Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Pánik žiaril pri výhre Chicaga, Cehlárik debutoval

V trinástich sobotných zápasoch NHL hrala šestica Slovákov. Bodoval iba Richard Pánik, ktorý strelil dva góly a pridal asistenciu ako prvá hviezda duelu. Peter Cehlárik absolvoval víťazný ligový debut.

Pánik troma bodmi zariadil výhru Chicaga v Edmontone

Slovenský útočník Richard Pánik má za sebou výnimočný zápas. Strelil v ňom dva góly, svoj 13. a 14. v sezóne, ku ktorým pridal asistenciu pri víťaznom góle Patricka Kanea v polovici prvej tretiny v presilovej hre. Sám najskôr vyrovnával stav duelu na 1:1 a v závere druhej časti hry tiež využil presilovku, čím poslal Chicago do vedenia 4:1. Počas 16 a pol minúty v akcii zaznamenal aj „plusku“, štyri strely, bodyček a tri bloky. Vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu, v ktorom Blackhawks zdolali Edmonton na jeho ľade 5:1 a predĺžili si víťaznú sériu na päť duelov. Šesťzápasový výjazd ukončili s bilanciou 5-1-0 a teraz ich čaká týždňové voľno. Užije si ho aj Marián Hossa, ktorý odohral 14 minút s dvomi strelami. Za domácich nastúpil obranca Andrej Sekera, ktorý absolvoval 18 a pol minúty s bilanciou „mínuska“, dve strely a dva bloky. Z jeho spoluhráčov skóroval iba Patrick Maroon (19), ktorý otvoril skóre v piatej minúte. Pánik na jeho gól odpovedal po necelých dvoch minútach. Na listine strelcov ho doplnili Trevor van Riemsdyk (3) a Arťom Anisimov (20), kým Scott Darling predviedol 30 zákrokov. Kane pridal ku gólu dve asistencie, ktoré nazbieral aj Jonathan Toews. Cam Talbot inkasoval štyrikrát z 20 striel a po dvoch tretinách ho nahradil Laurent Brossoit, ktorý zastavil štyri zo zvyšných piatich striel. Oilers prehrali štvrtý zápas z posledných piatich.

Pánikov 13. a 14. gól sezóny:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. R. Pánik, 2. S. Darling, 3. P. Kane (všetci CHI)

Boston zdolal Vancouver, Cehlárik debutoval v NHL

Slovenský útočník Peter Cehlárik sa hneď v prvej sezóne v zámorí dočkal aj debutu v NHL. Síce v ňom nebodoval, ale odohral takmer 14 minút s bilanciou plusový bod a bodyček. Dôležitejšie však je, že Boston zvíťazil doma nad Vancouverom 4:3 a pripísal si druhý triumf po sebe. Bol pri ňom aj uzdravený kapitán Zdeno Chára, ktorý odohral necelých 22 minút so ziskom „plusky“, dvoch bodyčekov aj blokov. Bol najvyťažovanejším hráčom tímu v jeho prvom zápase pod novým trénerom Bruceom Cassidym. Víťazný gól strelil presne dve minúty pred koncom tretej tretiny David Pastrňák (25), pre ktorého to bol jubilejný 100. bod v NHL. Frank Vatrano (7) využil presilovú hru a pridal dve asistencie, skórovali aj Kevan Miller (2) a Colin Miller (4). David Krejčí dvakrát asistoval a Anton Chudobin predviedol 29 zákrokov pri svojom prvom štarte od 23. decembra. Prekonali ho dvojbodoví Bo Horvat (16) s Alexom Burrowsom (8) a Markus Granlund (14) v presilovke. Jannik Hansen nazbieral dve prihrávky a Ryan Miller sa prezentoval 26 zákrokmi. Canucks zmazali stratu 1:2 aj 2:3, ale napokon prehrali piaty duel z posledných šiestich. Na šesťzápasovom výjazde majú bilanciu 1-2-0.

Pastrňákov 100. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. F. Vatrano, 2. D. Pastrňák (obaja BOS), 3. B. Horvat (VAN)

Detroit prvý zápas po smrti Ilitcha prehral

Detroit odohral prvý zápas od smrti svojho majiteľa Mikea Ilitcha. Tím mu chcel venovať víťazstvo, ale na ľade Columbusu sa mu ho získať nepodarilo. Zásluhu na tom mal aj Sergej Bobrovskij, ktorý sa oklepal z nedávnych nezdarov a zneškodnil 35 striel, vrátane troch z hokejky Tomáša Tatara. „Dnes som si to užíval,“ priznal ruský brankár pre AP. Cam Atkinson (27) rozhodol o triumfe domáceho tímu 2:1 v druhej tretine po prihrávke Boonea Jennera (10), ktorý otváral skóre. Pri oboch góloch asistoval Brandon Dubinsky. O jediný gól Red Wings sa postaral Thomas Vanek (14), kým Petr Mrázek zaznamenal 37 zákrokov. Detroit prehral tretí zápas po sebe a druhý s Columbusom za ostatné štyri dni. Tatar, jediný slovenský zástupca v zápase, odohral 16 a štvrť minúty. Duel opustil aj s jedným mínusovým bodom. Oba tímy privítali v zostave donedávna zranených hráčov – Columbus Davida Savarda, Detroit Fransa Nielsena.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. B. Jenner, 3. B. Dubinsky (všetci CBJ)

Anderson opäť vychytal nulu pri návrate do akcie

Craig Anderson sa postavil do brány Ottawy prvýkrát od 5. decembra a hneď sa stal kľúčovým hráčom v ceste za domácim triumfom 3:0 nad New Yorkom Islanders. Zastavil všetkých 33 striel a vychytal svoje štvrté čisté konto v prvých 20 zápasoch sezóny. To sa pred ním v klubovej histórii podarilo iba Patrickovi Lalimeovi v roku 2000. Nulu zaznamenal aj 30. októbra, keď sa vrátil do akcie po prvom osobnom voľne v sezóne. Zobral si ho, aby mohol byť pri chorej manželke. V NHL ich má na konte 37 shutoutov. Otvárací a zároveň rozhodujúci gól strelil už v piatej minúte duelu Mark Stone (20). V druhej tretine pridali ďalšie dva v rozmedzí dvoch a pol minúty Zack Smith (13) a Jean-Gabriel Pageau (6). Thomasa Greissa prekonali spolu z 24 striel. Kým Senators vyhrali druhý zápas po sebe, Islanders ukončili krátku sériu dvoch výhier a trojzápasovú bodovú šnúru. Newyorský tím si zhoršil bilanciu pod Dougom Weightom na 7-2-2.

Andersonov úspešný návrat:


Hviezdy duelu: 1. C. Anderson, 2. T. Pyatt, 3. J.-G. Pageau (všetci OTT)

Flyers ukončili sériu prehier na úkor Sharks

Wayne Simmonds (23) skóroval v 64. sekunde predĺženia, keď zobral puk Brentovi Burnsovi a po samostatnom úniku prekonal Aarona Della. Svojím prvým gólom v nadstavenom čase v 661. zápase kariéry rozhodol o domácej výhre Philadelphie 2:1 nad San Jose, ktorá znamenala koniec trojzápasovej série prehier. Kalifornský tím si tú svoju, naopak, predĺžil už na štyri duely. Nezabránil tomu Dell s 33 zákrokmi ani Patrick Marleau (20), ktorý vyrovnal stav na 1:1 v presilovej hre len tri minúty po otváracom góle Ivana Provorova (5). Jeho gól pretrhol strelecké suchoty tímu pri hre piatich proti piatim na 232 minútach a 29 sekundách. Michal Neuvirth chytil 23 striel a pomohol Flyers ukončiť sériu šiestich prehier proti Sharks, ktorá sa začala ešte 28. februára 2014. San Jose prehralo aj tretí súboj na aktuálnom výjazde. Muselo sa v ňom zaobísť bez zraneného Logana Couturea.

Simmondsov 1. gól v predĺžení v kariére:

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds (PHI), 2. A. Dell (SJS), 3. I. Provorov (PHI)

Dallas pretrhol nepriaznivú sériu, Eaves dvojgólový

Patrick Eaves (21) strelil dva góly vo svojom 600. zápase v NHL a s 21 presnými zásahmi prekonal osobné maximum z nováčikovskej sezóny 2005/06 v drese Ottawy. Pomohol nimi Dallasu k domácemu víťazstvu 5:2 nad Carolinou, ktorým ukončil štvorzápasovú sériu prehier. Rozhodla o tom už trojgólová prvá tretina, v ktorej okrem Eavesa skórovali aj Esa Lindell (5) a dvojbodový Curtis McKenzie (4). Eaves neskôr pridal druhý gól v presilovej hre a Adam Cracknell (7) uzavrel skóre v polovici tretej tretiny. Kapitán Jamie Benn dvakrát asistoval a Kari Lehtonen kryl 22 striel. Za jeho chrbát prešli len tie z hokejok Sebastiana Aha (17) a Justina Faulka (11) v presilovke, ktorí znižovali stav na 1:3, resp. 2:4. Elias Lindholm a Jordan Staal asistovali pri oboch góloch Hurricanes, ktorí prehrali aj druhý zápas po sérii troch výhier. Cam Ward urobil rovnako 22 zákrokov, ale jeho tím prehral štvrtý duel so Stars po sebe od 13. marca 2015.

Hviezdy duelu: 1. P. Eaves, 2. C. McKenzie, 3. E. Lindell (všetci DAL)

Huberdeau s Trocheckom zariadili triumf Floridy, Arvidsson s hetrikom pri prehre

Jonathan Huberdeau (2) strelil gól a pridal dve asistencie, Vincent Trocheck (20) zaznamenal dva góly a asistenciu. Najmä vďaka tejto dvojici a 26 zákrokom Roberta Luonga zvíťazila Florida na ľade Nashville 7:4 a pripísala si štvrtý triumf v posledných piatich zápasoch. Víťazný gól vsietil Aleksander Barkov (11), presilovú hru využil aj Jussi Jokinen (7). Skórovali tiež Nick Bjugstad (2) a Jaromír Jágr (10), ktorý zaknihoval 1899. bod v 1683. dueli NHL. Reilly Smith prispel dvomi prihrávkami k výhre aj v druhom súboji proti Predators v sezóne. Domácemu tímu nepomohol ani prvý hetrik Viktora Arvidssona (18) v kariére. Zvyšný gól strelil dvojbodový Roman Josi v presilovke, Ryan Ellis dvakrát asistoval. Pekka Rinne striedal po štvrtom inkasovanom góle zo 16 striel, Juuse Saros pustil za chrbát ešte dva puky z 20. Posledný gól padol do prázdnej brány.


Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau, 2. V. Trocheck (obaja FLA), 3. V. Arvidsson (NSH)

Kane, Lehner pomohli Sabres k výhre nad Leafs

Evander Kane (18) strelil dva góly, Jack Eichel nazbieral tri asistencie a Buffalo porazilo Toronto 3:1, aby kanadský tím prehral svoj šiesty zápas z posledných ôsmich. Sabres vyhrali druhý zápas z ostatných troch aj vďaka gólu Sama Reinharta (12) a spoľahlivému Robinovi Lehnerovi, ktorý čelil až 44 strelám. Z nich ho dokázal prekonať len nováčik Mitch Marner (15). Frederik Andersen opustil duel s 20 zákrokmi. Maple Leafs doplatili na vstup do zápasu. Už po piatich minútach prehrávali o dva góly a mohlo byť horšie, ak by im nepomohla bránková konštrukcia. Martin Marinčin nehral.

Hviezdy duelu: 1. E. Kane, 2. R. Lehner, 3. J. Eichel (všetci BUF)

Tampa Bay porazila Winnipeg 4:1

Brayden Point (7), Ondřej Palát (11) a Victor Hedman (8) zaznamenali gól a asistenciu pri výhre Tampy Bay 4:1 nad Winnipegom. Do čierneho sa trafil aj Brian Boyle (13), zatiaľ čo Ben Bishop urobil 32 zákrokov, aby pomohol natiahnuť bodovú sériu floridského tímu na štyri zápasy. Tri z nich tím vyhral. Čestný úspech Jets zaznamenal obranca Jacob Trouba (5), ktorý v strede tretej tretiny zničil Bishopovi čisté konto. V bráne kanadského tímu, ktorý prehral štvrtý zápas po sebe, stál Connor Hellebuyck, ktorý zastavil 26 z 29 striel. Duel nedohral Tobias Enström, ktorý utrpel zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. J. Drouin (TBL), 2. B. Point (TBL), 3. J. Trouba (WPG)

Berglundov hetrik doviedol Blues k výhre nad Habs

Patrik Berglund (17) konečne strelil v jednom zápase tri góly, aby doviedol St. Louis k víťazstvu 4:2 nad Montrealom, ktoré bolo štvrté v sérii na ľade súpera. Hetrik zavŕšil gólom do prázdnej brány. David Perron (16) sa tiež tešil z gólu a Blues vyhrali piaty z ostatných šiestich zápasov aj vďaka 28 zákrokom Jakea Allena. Na neho našli recept len Shea Weber (13) a Max Pacioretty (28). Al Montoya inkasoval tri góly z 21 striel a trápiaci sa Canadiens prehrali piaty zápas z ostatných šiestich. V sobotu bol Montreal aktívnejším tímom, ale mal problémy v koncovke. „Morálne víťazstvá vám nezískavajú body do tabuľky. Z výsledku som sklamaný. Naši hráči si zaslúžili dopadnúť lepšie,“ poznamenal tréner Michel Therrien pre CP.


Hviezdy duelu: 1. P. Berglund (STL), 2. D. Perron (STL), 3. M. Pacioretty (MTL)

Lundqvist dosiahol cennú métu pri výhre nad Coloradom

Henrik Lundqvist urobil 32 zákrokov, aby ako 12. brankár v histórii vychytal svoje 400. víťazstvo v kariére a doviedol New York k piatej výhre po sebe. V posledných deviatich zápasoch má bilanciu 8-1. Rangers porazili Colorado 4:2 aj vďaka dvom gólom obrancu Kevina Kleina (3). Toho na listine strelcov doplnili Rick Nash (16) a Kevin Hayes (14), ktorý skóroval do prázdnej brány. Gabriel Landeskog (11) a John Mitchell (2) sa presadili z hráčov Avalanche, kým Calvin Pickard urobil 26 zákrokov. Newyorskému tímu chýbal v druhom zápase po sebe obranca Dan Girardi.


Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist, 2. K. Klein, 3. O. Lindberg (všetci NYR)

Nováčik Sanford rozhodol o rekordnej výhre Capitals

Nováčik Zach Sanford (1) strelil svoj prvý gól v NHL, aby prelomil nerozhodný stav na konci tretej tretiny a Washington porazil Anaheim 6:4 v zápase, v ktorom prišiel o trojgólové vedenie. Nicklas Bäckström (17) zaznamenal gól a dve asistencie, T. J. Oshie (23), Daniel Winnik (7) a Marcus Johansson (19) gól a asistenciu. Skóroval aj Tom Wilson (4). Prvá Bäckströmova asistencia bola jeho 700. bodom v NHL. Capitals vyhrali doma 12. zápas po sebe a v 11. strelili päť alebo viac gólov. Vyrovnali tak rekord Bostonu z ročníka 1970/71. Braden Holtby urobil 18 zákrokov v jeho 14. štarte po sebe, pričom ho prekonali Jakob Silfverberg (17), Hampus Lindholm (5), Ryan Kesler (18) a Ryan Getzlaf (9), ktorý pridal aj dve asistencie. John Gibson opustil duel s 33 zákrokmi. Ducks majú na aktuálnom šesťzápasovom tripe bilanciu 1-3-1.


Hviezdy duelu: 1. Z. Sanford (WSH), 2. R. Getzlaf (ANA), 3. D. Winnik (WSH)

Arizona doma zdolala obhajcu, Crosby opäť bez bodu

Connor Murphy (1) strelil svoj prvý gól po 49 zápasoch, ktorým 22 sekúnd pred koncom predĺženia rozhodol o domácom triumfe Arizony 4:3 nad Pittsburghom. Bol to jeho premiérový zásah v nadstavenom čase v kariére. Coyotes viedli až do 55. minúty 3:1 po dvoch góloch Martina Hanzala (12) a jednom Tobiasa Riedera (12), ale nováčik Josh Archibald (2) v oslabení znížil a Phil Kessel (19) vyrovnal 15 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Archibald si pripísal svoje prvé dva góly v jeho druhom zápase NHL. Oliver Ekman-Larsson dvakrát asistoval a Mike Smith pomohol k druhej výhre v posledných troch dueloch s 28 zákrokmi. Vo všetkých Arizona bodovala. Penguins si aj vďaka 21 zásahom Marc-Andre Fleuryho predĺžili bodovú sériu na šesť zápasov. Prehrali však dva z ostatných troch. Ich kapitán Sidney Crosby prvýkrát v sezóne nebodoval v dvoch súbojoch po sebe a zostal na čísle 998 bodov v kariére.

Murphyho víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. M. Hanzal (ARI), 2. J. Archibald (PIT), 3. C. Murphy (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (CHI) 16:13 2 1 3 +1 0 4 1
M. Hossa (CHI) 14:04 0 0 0 0 0 2 0
T. Tatar (DET) 16:17 0 0 0 -1 0 3 1
A. Sekera (EDM) 18:28 0 0 0 -1 0 2 0
Z. Chára (BOS) 21:57 0 0 0 +1 0 0 2
P. Cehlárik (BOS) 13:50 0 0 0 +1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies