Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Štyria Slováci vyhrali, Trotz dosiahol míľnik

V utorok sa v NHL odohralo dvanásť zápasov aj s piatimi Slovákmi. Ani jeden z nich nebodoval, ale zvyšní štyria okrem Mariána Gáboríka sa tešili z výhier. Ben Bishop prehral pri debute za Los Angeles. Dvaja brankári vychytali nuly a päť duelov dospelo do predĺženia.

Detroit po prestávke predĺžil Vancouveru nepriaznivú sériu

Vancouver dokázal v domácom zápase proti Detroitu zmazať dvojgólový náskok súpera, ale napokon si z neho odniesol iba bod. O tretej výhre Red Wings v ostatných štyroch dueloch totiž v polovici predĺženia rozhodol Justin Abdelkader (5), ktorý využil presilovú hru. Do vedenia 2:0 poslal hostí dvoma gólmi v prvej tretine Frans Nielsen (13), druhým v presilovke. Henrik Zetterberg dvakrát asistoval a Petr Mrázek kryl 25 striel. Prekonali ho Markus Granlund (16) a Reid Boucher (2), ktorý vynútil nadstavený čas v 58. minúte. Ryan Miller predviedol rovnako 25 zákrokov, ale nezabránil tretej prehre Canucks v sérii a piatej v posledných šiestich zápasoch. Slovenský útočník Tomáš Tatar na neho vystrelil dvakrát počas 16 minút a 46 sekúnd na ľade. Na konto si pripísal tiež mínusový bod, tri bodyčeky a blok. Detroit vyhral aj druhý vzájomný súboj v sezóne a ako jeden z mála tímov v lige aj prvý po päťdňovej prestávke. Odštartoval ním päťzápasový výjazd.

Víťazný gól Abdelkadera:

Hviezdy duelu: 1. R. Boucher (VAN), 2. F. Nielsen, 3. J. Abdelkader (obaja DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Boston porazil Arizonu, Slováci nebodovali, Burmistrov na nosidlách

Ani jeden z dvojice Slovákov sa do bodovania nezapísal, no aspoň sa tešili z triumfu, ktorý zaknihoval Boston na domácom ľade proti Arizone. Riley Nash (4) prelomil nerozhodný stav počas oslabenia, v druhej tretine strelili Bruins tri góly a napokon vyhrali pomerom 4:1. Z gólov sa tešili aj Colin Miller (5), David Backes (13) a Brad Marchand (28), ktorý zaznamenal aj asistenciu. Dve si pripísal Patrice Bergeron a k tretej výhre v sérii pomohol 22 zákrokmi aj Tuukka Rask. Zdeno Chára odohral 26 minút a 22 sekúnd so štyrmi strelami, Peter Cehlárik necelých 15 minút s jednou. Obaja si pripísali aj po plusovom bode a bodyčeku. Na Raska našiel recept len Peter Holland (2) počas početnej prevahy. Prvé dve tretiny odchytal v bráne Coyotes Mike Smith, ktorý kapituloval štyrikrát zo 14 striel. V tretej tretine ho nahradil Louis Domingue, ktorý zastavil zvyšných 11 striel. Duel nedohral Alex Burmistrov, ktorého po tvrdom zákroku Colina Millera museli odniesť z ľadu na nosidlách a previesť do miestnej nemocnice.


Hviezdy duelu: 1. B. Marchand, 2. P. Bergeron, 3. T. Rask (všetci BOS)

Oilers ukončili výjazd triumfom v St. Louis

Edmonton zareagoval na predošlé prehry správnym spôsobom a po výhre v St. Louis 2:1 ukončil šesťzápasový výjazd, jeho najdlhší v sezóne, s vyrovnanou bilanciou 3-3-0. Rozhodol o tom gól Marka Letestua (13), ktorý využil presilovú hru o dvoch hráčov 41 sekúnd po začiatku tretej tretiny. Nadviazal ním na presný zásah Milana Lucica (14), ktorý v prvej tretine odpovedal na vedúci gól Paula Stastnyho (16) v presilovke už po 44 sekundách. Ryan Nugent-Hopkins asistoval pri oboch góloch Oilers a Cam Talbot predviedol pri víťaznom obrate 25 úspešných zákrokov. Jeho náprotivok Jake Allen ichj urobil o dva menej pri štvrtej prehre Blues v sérii, najdlhšej v ročníku. Ani raz ho strelecky nehrozil slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 19 minút a 11 sekúnd s menším trestom za hákovanie, bodyčekom a dvoma blokmi. Edmonton zdolal St. Louis aj v treťom vzájomnom súboji v sezóne a celkovo štvrtýkrát po sebe.

Hviezdy duelu: 1. R. Nugent-Hopkins, 2. C. Talbot (obaja EDM), 3. P. Stastny (STL)

Bishop pri debute za Kings nezastavil rozbehnuté Calgary

Ben Bishop odchytal svoj prvý zápas za Los Angeles dva dni po výmene z Tampy. Neviedol si zle a zastavil 28 striel, ale stačilo to len na zisku bodu za prehru po predĺžení. V jeho druhej minúte rozhodol o domácej výhre Calgary TJ Brodie (5). V normálnom hracom čase vyrovnával na 1:1 Michael Ferland (12), Brian Elliott urobil rovnako 28 zákrokov pri piatom triumfe Flames v sérii. Bodovú sériu si predĺžili už na sedem duelov. Jediný gól Kings strelil Tanner Pearson (21), ktorý otvoril skóre v presilovej hre. Slovenský kridelník Marián Gáborík tentoraz nebodoval a počas 16 minút a 52 sekúnd v akcii zaznamenal jednu strelu a blok. Kalifornský tím prehral druhý zápas po sebe, ale bodovú sériu si natiahol na tri duely. Na St. Louis, ktoré je na pozícii druhej divokej karty v Západnej konferencii, stráca už len bod.

Brodieho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Giordano, 2. B. Elliott (obaja CGY), 3. B. Bishop (LAK)

Panthers ukončili sériu prehier tesnou výhrou nad Hurricanes

Florida po prvej tretine vyhrávala o dva góly, keď sa presadili Jaromír Jágr (12) a Vincent Trocheck (22). Nakoniec však sériu troch prehier ukončila až v samostatných nájazdoch. V nich o výhre 3:2 nad Carolinou rozhodol Aleksander Barkov. Bodku za nájazdmi dal však v tretej sérii Jonathan Huberdeau. Roberto Luongo v nájazdoch nekapituloval a v normálnej hracej dobe a predĺžení ho z 25 striel prekonali Lee Stempniak (11) a Sebastian Aho (18). Cam Ward opustil duel s 29 zákrokmi. Hurricanes prehrali sedem z posledných ôsmich zápasov. V zápase tímu chýbaj Jeff Skinner, ktorý pre poranenie hornej časti tela vynechá aj stredajší duel.

Rozhodujúci nájazd Huberdeaua:

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov, 2. R. Luongo, 3. V. Trocheck (všetci FLA)

Mason, Simmonds doviedli Flyers k výhre nad Avalanche

Steve Mason zlikvidoval všetkých 33 striel, Wayne Simmonds (27) strelil dva góly v prvej tretine a Philadelphia porazila Colorado 4:0, aby zaknihovala len tretiu výhru z ostatných desiatich zápasov. Góly strelili aj Jakub Voráček (17) a Jordan Weal (1), ktorý v NHL skóroval po prvýkrát v kariére. Mason sa vrátil do brány po tom, čo v siedmich zápasoch po sebe robil náhradníka Michalovi Neuvirthovi. Čisté konto bolo jeho druhé v sezóne a 32. v kariére. V bráne beznádejne posledného Colorada stál Jeremy Smith, ktorý duel opustil s 22 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds, 2. S. Mason, 3. C. Giroux (všetci PHI)

Galchenyuk opäť skóroval v predĺžení, Price vynuloval Columbus

Najskôr sa z rozhodujúceho gólu v predĺžení tešil Max Pacioretty, ale ten napokon neplatil. Potom kapitán Montrealu asistoval pri góle Alexa Galchenyuka (15), ktorý už predsa rozhodol o výhre Canadiens nad Columbusom. Bola to výhra futbalová. Galchenyuk, ktorý rozhodol v nadstavenom čase druhý zápas po sebe, strelil jediný gól duelu. Pacioretty pri ňom zaznamenal 400. bod v kariére. Carey Price pomohol k tretej výhre v sérii 26 zákrokmi, ktoré tvorili jeho tretiu nulu v sezóne. Sergej Bobrovskij, ktorého tím vstupoval do duelu s dvoma výhrami po sebe, zastavil 29 striel.

Galchenyukov gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. A. Galchenyuk (MTL), 2. C. Price (MTL), 3. S. Bobrovskij (CBJ)

Trotz sa dočkal jubilejnej výhry. Capitals zdolali Rangers

Kevin Shattenkirk nebodoval, ale zažil víťaznú premiéru v drese Washingtonu. Ten síce po góle Bradyho Skjeia (3) prehrával, ale napokon zdolal Rangers hladko 4:1, aby vyhral tretí zápas z ostatných štyroch. Radosť z toho mal aj tréner Barry Trotz, pre ktorého išlo o 700. výhru v kariére. Marcus Johansson (21) strelil dva góly a pridal asistenciu, na streleckej listine ho doplnili aj Brett Connolly (13) a Nicklas Bäckström (19), kým Matt Niskanen a Jevgenij Kuznecov zaznamenali po dve asistencie. Braden Holtby zastavil 29 striel, Henrik Lundqvist 34. Newyorský tím prehral druhý zápas po sebe.


Hviezdy duelu: 1. M. Johansson, 2. J. Kuznecov, 3. M. Niskanen (všetci WSH)

Forsberg opäť doviedol Predators k výhre

Filip Forsberg (26) svoju skvelú formu potvrdil aj v utorok, keď mal prsty v troch najdôležitejších góloch Nashvillu pri víťazstve 5:4 nad Buffalom. Najskôr prihrával na kontaktný gól dvojbodového Ryana Johansena (10), následne v 58. minúte vynútil predĺženie, aby v ňom nakoniec strelil víťazný gól. „Momentálne je najlepším hráčom v lige,“ poznamenal P.K. Subban pre AP. Ku štvrtej výhre po sebe viedli aj góly Mikea Fishera (16) a Colina Wilson (11) či dve asistencie Romana Josiho. Pekka Rinne čelil 32 strelám, z ktorých ho prekonali Brian Gionta (19), Kyle Okposo (19), Evander Kane (22) a Jake McCabe (2). S výnimkou Kanea si strelci pripísali aj po asistencii. Robin Lehner mal viac práce, keď čelil 41 strelám. Sabres prehrali štvrtý zápas po sebe. „Keď vedieme, nesmieme prestať hrať,“ lamentoval Gionta.

Forsbergov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. K. Okposo (BUF), 3. R. Johansen (NSH)

Minnesota prerušila Winnipegu bodovú sériu

Minnesota viedla na ľade Winnipegu 4:1 aj 5:2, no napokon rozhodol o jej triumfe 6:5 až gól Jasona Zuckera (20) v oslabení z 58. minúty. K druhej výhre po sebe a štvrtej v posledných piatich zápasoch pomohli gólmi aj Mikael Granlund (21), Tyler Graovac (7), dvojbodový Erik Haula (13) v presilovke, Marco Scandella (3) a Ryan White (9), ktorý skóroval premiérovo v drese Wild. Granlund pridal dve asistencie, ktoré nazbieral aj Martin Hanzal. Devan Dubnyk kryl všetkých sedem striel po tom, čo Darcy Kuemper inkasoval päťkrát z 29 striel. Postupne ho prekonali dvojbodový Patrik Laine (31), Adam Lowry (11), Mathieu Perreault (7), Joel Armia (7) v oslabení a Mark Scheifele (26). Poslední dvaja vyrovnali stav z 3:5 na 5:5 za minútu a 42 sekúnd. Perreault so Scheifelem tiež dvakrát asistovali. Connor Hellebuyck striedal po piatom góle z 21 striel, Michael Hutchinson inkasoval raz zo siedmich. Pre Jets sa skončila päťzápasová bodová séria druhou prehrou po sebe. Lídrovi Západnej konferencie podľahli aj vo štvrtom stretnutí sezóny, celkovo piatom v sérii.

Zuckerov rozdielový gól v závere duelu v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. M. Granlund (MIN), 2. M. Scheifele (WPG), 3. M. Perreault (WPG)

Dallas otočil zápas s obhajcom titulu

Pittsburgh vyhrával v Dallase po dvoch tretinách 2:0, ale domáci zabojovali a tromi gólmi zvrátili stav. Napokon sa tešili z víťazstva 3:2, ich tretieho v posledných štyroch dueloch. Brett Ritchie (11), Jason Spezza (9) a dvojbodový Antoine Roussel (12) skórovali v rozmedzí necelých siedmich minút, pričom Roussel rozhodol zápas len 55 sekúnd po vyrovnávajúcom góle Spezzu. John Klingberg dvakrát asistoval a Antti Niemi sa prezentoval 18 zákrokmi. Za chrbát pustil len strely Jevgenija Malkina (26) a Jakea Guentzela (7). Matt Murray chytil 29 striel, ale nezabránil ukončeniu krátkej série dvoch výhier. Stars tak vyrovnali sezónnu bilanciu s Penguins na 1-1. Len druhýkrát v ročníku dokázali vyhrať, ak po dvoch tretinách prehrávali (2-21-2).

Hviezdy duelu: 1. K. Russell, 2. B. Ritchie, 3. J. Klingberg (všetci DAL)

San Jose ukončilo bodovú sériu Toronta

San Jose otočilo domáci zápas s Torontom a po výhre 3:1 mu ukončilo štvorzápasovú bodovú sériu. O treťom triumfe v posledných štyroch dueloch rozhodol 84 sekúnd pred koncom tretej tretiny Tomáš Hertl (8). Nadviazal na vyrovnávajúci presný zásah Brendena Dillona (2), dvojbodový Joe Pavelski (21) uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Maple Leafs poslal do vedenia v druhej tretine v presilovej hre Auston Matthews (31), ktorý s 31 gólmi dobehol Patrika Laineho na čele strelcov medzi nováčikmi. Frederik Andersen chytil 34 striel, no neodvrátil tretiu prehru v sérii. Domáci Martin Jones predviedol na opačnej strane 20 zákrokov a doviedol kalifornský tím k deviatej výhre nad Torontom po sebe od 24. februára 2012. Pre jeho trénera Petra DeBoera bola jubilejnou 300. v NHL. Joe Thornton si pripísal asistenciu číslo 999 v kariére.

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl (SJS), 2. F. Andersen (TOR), 3. P. Marleau (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 16:46 0 0 0 -1 0 2 3
M. Gáborík (LAK) 16:52 0 0 0 0 0 1 0
P. Cehlárik (BOS) 14:47 0 0 0 +1 0 1 1
Z. Chára (BOS) 26:22 0 0 0 +1 0 4 1
A. Sekera (EDM) 19:11 0 0 0 0 2 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies