Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chicago prehralo trpko vo Washingtone, Isles pomohol Tavaresov hetrik

V piatok sa v NHL odohralo sedem zápasov a v dvoch z nich sme mohli mať zastúpenie. Marek Hrivík však nehral, a tak sme nakoniec videli v akcii len Mariána Hossu a Richarda Pánika.

Capitals si predĺžili víťaznú sériu zničením Chicaga

Jay Beagle (8) zvykne mať ofenzívne vydarené zápasy proti Chicagu a potvrdil to aj v piatok, keď dvoma gólmi pomohol k víťazstvu 6:0. Washington vďaka tomu natiahol víťaznú sériu už na osem zápasov. Kľúčový bol aj výkon brankára Bradena Holtbyho, ktorý zlikvidoval všetkých 24 striel, aby si pripísal šieste čisté konto v sezóne a neinkasoval gól pri hre piatich proti piatim v piatom zápase po sebe. O zvyšné góly sa postarali Nicklas Bäckström (12), Brett Connolly (6), Tom Wilson (3) a T. J. Oshie (14). Corey Crawford inkasoval päť gólov z 30 striel a následne ho nahradil Scott Darling, ktorý kapituloval raz zo štyroch striel. Marián Hossa odohral 16 a pol minúty a zaznamenal dve strely a dva mínusové body. Richard Pánik odohral o takmer minútu viac a pripísal si jeden mínusový bod. Ich tréner po zápase s výkonom tímu nadšený nebol. „Bol to veľký zápas, ale my sme nedokázali podať adekvátny výkon. Zabudnime na tento zápas, pretože v ňom nič dobré nenájdeme,“ povedal Joel Quenneville pre AP. Obranca Karl Alzner ako prvý hráč v histórii Capitals odohral 500 zápasov základnej časti bez prerušenia.

Beagle a Bäckström skórovali v rozmedzí 13 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. K. Alzner, 2. B. Holtby, 3. J. Beagle (všetci WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

Andersen doviedol Toronto k výhre nad Rangers

William Nylander (9) a James van Riemsdyk (15) skórovali v prvej tretine, aby nasmerovali Toronto k víťazstvu 4:2 na ľade Rangers, ku ktorému výrazne prispel aj brankár Frederik Andersen s 34 zákrokmi. Connor Brown (10) a Connor Carrick (2) sa presadili neskôr, aby pomohli Maple Leafs k siedmej výhre z ostatných deviatich stretnutí. Tyler Bozak a Mitch Marner zaznamenali po dve asistencie. „Boli sme dobrí. Samozrejme, že sme sa až príliš často nechali vylučovať, čo nás trochu rozhodilo, ale naše oslabenia boli skutočne dobré,“ povedal pre AP tréner Mike Babcock, ktorého zverenci ubránili šesť oslabení. O góly New Yorku sa postarali Chris Kreider (17) a J. T. Miller (13), kým Henrik Lundqvist urobil 23 zákrokov. Do zostavy tímu sa vrátili nielen útočníci Pavel Bučnevič a Rick Nash, ale aj Jesper Fast. Slovenský útočník Marek Hrivík tak duel sledoval len z tribúny.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen, 2. T. Bozak, 3. M. Marner (všetci TOR)

Korpisalo pomohol Blue Jackets k výhre nad Lightning

Joonas Korpisalo urobil 31 zákrokov pri svojom prvom štarte v sezóne, Nick Foligno (15) strelil víťazný gól počas presilovky a Columbus porazil Tampu Bay 3:1. Blue Jackets, ktorí majú po 16-zápasovej víťaznej sérii bilanciu 2-3, sa dočkali gólov aj z hokejok Josha Andersona (10) a Boonea Jennera (7). Sergej Bobrovskij tímu chýbal pre chorobu. Korpisala dokázal prekonať len Jonathan Drouin (13), zatiaľ čo Andrej Vasilevskij zastavil 28 striel z 30. Pre Lightning nešlo o výsledok, ktorý si priali, keďže pred zápasom vyradili z používania číslo 26 Martina St. Louisa. Pre floridský tím však tiež išlo o piatu prehru z ostatných šiestich duelov. Drouin nazbieral od začiatku decembra 10 gólov a 21 bodov v 19 dueloch.

Lightning vyradili číslo 26:

Hviezdy duelu: 1. N. Foligno (CBJ), 2. J. Korpisalo (CBJ), 3. J. Drouin (TBL)

Skinner pomohol k ďalšiemu domácemu úspechu Hurricanes

Jeff Skinner (17) zaznamenal dva góly v rozmedzí 55 sekúnd a pridal asistenciu, Brock McGinn (4) skóroval dvakrát, Victor Rask (13) raz a Carolina porazila Buffalo 5:2. Vyhrala tretí zápas po sebe a zároveň tohtosezónnu trojzápasovú sériu vzájomných zápasov 3-0. Doma majú Hurricanes bilanciu 13-1-1 v posledných 15 dueloch. Skinnerov prvý gól bol jeho 300. bodom v NHL. Jubileum zažil aj Cam Ward, ktorý vo svojom 600. zápase NHL urobil 36 zákrokov. Prekonali ho William Carrier (3) a Brian Gionta (9), ktorému výrazne pomohlo aj zaváhanie Warda pri rozohrávke puku. Anders Nilsson opustil duel s 33 zásahmi. Zach Bogosian odohral svoj 500. duel v kariére.

Skinner strelil dva góly v rozmedzí 55 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J. Skinner, 2. B. McGinn, 3. C. Ward (všetci CAR)

Tavares zaknihoval hetrik pri cennej výhre

John Tavares (14) strelil tri góly, aby zaknihoval svoj šiesty hetrik v kariére a pomohol Islanders ukončiť trojzápasovú sériu prehier na ľade Floridy. Jeho druhý gól bol zároveň jeho 500. bodom v NHL. Thomas Greiss urobil 26 zákrokov a New York vyhral nad Panthers pomerom 5:2. O zvyšné dva góly sa postarali Jason Chimera (6) a Nick Leddy (7), ktorý pridal aj dve asistencie. Vincent Trocheck (13) mal prsty v oboch góloch domáceho tímu – jeden strelil a pri druhom asistoval. Jeho autorom bol Reilly Smith (9). Pri oboch góloch asistoval Keith Yandle. Roberto Luongo inkasoval štyri góly zo 41 striel. Tavares svoj hetrik zavŕšil gólom do prázdnej brány. „Oba tímy hrali mimoriadne snaživo, ale bolo pekné vidieť, že sa nám podarilo streliť viac gólov ako v posledných troch zápasoch. Hráči boli odmenení za naozaj dobrý výkon,“ povedal tréner Isles Jack Capuano pre AP.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. V. Trocheck (FLA), 3. N. Leddy (NYI)

Palmieri, Kinkaid doviedli Devils k výhre nad Flames

Kyle Palmieri (9) zaregistroval gól a asistenciu, náhradný brankár Keith Kinkaid zastavil 31 striel a New Jersey porazilo Calgary tesne 2:1, aby ukončilo štvorzápasovú sériu prehier. Palmieri otvoril skóre v siedmej minúte a v závere prvej dvadsaťminútovky ešte prihrával na gól Taylora Halla (10). Flames sa podarilo v druhej tretine znížiť zásluhou Seana Monahana (11), ale ich snaha o vyrovnanie stavu už bola vo zvyšku duelu márna. Chad Johnson opustil duel s 34 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. K. Kinkaid (NJD), 2. Ch. Johnson (CGY), 3. K. Palmieri (NJD)

Perlini skóroval dvakrát, Coyotes zdolali Jets

Nováčik Brendan Perlini (6) skóroval dvakrát, Oliver Ekman-Larsson a Radim Vrbata zaznamenali po tri asistencie a Arizona vďaka štyrom gólom z prvej tretiny porazila Winnipeg 4:3. Perlini pritom ešte v utorok zaznamenal v AHL hetrik v zápase proti „farme“ Jets. Peter Holland (1) a Jamie McGinn (7) sa tiež tešili z gólov, aby Coyotes zaznamenali najviac gólov v jednej tretine od decembra 2014. Mike Smith urobil 34 zákrokov. Shawn Matthias (6), Mark Stuart (1) a Blake Wheeler (13) skórovali z hráčov Jets, ktorí neodkázali zabrániť tretej prehre z ostatných štyroch zápasov. Connor Hellebuyck inkasoval tri góly zo šiestich striel, Michael Hutchinson následne zastavil 22 z 23 striel.

Hviezdy duelu: 1. B. Perlini, 2. O. Ekman-Larsson, 3. R. Vrbata (všetci ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 16:33 0 0 0 -2 0 2 0
R. Pánik (CHI) 17:22 0 0 0 -1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies