Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Greiss vychytal druhú nulu po sebe, zažiaril aj Condon

V ôsmich štvrtkových zápasoch NHL nemalo Slovensko zastúpenie. Všetky sa skončili v riadnom hracom čase. Dvaja brankári vychytali čisté kontá, Thomas Greiss druhé po sebe. Nový tréner Islanders zažil úspešnú premiéru.

Tavares, Greiss pomohli Weightovi k úspešnému debutu

John Tavares (18) strelil dva góly a Thomas Greiss vychytal prvýkrát v kariére druhé čisté konto po sebe, aby Islanders porazili Dallas 3:0 v zápase, ktorý znamenal debut na lavičke newyorského tímu pre dočasného hlavného trénera Douga Weighta. Druhý gól bol jeho prvým v oslabení v 553. dueli v lige. Greiss eliminoval 23 striel a Tavaresa len kúsok delil od druhého hetriku v jednom týždni, keď zakončoval do prázdnej brány, no puk sa odrazil mimo nej. Greiss sa stal prvým Nemcom v histórii NHL s dvoma vychytanými nulami po sebe. Skóre nakoniec uzavrel štyri sekundy pred koncom Calvin de Haan (3). Kari Lehtonen, ktorý urobil 33 zákrokov, v tom čase sedel na striedačke. Islanders v zápase chýbal obranca Johnny Boychuk, ktorý pre problémy s hornou časťou tela vynechal aj posledný minulotýždňový duel.

Tavaresov 1. gól v oslabení v kariére:

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares, 2. T. Greiss, 3. A. Lee (všetci NYI)

Článok pokračuje pod reklamou

Condon zažiaril pri výhre Ottawy nad Columbusom

Mike Condon zneškodnil všetkých 42 striel, najviac v kariére, aby doviedol Ottawu k víťazstvu 2:0 na ľade Columbusu, ktorý sa po dlhej víťaznej sérii trápi s nevyrovnanosťou výkonov. Ku štvrtej výhre z ostatných piatich zápasov pomohli aj góly, ktorými Kyle Turris (16) a Ryan Dzingel (9) prekonali Sergeja Bobrovskyho. Ruský brankár opustil duel s 26 zákrokmi a Blue Jackets prehrali piaty duel z ostatných ôsmich. V tretej tretine mali niekoľko sľubných šancí – nevyužili presilovku o dvoch hráčov, Condon im zmaril rýchly únik a raz mu pomohla aj bránková konštrukcia. „Šance nám nechýbali. Veľa našich hráčov malo skutočne dobré príležitosti, ale Condon chytal veľmi dobre,“ povedal obranca Columbusu Jack Johnson pre AP.

Najlepšie z Condonových 42 zákrokov:

Hviezdy duelu: 1. M. Condon (OTT), 2. R. Dzingel (OTT), 3. S. Bobrovskij (CBJ)

Grabner skóroval dvakrát pri výhre Rangers nad Leafs

Rozbiehajúce sa Toronto, ktoré ťahalo trojzápasovú víťaznú sériu, bolo vo štvrtok schladené New Yorkom, ktorý pre zmenu ukončil sériu troch prehier. K výhre Rangers 5:2 pomohol dvoma gólmi Michael Grabner (21), ktorý vlani hrával práve za Maple Leafs. Pavel Bučnevič (6), Brady Skjei (2) a J. T. Miller (15) tiež skórovali, zatiaľ čo Henrik Lundqvist urobil po šnúre ťažkých zápasov 23 zákrokov. Prekonali ho Tyler Bozak (11) a Zach Hyman (6). Frederik Andersen inkasoval štyri góly zo 40 striel. James van Riemsdyk asistoval, aby bodoval už v deviatom zápase po sebe. Vylepšil si tak osobný rekord. Rangers vedú ligu so 16 výhrami vonku v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. B. Skjei (NYR), 2. M. Grabner (NYR), 3. Z. Hyman (TOR)

Capitals sa v St. Louis vrátili na víťaznú koľaj

Andre Burakovsky (8), T. J. Oshie (16) a Jevgenij Kuznecov (6) zaznamenali po góle a asistencii, aby pomohli k výhre Washingtonu 7:3 nad St. Louis, ktorou tím z hlavného mesta odpovedal na pondelkovú prehru s Pittsburghom. Sedem gólov v dvoch zápasoch po sebe strelil naposledný vo februári 1993. Jay Beagle (9), Brett Connolly (8), Marcus Johansson (15) a Justin Williams (16) sa tiež trafili do čierneho a Capitals bodovali v 12. zápase po sebe (10-0-2). Udržali sa tak na čele NHL. Braden Holtby, ktorý v pondelok striedal, zastavil 22 striel a prekonali ho len dvaja trojbodoví hráči – Alex Steen (8) mu strelil dva góly, Jaden Schwartz (13) jeden. Jake Allen inkasoval štyri góly z 10 striel, Carter Hutton tri z ôsmich. St. Louis prehralo piaty z posledných siedmich domácich stretnutí a s Washingtonom nevyhralo v treťom zápase po sebe.

Dva góly Capitals za 11 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky, 2. T. Oshie, 3. J. Kuznecov (všetci WSH)

Niederreiter zariadil triumf Wild and Arizonou

Nino Niederreiter (14) strelil dva presilovkové góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu, čím doviedol Minnesotu k domácej výhre 4:3 nad Arizonou. V posledných piatich dueloch zaznamenal päť gólov. Nerozhodný stav 3:3 prelomil v 53. minúte a asistoval pri otváracom góle Erica Staala (16), ktorý so 40 bodmi už prekonal svoj zápis z minulého ročníka. Skóroval aj Chris Stewart (10), Jason Pominville trikrát asistoval a Devan Dubnyk pomohol k piatemu triumfu v ostatných šiestich zápasoch 20 zákrokmi. Prekonali ho Brendan Perlini (7), Jakob Chychrun (3) a Jamie McGinn (8). Poslední dvaja menovaní vyrovnali stav z 1:3 na 3:3 v rozmedzí 30 sekúnd. Shane Doan nazbieral dve prihrávky a Louis Domingue predviedol 21 zákrokov pri štvrtej prehre Coyotes v sérii celkovo a siedmej na ľadoch súperov (0-6-1). Wild ich zdolali aj v druhom vzájomnom súboji sezóny a vylepšili si januárovú bilanciu na 6-1-1. Upevnili si vedúce postavenie v Západnej konferencii.

Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter, 2. J. Pominville, 3. Ch. Stewart (všetci MIN)

Calgary takmer dohnalo štvorgólový náskok Nashville

Nashville viedol ešte päť minút pred koncom duelu na ľade Calgary pohodlne 4:0 a zdalo sa, že je vybavené. Kris Versteeg (9) však v 57. minúte využil presilovku, Michael Frolík (12) skóroval o 17 sekúnd neskôr a dvojbodový Sean Monahan (14) strelil 47,2 sekundy pred koncom tretej tretiny kontaktný gól na 3:4 pri odvolanom brankárovi. Hostia si už jednogólový náskok udržali a vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich. Juuse Saros smeroval k čistému kontu, ale nakoniec inkasoval trikrát zo 16 striel v záverečnej časti hry. Duel opustil z 32 zákrokmi. Z jeho spoluhráčov vybudovali vedenie dvojgólový Ryan Ellis (7), James Neal (15) a Filip Forsberg (12). Viktor Arvidsson dvakrát asistoval, rovnako ako domáci Dougie Hamilton. Chad Johnson urobil 17 zákrokov, ale nezabránil tretej prehre Flames v ostatných štyroch zápasoch. Kapitán Predators Mike Fisher si pripísal 300. asistenciu v NHL.

Hviezdy duelu: 1. R. Ellis (NSH), 2. S. Monahan (CGY), 3. J. Saros (NSH)

Sharks si predĺžili víťaznú sériu

San Jose vyhralo druhý zápas za dva dni a predĺžilo si víťaznú sériu na tri duely, keď zdolalo doma Tampu Bay 2:1. Rozhodol o tom Logan Couture (15), ktorý prelomil nerozhodný stav v 22. sekunde tretej tretiny. Skóre zápasu otvoril Ryan Carpenter (2) v 26. minúte, no Jonathan Drouin (14) vyrovnal na 1:1 o 110 sekúnd neskôr v presilovej hre. Aaron Dell prispel k tretej výhre nad Lightning v sérii a druhej v sezóne 24 zákrokmi. Jeho náprotivok Andrej Vasilevskij chytil 22 striel, ale neodvrátil druhú prehru floridského tímu po sebe na aktuálnom šesťzápasovom výjazde. Po troch dueloch má na ňom bilanciu 1-1-1. Ruský brankár prehral svoj šiesty štart v sérii. Sharks privítali späť v zostave po trojzápasovej absencii Joonasa Donskoia, ktorý si pripísal asistenciu pri víťaznom góle. Tampe chýbal v treťom zápase Victor Hedman.

Coutureov rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Dell (SJS), 2. J. Drouin (TBL), 3. L. Couture (SJS)

Ducks natiahli bodovú sériu, Colorado s ďalšou prehrou

Anaheim prehrával po dvoch tretinách domáceho zápasu s Coloradom 0:1, ale v tretej dvoma gólmi otočil stav a zvíťazil 2:1. O druhej výhre po sebe a predĺžení bodovej série na šesť duelov (5-0-1) rozhodol v 58. minúte Nick Ritchie (11). Nadviazal na vyrovnávajúci gól Hampusa Lindholma (3) v presilovej hre. Skóre stretnutia otvoril tiež v početnej prevahe Gabriel Landeskog (9). Calvin Pickard robil, čo mohol, ale ani jeho 34 zákrokov nestačilo na odvrátenie štvrtej prehry Avalanche po sebe. John Gibson mal omnoho menej práce, čelil len 22 strelám. Ducks vyhrali aj druhý vzájomný súboj s Coloradom v sezóne a celkovo tretí v sérii. V riadnom hracom čase neprehrali od 8. januára. Zápas sa natiahol o 45 minút po tom, čo Eric Gelinas v polovici druhej tretiny rozbil strelou panel plexiskla. Domáci ho dohrávali bez Jakoba Silfverberga, hosťom chýbal tretí najproduktívnejší hráč Tyson Barrie.

Ritchieho víťazný gól v závere zápasu:

Hviezdy duelu: 1. B. Ritchie, 2. H. Lindholm (obaja ANA), 3. C. Pickard (COL)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies