Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Budaj vychytal nulu, Gáborík a Sekera rozhodli zápasy

V posledný hrací deň pred Víkendom hviezd sa v NHL odohralo až 13 zápasov aj so siedmimi Slovákmi. Peter Budaj vychytal čisté konto, Marián Gáborík a Andrej Sekera strelili víťazné góly. Budaj so Sekerom boli prvými hviezdami duelov.

Gáborík a perfektný Budaj rozhodli o víťazstve Kings

V minulom zápase mu ušlo o chlp, tentokrát sa ho dočkal. Slovenský brankár Peter Budaj vychytal svoje piate čisté konto v tejto sezóne, aby s 22 zákrokmi doviedol Los Angeles k výhre 3:0 nad Carolinou. Všetky tri góly Kings padli v priebehu dvoch minút a 19 sekúnd v závere tretej tretiny. Ten prvý a víťazný strelil Marián Gáborík (5). O 38 sekúnd neskôr prekonal Cama Warda Trevor Lewis (7), kým Kyle Clifford (5) uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Gólman Hurricanes opustil duel s 26 zákrokmi, pričom Gáborík ho otestoval spolu dvakrát. Na ľade strávil 12 minút a 39 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj jeden plusový bod. Medzi hviezdy zápasu sa nedostal, ale viedol ich jeho krajan Budaj. Kým Los Angeles vyhralo druhý zápas po sebe, Carolina prehrala piaty a po prvýkrát v sezóne nestrelila ani gól. „Je to zlé, ale máme tu prestávku. Musíme sa vrátiť späť do práce a začať odznova,“ skonštatoval tréner Hurricanes Bill Peters pre AP.

Gáboríkov 5. gól v sezóne:

Budajov skvelý zákrok proti Ahovi:

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. P. Budaj (LAK), 2. D. Doughty (LAK), 3. S. Aho (CAR)

Sekera zariadil výhru Edmontonu v San Jose

Slovenský obranca Andrej Sekera (7) zaznamenal svoj druhý viacgólový zápis v kariére, keď dvoma jeho typickými delovkami rozhodol o výhre Edmontonu 4:1 na ľade San Jose. Stal sa prvou hviezdou duelu, v ktorom bol s časom 23:40 druhým najvyťažovanejším hráčom tímu. Pripísal si na konto aj plusový bod, tri strely a dva bloky. Najskôr šesť sekúnd pred koncom prvej tretiny vyrovnal stav na 1:1 a v 38. minúte strelil rozdielový gól na 2:1 v presilovej hre. Zo spoluhráčov ho na listine strelcov doplnili Drake Caggiula (4) a dvojbodový Connor McDavid (17), ktorý vedie ligu so 42 asistenciami i 59 bodmi. Leon Draisaitl dvakrát asistoval a Cam Talbot pomohol predĺžiť bodovú sériu Oilers na osem zápasov (7-0-1) s 32 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Logan Couture (17), ktorý otvoril skóre v piatej minúte. Martin Jones čelil len 20 strelám. Kým Oilers vyhrali tretí zápas po sebe, Sharks prišli o sériu šiestich triumfov. Kanadský tím sa tak vyrovnal tomu kalifornskému na čele Pacifickej divízie.

Sekerov 6. a 7. gól sezóny:


Hviezdy duelu: 1. A. Sekera, 2. C. Talbot, 3. C. McDavid (všetci EDM)

Marchand bol kľúčom k úspechu Bostonu nad Pittsburghom

Boston po prvej tretine prehrával o dva góly, po druhej viedol o jeden. V tretej si náskok zvýšil, potom však ešte raz inkasoval. V závere zápasu odolal súperovi najťažšieho kalibru, aby nakoniec porazil majstrovský Pittsburgh 4:3 a prvýkrát za ostatných 36 zápasov vyhral dvakrát po sebe. Veľký vplyv na zápas mal Brad Marchand (21), ktorý sa vo štvrtok vyhol suspendácii. Večer potom strelil dva góly. „Mal som šťastie, že som dnes mohol hrať. Bolo skvelé byť súčasťou tohto veľkého víťazstva,“ priznal pre AP. Po jednom si pripísali Patrice Bergeron (11) a Riley Nash (3). Dvojbodový skončil aj David Pasrtňák, ktorý zaznamenal dve asistencie. Kapitán Zdeno Chára nebodoval, pričom odohral 26 a štvrť minúty. Zaregistroval tri strely a jeden mínusový bod. Tuukku Raska z 22 striel prekonali dvojbodový Justin Schultz (8), Phil Kessel (15) a Patric Hörnqvist (12), kým Matt Murray opustil duel s 33 zásahmi. Schultzovi gól pripísali po tom, čo skóroval do vlastnej brány Brandon Carlo. Penguins prehrali druhý zápas po sebe a v januári majú bilanciu 5-5.


Hviezdy duelu: 1. B. Marchand, 2. P. Bergeron, 3. D. Backes (všetci BOS)

Winnipeg opäť zdolal Chicago, Slováci nebodovali

Winnipeg to v tejto sezóne na Chicago vie. Vyhral aj štvrtý vzájomný zápas, tentoraz pomerom 5:3 v United Center. Domáci tím najskôr otočil stav z 0:2 na 3:2, ale víťazný obrat predviedli Jets troma gólmi za dve minúty v závere tretej tretiny. Patrik Laine (22), Andrew Copp (8), Bryan Little (13) a Mark Scheifele (22) zaznamenali po góle a asistencii, skóroval aj Shawn Matthias (7). Laine využil presilovku, Scheifele trafil prázdnu bránu. Jacob Trouba dvakrát asistoval a Connor Hellebuyck pomohol ukončiť sériu dvoch prehier 38 zákrokmi pri svojom prvom štarte od 13. januára. Prekonali ho Duncan Keith (4) v presilovke, Nick Schmaltz (3) a Tanner Kero (4). Marián Hossa ho ohrozil päťkrát ako najaktívnejší strelec tímu. Počas 16 a pol minúty na ľade si pripísal aj dve „mínusky“ a bodyček. Richard Pánik tiež nebodoval, pričom odohral o dve minúty menej. Zaznamenal jednu strelu,štyri trestné minúty a rozdal päť bodyčekov, najviac v tíme. Scott Darling kryl 28 striel, ale nezabránil druhej prehre Blackhawks po sebe. Poslednýkrát v ročníku sa s Winnipegom stretnú 10. februára.

Hviezdy duelu: 1. B. Little, 2. A. Copp, 3. P. Laine (všetci WPG)

Flyers vstúpia do prestávky s trojzápasovou sériou výhier

Philadelphia vstúpi do prestávky s dobrou náladou. Po ťažkom období ťahá víťaznú sériu, ktorú výhrou 2:1 nad Torontom natiahla na tri zápasy. „Sú to tri zápasy, ale mne sa páčilo aj to, ako sme v nich hrali. Dnes sme napríklad v tretej tretine dominovali,“ povedal Wayne Simmonds pre AP. O štvrtkovom triumfe rozhodol dve a pol minúty pred koncom tretej tretiny Roman Ľjubimov (4), v prvej tretine skóroval Simmonds (21) a dobrý výkon podal aj brankár Michal Neuvirth, ktorého z 28 striel prekonal len William Nylander (10) v druhej tretine. V bráne Maple Leafs dostal šancu Curtis McElhinney, ktorý zastavil 32 striel. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral 21 minút a 38 sekúnd ako najvyťaženejší hráč tímu po Nikitovi Zajcevovi. Prezentoval sa jednou strelou na bránu.

Hviezdy duelu: 1. R. Ľjubimov (PHI), 2. N. Cousins (PHI), 3. W. Nylander (TOR)

Ladd skóroval dvakrát, Islanders porazili Canadiens

Islanders podali jeden zo svojich najlepších výkonov v sezóne a po víťazstve 3:1 nad Montrealom vstúpia do prestávky s optimizmom. Andrew Ladd (10) skóroval vo štvrtok dvakrát, do čierneho sa trafil aj Josh Bailey (8) a Thomas Greiss zneškodnil 21 striel. Nick Leddy a John Tavares zaznamenali po dve asistencie, aby newyorský tím zaknihoval piatu výhru z ostatných šiestich duelov. Canadiens, lídra Atlantickej divízie, pritom zdolal po prvýkrát od 10. apríla 2014. O čestný úspech „Habs“ sa postaral Shea Weber (12), zatiaľ čo Carey Price skončil duel s 39 zákrokmi. Zápas nedohral „ostrovan“ Cal Clutterbuck, ktorý utrpel zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. A. Ladd, 2. N. Leddy, 3. J. Tavares (všetci NYI)

Capitals porazili Devils a upevnili si pozíciu lídra

Alex Ovečkin (23) a Andre Burakovsky (10) položili v prvej tretine základy víťazstva Washingtonu 5:2 nad New Jersey. V druhej tretine na nich nadviazali Lars Eller (8) a Jevgenij Kuznecov (9), ktorý v tretej tretine pridal aj gól do prázdnej brány. Ovečkin a Burakovsky zaznamenali aj po asistencii, Braden Holtby si pripísal 27 zákrokov. Capitals majú bilanciu 13-1-2 v posledných 16 zápasoch a so 72 bodmi vedú celú NHL. O góly Devils sa postarali Stefan Noesen (3) a Adam Henrique (12). Prvý menovaný zažil debut v drese tímu z Newarku po tom, čo bol stiahnutý z waiver listiny. V bráne sa vystriedali obaja brankári. Keith Kinkaid inkasoval štyri góly zo 17 striel, Cory Schneider zneškodnil zvyšných 18 striel.

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky (WSH), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. S. Noesen (NJD)

Gaudreau skóroval v predĺžení, Flames zdolali Senators

Dva dni po tom, čo tréner Glen Gulutzan označil výkon svojich hráčov za úbohý, sa Plamene rozohnili a vypálili rybník Ottawe, ktorú zdolali 3:2 po predĺžení. O ukončení štvorzápasovej série prehier rozhodol v poslednej minúte nadstaveného času Johnny Gaudreau (11), ktorý ukončil 11-zápasové strelecké trápenie. Nadviazal na góly Michaela Ferlanda (6) a Seana Monahana (16) z normálnej hracej doby. Pripísal si aj asistenciu. Flames viedli po druhej tretine 2:0, ale Briana Elliotta dokázali ešte prekonať Tommy Wingels (6), ktorého tím získal v stredu zo San Jose a Chris Wideman (2). Elliott urobil 25 zákrokov, Mike Condon o dva menej.

Gaudreauov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. M. Ferland (CGY), 3. T. Wingels (OTT)

Panthers vyhrali floridské derby a ukončili sériu prehier

James Reimer na poslednú chvíľu zastúpil v bráne Floridy zraneného Roberta Luonga a s 31 zákrokmi doviedol svoj tím k domácej výhre 2:1 nad štátnym rivalom z Tampy Bay. Rozhodol o nej v druhej minúte predĺženia Jonathan Marchessault (14) v presilovej hre. Bol to jeho prvý gól v nadstavenom čase v kariére. Skóre duelu otvoril v polovici prvej tretiny vo vlastnom oslabení dvojbodový Jussi Jokinen (5), o necelé dve minúty však vyrovnal stav v presilovke Nikita Kučerov (19). Keith Yandle prihral na oba góly Panthers, ktorí ukončil sériu štyroch prehier. Andrej Vasilevskij predviedol 35 zákrokov, ale neodvrátil štvrtú prehru Lightning v posledných piatich dueloch. Šesťzápasový výjazd ukončili s bilanciou 2-2-2. Do akcie sa im vrátil Jason Garrison, Florida privítala späť v zostave Nicka Bjugstada aj Alexa Petrovica.

Rozhodujúci gól Marchessaulta:

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer, 2. J. Marchessault (obaja FLA), 3. A. Vasilevskij (TBL)

Smith rozhodol o predĺžení bodovej série Nashville

Craig Smith (9) strelil dva góly, vrátane víťazného a Nashville si predĺžil bodovú sériu na päť zápasov (4-0-1) po domácom víťazstve 4:3 nad Columbusom. Calle Järnkrok (7) naštartoval v presilovke obrat Predators z 0:1 na 3:1, ku ktorému prispel svojím prvým gólom od 5. februára 2014 aj Harry Zolnierzcyk (1). Mike Fisher a Mattias Ekholm dvakrát asistovali, Pekka Rinne sa prezentoval 30 úspešnými zákrokmi. Prekonali ho Brandon Saad (16), dvojbodový Zach Werenski (8) a Ryan Murray (1). Seth Jones nazbieral dve prihrávky a Sergej Bobrovskij chytil 28 striel pri druhej prehre Blue Jackets po sebe. Na lavičke im z osobných dôvodov chýbal tréner John Tortorella, ktorý vynechá aj Zápas hviezd NHL.

Hviezdy duelu: 1. C. Smith, 2. H. Zolnierczyk, 3. C. Järnkrok (všetci NSH)

Minnesota si doma poradila so St. Louis

Piati rôzni strelci a 24 zákrokov Devana Dubnyka viedlo k domácemu triumfu Minnesoty 5:1 nad St. Louis. Vďaka druhej výhre po sebe a ôsmej v posledných desiatich dueloch prečká Víkend hviezd NHL na čele Západnej konferencie. Nino Niederreiter (15) pridal ku gólu dve asistencie, Mikael Granlund (12) jednu. Spolu s Mikku Koivom (15), ktorý využil presilovku v závere druhej tretiny, skórovali trikrát za necelých dve a pol minúty. Otvárací gól strelil Erik Haula (10) a víťazný pripadol napokon Tylerovi Graovacovi (4). Všetci prekonali Cartera Huttona z 30 striel, striedajúci Jake Allen už zvyšné tri pokusy zastavil vo svojom prvom zápase od 12. januára. Čestný úspech Blues pri štvrtej prehre v ostatných piatich dueloch zaznamenal Vladimir Tarasenko (21), ktorý vyrovnával stav na 1:1. Domáci útočník Zach Parise asistoval vo svojom 800. zápase v NHL.

Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter, 2. M. Granlund, 3. D. Dubnyk (všetci MIN)

Dallas otočil zápas s Buffalom a pretrhol šnúru prehier

Buffalo viedlo v Dallase 2:0, ale domáci štyrmi gólmi otočili stav, čím rozhodli o svojom víťazstve 4:3. Ukončili ním trojzápasovú sériu prehier, kým Sabres prišli o rovnako dlhú víťaznú šnúru. Dvoma gólmi k tomu prispel Patrick Sharp (6), Jamie Benn (13) využil presilovku a rozdielový gól strelil Tyler Seguin (18). Kari Lehtonen chytil 21 z 22 striel po vystriedaní Anttiho Niemiho, ktorý odchytal len prvú tretinu. Inkasoval v nej dvakrát z piatich striel. Vo všetkých góloch Sabres mal prsty Evander Kane (14), ktorý dva strelil a na tretí z hokejky Matta Moulsona (10) v presilovke prihral. Adners Nilsson opustil duel s 33 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. P. Sharp (DAL), 2. E. Kane (BUF), 3. K. Lehtonen (DAL)

Smith vynuloval Vancouver, Doan prepisoval históriu

Mike Smith zastavil všetkých 19 striel a doviedol Arizonu k domácej výhre 3:0 nad Vancouverom, tretej v sérii. Vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne a 31. v kariére. S 20 nulami v drese Coyotes mu chýba jediná k vyrovnaniu klubového rekordu Nikolaja Chabibulina a Iľju Bryzgalova. O treťom triumfe púštneho tímu v sérii rozhodol už úvodný presný zásah Lawsona Crousa (3) z 33. minúty, ktorým ukončil 18-zápasové strelecké suchoty. V tretej tretine sa k nemu na listine strelcov pridali Alex Burmistrov (1) v presilovej hre a Tobias Rieder (11), ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Burmistrov skóroval premiérovo v drese Arizony a prvýkrát od 16. marca 2016 po 41 zápasoch. Ryan Miller sa prezentoval 28 zákrokmi pri druhej prehre Canucks v posledných troch dueloch. V prvej tretine nevyslali na súpera ani jednu strelu, čo sa im stalo len piatykrát v histórii. Kapitán Coyotes Shane Doan hral vo svojom 1514. zápase NHL, čím sa vyrovnal Steveovi Yzermanovi na 16. mieste histórie.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. A. Burmistrov, 3. L. Crouse (všetci ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 22/22 (100 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 26:17 0 0 0 -1 0 3 2
M. Gáborík (LAK) 12:39 1 0 1 +1 0 2 0
M. Hossa (CHI) 16:33 0 0 0 -2 0 5 1
R. Pánik (CHI) 14:36 0 0 0 0 4 1 5
M. Marinčin (TOR) 21:38 0 0 0 0 0 1 0
A. Sekera (EDM) 23:40 1 1 2 +1 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies