Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Budaj striedal, jeho séria sa skončila

V troch nedeľných zápasoch NHL sa predstavila trojica Slovákov. Ani jeden nebodoval a z výhry sa tešil len Andrej Sekera. Peter Budaj striedal pri vysokej prehre Kings. Traja brankári vychytali nuly.

Budaj striedal, líder súťaže ukončil víťaznú sériu Kings

Necelý deň po výhre vo Philadelphii nastúpil slovenský brankár Peter Budaj v hlavnom meste USA s dvomi nulami po sebe na konte a Los Angeles s päťzápasovou víťaznou sériou. Jeho nepriestrelnosť sa však skončila už vo štvrtej minúte duelu na ľade Washingtonu na čísle 147:16. Spolu inkasoval až štyrikrát z 15 striel, no spoluhráči mu pri góloch súpera veľmi nepomohli. Po dvoch tretinách ho v bráne nahradil Jeff Zatkoff, ktorý pustil za chrbát ešte jednu strelu zo zvyšných piatich. Líder súťaže zvíťazil hladko 5:0 a predĺžil si sériu výhier na tri zápasy. Vďačiť za to mohol najmä skvelému výkonu Philippa Grubauera, ktorý zastavil všetkých 38 striel pri svojom treťom čistom konte v sezóne i kariére. Jedna bola z hokejky Mariána Gáboríka, ktorý odohral rovných 17 minút aj s jedným mínusovým bodom. Budaja, ktorý naďalej vedie ligu so siedmimi nulami, prekonali Lars Eller (9) s Marcusom Johanssonom (16) v prvej a Brett Connolly (10) s T. J. Oshiem (20) v druhej tretine. Piaty gól strelil Justin Williams (18), Johansson a Connolly pridali po asistencii. Capitals pred zápasom ocenili svojho kapitána Alexa Ovečkina, ktorý dostal pamätnú zlatú hokejku za dosiahnutie hranice 1 000 bodov v NHL. Po deviatej domácej výhre v sérii si upevnili líderskú pozíciu v súťaži so 78 bodmi.

Krátka ceremónia na počesť Ovečkinovho míľnika:

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer, 2. B. Connolly, 3. L. Eller (všetci WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

Talbot vynuloval Montreal, Sekera nebodoval

Súboj brankárov v Montreale vyhral hosťujúci Cam Talbot, ktorý chytil všetkých 22 striel pri svojom piatom shutoute v sezóne a 16. v kariére a doviedol Edmonton k futbalovému víťazstvu 1:0. Rozhodol o ňom Leon Draisaitl, ktorý sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch hneď v prvej sérii. Talbot zneškodnil pokusy Radulova, Byrona aj Paciorettyho a pomohol Oilers ukončiť sériu troch prehier. „Potrebovali sme tie dva body. Teraz môžeme ísť do nového týždňa s dobrými pocitmi,“ povedal pre CP. Spokojný bol aj tréner Todd McLellan: „Oba tímy hrali dobre. Vždy, keď ukončíte sériu prehier, ste šťastní.“ Svoje druhé čisté konto v ročníku a siedme v NHL vychytal domáci Al Montoya, ktorý čelil 32 strelám. V nadstavenom čase zastavil aj únik Connora McDavida, ktorý odohral svoj 100. zápas v lige. Predĺžil si sériu neporaziteľnosti na domácom ľade na 155 minút a 31 sekúnd. Dve strely na neho vyslal slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 22 minút a 53 sekúnd aj s tromi blokmi. Canadiens prehrali tretí zápas po sebe.

Draisaitlov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. A. Montoya (MTL), 3. L. Draisaitl (EDM)

Rangers pretrhli víťaznú šnúru Calgary

New York Rangers strelil tri góly v tretej tretine, vďaka čomu zvíťazil v Madison Square Garden 4:3 nad Calgary a ukončil mu trojzápasovú víťaznú sériu. „Bol to dobrý zápas, ale mohol dopadnúť inak. Myslím si, že sme si zaslúžili body, ktoré tak potrebujeme,“ povedal tréner Flames Glen Gulutzan pre AP. Rozdielový gól strelil Jesper Fast (4), ktorý nadviazal na presné zásahy Ricka Nasha (15) v presilovke, Michaela Grabnera (23) a Chrisa Kreidera (21). J. T. Miller dvakrát asistoval a Henrik Lundqvist prispel k druhej výhre po sebe 29 zákrokmi. Prekonali ho Dougie Hamilton (8) v presilovej hre, Troy Brouwer (9) a dvojbodový Matthew Tkachuk (10). Mikael Backlund nazbieral dve prihrávky a Brian Elliott opustil duel s 28 zákrokmi. Tím z Manhattanu zdolal Flames aj v druhom vzájomnom súboji v sezóne. Mika Zibanejad si pri Kreiderovom góle pripísal okrúhlu 100. asistenciu v NHL, kapitán Ryan McDonagh získal 200. bod. Tréner Rangers Alain Vigneault zaknihoval 599. triumf v kariére.

Hviezdy duelu: 1. J. T. Miller (NYR), 2. M. Backlund (CGY), 3. R. Nash (NYR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 11/15 (73,3 %) 39:21
M. Gáborík (LAK) 17:00 0 0 0 -1 0 1 0
A. Sekera (EDM) 22:53 0 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies