Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar s Pánikom skórovali, Budaj opäť prehral

V jedenástich sobotných zápasoch NHL hrali aj šiesti Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Tomáš Tatar a Richard Pánik sa tešili z gólov, kým Peter Budaj utrpel ďalšiu prehru.

Tatar pomohol Detroitu gólom ukončiť sériu prehier

Slovenskému útočníkovi Tomášovi Tatarovi zjavne pomohlo zaradenie do prvého útoku Red Wings. V úvode druhej tretiny strelil po peknej kombinácii svoj 13. gól v sezóne, prvý v tomto mesiaci. Ukončil ním sedemzápasové strelecké a šesťzápasové bodové suchoty. Detroit po ňom viedol doma nad lídrom súťaže 2:0, ale o náskok prišiel. Napokon však pretrhol šnúru piatich prehier vďaka úspešnému samostatnému nájazdu Henrika Zetterberga v piatej sérii, ktorý zariadil výhru 3:2. Pred ním sa presadil aj Thomas Vanek, Tatar svoj pokus nepremenil. Kapitán Red Wings asistoval pri oboch góloch tímu v riadnom hracom čase. Ten prvý vsietil Frans Nielsen (11) v presilovej hre, Petr Mrázek prispel k triumfu s 34 zákrokmi. Prekonali ho nováčik Zach Sanford (2) a Daniel Winnik (8), ktorý vynútil predĺženie v 56. minúte. V nájazdoch proti nemu z piatich strelcov uspel iba Jevgenij Kuznecov. Braden Holtby kryl 21 striel, ale neodvrátil koniec šesťzápasovej víťaznej série Washingtonu v jeho prvom zápase po päťdňovej prestávke. Skončila sa aj jeho šnúra 14 duelov bez prehry, ktorá bola druhou najdlhšou v histórii NHL. Tatar ho ohrozil trikrát a počas takmer 19 minút v akcii tiež rozdal tri bodyčeky. Detroit zdolal Capitals až na tretí pokus v ročníku, celkovo mu podľahol v predošlých štyroch súbojoch.

Tatarov 13. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. H. Zetterberg (DET), 2. B. Holtby (WSH), 3. P. Mrázek (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Pánik skóroval, ale z výhry sa tešil Sekera

V United Center sa stretli traja Slováci a z víťazstva sa tešil ten, ktorého tím mal výhodu v tom, že bol rozohraný. Chicago potvrdilo, že sa tímom po návrate z týždňového voľna nedarí a po prehre 1:3 s Edmontonom prišlo o päťzápasovú víťaznú sériu. Jeho čestný úspech pritom zaknihoval Richard Pánik (15), pre ktorého išlo už o 15. presný zásah v sezóne. Prihrával mu naň Jonathan Toews, pre ktorého išlo o 600. bod v kariére. Zo Slovákov bodoval ako jediný. Zo spoluhráčov obrancu Andreja Sekera, ktorý odohral takmer 21 minút s troma strelami a až šiestimi blokmi, sa presadili Matt Benning (3), Milan Lucic (12) a do prázdnej brány Connor McDavid (20). Hviezdou duelu bol Cam Talbot, ktorý pomohol k tretej výhre v sérii 37 zákrokmi. Corey Crawford ich urobil 19. Pánik odohral necelých 17 minút s troma strelami, Marián Hossa takmer 18. Obaja si pripísali po mínusovom bode.

Pánikov 15. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (EDM), 2. J. Toews (CHI), 3. M. Lucic (EDM)

Kings s Budajom podľahli doma Floride

Los Angeles nezvládlo ani druhý domáci zápas po týždňovej prestávke a podľahlo Floride 2:3. Prehralo štvrtý duel s posledných piatich, čomu nezabránila ani dvojica Slovákov. Brankár Peter Budaj inkasoval trikrát z 25 striel a opäť zaznamenal úspešnosť zákrokov nižšiu ako 90 %. Krídelník Marián Gáborík nebodoval, ale s piatimi strelami na bránu bol najaktívnejším hráčom v zápase. Odohral v ňom vyše 15 minút aj s mínusovým bodom a dvomi blokmi. Panthers si predĺžili víťaznú sériu na štyri duely najmä vďaka výkonu Roberta Luonga, ktorý chytil 33 striel. Absolvoval svoj 963. súboj v NHL, čo ho radí na štvrté miesto histórie medzi gólmanmi spolu s Edom Belfourom. Z jeho spoluhráčov vybudovali tímu náskok 2:0 Jonathan Huberdeau (4) a Jussi Jokinen (9). Dwight King (8) a Tanner Pearson (19) síce vyrovnali na 2:2, ale dvojbodový Aleksander Barkov (14) prelomil nerozhodný stav v 15. sekunde tretej tretiny a rozhodol o výhre Floridy.

Barkovov rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. T. Pearson (LAK), 3. V. Trocheck (FLA)

Stone doviedol Ottawu k výhre nad Torontom

Mark Stone (21) zaznamenal gól a štyri asistencie, Derick Brassard (11) skóroval dvakrát v tretej tretine a Ottawa sa spamätala po tom, čo prišla o dvojgólové vedenie, aby napokon porazila Toronto 6:3. Chris Wideman (4), Ryan Dzingel (12) a Mike Hoffman (19) sa tiež presadili, zatiaľ čo Craig Anderson urobil 34 zákrokov. Frederik Andersen ich urobil o dva viac a inkasoval o jeden gól viac. Stone a Brassard totiž skórovali do prázdnej brány. O góly Maple Leafs sa postarali Morgan Rielly (3), Nazem Kadri (24) a William Nylander (24). Nylander pridal aj asistenciu, Auston Matthews ich získal dve. Martin Marinčin opäť nehral. Kým Toronto prehralo štvrtý zápas z ostatných piatich, Ottawa štyri zápasy z piatich vyhrala. Na prvé miesto v Atlantickej divízii stráca už len dva body a s troma zápasmi k dobru oproti Montrealu.

Hviezdy duelu: 1. M. Stone (OTT), 2. D. Brassard (OTT), 3. W. Nylander (TOR)

Buffalo prerušilo víťaznú sériu St. Louis

Buffalo sa vezie na víťaznej vlne. V sobotu zdolalo doma aj St. Louis a predĺžilo si víťaznú sériu na tri zápasy. Vladimir Tarasenko (28) síce už po 91 sekundách hry otvoril skóre, ale Sabres tromi gólmi otočili stav a rozhodli o svojej výhre 3:2, štvrtej v posledných piatich dueloch. Nicholas Baptiste (3) vyrovnal na 1:1 v deň jeho povolania z AHL, Evander Kane (20) poslal domácich prvýkrát do vedenia. Hranicu 20 gólov v sezóne prekonal po tretí raz v kariére. Obaja pridali aj po asistencii, víťazný gól strelil v závere druhej tretiny v presilovke Ryan O´Reilly (13). Rasmus Ristolainen asistoval a pripísal si 100. bod v 253. dueli v NHL. Skôr to pred ním v klubovej histórii dokázali šiesti hráči. K ukončeniu série výhier Blues na šiestich zápasoch významne prispel tiež Robin Lehner, ktorý predviedol 37 zákrokov. Prekonal ho aj Scottie Upshall (6), ktorý skorigoval prehru gólom vo vlastnom oslabení. Jake Allen sa prezentoval 25 zákrokmi. Sabres vyhrali nad St. Louis prvýkrát od 27. decembra 2009 po deviatich prehrách (0-8-1).

Hviezdy duelu: 1. E. Kane, 2. N. Baptiste, 3. R. O´Reilly (všetci BUF)

Jets pokazili Julienovi návrat na lavičku Montrealu

Claude Julien začal svoje druhé obdobie ako tréner Montrealu, a to hneď v domácom Bell Centre. Canadiens však v prvom súboji po päťdňovej prestávke podľahli Winnipegu 1:3 a natiahol svoju sériu prehier na tri zápasy. Andrej Markov (4) ich v prvej tretine poslal do vedenia, ale Joel Armia (6) v oslabení vyrovnal a Mathieu Perreault (5) rozhodol v úvode tretej tretiny o predĺžení bodovej šnúry na tri duely. Patrik Laine (28) spečatil triumf strelou do prázdnej brány. Po Danym Heatleym a Iľjovi Kovaľčukovi sa stal tretím nováčikom v klubovej histórii s 50 bodmi v sezóne. Spolu s Perreaultom získali aj asistenciu, kým Connor Hellebuyck urobil 19 zákrokov. Carey Price chytil 30 striel, presnú polovicu v prvej tretine, ale nezabránil siedmej prehre Montrealu v ostatných ôsmich zápasoch. Jets vrátili súperovi domácu prehru z úvodného vzájomného súboja v sezóne (4:7). Vonku vyhrali štvrtý z posledných šiestich duelov (4-1-1) a zlepšili si bilanciu na aktuálnom štvorzápasovom výjazde na 1-0-1.

Hviezdy duelu: 1. M. Perreault, 2. D. Byfuglien (obaja WPG), 3. C. Price (MTL)

Schneider doviedol Devils k výhre nad Islanders

Cory Schneider zneškodnil 40 striel, vrátane trestného strieľania Johna Tavaresa, aby pomohol New Jersey zužitkovať vedenie, ktoré bolo už trojgólové a doviesť svoj tím k výhre 3:2 nad Islanders. Víťazný gól napokon pripadol Pavlovi Zachovi (8), ktorý skóroval v presilovke. Pred ním sa pri hre v plnom počte hráčov presadil Devante Smith-Pelly (3) a v oslabení Travis Zajac (11). Smith-Pelly hral na mieste Mikea Cammalleriho, ktorý po 18 dueloch bez gólu skončil na tribúne. Devils ukončili najdlhšiu sériu domácich zápasov s bilanciou 3-2-0. V bráne New Yorku stál Thomas Greiss, ktorý čelil iba 21 strelám. Z jeho spoluhráčov v tretej tretine skresali stratu Andrew Ladd (15) a Anthony Beauvillier (5). Islanders strácajú na play-off jeden bod, Devils tri.

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider, 2. P. Zacha, 3. D. Smith-Pelly (všetci NJD)

Burns, Dell doviedli Sharks k úspechu v Arizone

Aaron Dell opäť ukázal, že napriek nedostatku skúseností je spoľahlivým brankárom aj v NHL. V sobotu predviedol 36 zákrokov, aby doviedol San Jose k výhre 4:1 na ľade Arizony. K prvej výhre nad Coyotes v tejto sezóne pomohol dvoma gólmi Brent Bruns (27), ktorého na listine strelcov doplnili aj trojbodový Melker Karlsson (8) a dvojbodový Michael Haley (1). Della prekonal len Martin Hanzal (15). Mike Smith sa prezentoval 29 zákrokmi. Zápas sledovala vypredaná Gila River Aréna.

Hviezdy duelu: 1. B. Burns (SJS), 2. M. Karlsson (SJS), 3. M. Hanzal (ARI)

Rousselov hetrik doviedol Stars k výhre nad Lightning

Antoine Roussel (11) strelil po prvýkrát v kariére tri góly v jednom zápase, Jamie Benn (20) sa presadil vo štvrtej minúte nadstaveného času a Dallas vďaka tomu porazil Tampu Bay tesne 4:3 v zápase, v ktorom prehrával 0:2 i 2:3. K ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohli s troma asistenciami Tyler Seguin a s 34 zákrokmi Kari Lehtonen. Prekonali ho dvaja hráči – dvakrát trojbodový Victor Hedman (10) a raz Tyler Johnson (17). Lightning pritom proti najslabšiemu tímu ligy v oslabeniach využili dve presilovky. Andrej Vasilevskij opustil duel s 24 zásahmi.

Bennov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. A. Roussel (DAL), 2. V. Hedman (TBL), 3. T. Seguin (DAL)

Wild si poradili s Nashville, Koivu dosiahol míľnik

Kapitán Minnesoty Mikko Koivu (17) zvyšoval v 35. sekunde tretej tretiny náskok Minnesoty v domácom zápase proti Nashville na 3:0. Napokon bol z toho víťazný gól pri triumfe 5:2, ktorý bol pre jeho tím štvrtým v posledných piatich dueloch. Pridal k nemu asistenciu, ktorá bola jeho 600. bodom v NHL. Dva góly a prihrávku zaznamenal Jason Zucker (18), ktorý prekonal hranicu 100 bodov v súťaži. Dvojbodový Mikael Granlund (17) otvoril skóre v presilovke a Eric Staal (17) ho uzavrel strelou do prázdnej brány. Ryan Suter dvakrát asistoval a Devan Dubnyk predviedol 37 zákrokov. S 32 výhrami v sezóne je ligovým lídrom, rovnako ako v úspešnosti zákrokov (93,4 %) a gólovom priemere (1,97). Prekonali ho iba dvojbodový Colin Wilson (8) a P. K. Subban (8), ktorí znižovali stav z 0:3 na 2:3. Pekka Rinne čelil 32 strelám Wild, ktorí vyhrali šesť z posledných ôsmich duelov (6-1-1) a s prehľadom vedú Západnú konferenciu. Po 14-zápasovej absencii privítali späť v zostave Jonasa Brodina. Predators prehrali tretí zápas z ostatných štyroch a sú ďalším tímom, ktorý sa neúspešne vrátil do akcie po päťdňovej prestávke.

Hviezdy duelu: 1. J. Zucker, 2. M. Koivu, 3. D. Dubnyk (všetci MIN)

Miller doviedol Canucks k výhre nad Flames

Ryan Miller zastavil 35 striel, z toho 17 v tretej tretine a doviedol Vancouver k domácemu triumfu 2:1 nad Calgary. Rozhodol o ňom v 34. sekunde predĺženia Christopher Tanev svojím prvým gólom v sezóne. Skóre duelu otvoril v prvej tretine Alex Edler (3), no Mark Giordano (8) vyrovnal šesť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. Brian Elliott čelil iba 19 strelám Canucks, ktorí ukončili krátku sériu dvoch prehier. Flames majú bilanciu 1-1-1, odkedy sa vrátili do akcie po päťdňovej prestávke. Pred Vancouverom majú na pozícii druhej divokej karty v Západnej konferencii štvorbodový náskok. Miller vychytal svoj 356. triumf v NHL, čím sa zaradil na 19. miesto historického rebríčka brankárov pred Rogieho Vachona (355).

Tanevov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. R. Miller, 2. A. Edler, 3. Ch. Tanev (všetci VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 22/25 (88 %)
M. Gáborík (LAK) 15:05 0 0 0 -1 0 5 0
R. Pánik (CHI) 16:46 1 0 1 -1 0 3 1
T. Tatar (DET) 18:54 1 0 1 0 0 2 3
M. Hossa CHI) 17:58 0 0 0 -1 0 0 2
A. Sekera (EDM) 20:56 0 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies