Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Výmena: Wingels sa sťahuje z Kalifornie ho hlavného mesta Kanady

Zo slnečnej Kalifornie do chladnej Kanady. Tím Ottawa Senators v utorok získal od San Jose Sharks útočníka Tommyho Wingelsa. Opačným smerom putovali dvaja hráči a draftová voľba.

Dvadsaťosemročný Američan odohral v tejto sezóne 37 zápasov, zväčša vo štvrtej formácii, s bilanciou päť gólov a tri asistencie. V aktuálnej zmluve mu plynie posledný rok s platom 2,475 milióna amerických dolárov. Sharks si z neho po výmene ponechajú v rozpočte 30 %.

„Tommy bol cenným hráčom pre náš klub mnoho rokov. Bol skvelým spoluhráčom a skutočným vzorom na ľade i mimo neho pre našu organizáciu aj ligu. Keďže tím sa vyvíja a mladí hráči sa tlačia do zostavy, museli sme urobiť ťažké rozhodnutia. Želáme Tommymu a jeho žene úspešnú budúcnosť,“ vyhlásil generálny manažér Doug Wilson.

„Hráča ako je Tommy sme hľadali už nejaký čas,“ povedal GM Ottawy Pierre Dorion o novej posile, ktorá bude nosiť na drese číslo 57. Mal by nahradiť Clarkea MacArthura, ktorý pre otras mozgu vynechá zvyšok sezóny. K tímu sa pripojí v stredu a hrať by mal už vo štvrtok proti Calgary.

Článok pokračuje pod reklamou

Wingels odohral za San Jose, ktoré ho draftovalo v roku 2008 v šiestom kole, všetkých 337 zápasov v NHL so ziskom 122 bodov. Senators zaň obetovali 25-ročného Buddyho Robinsona, 31-ročného Zacka Stortiniho a voľbu v 7. kole tohtoročného draftu.

Sharks získali hĺbkových útočníkov, ktorých poslali do záložného tímu San Jose Barracuda (AHL). Robinson dostane nové číslo 26, Stortini 29. V tíme sa tak uvoľnilo miesto aj pre Tomáša Hertla, ktorý sa blíži k návratu do akcie po zranení kolena.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies