Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Peter Cehlárik odviedol pri debute dobrú robotu

Slovenský útočník Peter Cehlárik pri svojom debute v NHL síce nebodoval, ale nevyzeral vôbec zle na to, že za Boston Bruins odohral svoj prvý súťažný zápas.

Cehlárik sa stal 80. Slovákom v NHL, keď vykorčuľoval na ľad sobotného zápasu proti Vancouveru (4:3). Odohral v ňom necelých 14 minút v česko-slovenskom útoku s Davidom Krejčím a Davidom Pastrňákom. Zaznamenal plusový bod a jeden bodyček.

„Jeho hra sa mi páčila,“ zhodnotil tréner Bruce Cassidy pre Boston Herald. „Dobre dopĺňal ten útok, pracoval dobre pri mantineloch. Mal často puk na hokejke, tvoril hru a párkrát ho puk našiel aj v streleckej pozícii. Bolo vidno, že je ešte trochu nervózny. Keď si zvykne, mal by byť len lepší. Myslím si, že dnes odviedol dobrú robotu.“

Dvadsaťjedenročný Žilinčan zažíva vydarený debutový ročník v zámorí. Na severoamerický štýl si zvykol pomerne rýchlo v tíme Providence Bruins, ktorý viedol s 18 gólmi a patril medzi jeho najproduktívnejších hráčov. To mu umožnilo, aby si splnil svoj sen hrať v NHL už po pár mesiacoch v Severnej Amerike.

Článok pokračuje pod reklamou

„Snažil som sa zostať pokojný a nezbavovať sa len rýchlo pukov. Snažil som sa byť s pukom trpezlivý. Snažil som sa zapasovať k týmto ofenzívne skvelým hráčom,“ poznamenal Cehlárik, ktorý si Krejčího s Pastrňákom pozorne všímal už počas štvrtkového duelu.

„Bolo dobré vidieť hru z tribúny. Sledoval som, ako sa na ľade pohybovali. Sú to rozumní hráči a vy musíte byť na tom správnom mieste.“

Cehlárik si vyslúžil pochvalu aj od skúseného centra druhého útoku.

„Myslím si, že to zvládol dobre. Urobil pár pekných akcií. Bolo zábavné s nim hrať a čím viac zápasov odohrá, tým bude lepší. Mali sme blízko k množstvu streleckých šancí, tak na tom hádam môžeme stavať, aby sme boli ofenzívne ešte lepší,“ dodal Krejčí.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies