Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Kings vyhrali, Bruins prehrali, Slováci nebodovali

V desiatich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavila trojica Slovákov. Ani jeden nebodoval a z výhry sa tešil iba Marián Gáborík. Darilo sa však vymeneným hráčom, z ktorých až traja skórovali pri debute v novom tíme. Dvaja brankári vychytali nuly.

Kopitarov nájazd rozhodol o triumfe Kings nad Torontom

Anže Kopitar (7) sa v tretej sérii ako jediný presadil v samostatných nájazdoch a rozhodol o domácej výhre Los Angeles 3:2 nad Torontom. Kapitán Kings skóroval aj v riadnom hracom čase, keď po 27 sekundách tretej tretiny využil presilovku. Svojím prvým gólom od 31. januára naštartoval víťazný obrat kalifornského tímu, ku ktorému prispel o minútu a pol neskôr gólom na 2:2 Tanner Pearson (22). Jonathan Quick chytil 28 striel a všetky tri nájazdy Maple Leafs, ktorí prehrali štvrtý zápas v sérii a ukončili štvorzápasovú bodovú sériu. Do vedenia 2:0 ich v prvých dvoch tretinách poslali Tyler Bozak (15) a Nikita Zajcev (3). Frederik Andersen urobil 33 zákrokov, dva po strelách Mariána Gáboríka. Slovenský krídelník odohral 17 minút a 23 sekúnd aj s dvomi blokmi. Kings ukončili krátku sériu dvoch prehier a predĺžili si bodovú šnúru na štyri duely. Toronto zdolali aj v druhom súboji v sezóne. O bod tak predbehli St. Louis na pozícii druhej divokej karty v Západnej konferencii, Maple Leafs patrí rovnaké miesto na východe spolu s Islanders. Radosť z výhry mal aj Jarome Iginla, ktorý debutoval v ich drese v prvom útoku s Gáboríkom a Kopitarom.

Kopitarov víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. A. Martinez (LAK), 2. T. Bozak (TOR), 3. A. Kopitar (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Lundqvist zažiaril pri výhre nad Bruins

Henrik Lundqvist zneškodnil 32 striel v deň svojich 35. narodenín, ktoré oslávil triumfom 2:1 nad Bostonom, vďaka ktorému sa v historickom poradí dostal na desiatej miesto. So 403 triumfami ho zdieľa s Grantom Fuhrom. Rangers o svojej výhre rozhodli v prvej polovici tretej tretiny, keď sa presadili Pavel Bučnevič (7) a Oscar Lindberg (5). Lundqvistovi znemožnil čisté konto Brad Marchand (29) v 53. minúte. Ohrozili ho aj obaja Slováci. Peter Cehlárik, ktorý odohral takmer 16 minút, troma strelami a Zdeno Chára, ktorý bol s 25 odohranými minútami najvyťažovanejším hráčom tímu, dvoma. Prvý menovaný si pripísal aj mínusový bod, druhý bodyček a blok. Ich spoluhráč Tuukka Rask opustil duel s 19 zákrokmi. Bruins prehrali po druhýkrát z ostatných deviatich zápasov.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. R. McDonagh (NYR), 3. D. Krejčí (BOS)

Sabres ukončili sériu prehier

Tentokrát Sabres v tretej tretine neprišli o víťazstvo a porazili Coyotes 6:3, aby ukončili štvorzápasovú šnúru prehier vďaka trom gólom z tretej dvadsaťminútovky. Ten víťazný strelil Evander Kane (23) v 55. minúte, keď nadviazal na góly Marcusa Foligna (12), Ryana O’Reillyho (14) a Jacka Eichela (15). Foligno pridal ešte gól do prázdnej brány, do ktorej sa trafil aj Sam Reinhart (15). O’Reilly a Eichel opustil duel s troma bodmi a Robin Lehner s 19 zákrokmi. Puk vyťahoval z brány po góloch Teemu Pulkkinena (2), Tobiasa Riedera (14) a Alexa Goligoskiho (3). Mike Smith inkasoval štyri góly z 39 striel. Radim Vrbata nebodoval prvýkrát po desiatich zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. R. O’Reilly, 2. M. Foligno, 3. J. Eichel (všetci BUF)

Filppula pri debute v novom drese prispel k výhre

Ešte s novými spoluhráčmi ani netrénoval, no Valtteri Filppula (8) sa už pri svojom debute v novom drese prezentoval gólom, ktorým poslal zápas do predĺženia. Napokon sa o jeho osude rozhodlo v nájazdoch, v ktorých ten víťazný premenil Jakub Voráček. Philadelphia tak porazila Floridu 2:1. Steve Mason k tomu prispel 39 zásahmi. Ako jediný ho prekonal v druhej tretine Aaron Ekblad (8) počas oslabenia. Thomas Vanek pri svojom debute nebodoval a v bráne sa vystriedali obaja brankári. Roberto Luongo urobil 13 zákrokov a po zranení dolnej časti tela ho vystriedal Jamer Reimer. Ten duel ukončil s 35 zákrokmi. Čelil 36 strelám počas 45 minút. Kým Flyers sa dotiahli na Panthers na rozdiel dvoch bodov, floridskému tímu sa opäť o čosi vzdialilo play-off. Prehral totiž štvrtý zápas z ostatných piatich.

Voráčkov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. J. Voráček (PHI), 2. A. Ekblad (FLA), 3. V. Filppula (PHI)

Vrána, Holtby rozhodli o futbalovej výhre nad Devils

Washington i New Jersey potvrdili vo vzájomnom zápase trendy z ostatnej doby. Braden Hotlby potreboval urobiť len 15 zásahov, aby vychytal svoje ôsme čisté konto v sezóne a doviedol Capitals ku štvrtej výhre z ostatných piatich zápasov. „Bola to viac hra, ktorá je mimo NHL. Bolo to akoby sme sa vrátili v čase. Nemyslím si, že sme dnes vytvorili veľa nových fanúšikov hokeja, ale získali sme víťazstvo,“ poznamenal Holtby pre AP. Rozhodol o nej jediný gól, ktorý v úvode tretej tretiny strelil Jakub Vrána (2). Cory Schneider urobil 23 zákrokov a nedokázal zastaviť sériu prehier Devils, ktorá sa natiahla už na päť duelov. Mike Cammalleri duel nedohral. Capitals pre zmenu vyhrali 14. domáci zápas po sebe. V tomto kalendárnom roku vo Verizon Center ešte neprehrali.

Víťazný gól Vránu:

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. J. Vrána (WSH), 3. C. Schneider (NJD)

Súboj najlepších brankárov ligy pre Bobrovskiho

Podobný osud ako zápas vo Washingtone mal ten v Columbuse. Aj tam obaja brankári držali až do tretej tretiny čisté kontá, aj tam padol len jeden gól a aj tam sa z neho tešili domáci. Bezgólový stav narušil v piatej minúte tretej dvadsaťminútovky Brandon Saad (19), ktorý rozhodol o výhre 1:0 nad Minnesotou. K tretej výhre z ostatných štyroch zápasov viedlo aj 38 zákrokov Sergeja Bobrovskiho, ktorý vychytal štvrtú nulu v sezóne. V posledných troch dueloch zastavil 95 striel z 98. Devan Dubnyk opustil súboj s 39 zákrokmi. Obaja brankári patria medzi absolútnu špičku v NHL.

Saadov rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. B. Saad (CBJ), 3. D. Dubnyk (MIN)

Subban zažil neúspešný návrat do Montrealu

P. K. Subban sa prvýkrát postavil svojim bývalým spoluhráčom z Montrealu, keď do Bell Centre zavítal s Nashvilleom. Dočkal sa vrúcneho privítania zo strany divákov, pri ktorom si aj poplakal. Pripísal si síce asistenciu pri otváracom góle Ryana Ellisa (11) zo záveru prvej tretiny, ale na body to napokon nestačilo. Brendan Gallagher (7) v polovici tretej časti hry vyrovnal stav a Paul Byron (15) rozhodol 8,3 sekundy pred koncom duelu po úniku o víťazstve Canadiens 2:1. Ukončil tak 13-zápasové strelecké suchoty. Pre tradičný kanadský klub išlo o štvrtý triumf v sérii, no prvý v riadnom hracom čase od 31. januára. Carey Price k nemu pomohol 24 zákrokmi. Rovnaký počet urobil Pekka Rinne, ktorý však nezabránil koncu štvorzápasovej víťaznej a šesťzápasovej bodovej série Predators. Obe svoje série ukončil aj Filip Forsberg, druhá hviezda mesiaca február. Ellis nedohral zápas pre zranenie v druhej tretine. Montreal vyhral aj druhý vzájomný súboj s Nashville v ročníku rovnakým pomerom. Subban ten prvý vynechal pre poranenie.

Byronov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. P. Byron, 2. C. Price (obaja MTL), 3. P. Rinne (NSH)

Burrows zariadil triumf Ottawy dvoma gólmi pri debute

Alexandre Burrows (11) sa nemohol v Ottawe uviesť lepšie. V prvom zápase po výmene z Vancouveru strelil dva góly a rozhodol o domácej výhre 2:1 nad Coloradom. Dokázal to ako štvrtý hráč v klubovej histórii, posledným bol Dan Quinn 17. marca 1994. V deviatej minúte otvoril skóre a v 36. minúte vsietil víťazný presný zásah. Na oba mu prihral Mike Hoffman, Craig Anderson predviedol 22 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Rene Bourque (10), ktorý v tretej tretine skorigoval druhú prehru Avalanche po sebe a piatu v posledných šiestich dueloch. Napriek 40 zákrokom Calvina Pickarda neuspel najslabší tím súťaže v 13. z ostatných 14 zápasov na ľadoch súperov (1-12-1). Senators striedajú v posledných siedmich zápasoch od 19. februára výhry s porážkami.

Hviezdy duelu: 1. A. Burrows, 2. M. Hoffman (obaja OTT), 3. C. Pickard (COL)

Burrowsove prvé dva góly v drese Ottawy:

Islanders otočili zápas v Dallase

Dallas viedol v domácom zápase proti New Yorku Islanders 3:1 a po dvoch tretinách 3:2, ale hostia štyrmi gólmi po sebe zvrátili stav a vďaka trom gólom v tretej tretine zvíťazili 5:4. O rozhodujúce dva presné zásahy sa v rozmedzí necelých dvoch minút postarali Dennis Seidenberg (5) a Nikolaj Kuľomin (11). Skórovali aj trojbodový Ryan Strome (12), Andrew Ladd (17) a dvojbodový Nick Leddy (10). Thomas Greiss sa prezentoval 21 zákrokmi pri štvrtej výhre Islanders v posledných piatich dueloch. Prekonali ho dvojgólový Jamie Benn (23), Radek Faksa (9) a dvojbodový Jason Spezza (10). Benn sa strelecky presadil v presilovke i v oslabení. Tyler Seguin dvakrát asistoval a Antti Niemi kryl 28 striel pri druhej prehre Stars v ostatných troch zápasoch. Newyorský tím vyhral tretí súboj zo štyroch na aktuálnom deväťzápasovom výjazde a aj druhý proti Dallasu v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. R. Strome, 2. N. Leddy (obaja NYI), 3. J. Spezza (DAL)

Sharks si predĺžili bodovú sériu, o ich výhre rozhodol nováčik

Vancouver vyhrával doma nad San Jose 1:0 po presilovkovom góle Bo Horvata (19), ale Aaron Dell zvyšných 17 striel zastavil a doviedol lídra Pacifickej divízie k výhre 3:1. Bola preň treťou v posledných štyroch zápasoch a znamenala predĺženie jeho bodovej série už na osem duelov (5-0-3). Rozhodol o nej premiérový gól v NHL nováčika Marcusa Sörensena z polovice druhej tretiny, ktorým prelomil nerozhodný stav. Na 1:1 vyrovnával Mikkel Bödker (8) a skóre uzavrel dvojbodový Logan Couture (21). Ryan Miller čelil 32 strelám Sharks, ktorí zdolali Canucks na ich ľade tretíkrát v priebehu mesiaca. Kanadský tím prehral tretí zápas v sérii a piaty z posledných šiestich. So San Jose prehral doma už 15 duelov základnej časti po sebe, čo je najdlhšia séria medzi týmito tímami v histórii.

Hviezdy duelu: 1. L. Couture, 2. M. Bödker, 3. M. Sörensen (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 17:23 0 0 0 0 0 2 0
Z. Chára (BOS) 25:08 0 0 0 0 0 2 1
P. Cehlárik (BOS) 15:49 0 0 0 -1 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies