Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar gólom zariadil bod, Budajov neúspešný debut

V šiestich piatkových zápasoch NHL hrali šiesti Slováci. Ako jediný z nich bodoval Tomáš Tatar, ktorý skóroval pri prehre Detroitu. Z výhry sa tešila trojica útočníkov Chicaga aj Marko Daňo, ktorý sa vrátil do akcie. Peter Budaj absolvoval neúspešný debut v drese Tampy.

Tatarov gól nezabránil predĺženiu víťaznej série Flames

Zo Slovákov v piatok bodoval iba útočník Tomáš Tatar (15), ktorý zaistil pre Detrot bod za remízu v normálnom hracom čase. Skóroval totiž necelé dve sekundy pred koncom tretej tretiny a svojím 15. gólom v sezóne vyrovnal stav duelu na 2:2. K výhre však neviedol, pretože 64 sekúnd pred uplynutím predĺženia rozhodol o domácom triumfe Calgary 3:2 Mikael Backlund (20). K predĺženiu víťaznej série na šesť a bodovej na osem zápasov pomohli gólmi aj Kris Versteeg (11) v presilovej hre a Matthew Tkachuk (12), ktorí ešte v prvej tretine odpovedali na vedúci presný zásah Darrena Helma (7). Versteeg vyrovnal stav už po 84 sekundách. Brian Elliott urobil 35 zákrokov, z nich dva po strelách Tatara. Ten odohral až 20 a pol minúty aj s jedným bodyčekom. Petr Mrázek kryl 28 striel pri druhej prehre Red Wings v ostatných troch dueloch. Bodovali však aj v druhom zápase na aktuálnom výjazde. Flames vyhrali aj druhý vzájomný súboj v ročníku a s bilanciou 11-2-1 v posledných 14 stretnutiach im patrí pozícia prvej divokej karty na západe. Dve šesťzápasové víťazné série ťahali naposledy v sezóne 2006/07. Sean Monahan si pripísal 100. asistenciu a 200. bod v NHL.

Tatarov 15. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. B. Elliott, 2. M. Tkachuk (obaja CGY), 3. H. Zetterberg (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Panarin zariadil triumf Chicaga nad Islanders, Slováci bez bodu

Arťomij Panarin (20) bol strojcom domáceho víťazstva Chicaga 2:1 nad New Yorkom Islanders. Najskôr 74 sekúnd pred koncom tretej tretiny poslal duel do predĺženia a potom v tretej sérii premenil rozhodujúci samostatný nájazd. Okrem neho uspel aj Jonathan Toews vo svojom 700. zápase kariéry, kým Corey Crawford zastavil oba súperove a 31 striel v riadnom hracom čase. Za jeho chrbát prešla len tá z hokejky Brocka Nelsona (14), ktorý otvoril skóre v druhej tretine. Blackhawks vyhrali šiesty zápas v sérii a 11. z posledných 12, čím sa dotiahli na lídra Centrálnej divízie i Západnej konferencie na rozdiel bodu. Thomas Greiss predviedol 30 zákrokov pri druhej prehre Islanders v ostatných troch dueloch a piatej proti Chicagu v sérii od 18. marca 2015. Trio slovenských útočníkov ho neprekonalo ani raz. Marián Hossa a Tomáš Jurčo ho ohrozili dvomi strelami, Richard Pánik jednou. Hossa si počas 17 a štvrť minúty pripísal aj „mínusku“, Jurčo okrem nej aj menší trest za hákovanie a bodyček počas 11 minút v akcii. Pánik odohral vyše 17 minút s bilanciou plusový bod, dva bodyčeky, dva bloky a jedno vyhrané vhadzovanie. Hossa mohol rozhodnúť duel v predĺžení, ale prečíslenie dvoch proti jednému nezakončil gólom. Newyorský tím privítal v zostave po 23-zápasovej absencii obrancu Travisa Hamonica.

Panarinov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. Craqford, 2. A. Panarin (obaja CHI), 3. T. Greiss (NYI)

Hellebuyck vynuloval Blues, Daňo sa vrátil do akcie

Connor Hellebuyck zastavil všetkých 29 striel a doviedol Winnipeg k domácemu víťazstvu 3:0 nad St. Lous. Vychytal svoje štvrté čisté konto v sezóne a šieste v kariére. O ukončení krátkej série dvoch prehier rozhodol úvodný presný zásah Blakea Wheelera (19) z 11. minúty v presilovej hre. Mal prsty vo všetkých góloch, keďže na druhý do prázdnej brány prihral dvojbodovému Bryanovi Littleovi (18) a napokon sám trafil odkrytú svätyňu hostí. Dustin Byfuglien dvakrát asistoval. Carter Hutton chytil až 37 striel, ale neodvrátil piatu prehru Blues v sérii celkovo aj proti Jets od 10. februára 2016. Slovenský útočník Marko Daňo, ktorý sa vrátil do akcie po zranení, na neho vystrelil dvakrát počas 13 a štvrť minúty na ľade. Zaznamenal aj štyri bodyčeky, dva bloky a menší tresť za hrubosť. Kanadský tím sa priblížil k pozícii druhej divokej karty v Západnej konferencii na rozdiel štyroch bodov. Na Blues strácajú tri body, no odohrali o dva zápasy viac. Patrik Laine aj Mathieu Perreault ukončili šesťzápasové bodové série. Útočník St. Louis Ryan Reaves odohral 400. duel v NHL.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. C. Hutton (STL), 3. J. Trouba (WPG)

Budaj zažil neúspešný debut, Streit úspešný

Peter Budaj odchytal svoj prvý zápas za Tampu Bay a hneď na ľade obhajcu titulu. Zastavil v ňom 30 z 34 striel, ale nezabránil prehre 2:5. Trikrát však pri nej inkasoval v presilovkách súpera. Rozdielový gól vsietil dvojbodový Mark Streit (6), ktorý debutoval v drese Penguins. „Dôležité je, že sme vyhrali. Cítim sa tu dobre, čo mi uľahčilo debut,“ priznal pre AP. Jevgenij Malkin (28) strelil dva góly a pridal asistenciu vo svojom 700. dueli v NHL. Bol to jeho 74. trojbodový zápis v kariére. Skórovali aj dvojbodový Justin Schultz (10) a Tom Kühnhackl (4), ktorý trafil už prázdnu bránu. Phil Kessel a Sidney Crosby dvakrát asistovali, Matt Murray sa prezentoval 27 zákrokmi. S 24. výhrou v sezóne vyrovnal klubový rekord nováčika, ktorý stanovil Gary Inness v ročníku 1974/75. Prekonali ho len Adam Erne (1), ktorý otvoril skóre svojím prvým gólom v NHL a Nikita Kučerov (28), ktorý v presilovej hre vyrovnával stav na 2:2. Penguins, ktorým sa vrátil do akcie Conor Sheary, odvrátili tretiu prehru v sérii a dobehli Columbus na druhom mieste Metropolitnej divízie. Z posledných 12 duelov proti Lightning v základnej časti vyhrali 11. Floridský tím ukončil krátku sériu dvoch prehier a na druhú divokú kartu na východe stráca päť bodov.

Malkinove dva góly v jubilejnom zápase:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin, 2. M. Streit, 3. J. Schultz (všetci PIT)

Doan troma bodmi doviedol Arizonu k výhre

Shane Doan zaznamenal prvý trojbodový zápas v sezóne, keď gólom a dvoma prihrávkami pomohol Arizone vyhrať na ľade Caroliny 4:2. Coyotes prišli o dvojgólový náskok, ale v tretej tretine dvoma gólmi potvrdili triumf, ktorým ukončili sériu dvoch prehier. Ich kapitán prihral v 50. minúte na víťazný gól Jordanovi Martinookovi (11) a neskôr uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Na listine strelcov ho doplnili Christian Dvorak (11) a Alex Goligoski (4), Louis Domingue predviedol 32 zákrokov. Prekonali ho Lee Stempniak (12) a Jordan Staal (13), ktorí vyrovnali stav na 2:2. Cam Ward čelil len 21 strelám, ale nezabránil štvrtej prehre Hurricanes po sebe a deviatej v posledných desiatich dueloch (1-6-3). Znamenala tiež koniec päťzápasovej víťaznej šnúry proti Arizone. Pre útočníka Jaya McClementa bola 900. zápasom v NHL, v ktorom získal asistenciu.

Hviezdy duelu: 1. S. Doan (ARI), 2. J. Slavin (CAR), 3. Ch. Dvorak (ARI)

Rakell rozhodol o predĺžení série prehier Toronta

Rickard Rakell (26) strelil dva góly, vrátane víťazného v polovici zápasu, Jonathan Bernier urobil 37 zákrokov a Anaheim zvíťazil doma nad Torontom 5:2 v prvom zápase po prestávke. Vyrovnal sa tak Edmontonu na druhom mieste Pacifickej divízie o šesť bodov za vedúcim San Jose. Maple Leafs viedli v úvode druhej tretiny 2:1, ale góly Zacha Hymana (9) a Nazema Kadriho (26) v presilovke ani 31 zákrokov Curtisa McElhinneyho neodvrátilo ich piatu prehru v sérii. Viac zápasov po sebe ešte v tejto sezóne neprehrali. K výhre Ducks aj v druhom vzájomnom súboji v ročníku prispeli gólmi tiež Jakob Silfverberg (18), dvojbodový Sami Vatanen (3) a Patrick Eaves (22), ktorý trafil prázdnu bránu. Z 1:2 na 3:2 otočili stav za 16 sekúnd. Ryan Getzlaf nazbieral dve prihrávky. Toronto stráca na pozíciu druhej divokej karty vo Východnej konferencii jeden bod. Momentálne patrí Islanders.

Dva góly Ducks za 16 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. R. Rakell, 2. J. Silfverberg, 3. J. Manson (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (TBL) 30/34 (88,2 %)
M. Daňo (WPG) 13:14 0 0 0 0 2 2 4
M. Hossa (CHI) 17:16 0 0 0 -1 0 2 0
R. Pánik (CHI) 17:03 0 0 0 +1 0 1 2
T. Jurčo (CHI) 11:04 0 0 0 -1 2 2 1
T. Tatar (DET) 20:35 1 0 1 0 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies