Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Z Pánika majú momentálne radosť súčasný i bývalý tréner

Tréner Tampy Bay Jon Cooper zažil milé prekvapenie, keď v pondelok večeral s manželkou v chicagskej reštaurácii. Na stôl mu prišiel nečakaný drink, ktorý mu poslal jeho niekdajší zverenec Richard Pánik. Zhodou okolností, tiež večerajúci s manželkou v danom podniku.

Slovenský útočník Chicaga v minulosti hrával pod Cooperom v AHL i v Tampe Bay. V tých časoch sa nesmierne trápil s nevyrovnanosťou výkonov. Odvtedy sa však už zlepšil natoľko, že na to s radosťou poukazuje aj jeden z najlepších trénerov histórie, kormidelník Blackhawks Joel Quenneville.

„Myslím si, že sa zlepšil. Svojím vlastným spôsobom pridal nášmu tímu trochu viac tvrdosti. V defenzíve je to ešte stále prebiehajúca práca, ale myslím si, že má puk na hokejke častejšie. Chodí po stratených pukoch do ťažkých oblastí i do okolia brány. Je ťažké proti nemu hrať a myslím si, že k tomu prispieva aj jeho strelecká schopnosť. Má ohromnú strelu a už len tým je nebezpečný,“ povedal Quenneville pre CSN.

Pánik bol jedným z niekoľkých hráčov, ktorí prichádzali do prvého tímu Lightning po tom, čo s Norfolkom získali v AHL Calderov pohár. Už v nižšej lige zaujal Coopera, ktorý od začiatku veril, že martinský rodák môže byť veľmi dobrým hráčom NHL. Ak sa bude snažiť.

Článok pokračuje pod reklamou

„Musel sa naučiť, ako byť profíkom. Učil sa to, ale trvalo mu to o trochu dlhšie ako iným hráčom. Je to elektrizujúci hokejista a dokáže robiť také veci s pukom, ktoré som u iných hráčov nevidel. Videl som ho cez posledné leto a jeho celý prístup k hokeju je teraz profesionálny. Pravdepodobne sa toho naučil veľa počas hrania v Chicagu. Mám z neho radosť, pretože si to zaslúžil,“ skonštatoval Cooper.

Pánik priznáva, že prvé roky v NHL boli ťažké. S odstupom času si cení, že mu tréner Cooper prízvukoval, aby pracoval usilovnejšie. Už v Tampe sa po tejto stránke začal zlepšovať, ale jeho prelom prišiel až po príchode do Chicaga, kde osvojené lekcie uplatňuje v praxi.

„Mal som veľké problémy s nevyrovnanosťou a on sa snažil zo mňa urobiť po všetkých stránkach lepšieho hráča. V Tampe som sa cítil dobre, pretože veľa z nás hralo spolu aj v AHL. Spoločne nás priviedli do veľkého tímu. Až v Chicagu je to však ono,“ poznamenal Pánik.

„Minulý ročník bol pre mňa náročný, pretože som bol v januári vymenený a je ťažšie zvykať si na tím, ktorý je už zabehnutý. Je to ťažké, ale zvládol som to. Tento rok som sa cítil dosť dobre, pretože som v tomto tíme začínal od začiatku sezóny, od tréningového kempu. Všetko mi pripadá ľahšie.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies