Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar hviezdou víťaznej prestrelky s Chárovcami, Gáborík a Sekera bodovali

V piatich stredajších zápasoch NHL sa predstavil rovnaký počet Slovákov. Tomáš Tatar zažiaril tromi bodmi a bol hviezdou víťazného súboja proti Zdenovi Chárovi. Andrej Sekera asistoval pri výhre, Marián Gáborík skóroval, Peter Budaj prehral.

Tatar prispel tromi bodmi k víťaznému obratu Detroitu

Tomáš Tatar (10) napodobnil zápis Mariána Hossu z utorka, keď si pripísal tri body. Strelil svoj 10. gól v sezóne a pridal dve asistencie, 11. a 12. v ročníku, čím pomohol Detroitu otočiť domáci zápas proti Bostonu. Red Wings prehrávali 0:3, 1:4 aj 4:5, ale napokon zvíťazili 6:5 po nájazdoch a predĺžili si sériu výhier na tri duely. Rozhodol o tom pokus Fransa Nielsena v tretej sérii nájazdov. Pred ním uspel aj Thomas Vanek, na opačnej strane iba Brad Marchand, ktorý v zápase dvakrát asistoval. Bruins viedli už v 9. minúte 3:0 po dvoch góloch Franka Vatrana (5) a jednom Brandona Carla (4) v oslabení. Vyhnali tým z brány Jareda Coreaua, ktorý dovtedy čelil ôsmim strelám. Petra Mrázka zo zvyšných 25 prekonali trojbodový Patrice Bergeron (10) v presilovke a dvojbodový Adam McQuaid (1), ktorý ukončil 69-zápasové gólové suchoty. Kapitán Bostonu Zdeno Chára nevystrelil ani raz počas 24 minút a 48 sekúnd v akcii. Zaznamenal až tri „mínusky“, blok a päť bodyčekov, najviac v dueli. Jeho mladší krajan nazbieral štyri „plusky“, dve strely a bodyček počas 18 a pol minúty na ľade. Vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. Z domácich hráčov skórovali aj dvojbodový Dylan Larkin (12), Xavier Ouellet (2), Andreas Athanasiou (10) a Gustav Nyquist (7). Bruins prehrali druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch.

Tatarov 10. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin, 2. T. Tatar (obaja DET), 3. P. Bergeron (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Gáborík skóroval, no Budaj nezabránil prehre Los Angeles

Zo Slovákov bodoval aj krídelník Marián Gáborík (4), ktorý strelil svoj štvrtý gól v sezóne. Keďže po ňom už nikto zo spoluhráčov neskóroval, skorigoval ním domácu prehru 2:3 v kalifornskom derby so San Jose. Tanner Pearson (14) vyrovnával stav na 1:1 a Dustin Brown dvakrát asistoval. Peter Budaj inkasoval trikrát z 27 striel a prehral druhý zápas po sebe. Kings ukončili sedemzápasovú domácu sériu s negatívnou bilanciou 3-4-0. Sharks vyhrali druhý zápas po sebe vďaka presným zásahom Brenta Burnsa (19), Tommyho Wingelsa (5) a Joea Pavelskiho (16) v presilovke. Joe Thornton dvakrát asistoval a s 1370. bodom v NHL vystriedal Johnnyho Bucyka na 24. mieste histórie. Burns sa stal prvým obrancom v lige od ročníka 1985/86 s 19 gólmi v prvých 45 zápasoch. Pred 31 rokmi ich Paul Coffey nastrieľal za rovnaké obdobie 22. Martin Jones prispel k triumfu 22 zákrokmi. Gáborík na neho vyslal dve strely. Počas takmer 17 a pol minúty v akcii zaznamenal aj menší trest za hákovanie. San Jose upravilo končenú bilanciu vzájomných zápasov s Kings v tejto sezóne na 3-1-1.

Gáboríkov 4. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. J. Thornton (SJS), 2. D. Brown (LAK), 3. J. Pavelski (SJS)

Sekera pomohol Oilers predĺžiť sériu výhier, McDavid s míľnikom

Slovenský obranca Andrej Sekera si pripísal 16. asistenciu v sezóne, ktorou pomohol Edmontonu zdolať na domácom ľade Floridu 4:3. Rozhodol o tom 2,6 sekundy pred koncom predĺženia kapitán Connor McDavid (15), ktorý predtým získal dve prihrávky. Gól musel odobriť video rozhodca. Prvý bod v dueli bol jeho jubilejným 100. v NHL. Potreboval naň 92 zápasov. Z aktívnych hráčov len traja dosiahli tento míľnik skôr – Ovečkin, Crosby a Malkin. S 54 bodmi v tejto sezóne si upevnil pozíciu lídra súťaže. Ku štvrtému triumfu Oilers v sérii prispeli gólmi aj Zack Kassian (3), Mark Letestu (9) v presilovke a Jordan Eberle (9), ktorý ukončil 18-zápasové strelecké suchoty. Cam Talbot predviedol 28 zákrokov. Prekonali ho Vincent Trocheck (17), Michael Sgarbossa (1) v presilovej hre a Greg McKegg (3), ktorí otáčali stav z 0:2 na 3:2. Sgarbossa strelil svoj prvý gól v NHL. James Reimer kryl 27 striel pri druhej prehre Panthers po sebe a tretej v posledných štyroch dueloch. Sekera ho ohrozil dvomi strelami. Počas 23 minút a 22 sekúnd v akcii zaznamenal aj „mínusku“, bodyček a štyri bloky.

McDavidov víťazný gól, ktorý musel odobriť video rozhodca:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. J. Eberle, 3. K. Russell (všetci EDM)

Pavelec zažil víťazný návrat do brány Jets

Český brankár Ondřej Pavelec odchytal svoj prvý zápas od 9. apríla 2016 a aj keď inkasoval už z prvej strely, napokon s 30 zákrokmi doviedol Winnipeg k domácej výhre 6:3 nad Arizonou. Pomohol mu tak ukončiť sériu štyroch prehier. „Je pekné zvíťaziť pri návrate,“ povedal Pavelec pre CP. „Ísť na ´farmu´ v tejto fáze kariéry je zahanbujúce, ale dokázal sa s tým vysporiadať a vrátil sa späť hore,“ dodal tréner Paul Maurice. Jets prehrávali po prvej tretine 1:2, ale piatimi gólmi po sebe otočili skóre. Postarali sa o ne Blake Wheeler (14), Andrew Copp (5), Joel Armia (3), Jacob Trouba (3) a Nikolaj Ehlers (15). Na 1:1 vyrovnával stav dvojbodový Bryan Little (8), Dustin Byfuglien dvakrát asistoval. Všetky góly inkasoval z 35 striel Mike Smith, ktorý potom pustil do brány Louisa Domingueho. Ten už chytil zvyšné štyri strely. Z ich spoluhráčov skórovali Josh Jooris (2), Oliver Ekman-Larsson (9) v presilovke a Jakob Chychrun (2). Coyotes prehrali tretí zápas v sérii bez bodového zisku. Alex Burmistrov asistoval v dueli proti bývalému tímu, jeho 300. v NHL. Drew Stafford hral vo svojom 700. zápase v lige.

Hviezdy duelu: 1. J. Trouba, 2. O. Pavelec, 3. M. Perreault (všetci WPG)

Obhajca titulu uspel v Montreale

Pittsburgh pricestoval do Montrealu povzbudený víťaznou prestrelkou s Washingtonom (8:7 PP), ktorou ukončil sériu troch prehier. Jeho brankár Matt Murray vtedy inkasoval sedemkrát, ale v Bell Centre si to vynahradil. Z 20 striel ho prekonal iba Sven Andrighetto (2) za stavu 3:0. Keďže z jeho spoluhráčov skórovali štyria, s 19 zákrokmi doviedol úradujúceho šampióna k výhre 4:1, ktorou ukončil sériu troch prehier na ľadoch súperov. Rozhodol o nej Eric Fehr (6), ktorý strelil svoj tretí víťazný gól v sezóne. Nadviazal ním na otvárací presný zásah Iana Colea (3), jeho prvého od 1. decembra po 19 zápasoch. Po ňom poistili triumf Penguins Jake Guentzel (4) a Olli Määttä, ktorý skóroval prvýkrát od 8. februára 2016 po 62 dueloch. Patric Hörnqvist dvakrát asistoval. Jevgenij Malkin získal 50. bod v ročníku za asistenciu a vyrovnal sa Sidneymu Crosbymu na čele tímového bodovania. Carey Price pustil za chrbát štyri z 26 striel pri druhej prehre Canadiens po sebe a tretej v ostatných štyroch zápasoch. „Nebojovali sme a neboli sme sústredení. Bol to frustrujúci večer,“ povedal tréner Michel Therrien pre CP.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin, 2. C. Sheary, 3. J. Schultz (všetci PIT)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 24/27 (88,9 %) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 18:29 1 1 2 +4 0 2 1
M. Gáborík (LAK) 17:26 1 0 1 0 2 2 0
Z. Chára (BOS) 24:48 0 0 0 -3 0 0 5
A. Sekera (EDM) 23:22 0 1 1 -1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský si natiahol rekordnú sériu. Pospíšil viedol tím, Fehérváry zbieral „mínuskySlafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies