Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Hossa s Tatarom rozhodli zápasy, Pánik asistoval

V závere týždňa sa v NHL odohralo 11 zápasov aj so siedmimi Slovákmi. Bodovali traja z nich, z výhier sa tešili piati. Tomáš Tatar a Marián Hossa strelili víťazné góly, druhý menovaný sa stal aj hviezdou duelu. Richard Pánik asistoval, Peter Budaj opäť prehral.

Detroit zdolal aj Pittsburgh. Víťazný gól strelil Tatar

Detroit má za sebou po období trápenia nečakane úspešný víkend. Po sobotnej výhre nad Washingtonom uspel aj na ľade ďalšieho silného tímu, Pittsburghu, tentokrát pomerom 5:2. Opäť sa do čierneho trafil aj Tomáš Tatar (14), ktorý po spolupráci s Henrikom Zetterbergom strelil víťazný gól. Do čierneho sa trafili aj Nick Jensen (3), Steve Ott (3) a Thomas Vanek (15) predtým, ako Luke Glendening (3) uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Zetterberg zaznamenal dve asistencie a Petr Mrázek 24 zákrokov. Recept na neho našli len Tom Kühnhackl (3) a Sidney Crosby (32), ktorého pred zápasom ocenili za zisk tisíceho bodu. Matt Murray opustil duel s 19 zákrokmi, pričom Tatar ho ohrozil len raz. Odohral necelých 16 minút a ďalšie dve si odsedel na trestnej lavici za hru vysokou hokejkou. Jeho tím zostáva na dne konferencie, ale stále má postupové pozície na dosah. „Nevzdávame sa. Stále je v hre veľa bodov,“ poznamenal Zetterberg pre AP.

Tatarov 14. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (DET), 2. S. Ott (DET), 3. T. Kühnhackl (PIT)

Článok pokračuje pod reklamou

Hossa rozhodol o výhre nad Buffalom

Marián Hossa (21) svojím 21. gólom v sezóne rozhodol o víťazstve Chicaga 5:1 nad Buffalom a stal sa druhou hviezdou nedeľného zápasu. V ňom bodoval aj Richard Pánik, ktorý prihrával na gól Jonathana Toewsa (12). Z gólov mali radosť aj Ryan Hartman (14), Arťom Anisimov (21) a Patrick Kane (20). Kane pridal asistenciu, Arťomij Panarin ich nazbieral dve. Scott Darling podal ďalší spoľahlivý výkon a tentokrát na neho našiel recept len Evander Kane (21), ktorý šesť sekúnd pred koncom prvej tretiny vyrovnával stav na 1:1. Robin Lehner čelil 37 strelám. Hossa ho počas 14 minút a 25 sekúnd strávených na ľade ohrozil trikrát, Pánik s o minútu dlhším časom dokonca päťkrát. Pripísal si plusový bod, ale aj štyri trestné minúty za hákovanie a hru vysokou hokejkou. Blackhawks sa vrátili na víťaznú koľaj a vyhrali šiesty zápas z ostatných siedmich. Sabres prišli o trojzápasovú sériu výhier. Rodák z Buffala, Patrick Kane, sa tešil už z 11. výhry svojho tímu nad „šabľami“ po sebe.

Hossov 21. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. P. Kane, 2. M. Hossa, 3. J. Toews (všetci CHI)

Boston zostáva nezdolaný pod novým trénerom

Brad Marchand (25) skóroval v polovici predĺženia po samostatnom úniku a rozhodol o víťazstve Bostonu 2:1 v San Jose. Bolo preň štvrtým v sérii v prvom zápase po šesťdňovej prestávke. Tréner Bruce Cassidy si po ňom vylepšil bezchybnú bilanciu na lavičke tímu na 4-0-0. Pre Marchanda išlo o prvý gól v nadstavenom čase v sezóne a siedmy v kariére. Bruins vyhrali aj druhý vzájomný súboj v ročníku so Sharks, ktorí si aspoň predĺžili bodovú sériu na päť duelov. Prehrali šesť zápasov z posledných ôsmich, no päť z nich až po predĺžení alebo nájazdoch. Ich jediný gól strelil Patrick Marleau (21), ktorý v druhej tretine vyrovnal stav na 1:1. Do vedenia poslal hostí v úvodnej tretine Ryan Spooner (9). Tuukka Rask prispel k výhre 29 zákrokmi, domáci Martin Jones ich urobil o tri menej. Spolu trikrát zasahoval po strelách slovenskej dvojice. Kapitán Zdeno Chára ho ohrozil dvomi pokusmi, ku ktorým pridal menší trest za krosček, dva bodyčeky a blok. S časom 23:27 bol najvyťaženejším hráčom tímu a druhým v zápase. Nováčik Peter Cehlárik odohral vo svojom treťom dueli v NHL 13 a pol minúty s jednou strelou a blokom. Sharks teraz čaká päťdňové voľno.

Marchandov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. B. Burns (SJS), 3. T. Rask (BOS)

Gibson vynuloval Kings, Budaj s ďalšou prehrou

John Gibson zastavil všetkých 24 striel a doviedol Anaheim k domácemu futbalovému triumfu 1:0 nad trápiacim sa štátnym rivalom z Los Angeles. Vychytal svoje rekordné piate čisté konto v sezóne a 11. v kariére. Jediný gól zápasu a svoj druhý v ročníku strelil v 22. minúte Josh Manson (2) po prihrávke Ryana Getzlafa. Potrestal tak chybu hostí pri rozohrávke v obrannom pásme. Slovenský brankár Peter Budaj chytil zvyšných 28 striel, ale nezabránil tretej prehre Kings v sérii a piatej v ostatných šiestich dueloch. Jeho krajan Marián Gáborík odohral necelých 14 minút s bilanciou dve strely, dva bodyčeky a blok. Ducks vyhrali tri duely z piatich po trojzápasovej sérii prehier. Kings zdolali druhýkrát z troch vzájomných súbojov v sezóne.

Mansonov rozdielový gól:


Hviezdy duelu: 1. J. Gibson, 2. J. Manson, 3. R. Getzlaf (všetci ANA)

McEhlhinney vychytal prvú nulu v drese Toronta

Curtis McElhinney predviedol 37 zákrokov a nasmeroval Toronto k víťazstvu 4:0 na ľade Caroliny. Zaznamenal prvé čisté konto pri piatom štarte za Maple Leafs a celkovo piate v kariére. Naposledy vychytal nulu 2. januára 2014 v bráne Columbusu. O ukončení krátkej série dvoch prehier rozhodol dvojgólový Connor Brown (14), ktorý otvoril aj uzavrel skóre zápasu. Jake Gardiner (8) strelil gól a pridal dve asistencie, skóroval aj Auston Matthews (28). James van Riemsdyk dvakrát asistoval. Všetky góly inkasoval Cam Ward z 24 striel a na posledných 11 minút pustil do brány Eddieho Läcka. Ten už zastavil zvyšných sedem striel, ale neodvrátil štvrtú prehru Hurricanes po sebe. Jeff Skinner odohral svoj 472. zápas v ich drese a vyrovnal sa Ronovi Francisovi na 10. mieste klubovej histórie. Toronto vďaka výhre predbehlo o bod Floridu na treťom mieste v Atlantickej divízii. Martin Marinčin opäť nehral.

Brownov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. McElhinney, 2. J. Gardiner, 3. A. Matthews (všetci TOR)

Líder súťaže prehral aj druhý zápas po prestávke

V Madison Square Garden privítal New York Rangers divízneho rivala a zároveň lídra NHL z Washingtonu. Bol to najmä súboj brankárov, ktorý vyhral domáci Henrik Lundqvist. S 31 zákrokmi doviedol svoj tím k výhre 2:1 a so 401. výhrou v kariére sa vyrovnal Chrisovi Osgoodovi na 11. mieste histórie. Len dve mu chýbajú na 10. pozíciu Granta Fuhra. Ako jediný ho prekonal kapitán hostí Alex Ovečkin (27), ktorý v druhej tretine vyrovnával stav na 1:1 v presilovej hre jeho typickým gólom. Bol to jeho 12. presilovkový zásah v sezóne. Skóre duelu otvoril v úvodnej časti hry kapitán Rangers Ryan McDonagh (3), víťazný gól strelil v 49. minúte Mats Zuccarello (12). Philipp Grubauer, ktorý tiež predviedol niekoľko veľkých zákrokov, čelil 30 strelám. Nezabránil však druhej prehre Washingtonu po šesťdňovej prestávke. Predtým zaznamenal dve porážky po sebe naposledy 29. decembra. Newyorský tím vyhral piaty domáci zápas v sérii, celkovo siedmy z posledných ôsmich a 10. z ostatných 13.

Zuccarellov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. P. Grubauer (WSH), 3. M. Zuccarello (NYR)

Senators prehrali s Jets, prišli však aj o trio hráčov

Josh Morrissey (3) skóroval v úvode tretej tretiny, aby Winnipeg odolal Ottawe a porazil ju pomerom 3:2. Jets viedli po prvej tretine o dva góly, keď sa presadili Dustin Byfuglien (9) a Mathieu Perreault (6). V druhej tretine však strelil kontaktný gól Mark Stone (22), ktorý duel zdramatizoval. Po Morrisseyho góle priviedol drámu naspäť so šťastím Zach Smith (14), na ktorého však už žiaden spoluhráč nenadviazal. Connor Hellebuyck pomohol k druhej výhre v rade 32 zákrokmi, Mike Condon ich urobil 17. Erik Karlsson zaznamenal dve asistencie. Senators okrem straty bodov nepotešila ani strata troch hráčov – zranenia utrpeli Stone, Mike Hoffman a Tommy Wingels.


Hviezdy duelu: 1. P. Laine (WPG), 2. M. Stone (OTT), 3. M. Scheifele (WPG)

Islanders porazili v odvete Devils

Odveta sa vydarila. Ryan Strome (10) zaznamenal dva góly a asistenciu, aby pomohol Islanders vylepšiť bilanciu v posledných 11 domácich zápasoch na 9-0-2. Tentokrát so zvesenými hlavami opúšťali Brooklyn hráči New Jersey, ktorí prehrali 4:6. Šancu v domácej bráne dostal J-F Berube, ktorý zastavil 26 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali aj John Tavares (21), Andrew Ladd (16), Casey Cizikas (7) a Jason Chimera (15). O góly Devils, ktorí prišli o šesťzápasovú víťaznú sériu na ľadoch súperov, sa postarali Kyle Palmieri (16), Miles Wood (8), Joseph Blandisi (1) a Taylor Hall (14), ktorý pridal aj dve asistencie. Keith Kinkaid inkasoval šesť gólov z 32 striel. Devils porazili v sobotu Islanders 3:2.

Hviezdy duelu: 1. R. Strome (NYI), 2. T. Hall (NJD), 3. A. Ladd (NYI)

Ekholm rozhodol o triumfe Predators v Columbuse

Mattias Ekholm (3) strelil rozhodujúci gól v tretej tretine a Juuse Saros zastavil 35 striel, aby pomohli Nashvillu k výhre 4:3 na ľade Columbusu. Tímu, ktorý predtým prehral tri zápasy zo štyroch, pomohli gólmi aj Ryan Ellis (9), Kevin Fiala (7) a Calle Järnkrok (12). James Neal a P.K. Subban si pripísali po dve asistencie. Vo všetkých góloch Blue Jackets mal prsty obranca Zach Werenski (9), ktorý jeden strelil a pri dvoch asistoval. Tie mali na svedomí Brandon Saad (18) a Oliver Bjorkstrand (2). Sergej Bobrovskij opustil duel s 28 zákrokmi. Blue Jackets nepomohol ani návrat Scotta Hartnella.

Hviezdy duelu: 1. C. Järnkrok (NSH), 2. Z. Werenski (CBJ), 3. J. Saros (NSH)

Tampa si v Denveri predĺžila bodovú sériu

Jonathan Drouin (17) skóroval v polovici predĺženia, čím rozhodol o výhre Tampy Bay 3:2 na ľade posledného tímu NHL, Colorada. Vďaka tomu si predĺžila bodové série vonku (3-0-3) aj celkovo (4-0-2) na šesť zápasov. V riadnom hracom čase pritom prišla o dvojgólový náskok, ktorí vybudovali Brayden Point (8) a Vladislav Namestnikov (7). Avalanche však v tretej tretine vyrovnali stav zásluhou Mikka Rantanena (13) a dvojbodového Matta Duchenea (16). Ten vynútil predĺženie 42 sekúnd pred koncom duelu. Ben Bishop sa prezentoval 27 zákrokmi. Domáci Calvin Pickard ich urobil o desať viac, ale jeho tím prehral šiesty zápas z posledných siedmich. V ostatných dvoch však bodoval.

Drouinov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (COL), 2. N. Kučerov, 3. J. Drouin (obaja TBL)

Schenn rozhodol o výhre Flyers vo Vancouveri

Brayden Schenn (18) potvrdil svoju úlohu presilovkového špecialistu, keď v úvode druhej tretiny zvyšoval náskok Philadelphie vo Vancouveri na 3:0. Jeho 14. gól v početnej výhode v sezóne, najviac v lige, rozhodol o výhre 3:2, ktorou Flyers ukončili krátku sériu dvoch prehier. Wayne Simmonds (25) otvoril skóre tiež v presilovke, Jakub Voráček (15) skóroval len 87 sekúnd pred Schennom a ukončil 9-zápasové strelecké suchoty. Shayne Gostisbehere nazbieral prvýkrát v kariére tri asistencie a Michal Neuvirth kryl 18 striel. Prekonali ho Markus Granlund (15) a Jannik Hansen (6), ktorí skorigovali tretiu prehru Canucks v ostatných štyroch dueloch a ôsmu v posledných 11. Proti Flyers prehrali aj druhý vzájomný súboj v ročníku a celkovo tretí po sebe. Od pondelka majú päťdňové voľno. Philadelphia stráca na pozíciu druhej divokej karty vo Východnej konferencii dva body.

Hviezdy duelu: 1. S. Gostisbehere (PHI), 2. M. Granlund (VAN), 3. W. Simmonds (PHI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 28/29 (96,6 %) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 15:45 1 0 1 0 2 1 0
M. Hossa (CHI) 14:25 1 0 1 0 0 3 0
R. Pánik (CHI) 15:36 0 1 1 +1 4 5 0
M. Gáborík (LAK) 13:56 0 0 0 0 0 2 2
Z. Chára (BOS) 23:27 0 0 0 0 2 2 2
P. Cehlírik (BOS) 13:31 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies