Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Pánik asistoval pri víťaznom góle Chicaga

V desiatich sobotných zápasoch NHL sa predstavilo až deväť Slovákov, no bodoval z nich iba jediný. Richard Pánik nazbieral dve asistencie, vrátane tej pri víťaznom góle Chicaga. Z triumfov sa tešili aj ďalší šiesti jeho krajania.

Pánik prihral na víťazný gól Chicaga v závere zápasu

Chicago pokračuje vo víťaznom ťažení v sobotu si jeho formu odnieslo Nashville. Zmazalo síce náskok 3:1, ale Brian Campbell (5) prelomil 65 sekúnd pred koncom tretej tretiny nerozhodný stav a rozhodol o výhre hostí 5:3. Sekundárnu asistenciu si pri jeho góle pripísal Richard Pánik, ktorý prihrával aj na otvárací gól Patricka Kanea (29) v presilovke. Okrem 18. a 19. asistencie v sezóne zaznamenal tri strely, štyri bodyčeky a blok počas 17 a pol minúty v akcii. Tomáš Jurčo odohral o štyri minúty menej s bilanciou „pluska“, strela a blok, Marián Hossa absolvoval vyše 15 minút s tromi strelami. Blackhawks si predĺžili víťaznú sériu na sedem zápasov celkovo a na osem na ľadoch súperov v sérii, čo je ich nový rekord. Ku štvrtej výhre nad Predators po sebe prispeli gólmi aj Jonathan Toews (17) v presilovke a Jordin Tootoo (1). Kane strelil svoj druhý gól do prázdnej brány, Brent Seabrook tiež dvakrát asistoval. Corey Crawford pomohol s 32 zákrokmi vystriedať Minnesotu na čele Západnej konferencie. Prekonali ho dvojgólový Viktor Arvidsson (22) a Calle Järnkrok (13). Ryan Johansen získal dve prihrávky a Juuse Saros predviedol 28 zákrokov pri druhej prehre Nashville po sérii štyroch triumfov. Toews s 268 gólmi predbehol Jeremyho Roenicka a na siedmom mieste histórie Chicaga sa vyrovnal Tonymu Amontemu.

Campbellov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson (NSH), 2. B. Campbell (CHI), 3. R. Johansen (NSH)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekera vyhral súboj s Tatarom

Edmonton bol v domácom zápase proti Detroitu vždy o krok vpred a aj vďaka streleckej prevahe 38:25 zvíťazil 4:3. Rozdielový gól strelil v 55. minúte Patrick Maroon (21), ktorý nadviazal na góly dvojbodového Connora McDavida (22), Zacka Kassiana (6) a Jordana Eberleho (14). Adam Larsson dvakrát asistoval a Cam Talbot prispel k druhej výhre po sebe 22 zákrokmi. Tomáš Tatar ho počas necelých 17 minút v akcii strelecky neohrozil a pripísal si len dva bodyčeky. Slovenský súboj vyhral domáci Andrej Sekera, ktorý odohral na jeho pomery len 17 minút a 19 sekúnd s bilanciou mínusový bod, bodyček a blok. Z hráčov Red Wings, ktorí prehrali druhýkrát po sebe, skórovali Anthony Mantha (14), Darren Helm (8) a dvojbodový Dylan Larkin (13). Henrik Zetterberg dvakrát asistoval a Petr Mrázek opustil duel s 34 zákrokmi. Oilers zdolali Detroit aj v druhom vzájomnom súboji sezóny a úspešne odštartovali osemzápasovú domácu sériu. McDavid zaznamenal 22. viacbodový zápis v ročníku a predĺžil si bodovú šnúru na päť duelov (2+5). Red Wings prišli v druhej tretine o obrancu Ryana Sproula pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. A. Larsson (obaja EDM), 3. D. Larkin (DET)

Hellebuyck doviedol Jets k výhre nad Avalanche

Blake Wheeler (20) a Nikolaj Ehlers (21) zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, Connor Hellebuyck urobil pri svojom desiatom štarte po sebe 22 zákrokov a Winnipeg porazil Colorado hladko 6:1. Strelecky sa presadili aj Mark Scheifele (27), Ben Chiarot (1), Jacob Trouba (6) a Patrik Laine (32), ktorý pridal aj asistenciu. Slovenský útočník Marko Daňo odohral necelých desať minút, ale nebodoval. Prezentoval sa dvoma bodyčekmi. O čestný úspech najslabšieho tímu NHL sa postaral Gabriel Landeskog (14), ktorý znemožnil Hellebuyckovi druhé čisté konto po sebe len 16 sekúnd pred koncom. „Najhoršie pocity na svete. Ale aspoň sme vyhrali, čo ma teší,“ poznamenal gólman Jets pre CP. V bráne Avalanche sa vystriedali obaja brankári. Calvin Pickard inkasoval päť gólov z 20 striel, Jeremy Smith jeden z 11.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler, 2. N. Ehlers, 3. P. Laine (všetci WPG)

Spooner rozhodol o výhre Bruins nad Devils

Boston dvakrát stratil vedenie, ale to záverečné si udržal, aby napokon porazil New Jersey pomerom 3:2. Víťazný gól strelil po prihrávke Drewa Stafforda Ryan Spooner (11), ktorý nadviazal na presné zásahy obrancov Toreyho Kruga (6) a Brandona Carla (6) vo svojom 200. zápase v NHL. Na ne odpovedali Devante Smith-Pelly (4) a dvojbodový Kyle Palmieri (20), ktorí prekonali Antona Chudobina zo 17 striel. Jeho náprotivok, Cory Schneider, čelil 40 strelám. Raz ho ohrozil aj Peter Cehlárik, ktorý odohral 13 minút a 10 sekúnd so ziskom plusového bodu. Zdeno Chára si pripísal jednu „mínusku“, pričom odohral 20 minút. Boston vyhral ôsmy zápas z desiatich pod vedením Brucea Cassidyho, New Jersey prehralo šiesty zápas po sebe. Sledoval ho priamo v hľadisku aj generálny manažér Vegas Golden Knights, George McPhee.

Hviezdy duelu: 1. D. Stafford, 2. P. Bergeron, 3. T. Krug (všetci BOS)

Canucks ukončili v Los Angeles sériu prehier

Vancouver viedol na ľade Los Angeles už 4:0, ale domáci zabojovali a troma gólmi špeciálnych formácií zdramatizovali zápas. Napriek tomu už nezabránili prehre 3:4, tretej v posledných štyroch dueloch. Znamenala tiež koniec ich štvorzápasovej bodovej šnúry. Canucks si vypracovali pohodlný náskok zásluhou dvojgólového Svena Bärtschiho (15), Henrika Sedina (13) a Nikolaja Goldobina (1). Jeho prvý gól v drese Vancouveru a druhý v NHL bol napokon víťazný. Loui Eriksson nazbieral dve asistencie, Bo Horvat dokonca tri a Ryan Miller sa zaskvel 41 zákrokmi. Zo 44 striel na neho až 25 smerovalo v druhej tretine. V nej naštartoval Kings Anže Kopitar (8) využitou presilovkou. Ďalšiu zužitkoval Trevor Lewis (9) a dvojbodový Alec Martinez (8) strelil v oslabení kontaktný gól. Ani dve prihrávky Adriana Kempeho a 17 zákrokov Bena Bishopa však už na výhru nestačili. Slovenský krídelník Marián Gáborík odohral 14 minút a 18 sekúnd s dvoma „mínuskami“, tromi strelami a jedným blokom. Kanadský tím ukončil sériu štyroch prehier. Kings si udržali pozíciu druhej divokej karty v Západnej konferencii o bod pred Blues.

Hviezdy duelu: 1. B. Horvat, 2. R. Miller (obaja VAN), 3. A. Kempe (LAK)

Líder súťaže si natiahol rekordné domáce série

Nicklas Bäckström (20) skóroval vo štvrtej minúte predĺženia a rozhodol o ďalšom domácom víťazstve Washingtonu, tentoraz 2:1 nad Philadelphiou. Pre lídra súťaže bolo celkovo tretím, ale už 15. vo Verizon Center v sérii, čím si vylepšil klubový rekord. Tým je aj 17-zápasová bodová šnúra (16-0-1). V riadnom hracom čase otvoril skóre až v úvode tretej tretiny Sean Couturier (10) svojím prvým gólom od 2. februára, no Dmitrij Orlov (5) vyrovnal o 81 sekúnd neskôr. Braden Holtby chytil 30 striel a natiahol svoju bodovú sériu na 21 zápasov. Má v nich bilanciu 19-0-2, ktorá je jeho druhou najlepšiou v kariére po tej z minulej sezóny (20-0-2). Steve Mason sa prezentoval 22 zákrokmi, ale Flyers ukončili krátku sériu dvoch výhier. Bodovali však v treťom dueli po sebe. Zo štyroch vzájomných súbojov v ročníku vyhrali nad Capitals len ten prvý. Do akcie sa im v sobotu vrátil Travis Konecny, domáci hrali už aj s T. J. Oshiem.

Bäckströmov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. N. Bäckström, 2. B. Holtby, 3. D. Orlov (všetci WSH)

Montreal opäť zdolal Rangers a predĺžil si víťaznú šnúru

Montreal vyhral nad New Yorkom Rangers 14. z posledných 18 stretnutí v základnej časti od 19. novembra 2011, keď tentokrát uspel v Madison Square Garden pomerom 4:1. Do listiny strelcov sa postupne zapísali Shea Weber (15), Artturi Lehkonen (12), Andrew Shaw (10) a Jordie Benn (3), ktorý skóroval premiérovo v drese Canadiens. Max Pacioretty s Alexom Galchenyukom dvakrát asistovali a Carey Price prispel k piatej výhre v sérii 26 zákrokmi. Recept na neho našiel iba Chris Kreider (24), ktorý znižoval stav na 1:3 v úvode tretej tretiny. Henrik Lundqvist kryl 31 striel, no nezabránil tretej prehre v ostatných štyroch dueloch a štvrtej domácej v sérii (0-3-1). Newyorský tím teraz čaká štvorzápasový výjazd. Montreal vyhral všetky tri súboje proti Rangers v sezóne a vylepšil si bilanciu pod trénerom Claudeom Julienom na 6-2-0.

Hviezdy duelu: 1. C. Price, 2. M. Pacioretty, 3. A. Galchenyuk (všetci MTL)

Kučerov premenil rozhodujúci nájazd, Tampa zdolala Buffalo

Brayden Point a Nikita Kučerov uspeli v nájazdoch, aby Tampa Bay porazila Buffalo 2:1 a zareagovala tak na prehru s Pittsburghom. Tyler Johnson (19) skóroval v normálnom hracom čase a hrdinom floridského tímu bol Andrej Vasilevskij, ktorý zneškodnil 31 striel. Ako jediný ho prekonal Ryan O’Reilly (15), ktorý počas presilovky otváral skóre duelu. Robin Lehner v ňom takisto predviedol 31 zákrokov. Sabres prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich a všetky tri, ktoré odohrali v tejto sezóne s Lightning.

Kučerovov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. T. Johnson (TBL), 3. R. O’Reilly (BUF)

Ottawa porazila Columbus tesne 3:2

Zack Smith (16) strelil gól počas oslabenia, ktorým v tretej tretine rozhodol o výhre Ottawy 3:2 nad Columbusom. Viktor Stalberg (10) strelil svoj prvý gól od príchodu do Ottawy, Erik Karlsson (11) sa tiež trafil do čierneho a Craig Anderson opustil duel s 25 zásahmi. Recept na neho našli Brandon Saad (20) a Sam Gagner (15). Joonas Korpisalo, ktorý absolvoval svoj ôsmy duel v ročníku, predviedol 24 zákrokov. Columbus nebodoval po prvýkrát v ostatných piatich dueloch. Má v nich bilanciu 3-1-1. Tímy sa už v základnej časti nestretnú. Vzájomnú sériu vyhrali Senators 2:1.

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (OTT), 2. V. Stalberg (OTT), 3. Z. Werenski (CBJ)

Lehtonen, Klingberg doviedli Stars k výhre nad Panthers

John Klingberg (11) strelil víťazný gól len 67 sekúnd pred koncom tretej tretiny, aby Dallas porazil Floridu tesne 2:1 a zaregistroval prvú výhru vonku od 17. januára. Ku štvrtej výhre z ostatných šiestich zápasov viedlo aj 41 zákrokov Kariho Lehtonena či dvojbodové výkony Jamieho Benna a Tylera Seguina. Benn (24) strelil gól a pridal asistenciu, Seguin dvakrát asistoval. O jediný gól Panthers sa postaral Jonathan Huberdeau (5), zatiaľ čo James Reimer predviedol 32 zákrokov. Tím zo Sunrise prehral piaty zápas z ostatných šiestich.

Klingbergov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Klingberg (DAL), 2. K. Lehtonen (DAL), 3. J. Reimer (FLA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 16:56 0 0 0 0 0 0 2
T. Jurčo (CHI) 13:37 0 0 0 +1 0 1 0
M. Gáborík (LAK) 14:18 0 0 0 -2 0 3 0
P. Cehlárik (BOS) 13:10 0 0 0 +1 0 1 0
M. Daňo (WPG) 9:49 0 0 0 0 0 0 2
M. Hossa (CHI) 15:19 0 0 0 0 0 3 0
R. Pánik (CHI) 17:33 0 2 2 0 0 3 4
Z. Chára (BOS) 20:04 0 0 0 -1 0 0 1
A. Sekera (EDM) 17:19 0 0 0 -1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies