Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Sekera vyhral, Crosby si pripísal 999. bod a Laine hetrik

V utorok sa v kanadsko-americkej NHL uskutočnilo sedem zápasov, ale len v jednom sa predstavil Slovák – Andrej Sekera sa tešil z výhry. Medzi hviezdy večera sa zaradili Patrik Laine s hetrikom a dvaja brankári, ktorí vychytali nuly.

Draisaitl, Klefbom doviedli Oilers k výhre nad Coyotes

Len v Edmontone sme mali slovenské zastúpenie. Obranca Andrej Sekera nebodoval, ale tešil sa z víťazstva. Oilers vyhrali 5:2 nad Arizonou, ktorá hrala druhý zápas v priebehu dvoch dní a predtým vyhrala dva duely po sebe. K výhre prispeli troma bodmi Leon Draisaitl (21) a Oscar Klefbom (9), ktorí zaznamenali po góle a dvoch asistenciách. Matt Hendricks (3), Mark Letestu (11) a Patrick Maroon (20) sa k nim pripojili na streleckej listine, kým Connor McDavid si svoje konto rozšíril o dve asistencie. Cam Talbot urobil 23 zákrokov a svoj prvý zápas v sezóne odohral Iiro Pakarinen, ktorý si v príprave zranil koleno. Oilers sa rozbiehali pomaly a v zápase prehrávali, keď skóre otvoril Josh Jooris (3). Druhý gól Coyotes mal na svedomí Martin Hanzal (14). Nikto iný sa k nim však nepripojil a Louis Domingue kapituloval z 33 striel päťkrát. Sekera ho neohrozil ani raz, pričom v zápase odohral takmer 18 minút. Tímy sa už v tejto sezóne nestretnú. Vzájomnú sériu vyhral Edmonton s bilanciou 3-1-1.

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl, 2. O. Klefbom, 3. C. McDavid (všetci EDM)

Maple Leafs nastrieľali Islanders sedem gólov

Auston Matthews (27) skóroval dvakrát pri výhre Toronta 7:1 nad Islanders. Pre Frederika Andersena išlo o jubilejnú 100. výhru v NHL. Prispel k nej 33 zákrokmi. „Bol skutočne spoľahlivý, najmä v úvode sme nehrali najlepšie. Celkovo sme hrali dobre defenzívne, ale oni boli draví a myslím si, že Freddie urobil niekoľko naozaj dobrých zákrokov,“ poznamenal tréner Mike Babcock pre CP. Toronto má po víťazstve, ku ktorému gólmi prispeli aj Josh Leivo (1), Nazem Kadri (21), William Nylander (15), Tyler Bozak (14) a Matt Hunwick (1), pred Islanders trojbodový náskok na pozícii druhej divokej karty. Čestný úspech newyorského tímu v utorok zaknihoval Jason Chimera (14) z trestného strieľania. Thomas Greiss inkasoval šesť gólov z 34 striel, Jean-Francois Berube následne jeden zo siedmich. Martin Marinčin opäť nehral.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews, 2. F. Andersen, 3. J. Leivo (všetci TOR)

Laineho hetrik rozhodol o výhre nad Stars

Nováčik Patrik Laine (26) strelil v utorok svoj tretí hetrik v začínajúcej kariére, aby rozhodol o víťazstve Winnipegu 5:2 nad Dallasom. Hetrik zahŕňal gól do prázdnej brány, ale aj víťazný presný zásah. Na listine strelcov Laineho doplnili Joel Armia (5) a Blake Wheeler (17), kým Mark Scheifele zaznamenal dve asistencie a Connor Hellebuyck 34 zákrokov. Jets ukončili štvorzápasovú sériu prehier a päťzápasovú na domácom ľade. Stars sa tiež v ostanej dobe nedarí a prehrali už šiesty zápas z posledných siedmich. Antti Niemi inkasoval tri góly z 22 striel a o góly jeho tímu sa postarali dvojbodoví Jamie Benn (19) a Tyler Seguin (21). Pre Benna išlo o 500. bod v kariére. Po piatich vynechaných zápasoch sa do akcie vrátil Jason Spezza, ktorý raz asistoval.


Hviezdy duelu: 1. P. Laine (WPG), 2. J. Armia (WPG), 3. T. Seguin (DAL)

Malkin zažil úspešný návrat, Murray vychytal nulu

Jevgenij Malkin (23) odohral svoj prvý zápas od 24. januára a išlo o vydarený návrat. V druhej tretine otvoril skóre zápasu a neskôr pridal aj asistenciu, aby doviedol Pittsburgh k výhre 4:0 nad Vancouverom. „Bolo to pre nás dobré víťazstvo. Je zábavné opäť hrať v zápase. Cítil som sa dobre,“ poznamenal ruský útočník pre AP. Veľkú zásluhu na triumfe mal aj brankár Matt Murray, ktorý zneškodnil 29 striel a vychytal svoje štvrté čisté konto v NHL a tretie v tejto sezóne. O zvyšné góly sa postarali Jake Guentzel (6), Phil Kessel (20) a Matt Cullen (9). Sidney Crosby svoj 1000. bod v NHL nezaznamenal, ale vďaka prihrávke má na konte už 999 bodov. V bráne hostí stál Ryan Miller, ktorý čelil 42 strelám. Duel pre nešpecifikované zranenie vynechal Brandon Sutter, ktorému už druhýkrát ušla šanca na návrat do Pittsburghu, v ktorom hral pred príchodom do Britskej Kolumbie.

Millerov skvelý zákrok, ktorým obral Crosbyho o ďalší bod:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin, 2. M. Murray, 3. J. Guentzel (všetci PIT)

Skvelý Gibson doviedol Ducks k výhre nad Boudreauom

John Gibson urobil až 37 zákrokov, aby vychytal svoje štvrté čisté konto v sezóne. Svoj štvrtý presný zásah si zase pripísal Joseph Cramarossa (4), ktorý skóroval už v piatej minúte po 15-zápasových suchotách. Vďaka ich výkonom vyhral Anaheim na ľade Minnesoty futbalovo 1:0. Ducks sa tak až na tretí pokus tešili z výhry nad svojím bývalým trénerom Bruceom Boudreauom. Jeho nový tím prehral prvý zápas v normálnom hracom čase z ostatných šiestich. Devan Dubnyk v ňom predviedol 22 zákrokov a po inkasovanom góle nečelil strele takmer 10 minút. Zápas spestril Antoine Vermette nevkusným zákrokom na rozhodcu, ktorého v tretej tretine sekol hokejkou. Bol za to vykázaný do šatne.


Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. M. Koivu (MIN), 3. J. Cramarossa (ANA)

Lehner doviedol Sabres k ďalšej výhre nad Senators

Robin Lehner čelil v utorok svojmu bývalému tímu, Ottawe. Zneškodnil jej 39 streleckých pokusov, aby doviedol Buffalo k výhre 3:2. Sabres sa v zápase ujali vedenia už po 24 sekundách zásluhou Ryana O’Reillyho (12). Do tretej tretiny však vstupovali s jednogólovou stratou. O obrat sa postarali Matt Moulson (12) a Justin Bailey (2). Lehnera prekonali len dvojbodový Bobby Ryan (12) a Dion Phaneuf (8). Craig Anderson opustil zápas s 22 zákrokmi. Oba tímy sa stretli v tejto sezóne naposledy. Viac sa vo vzájomných dueloch darilo Sabres, ktorí vyhrali štyri zápasy a aj pri jedinej prehre získali bod. „V tejto sezóne sa nám proti nim nedarilo. Naozaj nie. Majú veľmi dobrý tím a v množstve oblastí hrali lepšie ako my. Dnešok však bol výnimkou. Zaslúžili sme si dopadnúť lepšie,“ povedal pre CP Ryan, ktorý ukončil päťzápasovú sériu bez bodu. Buffalo hralo bez chorého Evandera Kandea, ale do akcie sa vrátil Zach Bogosian.

Hviezdy duelu: 1. R. O’Reilly (BUF), 2. B. Ryan (OTT), 3. R. Lehner (BUF)

Devils porazili Colorado tesne 3:2

Devils vyslali na debutanta Jeremyho Smitha až 40 striel, ale prekonali ho len traja hráči. Kyle Palmieri (15) strelil víťazný gól, ktorým rozhodol o vydretej výhre New Jersey nad najslabším tímom NHL, Coloradom, 3:2. Pred ním skórovali Pavel Zacha (7) a Andy Green (4). Cory Schneider prispel k triumfu 28 zákrokmi a puk vyberal z brány po góloch Marka Barberia (1) a Michaila Grigorenka (6). Kým Avalanche prehrali štvrtý zápas po sebe, Devils si pripísali tretiu výhru z ostatných štyroch duelov a od play-off ich delí päť bodov. Potešil ich aj návrat Jona Merrilla do akcie.

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri, 2. A. Green, 3. P. Zacha (všetci NJD)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (EDM) 17:46 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies