Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Flames potvrdili formu, Penguins sa podaril veľký obrat

V nedeľu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo sedem zápasov, ale v žiadnom sa nepredstavil Slovák. Boli sme svedkami dvoch čistých kônt, ako aj veľkého obratu Penguins.

Flames zrolovali Islanders a vyhrali siedmy duel v sérii

Calgary vstupovalo do nedeľného zápasu vo výbornej forme a proti Islanders si pripísalo už siedme víťazstvo v sérii. Brian Elliott zastavil 33 striel a gólovo sa presadilo päť rôznych hráčov, aby Flames uspeli pomerom 5:2. Thomas Greiss vydržal v bráne len jednu tretinu, keď ho z 21 striel prekonali Michael Frolík (14), TJ. Brodie (6), Michael Ferland (13) a Sean Monahan (21). J-F Berube následne čelil 16 strelám, z ktorých ho prekonal len Kris Versteeg (12). O góly Islanders sa postarali John Tavares (24) a Jason Chimera (16). Newyorský tím, ktorý hral bez Johnnyho Boychuka, prehral tretí zápas z ostatných štyroch. „Hrali sme dobre až do bodu, keď sme inkasovali prvé štyri góly. Vtedy sme sa sami strelili do nohy. V tejto lige je ťažké vyhrať, keď takto kapitulujete štyrikrát,“ poznamenal Tavares pre AP.

Štyri góly v rozmedzí piatich minút:

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan, 2. D. Hamilton, 3. B. Elliott (všetci CGY)

Článok pokračuje pod reklamou

Bobrovskij vynuloval New Jersey

Columbus zareagoval na sobotnú prehru s Ottawou triumfom 3:0 nad trápiacim sa New Jersey, ktoré padlo už v siedmom zápase po sebe. Sergej Bobrovskij bol základom víťazstva, keď zneškodnil všetkých 20 striel pri svojom druhom čistom konte po sebe. S 34. víťazstvom v ročníku vytvoril nový klubový rekord. „Je to, samozrejme, skvelé, ale veľmi mi pomohli hráči predo mnou. Za to patrí uznanie im,“ priznal Bobrovskij. Jeho náprotivok, Cory Schneider, čelil 22 strelám, z ktorých ho postupne prekonali Boone Jenner (13), Oliver Bjorkstrand (3) a Sam Gagner (16). Poslední dvaja menovaní si pripísali aj po asistencii. Do zostavy Devils sa vrátil Pavel Zacha.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. O. Bjorkstrand, 3. S. Gagner (všetci CBJ)

Penguins sa podaril dokonalý obrat proti Sabres

Buffalo vyhralo prvý vzájomný duel sezóny, ale podobný úspech sa mu v nedeľu zopakovať nepodarilo napriek tomu, že po prvej tretine viedlo 3:0. Conor Sheary (18) zakončil veľký zvrat v 58. minúte a Pittsburgh vyhral 4:3. Trojbodový Justin Schultz (11), Jevgenij Malkin (29) a Jake Guentzel (8) vyrovnali stav, Marc-Andre Fleury zneškodnil od druhej tretiny všetkých 28 striel. V prvej dvadsaťminútovke chytal Matt Murray, ktorého zasypali Sabres 21 strelami. Z nich skórovali Ryan O’Reilly (16), dvojbodový Brian Gionta (14) a Jack Eichel (16), ktorý bodoval v desiatom zápase po sebe. Anders Nilsson urobil 41 zákrokov a Sabres prehrali piaty zápas z ostatných šiestich. „V prvej tretine sme hrali agresívne, potom sme zvoľnili. To je príbeh každého nášho zápasu v ostatnej dobe,“ povedal Eichel.

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury (PIT), 2. J. Schultz (PIT), 3. B. Gionta (BUF)

Parise, Staal doviedli Wild k výhre nad Sharks

Minnesote sa v nedeľu vrátili do zostavy uzdravení Zach Parise a Jason Pominville, no to nebola jediná dobrá správa. Tím totiž potešil aj svojich fanúšikov víťazstvom 3:1 nad San Jose, po ktorom sa vrátil do čela Centrálnej divízie. K tretej výhre z ostatných štyroch duelov pomohli aj navrátilci – Pominville prihrával na prvý gól duelu, ktorý strelil Parise (15). Po ňom sa ešte dvakrát presadil Eric Staal (19), ktorý druhý gól vsietil do prázdnej brány. Devan Dubnyk čelil 21 strelám, z ktorých ho prekonal len Melker Karlsson (9). Martin Jones kapituloval dvakrát z 27 striel. Sharks prišli o trojzápasovú sériu výhier a osemzápasovú bodovú šnúru. Wild sa v zápase zranil Christian Folin, Sharks stále chýbal Jannik Hansen, ktorý čaká na vybavenie víz.

Jonesovi pomohol k zákroku aj dres:

Hviezdy duelu: 1. E. Staal, 2. Z. Parise, 3. J. Spurgeon (všetci MIN)

Bachman zažiaril pri výhre Canucks nad Ducks

Nepravdepodobný výkon od Richarda Bachmana udržal nádeje Vancouveru na postup do play-off. Bachman pri svojom prvom štarte v sezóne previedol 43 zákrokov, aby zaknihoval svoju prvú výhru od októbra 2015 a doviedol Canucks k výhre 2:1 nad Anaheimom. „Sú to skutočne dobré pocity. Vždy, keď môžete chytať v tejto lige, je to úžasná skúsenosť. Keď môžete vyhrať, je to ešte lepšie,“ poznamenal dvadsaťdeväťročný gólman. O góly sa postarali Bo Horvat (20) a Markus Granlund (7), ktorí prekonali Jonathana Berniera z 27 striel. Čestný úspech Ducks mal na svedomí Patrick Eaves (23). Duel nedohral po zrážke s Chrisom Wagnerom útočník Canucks Loui Eriksson.

Hviezdy duelu: 1. R. Bachman (VAN), 2. P. Eaves (ANA), 3. O. Kaše (ANA)

Allen vychytal nulu a Blues si vylepšili náladu v Colorade

St. Louis malo v nedeľu výbornú príležitosť ukončiť päťzápasovú sériu prehier. Navštívilo trápiace sa Colorado, ktoré malo za sebou cestu z Winnipegu, kde v sobotu prehralo 1:6. „Bluesmani“ naplnili predpoklady a najslabší tím ligy porazili hladko 3:0. O góly sa postupne postarali Paul Stastny (17), Kyle Brodziak (8) a Patrik Berglund (18). Jake Allen vychytal svoje tretie čisté konto v sezóne, keď eliminoval všetkých 27 striel. V úvode zápasu ho pritom trafil puk do krku. „Trochu ma to rozhodilo a aj teraz cítim veľkú bolesť. Je ťažké aj hovoriť. Najdôležitejšie je však víťazstvo,“ priznal Allen. Domáci Jeremy Smith inkasoval tri góly z 25 pokusov hostí.

Hviezdy duelu: 1. J. Allen, 2. P. Stastny, 3. A. Pietrangelo (všetci STL)

Hurricanes ukončili sériu prehier na ľade Coyotes

Program dňa uzavrel zápas medzi dvoma slabšími tímami, Arizonou a Carolinou, v ktorom Derek Ryan (10) prelomil nerozhodný stav štyri minúty pred koncom, aby sa z triumfu 2:1 tešili hostia. Hurricanes pomohli ukončiť sériu štyroch prehier aj strelec Teuvo Teräväinen (12) a brankár Eddie Läck, ktorého z 26 striel prekonal len Peter Holland (3). Mike Smith opustil duel, v ktorom Coyotes zaknihovali tretiu prehru z ostatných štyroch duelov, s 33 zákrokmi. Bol to jeho 300. duel v drese Coyotes. Už mu chýba len 11 štartov, aby sa stal rekordérom organizácie.

Mike Smith okradol Di Giuseppeho o gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Ryan (CAR), 2. T. Teräväinen (CAR), 3. M. Smith (ARI)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Pospíšil sa vyrovnal Tatarovi i Nemcovi. V dvoch ohľadoch viedol tím, v jednom aj celú NHL! Patrick Kane čelil otázke, ktorá zaujíma mnohých: Zostane v Detroite? Crosby bude hovoriť s Penguins o predĺžení zmluvyTatar má za sebou rozpačitú sezónu a pred sebou zaujímavé leto Poznáme už kompletný rozpis prvého kola play-off Toto sú konečné šance tímov na zisk draftovej jednotky Očakávané je potvrdené: Víťazi Trofeje Mauricea Richarda a Arta Rossa sú už oficiálni NHL 24: Slafkovský sa zaradil medzi hráčov so zlepšeným celkovým hodnotením Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies