Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Hossa rozhodol zápas proti Chárovi, Sedin s míľnikom

V šiestich piatkových zápasoch NHL hrali piati Slováci. Traja z nich sa stretli v priamom súboji, ktorý rozhodol jediný gól Mariána Hossu. Stal sa jeho prvou hviezdou. Z výhry sa tešil aj Richard Pánik, Henrik Sedin dosiahol významnú métu.

Hossa zariadil triumf Chicaga nad Bostonom

V zápase Bostonu proti Chicagu sa stretli hneď traja Slováci. Jeden z nich, krídelník Marián Hossa (17), strelil 86 sekúnd pred koncom tretej tretiny svoj 17. gól v sezóne, ktorým rozhodol o futbalovej výhre Blackhawks 1:0. Vyťažil pritom z peknej individuálnej akcie Tannera Kera. Ukončil 10-zápasové strelecké suchoty, ktoré trvali od 15. decembra. Scott Darling zastavil všetkých 30 striel domácich hráčov a pri svojom prvom štarte od 6. januára vychytal druhé čisté konto v ročníku. Až 17 strelám čelil v prvej tretine. Stal sa prvým brankárom Chicaga s nulou v TD Garden od 17. januára 1970, keď to dokázal Tony Esposito. Tuukka Rask kryl 21 striel pri tretej prehre Bruins v sérii. Hossa ho ohrozil dvomi strelami, počas 12 a trištvrte minúty v akcii zaznamenal aj plusový bod a blok. Vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu. Jeho spoluhráč Richard Pánik odohral rovných 14 minút. Proti nim nastúpil kapitán Bostonu Zdeno Chára, ktorý bol s časom 22:50 najvyťaženejším hráčom tímu. Pripísal si mínusový bod, bodyček a tri bloky. Blackhawks vyhrali šiesty zápas z posledných ôsmich. Bruins nepomohol ani návrat Matta Beleskeyho do akcie po 23-zápasovej absencii. Naposledy prehrali doma dvakrát na nulu koncom októbra 2003.

Hossov 17. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. M. Hossa, 2. S. Darling {obaja CHI}, 3. T. Rask {BOS}

Článok pokračuje pod reklamou

Okposo rozhodol o ukončení víťaznej série Detroitu

Kyle Okposo (14) prečkal dve minúty na trestnej lavici a 12 sekúnd po návrate na ľad rozhodol v predĺžení o domácom víťazstve Buffala 3:2 nad Detroitom. Podarilo sa mu to 26 sekúnd pred jeho koncom práve v presilovej hre. Jednu využil v riadnom hracom čase aj Sam Reinhart (10), na 2:2 vyrovnával stav v 56. minúte dvojbodový Ryan O´Reilly (9). Jack Eichel dvakrát asistoval a Anders Nilsson predviedol 32 zákrokov pri štvrtej domácej výhre Sabres po sebe. Prekonali ho Frans Nielsen (10) v presilovke a Darren Helm (5), ktorý sa vrátil do akcie po 28-zápasovej absencii od 15. novembra. Skóroval prvýkrát od 21. októbra. Petr Mrázek chytil 34 striel, ale nezabránil ukončeniu série troch výhier. Slovenský útočník Tomáš Tatar nebodoval, ale počas 17 a pol minúty na ľade zaznamenal plusový bod a tri strely. Sabres zdolali Red Wings aj v druhom vzájomnom súboji v sezóne, čo sa im nepodarilo od ročníka 1989/90. Dohrávali ho však bez zraneného Jakea McCabea.

Okposov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. O´Reilly, 2. K. Okposo, 3. A. Nilsson (všetci BUF)

Subban zažil víťazný návrat do zostavy Nashville

Nashville privítal späť v zostave obrancu P. K. Subbana prvýkrát od 15. decembra po 16-zápasovej absencii. Nebodoval, ale tešil sa z triumfu 3:2 na ľade Edmontonu, ktorý prišiel o štvorzápasovú víťaznú sériu. Rozhodli o tom Ryan Ellis a James Neal, ktorý premenili svoje samostatné nájazdy. Pekka Rinne v nich vychytal Patricka Maroona aj Marka Letestua a s 30 zákrokmi doviedol Predators k druhej výhre po sebe, piatej z ostatných šiestich duelov. Slovenský obranca Andrej Sekera ho ohrozil dvomi strelami. S časom 25:07 bol druhým najvyťaženejším hráčom tímu i zápasu. Pripísal si aj bodyček a tri bloky. Viktor Arvidsson (11) a Ellis (8) posielali hostí v riadnom hracom čase dvakrát do vedenia, ktoré zmazali Matt Hendricks (2) a Milan Lucic (11). Ten vynútil predĺženie v 56. minúte v presilovej hre. Pri oboch góloch Nashville asistoval Ryan Johansen, ktorý prispel k siedmej výhre nad Oilers v sérii od 29. októbra 2014.

Nealov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot, 2. M. Lucic (obaja EDM), 3. R. Ellis (NSH)

Obhajca rozobral Carolinu siedmimi gólmi

Pittsburgh strelil prvýkrát od roku 2008 aspoň sedem gólov v dvoch z posledných troch zápasov a zvíťazil na ľade Caroliny 7:1. Predĺžili si tak víťaznú sériu na tri duely, v ktorých zaznamenal spolu 19 gólov. Štyri padli v druhej tretine, víťazný bol ten prvý z hokejky Carla Hagelina (6). Dvakrát sa presadil Conor Sheary (15), na listine strelcov sa objavili aj Trevor Daley (4), Chris Kunitz (5), Phil Kessel (14) a Jevgenij Malkin (22). Kessel s Malkinom pridali po asistencii, Bryan Rust a Justin Schultz ich nazbierali dve. Matt Murray sa prezentoval 27 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Viktor Stalberg (8) za stavu 6:0 v oslabení a ukončil 20-zápasové strelecké trápenie. Všetkých sedem gólov Penguins inkasoval Cam Ward zo 41 striel pri svojom 21. štarte po sebe. Hurricanes prehrali aj druhý zápas po sérii štyroch triumfov. Eric Fehr získal 200. bod v NHL a bol jedným z 13 hráčov obhajcu titulu, ktorí v zápase bodovali. Malkin si predĺžil bodovú sériu na šesť duelov a s 52 bodmi je druhý v lige.

Dva góly Penguins za 18 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. T. Daley, 2. C. Sheary, 3. B. Rust (všetci PIT)

Montreal zdolal New Jersey vďaka presilovkám

Montreal využil tri presilové hry a zvíťazil v New Jersey 3:1, čím domácemu tímu ukončil sériu troch výhier. Devils pritom poslal do vedenia Steven Santini (2), ale už o 74 sekúnd vyrovnal Alex Galchenyuk (11). V úvode tretej tretiny potom Shea Weber (11) a Max Pacioretty (21) skórovali v rozmedzí 82 sekúnd počas vyššieho trestu Karla Stolleryho za narazenie Nathana Beaulieua. „Špeciálne formácie sú veľmi dôležité pred blížiacim sa play-off, aby sme si vytvorili chémiu a pomohli tímu víťaziť,“ skonštatoval Weber pre AP. Galchenyuk pridal ku gólu dve asistencie, tri body si pripísal aj Alex Radulov za tri prihrávky. Al Montoya čelil len 17 strelám pri svojej štvrtej výhre po sebe, Keith Kinkaid urobil 23 zákrokov. Canadiens ukončili krátku sériu dvoch prehier. Prvýkrát v sezóne využili tri presilovky v jednom zápase.

Weberova ďalšia víťazná delovka:

Hviezdy duelu: 1. A. Galchenyuk, 2. A. Radulov, 3. S. Weber (všetci MTL)

Sedin dosiahol míľnik proti bývalému spoluhráčovi

Kapitán Vancouveru Henrik Sedin (11) sa zapísal do klubovej histórie ako prvý hráč s 1 000 bodmi. Jubilejný bod získal v podobe vyrovnávajúceho gólu na 1:1 v domácom zápase proti Floride po prihrávke brata Daniela. Odpovedal ním po dvoch minútach na otvárací presný zásah Jaromíra Jágra (9) v presilovej hre. Symbolicky pri ňom prekonal niekdajšieho spoluhráča Roberta Luonga, ktorý inkasoval ešte raz z 32 striel. V 44. minúte rozhodol o výhre Canucks 2:1 Luca Sbisa (2). Sedin dosiahol magickú métu ako 85. hráč v lige, 38. v jednom tíme a ako štvrtý Švéd v histórii. Ryan Miller mu pomohol osláviť míľnik víťazstvom pred vlastnými fanúšikmi s 34 zákrokmi. Vancouver vyhral druhý zápas po sebe. Bodoval však v piatom dueli v sérii a v 11. z posledných 12. Panthers prehrali aj tretí súboj na aktuálnom štvorzápasovom výjazde.


Hviezdy duelu: 1. H. Sedin, 2. R. Miller, 3. L. Sbisa (všetci VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 12:45 1 0 1 +1 0 2 0
T. Tatar (DET) 17:27 0 0 0 +1 0 3 0
R. Pánik (CHI) 14:00 0 0 0 0 0 0 0
Z. Chára (BOS) 22:50 0 0 0 -1 0 0 1
A. Sekera (EDM) 25:07 0 0 0 0 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies