Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Hossa skóroval ako hviezda zápasu, Marleau s míľnikom

V ôsmich štvrtkových zápasoch NHL nastúpilo kvarteto Slovákov. Z výhry sa tešili dvaja, no bodoval iba Marián Hossa, ktorý skóroval a stal sa treťou hviezdou duelu. Patrick Marleau dosiahol významný míľnik.

Hossa pomohol Chicagu pekným gólom ukončiť sériu prehier

Slovenský krídelník Marián Hossa ukončil trojzápasové strelecké i bodové suchoty, keď v 15. minúte zápasu na ľade Arizony zvýšil náskok Chicaga v presilovej hre na 3:0. Pri jeho 19. góle sezóny sa efektne preštrikoval cez obranu súpera a skúsene zakončil. Počas 16 minút a 39 sekúnd na ľade zaznamenal aj dve strely a mínusový bod. Vyhlásili ho za tretiu hviezdu duelu, v ktorom Blakchawks ukončili sériu troch prehier triumfom 4:3. Richard Pánik pri ňom nebodoval, odohral 14 a štvrť minúty s bilanciou strela, menší trest za krosček a dva bodyčeky. Patrick Kane (16) tiež využil presilovku a pridal asistenciu, skórovali aj Ryan Hartman (11) a Arťomij Panarin (18), ktorého gól bol napokon víťazný. Duncan Keith dvakrát asistoval a Corey Crawford predviedol 24 zákrokov. Prekonali ho Oliver Ekman-Larsson (10) v presilovke, dvojbodový Christian Dvorak (5) a Brendan Perlini (8), ktorí v druhej tretine zdramatizovali duel. Mike Smith v ňom chytil 22 striel, ale nezabránil druhej prehre Coyotes po sebe a šiestej proti Chicagu v sérii od 13. marca 2015. Stal sa však historickým klubovým lídrom s 8064 zákrokmi. Arizonu potešil návrat Maxa Domiho po dlhej absencii. Hossa strelil svoj 518. gól kariéry, čím sa vyrovnal Daleovi Hawerchukovi na 36. mieste ligovej histórie.

Hossov 19. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. Ch. Dvorak (ARI), 3. M. Hossa (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Rinne dokázal, že sa mu proti Oilers darí. Vynuloval ich

Pekka Rinne zneškodnil všetkých 31 striel a so svojím 42. čistým kontom v kariére doviedol Nashville k domácemu víťazstvu 2:0 nad Edmontonom. Fínsky brankár vyhral nad kanadským tímom už ôsmy zápas po sebe. V danej sérii vychytal dokopy tri nuly. O góly sa vo štvrtok postarali Viktor Arvidsson (13) a Ryan Johansen (9). Obaja zaznamenali aj po asistencii. Kým Predators vyhrali druhý zápas z ostatných troch, Oilers prehrali dva po sebe. Cam Talbot tentokrát urobil 25 zákrokov. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 23 minút a 12 sekúnd ako najvyťažovanejší hráč tímu. Pripísal si tri bodyčeky, dva bloky a so štyrmi strelami patril medzi najaktívnejších strelcov duelu.

Hviezdy duelu: 1. R. Rinne, 2. V. Arvidsson, 3. R. Johansen (všetci NSH)

Blues dosiahli po trénerskej zmene presvedčivé víťazstvo

Mužstvo Blues, ktoré prehralo päť z predošlých šiestich zápasov, zareagovalo na trénerské zmeny tak ako sa patrí. Jake Allen zaknihoval svoje prvé víťazstvo za viac ako mesiac a s 26 zákrokmi doviedol St. Louis k výhre 5:1 nad Torontom. Dvoma gólmi k nej prispel Paul Stastny (14), ktorého na listine strelcov doplnili Vladimir Tarasenko (23), Alexander Steen (10) a Colton Parayko (4). Čestný úspech Maple Leafs zaregistroval Mitchell Marner (13), kým Frederik Andersen inkasoval päť gólov z 31 striel. V ostatných dvoch dueloch má 79,5% úspešnosť zákrokov a jeho tím má na šesťzápasovom výjazde bilanciu 1-3. Vo štvrtok mu nepomohli ani návraty Morgana Riellyho a Bena Smitha. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral 19 a pol minúty s dvoma streleckými pokusmi.


Hviezdy duelu: 1. P. Stastny, 2. C. Parayko, 3. J. Allen (všetci STL)

Jets vyhrali prvýkrát v sezóne tri zápasy po sebe

Dva góly Marka Scheifeleho (25) a 39 zákrokov Ondřeja Pavelca boli hlavnými faktormi víťazstva Winnipegu 4:3 na ľade Dallasu, ktorým si kanadský tím predĺžil sériu triumfov na tri zápasy. Podarilo sa mu to prvýkrát v ročníku. Gólmi k tomu prispeli aj Bryan Little (14) a dvojbodový Nikolaj Ehlers (19). Patrik Laine dvakrát asistoval a bodoval tak aj vo štvrtom dueli po návrate do akcie zo zranenia. Z hráčov Stars, ktorí ukončili krátku sériu dvoch výhier, skórovali dvojbodoví John Klingberg (8) s Patrickom Eavesom (19) a trojbodový kapitán Jamie Benn (15). Ten mal prsty vo všetkých góloch, keď na zvyšné dva prihrával. Kari Lehtonen opustil duel s 25 zákrokmi, jeho spoluhráč Tyler Seguin v tretej tretine so zranením po bodyčeku Adama Lowryho. Jets privítali späť v zostave po trojzápasovej absencii Mathieua Perreaulta.

Hviezdy duelu: 1. M. Scheífele (WPG), 2. J. Benn (DAL), 3. O. Pavelec (WPG)

Boucher a Senators sa tešili z výhry na ľade Lightning

Guy Boucher sa vrátil po prvýkrát do Tampy od sezóny 2012/13, v ktorej dostal výpoveď. Návrat to bol uspokojivý. Jeho aktuálni zverenci z Ottawy ho potešili víťazstvom 5:2. „Som si istý, že má z toho radosť,“ poznamenal pre AP Mark Stone (18), ktorý zaznamenal dva góly a asistenciu. Mike Condon urobil 19 zákrokov a Erik Karlson získal tri asistencie. O góly Senators sa postarali aj Kyle Turris (18), Mike Hoffman (18) a Chris Kelly (4). Andrej Vasilevskij kapituloval štyrikrát z 29 striel a góly Lightning vsietili Tyler Johnson (16) a Brayden Point (5). Kým Ottawe patrí druhé miesto v Atlantickej divízii, Tampa klesla na siedme. „Toto mužstvo si niečím takýmto ešte neprechádzalo, takže je to preň neprebádaná oblasť. Je to pre hráčov ťažké,“ poznamenal tréner Lightning Jon Cooper.

Hviezdy duelu: 1. M. Stone (OTT), 2. K. Turris (OTT), 3. B. Point (TBL)

Read ukončil suchoty a rozhodol o výhre Flyers

Matt Read (7) ukončil dlhé strelecké suchoty, aby rozhodol o výhre Philadelphie 3:1 nad Montrealom. „Jednoducho som mal šancu strieľať, a tak som vystrelil tak tvrdo ako som mohol,“ poznamenal pre AP Read, ktorý neskóroval od 3. novembra. Claude Giroux (12) sa tiež trafil do čierneho a Sean Couturier (9) pridal poistku do prázdnej brány. Ku štvrtej výhre z ostatných piatich zápasov prispel 15 zákrokmi aj Michal Neuvirth. Priamo na ľade sa z nej netešili Travis Konecny a Shayne Gostisbehere, ktorých tréner Dave Hakstol poslal po poslednej prehre na tribúnu. Svoj prvý gól v drese Canadiens strelil Nikita Nesterov (4), ktorý otváral skóre. Carey Price opustil duel s 21 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Read (PHI), 2. C. Giroux (PHI), 3. N. Nesterov (MTL)

Rangers potvrdili najlepšiu bilanciu v lige vonku

New Yorku Rangers sa v tejto sezóne darí na ľadoch súperov, čo potvrdil aj triumfom 2:1 v Buffale. Pripísal si už 18. takúto výhru a v tomto ohľade je najlepším tímom NHL. Rozhodol o nej 64 sekúnd pred koncom predĺženia Chris Kreider (20), ktorý dosiahol 20-gólovú hranicu tretí rok po sebe. V závere druhej tretiny otvoril skóre Mika Zibanejad (10) v presilovej hre, o vyrovnanie sa postaral v 55. minúte Cody Franson (3). J. T. Miller prihral na oba góly Rangers a Henrik Lundqvist im pomohol ukončiť krátku sériu dvoch prehier 36 zásahmi. Ešte o šesť viac urobil jeho náprotivok Robin Lehner, ktorý však neodvrátil tretiu prehru Sabres po sebe. Tím z Manhattanu bodoval v ôsmom zápase vonku v sérii (7-0-1) a ukončil Buffalu šnúru štyroch domácich výhier. Sabres dohrávali duel bez zraneného Zacha Bogosiana.

Kreiderov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. R. Lehner (BUF), 3. Ch. Kreider (NYR)

Marleau dosiahol očakávaný míľník

Patrick Marleau (19) nepotreboval ani desať minút v zápase proti Vancouveru, aby dosiahol veľký kariérny míľnik. V presilovej hre strelil svoj 500. gól v NHL i v drese San Jose, čo dokázal ako prvý hráč v jeho histórii a 45. v lige. Nasmeroval ním kalifornský klub k výhre 4:1, ktorú potvrdili dvojgólový Chris Tierney (6) a dvojbodový Brent Burns (22). Martin Jones zastavil 32 striel pri ôsmom triumfe Sharks v posledných deviatich dueloch a deviatom v sérii na ľade Canucks od 5. marca 2013. Ako jediný ho prekonal Phillip Larsen (1) v tretej tretine za stavu 3:0. Ryan Miller kryl 28 striel pri tretej prehre kanadského tímu v ostatných štyroch zápasoch. Joe Thonrton opäť asistoval a s 1374. bodom v kariére sa vyrovnal Mikeovi Modanovi na 23. mieste historického rebríčka NHL.


Hviezdy duelu: 1. P. Marleau, 2. Ch. Tierney (obaja SJS), 3. H. Sedin (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 16:39 1 0 1 -1 0 2 0
R. Pánik (CHI) 14:14 0 0 0 0 2 1 2
M. Marinčin (TOR) 19:35 0 0 0 0 0 2 0
A. Sekera (EDM) 23:12 0 0 0 0 0 4 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies