Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Patrick Marleau je ďalším hráčom v klube 500-gólových + video

Skúsený útočník San Jose Sharks Patrick Marleau otvoril skóre štvrtkového zápasu proti tímu Vancouver Canucks, aby sa do histórie zapísal ako 45. hráč, ktorý strelil v NHL 500 gólov. Spomedzi aktívnych hráčov je piaty.

Marleau strelil presilovkový gól po prihrávke Joea Pavelskiho, aby už v desiatej minúte odštartoval cestu Sharks za víťazstvom 4:1. Po zápase bol, pochopiteľne, vyhlásený za prvú hviezdu. Nebyť gólu Philipa Larsena zo 47. minúty, mohol byť jeho jubilejný gól aj víťazný.

Tridsaťsedemročný kanadský veterán, ktorý bol v roku 1997 draftovou dvojkou, potreboval na dosiahnutie tohto medzníka odohrať 1463 zápasov, v ktorých dokopy nazbieral 1064 bodov. Celú kariéru strávil v San Jose.

Spomedzi aktívnych hráčov dosiahli tento míľnik aj Jaromír Jágr, Jarome Iginla, Alex Ovečkin a slovenský útočník Marián Hossa, ktorý to dokázal tiež v tejto sezóne. Hossa i Marleau strelili v tomto ročníku zhodne 19 gólov.

Článok pokračuje pod reklamou

„Bolo dobré streliť ho a mať už konečne po tom,“ poznamenal Marleau pre CP. „Keď dosiahnete takýto míľnik, začnete rozmýšľať o každom, kto vám k tomu pomohol. Hral som v jednom klube, ale počas množstva rokov sa pri mne vystriedalo veľa hráčov. Znamená pre mňa veľa, že to s nimi môžem zdieľať a že môžem vidieť, akú radosť zo mňa majú.“

Jubilejný gól zároveň posunul Marleaua na 44. miesto historického poradia strelcov, ktoré zdieľa s Lannym McDonaldom.

„Je neskutočným hráčom. Väčšina hráčov neodohrá ani 500 zápasov a je neskutočné dosiahnuť na hranicu 500 gólov. Začnete premýšľať o tom, aký ťažký je každý zápas. Streliť v nich 500 gólov je jednoducho šialené,“ povedal obranca Brent Burns.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies