgeonom dvakrát asistovali. Devan Dubnyk zastavil 20 striel a smeroval k ďalšiemu shutoutu, ale deväť sekúnd pred koncom mu ho v presilovke zmaril Tomáš Plekanec (6). Carey Price nestriedal a inkasoval všetkých sedem gólov z 24 striel. V kariére ich toľko pustil za chrbát päťkrát, naposledy však ešte 2. marca 2013 proti Pittsburghu. Wild vyhrali druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch. Montreal zdolali aj v druhom súboji v sezóne a celkovo už v piatom v sérii od 4. decembra 2014. Canadiens prehrali druhý zápas z ostatných troch.

Hviezdy duelu: 1. M. Scandella, 2. J. Spurgeon, 3. D. Dubnyk (všetci MIN)

Anaheim prehĺbil krízu Colorada

Rickard Rakell (17) strelil víťazný gól už v siedmej minúte zápasu a pridal asistenciu, John Gibson predviedol 33 zákrokov a Anaheim uspel na ľade Colorada pomerom 4:1. K piatej výhre z posledných šiestich duelov prispeli gólmi aj Jakob Silfverberg (13), Ryan Kesler (17) a Corey Perry (8), ktorý trafil prázdnu bránu. V nej stál predtým Semion Varlamov, ktorý čelil 31 strelám. Z jeho spoluhráčov skóroval iba Nathan MacKinnon (11), ktorý vyrovnával stav na 1:1. Rakell však naň odpovedal už po 51 sekundách. Avalanche prehrali už ôsmy zápas z posledných desiatich a 11 z ostatných 12 domácich. Kalifonrskému tímu sa vrátil do akcie po štvorzápasovej absencii kapitán Ryan Getzlaf. Pripísal si asistenciu.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson, 2. R. Rakell (obaja ANA), 3. N. MacKinnon (COL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 21/22 (95,5 %) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 14:17 0 0 0 -2 0 1 0
M. Gáborík (LAK) 14:18 0 2 2 +1 0 0 0
Z. Chára (BOS) 20:10 0 0 0 -1 0 5 0
A. Sekera (EDM) 24:26 1 0 1 +1 0 5 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies