Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Bryan Murray sa teší na pamätný večer

Bývalý tréner a generálny manažér Bryan Murray sa v utorok stane historicky prvým členom Prstenca cti, ktorý bude v kanadskom tíme Ottawa Senators obdobou klubovej siene slávy.

Murray sa dočká tejto pocty pred zápasom proti Washingtonu. Tento duel proti vybraný úmyselne, pretože práve Capitals otvorili už 74-ročnému odborníkovi dvere do NHL. Stalo sa tak v roku 1981.

Súčasťou Senators je od roku 2004, predtým pracoval aj ako generálny manažér Anaheimu. Ako hlavný tréner viedol okrem Capitals aj Red Wings, Panthers, Ducks a Senators. V 1239 zápasoch zaknihoval 620 výhier a len trikrát jeho tímy nepostúpili do play-off.

„Do Ottawy som prišiel s tým, že som si myslel, že tu budem trénovať asi štyri roky a potom pôjdem za slniečkom na dôchodok. Som tu teraz už 12 rokov. Neviem, či som si to tak niekedy aj predstavoval. Som však veľmi šťastný, že to tak dopadlo,“ poznamenal Murray pre AP.

Murray doviedol ako tréner Ottawu do finále Stanleyho pohára v roku 2007. Následne sa stal generálnym manažérom. V roku 2014 oznámil, že ho postihla rakovina hrubého čreva a od roku 2016 pracuje pre Senators ako špeciálny poradca. Na utorok sa veľmi teší.

„Bez pochýb, je to niečo špeciálne. Daniel Alfredsson bol prvým hráčom, ktorého číslo sa tu vyradilo. Bol mimoriadnym, neuveriteľným hráčom. Je pekné, že som s ním na rovnakom lodi. Do Prstenca cti bude časom uvedených ešte viac ľudí, no byť vôbec tým prvým je niečo skutočne pekné,“ dodal Murray.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies