Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Budaj vychytal ďalšiu nulu, Chára a Hossa viacbodoví

V sobotu sa odohralo v NHL 13 zápasov aj s ôsmimi Slovákmi. Až siedmi z nich sa tešili z výhier, Peter Budaj vychytal druhú nulu po sebe. Marián Hossa nazbieral dve asistencie,. Zdeno Chára dokonca tri. Dvaja mladíci strelili hetrik, traja brankári neinkasovali.

Budaj vynuloval aj Flyers, dostal sa na čelo NHL

Slovenský brankár Peter Budaj vychytal druhé čisté konto po sebe a tretie v ostatných štyroch zápasoch. So 17 zákrokmi doviedol Los Angeles k futbalovému víťazstvu 1:0 na ľade Philadelphie, piatemu v sérii. Neinkasoval už 141 a pol minúty a so siedmimi nulami v sezóne vedie ligu. Nikdy predtým ich toľko v jednom ročníku nezaznamenal, pričom spolu ich má v kariére na konte 18. Vyrovnaný duel rozhodlo až predĺženie, v ktorého polovici skóroval Jeff Carter (27) po peknej kombinácii s Anže Kopitarom. Michal Neuvirth dovtedy chytal skvelo a zastavil niekoľko čistých šancí Kings, ale ich 28. strela v dueli už prešla za jeho chrbát. Flyers tak prehrali druhý zápas z posledných troch. Marián Gáborík v ňom odohral 13 minút a 38 sekúnd s bilanciou dve strely a blok. Kalifornský tím ešte od Víkendu hviezd neprehral. V sobotu privítal späť v zostave Tylera Toffoliho, ktorý trafil v úvode druhej tretiny tyčku. Z nasledujúcej akcie sa to isté „podarilo“ domácemu Seanovi Couturierovi.

Carterov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Carter (LAK), 2. M. Neuvirth (PHI), 3. A. Kopitar (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Nylanderov hetrik rozhodol o výhre nad Bruins, Chára trojbodový

William Nylander (13) vsietil svoj premiérový hetrik v NHL, James van Riemsdyk (19) svojím druhým gólom v zápase prelomil nerozhodný stav 96 sekúnd pred koncom a Toronto vyhralo divoký zápas proti Bostonu pomerom 6:5. Connor Brown (12) tiež skóroval a Frederik Andersen zastavil 36 striel, aby Maple Leafs strácali na Bruins, tretí tím Atlantickej divízie, už len jeden bod. K dobru majú päť zápasov. Nylanderov kamarát David Pastrňák (22) strelil dva góly Bostonu a pridal aj asistenciu. Trojbodový skončil aj Zdeno Chára, ktorý trikrát asistoval. Torey Krug (5), Ryan Spooner (8) a Patrice Bergeron (13), ktrého štart bol ešte v piatok neistý, strelili zvyšné góly. Tuukka Rask inkasoval štyri góly zo 14 striel, Zane McIntyre následne zvyšné dva z 12 striel. Jednu strelu na bránu domácich vyslal Martin Marinčin, ktorý odohral len 11 a pol minúty. Trikrát bol vylúčený – raz za sekanie a dvakrát za držanie. Chára odohral 18 minút a okrem asistencií zaznamenal aj dva plusové body, päť streleckých pokusov a štyri bodyčeky.


Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (TOR), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. J. van Riemsdyk (TOR)

Chicago opäť zdolalo Dallas, Hossa dvojbodový

Chicago to v tejto sezóne proti Dallasu vie. V sobotu ho zdolalo aj vo štvrtom vzájomnom súboji, tentoraz 5:3 na jeho ľade. Prehrávalo 0:1 aj 2:3, ale troma gólmi od polovice tretej tretiny rozhodlo o svojej druhej výhre po sebe. Víťazný presný zásah si pripísal Trevor van Riemsdyk (2), ktorý nadviazal na gól Patricka Kanea (17). Jonathan Toews (10) spečatil triumf do prázdnej brány v poslednej sekunde duelu. Skórovali pri ňom aj Ryan Hartman (12) a Gustav Forsling (2), Arťom Anisimov a Marián Hossa dvakrát asistovali. Slovenský krídelník zaznamenal 13. a 14. prihrávku v ročníku, ku ktorým počas 17 minút v akcii pridal plusový bod, dve strely a blok. Jeho krajan Richard Pánik odohral 13 a pol minúty s bilanciou dve „mínusky“, dve strely, blok a menší trest za držanie. Coreyho Crawforda prekonali z 34 striel Radek Faksa (8), Jamie Benn (16) a Tyler Seguin (19). Kari Lehtonen kryl rovnako 31 striel pri druhej prehre Stars po sebe.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. J. Benn (DAL), 3. A. Anisimov (CHI)

Mrázek vychytal Detroitu výhru nad Nashville

Český brankár Petr Mrázek podal jeden zo svojich najlepších výkonov v sezóne. Zastavil všetkých 42 striel na ľade Nashville, z toho 17 v tretej tretine a doviedol Detroit k futbalovej výhre 1:0. Zaknihoval svoje prvé čisté konto v sezóne a okrúhle desiate v kariére. Jediný gól zápasu strelil v 19. minúte obranca Mike Green (10). Pekka Rinne čelil len 19 strelám Red Wings, ktorí vyhrali aj druhý duel po sérii piatich prehier. Dve boli z hokejky Tomáša Jurča, ktorý odohral necelých desať minút pri návrate do akcie. Umožnilo mu ho zranenie Fransa Nielsena. Tomáš Tatar tiež nebodoval počas 12 a pol minúty na ľade. Predators podľahli Detroitu aj v druhom vzájomnom súboji v ročníku a celkovo v šiestom po sebe od 18. januára 2015. Doma prehrali prvýkrát od 29. decembra napriek návratu obrancu Romana Josiho do akcie po deväťzápasovej absencii. Red Wings privítali späť v zostave obrancu Brendana Smitha po 13 dueloch.

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (DET), 2. P. Rinne (NSH), 3. M. Green (DET)

Bäckström rozhodol o výhre lídra v Montreale

Nicklas Bäckström (15) využil v úvode tretej tretiny presilovú hru a rozhodol o triumfe vedúceho Washingtonu 3:2 na ľade Montrealu. K druhej výhre po sebe prispeli gólmi aj Jay Beagle (11) a Andre Burakovsky (11), Braden Holtby predviedol 20 zákrokov pri svojom 10. víťaznom štarte v sérii od 29. decembra. Prekonali ho dvojbodoví Alexander Radulov (13) a kapitán Max Pacioretty (25). Carey Price chytil 27 striel, ale Canadiens prehrali dva zápasy po sebe celkovo aj proti Capitals. Tí tak otočili sezónnu bilanciu vzájomných súbojov na 2-1. Predĺžili si víťaznú sériu v Bell Centre na štyri a bodovú na 14 duelov (12-0-2) od 28. novembra 2009. Tím z hlavného mesta USA vyhral 15. zápas z posledných 18 (15-2-1). Jeho tréner Barry Trotz si pripísal 693. výhru v kariére, čím predbehol Dicka Irvina na šiestom mieste historického rebríčka NHL. Obranca John Carlson absolvoval svoj 500. zápas v lige.

Hviezdy duelu: 1. N. Bäckström (WSH), 2. A. Radulov (MTL), 3. A. Burakovsky (WSH)

Colorado ukončilo deväťzápasovú sériu prehier

Coloradu sa v aktuálnom ročníku vôbec nedarí a už niekoľko týždňov mu v tabuľke profiligy patrí posledné miesto. V sobotnom zápase s Winnipegom však podalo solídny výkon a zvíťazilo 5:2. Jarome Iginla (7) otvoril skóre v presilovej hre, Matt Nieto (4) strelil dva góly a strelecky sa presadili aj Nathan MacKinnon (12) s Carlom Söderbergom (5). Darilo sa aj Mattovi Duchenovi, ktorý nazbieral tri asistencie. Calvin Pickard chytil 23 striel a Coloradu prispel k ukončeniu deväťzápasovej série prehier. Denverský tím zaznamenal prvú výhru v riadnej hracej dobe od 11. decembra, keď zdolal Toronto 3:1. Z hráčov Winnipegu, ktorý ukončil štvorzápasový výjazd s bilanciou 3-1-0, skóroval len dvojgólový Adam Lowry (9).

Hviezdy duelu: 1. J. Iginla (COL), 2. A. Lowry (WPG), 3. M. Duchene (COL)

Crosby troma bodmi zariadil triumf obhajcu v St. Louis

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby (30) strelil dva góly a pridal asistenciu pri víťazstve obhajcu titulu 4:1 na ľade St. Louis. V prvej tretine otvoril skóre zápasu a v závere ho aj uzavrel strelou do prázdnej brány. Ako prvý hráč v sezóne dosiahol hranicu 30 gólov, s 59 bodmi je druhý o bod za Connorom McDavidom. Len tri body ho delia od hranice 1 000 bodov v NHL. K tretej výhre Penguins v sérii prispeli gólmi aj Kris Letang (5) a Justin Schultz (9). Chris Kunitz dvakrát asistoval a Marc-Andre Fleury urobil 22 zákrokov pri svojom prvom triumfe od 8. decembra. Ako jediný ho prekonal Patrik Berglund (12) v polovici tretej tretiny za stavu 3:0. Jake Allen kryl 27 striel pri tretej prehre Blues v posledných štyroch dueloch. Pre nového trénera Mikea Yea bola prvou na ich lavičke, a to proti tímu, s ktorým získal Stanley Cup ako asistent v roku 2009. Pittsburgh sa bodovo dotiahol v tabuľke Metropolitnej divízie na druhý Columbus. V zápase prišiel o zraneného Carla Hagelina, na opačnej strane nedohral Robby Fabbri.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. Ch. Kunitz, 3. K. Letang (všetci PIT)

Hainsey rozhodol o výhre Hurricanes nad Islanders

Ron Hainsey (4) zažil svoj prvý dvojgólový zápas od roku 2008, pričom druhým gólom rozhodol v tretej minúte predĺženia o víťazstve Caroliny 5:4 nad Islanders. Jaccob Slavin (2), Lee Stempniak (10) a Teuvo Teräväinen (11) tiež skórovali, aby Carolina vyhrala tretí zápas po sebe a k poslednej divokej karte sa priblížila na rozdiel štyroch bodov. Cam Ward čelil 37 strelám, z ktorých ho prekonali Anders Lee (18), Casey Cizikas (5), Brock Nelson (11) a Josh Bailey (10). Jean-Francois Berube inkasoval päť gólov z 25 striel a New York prehral druhý zápas po sebe rovnakým pomerom.

Hainseyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Hainsey (CAR), 2. J. Bailey (NYI), 3. E. Lindholm (CAR)

Devils potvrdili formu na cestách. Uspeli aj v Columbuse

Taylor Hall (13) skóroval dvakrát, Travis Zajac (10) zaznamenal gól a asistenciu, aby New Jersey porazilo Columbus 5:1 a pripísalo si svoje šieste víťazstvo v sérii na ľade súpera. Jacob Josefson (1) a Seth Helgeson (1) sa tiež trafili do čierneho, Cory Schneider predviedol 31 zákrokov. Kým vonku majú Devils od začiatku roka bilanciu 7-0-1, doma 1-5-2. „Neexistuje skutočná odpoveď na to, prečo tomu tak je. Na cestách sa nám darí, a to sme hrali proti dobrým tímom. Musíme tú intenzitu a nasadenie priniesť aj domov,“ poznamenal tréner John Hynes. Čestný úspech Blue Jackets zaknihoval Matt Calvert (8), kým Sergej Bobrovksij opustil duel s 25 zákrokmi. Blue Jackets sa do zostavy vrátil obranca Markus Nutivaara, no pre chorobu chýbal Josh Anderson.


Hviezdy duelu: 1. T. Hall, 2. T. Zajac, 3. C. Schneider (všetci NJD)

Lehner vynuloval svoj bývalý tím

Brankár Robin Lehner zneškodnil až 37 striel a druhým čistým kontom v ročníku pomohol Buffalu k víťazstvu 4:0 nad Ottawou, v ktorej v minulosti pôsobil. Do streleckej listiny sa postupne zapísali štyria hráči – v prvej tretine skóroval Kyle Okposo (16), v druhej časti Ryan O'Reilly (10) a v tretej Sam Reinhart (11) s Marcusom Folignom (9). Jack Eichel zaznamenal dve asistencie a Buffalo vyhralo piaty raz v posledných šiestich domácich stretnutiach. V bránke Senators sa objavili Mike Condon, ktorý dostal všetky góly, aj Andrew Hammond. Ten odchytal posledných deväť minút duelu.

Hviezdy duelu: 1. R. Lehner, 2. J. Eichel, 3. R. O'Reilly (všetci BUF)

Tampa Bay zdolala Anaheim po nájazdoch

Brian Boyle premenil svoj samostatný nájazd vo štvrtej sérii a rozhodol o dôležitom víťazstve Tampy Bay nad Anaheimom v pomere 3:2. Pre floridské mužstvo to bola prvá výhra v posledných štyroch stretnutiach, ktorá však nezmenila nič na tom, že je aktuálne na poslednom mieste v tabuľke Východnej konferencie. Skóre duelu otvoril v deviatej minúte premiérovým gólom v profilige Brandon Montour (1) z Anaheimu. O viac než minútu vyrovnal Jonathan Drouin (15). V polovici duelu poslal Alex Killorn (15) do vedenia Tampu Bay, no v úvode tretej časti vyrovnal na 2:2 Ryan Getzlaf (8). Nikita Kučerov (Tampa Bay) aj Ryan Kesler (Anaheim) nazbierali po dve asistencie. Ben Bishop si pripísal len 14 zákrokov, kým Jonathan Bernier ich mal na konte 35.

Boyleov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. R. Kesler (ANA), 3. A. Killorn (TBL)

Granlundov hetrik pomohol Wild zdolať Vancouver

Fínsky mladík Mikael Granlund (15) významne prispel k výhre Minnesoty 6:3 na ľade Vancouveru, ktorá bola pre ňu štvrtou v posledných piatich zápasoch. Strelil tri góly a pridal asistenciu, čím si predĺžil bodovú šnúru už na 12 duelov. Vylepšil tak svoj aj klubový rekord a pripísal si prvý hetrik v NHL. Zo spoluhráčov ho na listine strelcov doplnili Mike Reilly (1), Zach Parise (10) a dvojbodový Mikko Koivu (16). Matt Dumba, Jason Zucker a Jared Spurgeon dvakrát asistovali, Devan Dubnyk prispel k triumfu 24 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Brandon Sutter (14) a Bo Horvat (15). Ryan Miller chytil 33 striel, ale nezabránil tretej prehre Canucks v sérii a štvrtej v ostatných piatich dueloch. Pokazila im slávnostný večer, počas ktorého ocenili kapitána Herika Sedina za dosiahnutie hranice 1000 bodov v NHL.


Hviezdy duelu: 1. M. Granlund, 2. M. Koivu (obaja MIN), 3. B. Sutter (VAN)

Vrbata rozhodol o výhre Arizony v San Jose

Nájazdový špecialista Radim Vrbata premenil svoj pokus v druhej sérii a rozhodol o víťazstve Arizony 3:2 na ľade San Jose. V samostatných nájazdoch uspel aj jeho spoluhráč Brendan Perlini, z domácich hráčov iba Logan Couture (18). V riadnom hracom zaznamenal gól a asistenciu. K obratu z 0:1 na 2:1 nasmeroval Sharks presný zásah Brendena Dillona (1), Patrick Marleau dvakrát asistoval a Martin Jones zastavil 26 striel. Prekonali ho Shane Doan (5) v presilovej hre a Ryan White (5), ktorý vyrovnal stav na 2:2 len 26 sekúnd po góle Couturea. Doan skóroval prvýkrát po 16 dueloch, Dillo od 12. marca 2016. Mike Smith čelil 40 strelám kalifornského tímu, ktorý bodoval v treťom zápase po sebe a udržal sa na čele Pacifickej divízie. Ukončil však krátku sériu dvoch výhier. Coyotes prerušili šnúru siedmich prehier na ľadoch súperov.

Vrbatov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. L. Couture, 2. P. Marleau, 3. B. Dillon (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 17/17 (100 %)
M. Gáborík (LAK) 13:38 0 0 0 0 0 2 0
Z. Chára (BOS) 18:05 0 3 3 +2 0 5 4
M. Hossa (CHI) 17:06 0 2 2 +1 0 2 0
T. Tatar (DET) 12:28 0 0 0 0 0 0 0
M. Jurčo (DET) 9:54 0 0 0 0 0 2 0
R. Pánik (CHI) 13:36 0 0 0 -2 2 2 0
M. Marinčin (TOR) 11:28 0 0 0 0 6 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies