Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Budaj hviezdou zápasu, traja Slováci bodovali

V desiatich utorkových zápasoch NHL hralo sedem Slovákov. Traja z nich bodovali aj vyhrali. Tomáš Tatar skóroval, Richard Pánik a Marián Gáborík asistovali, Peter Budaj ukončil sériu prehier ako hviezda duelu. Tomáš Jurčo sa vrátil do akcie.

Budaj hviezdou zápasu, Gáborík asistoval

Slovenský brankár Peter Budaj sa vrátil do brány a s 24 zákrokmi dokázal vrátiť aj Los Angeles na víťaznú koľaj po štyroch prehrách v sérii. Čisté konto mu ušlo v tretej tretine, no za svoj výkon bol ocenený postom druhej hviezdy duelu. V ňom sa jeho tím tešil z výhry 3:1 na ľade New Jersey. K výhre prispel asistenciou aj Marián Gáborík, ktorý mal prsty v treťom góle. Jeho zakončenie dorazil do brány Alec Martinez (7), ktorý v 17. minúte zvyšoval na 3:0. Kings vyšiel úvod zápasu, čoho dôkazom boli dva góly v prvých 106 sekundách. Strelili ich Anže Kopitar (5) a Tanner Pearson (15). „Pre nás bolo veľmi dôležité mať taký úvod zápasu. Aj keď sme už potom neskórovali, hrali sme dosť dobre,“ poznamenal Kopitar pre AP. Hneď v úvode sa veľkým zákrokom prezentoval aj Budaj, čo bolo rovnako dôležité. O jediný gól Devils sa postaral v 48. minúte Kyle Quincey (4). Cory Schneider čelil v prvej tretine 12 strelám. Od druhej chytal Keith Kinkaid, ktorý nekapituloval ani raz z 13 striel. Gáborík bol najaktívnejším strelcom hostí s piatimi strelami. Odohral 17 minút a pripísal si aj plusový bod.

Gáboríkova 6. asistencia v sezóne:

Budajov skvelý zákrok proti Henriqueovi:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Carter, 2. P. Budaj, 3. A. Kopitar (všetci LAK)

Tatar skóroval, ale z výhry sa tešili Chárovci

Detroit dvakrát dotiahol jednogólovú stratu a po góle Tomáša Tatara (11) sa dokonca ujal vedenia. Dôležitý zápas proti Bostonu však napokon prehral 3:4 po tom, čo stav vyrovnal v tretej tretine Brad Marchand (19) a v závere nadstaveného času skóroval David Pastrňák (20). Marchand v zápase strelil dva góly, Pastrňák k jednému pridal aj asistenciu. Zvyšný gól Bruins strelil Kevan Miller (1) a Tuukka Rask, ktorý sa v predošlom zápase zranil, urobil 23 zákrokov. Bostonu sa podarilo ukončiť štvorzápasovú sériu prehier. Red Wings bodovali v šiestom zápase po sebe, no posledné tri nedoviedli do víťazného konca. V utorok sa okrem Tatara presadili aj Andreas Athanasiou (11) a dvojbodový Mike Green (9). Henrik Zetterberg zaznamenal dve asistencie a nenudil sa ani Jared Coreau, ktorý čelil 49 strelám. Zdeno Chára, ktorý odohral 23 minút, ho ohrozil trikrát. V zápase zaznamenal dve trestné minúty a dva mínusové body. Dve „mínusky“ si odniesol z duelu aj hosťujúci Tomáš Jurčo, ktorý po deväťzápasovej absencii odohral 10 a pol minúty s jedným streleckým pokusom. Tatar bol omnoho aktívnejší a s piatimi strelami viedol svoj tím. Odohral 17 a pol minúty, pripísal si aj dva plusové body. Detroitu chýbalo 47 sekúnd k nájazdom, v ktorých v tomto ročníku ešte neprehral.

Tatarov 11. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. M. Green (DET)

Pánik asistoval, no Chicago podľahlo Tampe

Chicago viedlo po dvoch tretinách domáceho zápasu proti Tampe Bay 2:1, ale hostia štyrmi gólmi v záverečnej časti hry otočili stav a po výhre 5:2 ukončili sériu troch prehier. Parádnou prihrávkou sa pri otváracom góle dvojbodového Jonathana Toewsa (9) prezentoval Richard Pánik, ktorý si pripísal 10. asistenciu v sezóne. Počas 14 a štvrť minúty v akcii však zaznamenal aj tri „mínusky“, strelu a bodyček. Marián Hossa nebodoval, pričom odohral o minútu viac s bilanciou dve strely a dva bodyčeky. Duncan Keith (3) posielal Blackhawks poslednýkrát do vedenia a Corey Crawford kryl 31 striel. Nezabránil však ukončeniu trojzápasovej víťaznej série. Postupne ho prekonali dvojbodový Brian Boyle (12), Nikita Nesterov (3), dvakrát za pol minúty Tyler Johnson (15) a Nikita Kučerov (18), ktorý spečatil triumf strelou do prázdnej brány. Alex Killorn s Valtterim Filppulom dvakrát asistovali a Andrej Vasilevskij prispel k výhre 34 zákrokmi. Pripísal si aj asistenciu pri druhom góle Johnsona na 4:2. Lightning si predĺžili bodovú sériu proti Chicagu na 10 zápasov (8-0-2) a vylepšili si bilanciu na šesťzápasovom výjazde na 2-2-1. Blackhawks prehrali prvýkrát v sezóne, ak viedli po dvoch tretinách (16-1-1).

Pánikova 10. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Johnson, 2. B. Boyle (obaja TBL), 3. J. Toews (CHI)

Islanders porazili trápiaci sa Columbus

Po trénerskej zmene sa Islanders darí postupovať hore tabuľkou Východnej konferencie. V utorok zdolali Columbus 4:2, aby zo samého dna postúpili na 11. miesto. Všetky tímy za nimi však majú rovnaký počet bodov. „Bol to jeden z našich najlepších výkonov v ročníku. Každý útok hral dobre. Skvelý zápas,“ povedal pre AP dočasný tréner Doug Weight, ktorému sa do zostavy vrátil Andrew Ladd. Pre chorobu však chýbal Anders Lee. K tretej výhre zo štyroch zápasov po vyhodení Jacka Capuana pomohol 21 zákrokmi Thomas Greiss, dvoma prihrávkami John Tavares. O góly sa postarali Josh Bailey (7), Nikolaj Kuľomin (8), Brock Nelson (10) a Jason Chimera (10), ktorý vyhnal z brány Sergeja Bobrovskyho. Inkasoval štyri góly z 24 striel. Joonas Korpisalo následne urobil päť zákrokov. O góly Blue Jackets sa postarali Nick Foligno (17), ktorý skóre otváral a Cam Atkinson (24), ktorý ho uzatváral. Tím z Ohia prehral šiesty zápas z posledných 11 po dlhej víťaznej sérii. Tréner John Tortorella po ňom vyjadril sklamanie a ukončil tlačovku už po 50 sekundách.

Bailyeho 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Chimera, 2. J. Tavares, 3. J. Bailey (všetci NYI)

Hutton vynuloval Penguins na ich ľade

Carter Hutton zneškodnil všetkých 34 striel, aby vychytal svoje šieste čisté konto v kariére a doviedol St. Louis k víťazstvu 3:0 na ľade Pittsburghu. K ukončeniu trojzápasovej série prehier viedli aj góly z hokejok Coltona Parayka (3), Ryana Reavesa (3) a Scottieho Upshalla (5). Reaves skóroval prvýkrát od 13. decembra, David Perron nazbieral dve asistencie. O svoju sériu prišli aj Penguins, ktorí vyhrali predošlé štyri zápasy. Matt Murray opustil duel s 24 zákrokmi. Do akcie sa vrátil obranca Brian Dumoulin, ale domácich vystrašili Patric Hörnqvist a Scott Wilson, ktorí v prvej tretine opustili duel pre poranenia. Ešte pred prestávkou sa však do hry vrátili.

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton, 2. C. Parayko, 3. D. Perron (všetci STL)

Radulov, Price doviedli Canadiens k výhre nad Flames

Alexander Radulov (12) strelil dva góly, aby doviedol Montreal k výhre 5:1 nad Calgary, ktoré prehralo štvrtý zápas po sebe. Z gólov sa tešili aj Andrew Shaw (7), Tomáš Plekanec (7) a Daniel Carr (3), ktorý sa trénerovi odvďačil za šancu opäť hrať. Carey Price medzitým urobil 30 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Sam Bennett (10), ktorý mu zničil 39. čisté konto v kariére iba sekundu pred koncom tretej tretiny. Ukončil svoje 12-zápasové suchoty. Naopak, Johnny Geaudreau natiahol tie svoje už na 11 duelov. Ďaleko od nuly mal Chad Johnson, ktorý inkasoval všetkých päť gólov z 20 striel „Habs“. Flames hrali druhý zápas v priebehu dvoch dní.

Hviezdy duelu: 1. C. Price, 2. T. Plekanec, 3. A. Radulov (všetci MTL)

Wild si vytvorili nový klubový rekord

Minnesota prišla v zápase na ľade Dallasu o dvojgólový náskok, ale napokon sa tešila z bonusového bodu za víťazstvo 3:2 po samostatných nájazdoch. Ten rozhodujúci premenil v piatej sérii Chris Stewart, pred ním uspeli aj Mikko Koivu (14) a Jason Pominville (8). Práve oni dvaja poslali Wild do vedenia 2:0, prvý menovaný využil presilovú hru. Devan Dubnyk urobil pri tretej výhre v posledných štyroch dueloch 35 zákrokov a chytil aj tri nájazdy. Pomohol tímu predĺžiť si bodovú sériu na ľadoch súperov na 13 zápasov (11-0-2), čím si vytvoril nový rekord. Nezabránili tomu ani góly Tylera Seguina (17) a Patrcka Eavesa (18), ktorý v presilovke vyrovnal stav na 2:2. Jason Spezza dvakrát asistoval a Kari Lehtonen predviedol 31 zákrokov pri tretej prehre Stars po sebe. Mohli aj vyhrať, ak by v predĺžení skórovali z prečíslenia troch proti brankárovi.

Takto Dallas pohrdol víťazným gólom:

Hviezdy duelu: 1. J. Spezza (DAL), 2. J. Pominville (MIN), 3. P. Eaves (DAL)

Marleau rozhodol o ďalšom triumfe San Jose

Patrick Marleau (17) je pri streleckej chuti. Po štvorgólovej explózii v predošlom zápase rozhodol na druhý deň ďalší. V 56. minúte prelomil nerozhodný stav 3:3 a zavŕšil víťazný obrat San Jose, ktoré vyhralo na ľade Winnipegu 4:3. Bol to jeho 97. víťazný gól v kariére, čím vyrovnal zápis Jaromea Iginlu na deviatom mieste histórie. Sharks, ktorí prehrávali v dueli 2:3, si predĺžili sériu triumfov na šesť zápasov. Gólmi k tomu pomohli aj Brent Burns (21) v presilovke, dvojbodový Logan Couture (16) a Melker Karlsson (6), ktorý premenil trestné strieľanie. Aaron Dell sa prezentoval 31 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Bryan Little (11) a Andrew Copp (7). Josh Morissey a Dustin Byfuglien dvakrát asistovali a Ondřej Pavelec chytil 22 striel. Jets privítal späť v zostave po ôsmich dueloch Patrika Laineho, ktorý si pripísal asistenciu. Ani on však neodvrátil druhú prehru po sebe. Kanadský tím prišiel v zápase o zraneného Tobiasa Enströma.


Hviezdy duelu: 1. B. Little (WPG), 2. L. Couture (SJS), 3. J. Morissey (WPG)

Condon vynuloval vedúci Washington

Mike Condon opäť potvrdil, aký je pre Ottawu dôležitý. Zastavil všetkých 31 striel Washingtonu a doviedol tím z hlavného mesta Kanady k domácemu víťazstvu 3:0. Lídrovi súťaže tak ukončil sériu troch výhier aj 14-zápasovú bodovú šnúru (12-0-2). O prvú prehru Capitals v riadnom hracom čase od 27. decembra rozhodli traja strelci, každý v inej hernej situácii. Chris Kelly (3) otvoril skóre v oslabení, Bobby Ryan (11) sa presadil pri plnom počte hráčov na ľade a Zack Smith (12) využil presilovú hru. Fredrik Claesson dvakrát asistoval pri štvrtom triumfe Senators v posledných piatich dueloch. Condon vychytal svoje štvrté čisté konto v sezóne a piate v kariére. „Je to pekný kolektívny úspech,“ povedal pre CP. Jeho náprotivok Philipp Grubauer opustil zápas rovnako s 31 zákrokmi. Washingtonu sa nepodarilo vyrovnať klubový rekord s 15-zápasovou bodovou sériou. Nicklas Bäckström absolvoval 700. zápas v NHL. Domáci si pred ním uctili Bryana Murrayho.

Hviezdy duelu: 1. M. Condon, 2. F. Claesson, 3. J.-G. Pageau (všetci OTT)

Eichel rozhodol o výhre Buffala v Nashville

Jack Eichel (12) strelil dva góly, vrátane víťazného, ktorým v tretej minúte predĺženia rozhodol o výhre Buffala 5:4 na ľade Nashville. Sabres trikrát doháňali náskok súpera, ktorý ešte v polovici tretej tretiny viedol 4:2. Brian Gionta (11) a Kyle Okposo (15) však vynútili predĺženie. K tretiemu víťazstvu po sebe pomohol aj presný zásah dvojbodového Zemgusa Girgensonsa (6), dve asistencie Codyho Fransona a 35 zákrokov Robina Lehnera, ktorý tiež asistoval pri víťaznom góle. Prekonali ho Filip Forsberg (15) vo vlastnom oslabení, Cody McLeod (3), Viktor Arvidsson (12) v presilovke a dvojbodový James Neal (17). Calle Järnkrok nazbieral dve prihrávky a Juuse Saros predviedol 32 zákrokov. Predators však prišli o sériu troch výher. Do zostavy sa im po osemzápasovej absencii vrátil Colin Wilson, Sabres privítali po 12 po zápasovej absencii Dmitrija Kulikova.

Eichelov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (BUF), 2. C. Järnkrok, 3. J. Neal (obaja NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 24/25 (96 %) - - - - - - -
M. Hossa (CHI) 15:13 0 0 0 0 0 2 2
R. Pánik (CHI) 14:15 0 1 1 -3 0 1 1
Z. Chára (BOS) 22:54 0 0 0 -2 2 3 1
M. Gáborík (LAK) 17:05 0 1 1 +1 0 5 0
T. Tatar (DET) 17:36 1 0 1 +2 0 5 0
T. Jurčo (DET) 10:37 0 0 0 -2 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies