Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Penguins si výmenou posilnili zraneniami sužovanú obranu

Tím Pittsburgh Penguins trápia v tejto sezóne početné zranenia kľúčových obrancov, čo ho donútilo až k výmene. Vo štvrtok v rámci nej získal Rona Hainseyho od Caroliny.

Obhajca titulu poslal „hurikánom“ útočníka Dannyho Krista z AHL a voľbu v druhom kole tohtoročného draftu. Klub z Raleigh si ponechá v rozpočte polovicu z Haniseyho platu 2,833 milióna amerických dolárov.

„Poznám ho, pretože som s ním podpísal zmluvu v Caroline. Je to naozaj charakterný človek a dobrý hráč na oslabenia,“ povedal o novej posile generálny manažér Jim Rutherford, ktorý zastával v minulosti rovnakú funkciu v organizácii Hurricanes.

Súhlasil s ním aj tréner Mike Sullivan: „Vieme, že je robustným a pohyblivým hráčom. Myslíme si, že jeho herný štýl zapadne do nášho tímu. Pomôže nám v oslabeniach.“

Článok pokračuje pod reklamou

Tridsaťpäťročný veterán je v poslednom roku trojročnej zmluvy v hodnote 8,5 milióna dolárov. Po jeho štvrtej sezóne v drese Caroliny sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom. Odohral v nej 56 zápasov s bilanciou štyri góly a desať asistencií.

Hainseyho víťazný gól v predĺžení:

Hainsey, ktorý si 20. januára práve proti Penguins pripísal 200. prihrávku v kariére, je lídrom obrancov Hurricanes so 79 bodyčekmi. S 92 blokmi je tretí. Je tiež tretím najvyťažovanejším hráčom tímu celkovo (22:20) a druhým v oslabeniach (3.03).

Skúsený Američan má za sebou už 891 duelov v NHL so ziskom 250 bodov (49+201) aj za Winnipeg/Atlantu, Columbus a Montreal. Draftovali ho Canadiens v roku 2000 z 13. pozície. Od sezóny 2006/07 absolvoval 804 z 842 zápasov (95%), od ročníka 2012/13 odohral 347 duelov z 350.

Dvadsaťšesťročný Kristo ešte v zámorskej profilige nehral, pričom vymenený bol už niekoľkokrát. V tejto sezóne nazbieral 11 bodov v 32 zápasoch za Wilkes-Barre/Scranton. V predošlých troch ročníkoch po sebe prekonal v AHL 20-gólovú hranicu.

Penguins chýbajú momentálne pre zranenia obrancovia Justin Schultz (otras mozgu), Olli Määttä (ruka) a Trevor Daley (koleno). Ten spolu s Määttäm vynechajú ešte týždne, Schultz by mohol hrať už v sobotu. Rutherford nevylúčil, že posilní tím o ďalšieho zadáka.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies