Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar asistoval, Detroit i Edmonton prehrali

V deviatich utorkových zápasoch NHL sa predstavila len dvojica Slovákov. Obaja prehrali, ale Tomáš Tatar si pripísal asistenciu. Henrik Lundqvist opäť prepisoval históriu, Sergej Bobrovskij vychytal ďalšiu nulu a Jack Eichel dosiahol míľnik.

Toronto zdolalo Detroit, Tatar asistoval

Alexej Marčenko (1) strelil svoj prvý gól od zmeny zamestnávateľa, a to rovno tomu bývalému. James van Riemsdyk (20) prelomil mesiac trvajúce gólové suchoty a Nazem Kadri (27) strelil víťazný gól, aby Toronto porazilo Detroit 3:2 a ukončilo päťzápasovú sériu prehier. Frederik Andersen k tomu pomohol 22 zákrokmi, Tyler Bozak a Mitch Marner dvoma asistenciami. Red Wings viedli v zápase už 3:0 predtým, ako stav upravil Gustav Nyquist (9). Pri oboch jeho góloch asistoval Henrik zetterberg, pri prvom aj Tomáš Tatar. Slovenský útočník odohral v zápase 19 minút a pripísal si aj tri strely, tri bodyčeky a dva plusové body. Jeho spoluhráč Petr Mrázek opustil duel s 25 zákrokmi. Kým Toronto si vďaka víťazstvu udržalo veľmi reálne postupové šance, Detroit má už s 12-bodovou stratou šance len teoretické.

Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. G. Nyquist (DET), 3. T. Bozak (TOR)

Lee rozhodol o výhre Islanders nad Edmontonom

Anders Lee (25) strelil dva góly, vrátane víťazného v polovici zápasu, ktorým rozhodol o triumfe New Yorku Islanders 4:1 v Edmontone. Druhý pridal do prázdnej brány. Skóre duelu otvoril nováčik Joshua Ho-Sang (1), ktorý v presilovej hre zaznamenal svoj prvý presný zásah v NHL. K ukončeniu série dvoch prehier prispel gólom aj Andrew Ladd (18), John Tavares a Thomas Hickey dvomi prihrávkami. Thomas Greiss predviedol 27 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Zack Kassian (8), ktorý vyrovnával stav na 1:1. Slovenský obranca Andrej Sekera ho ohrozil až štyrmi strelami. Počas vyše 22 minút v akcii si pripísal aj plusový bod a dva bloky. Päť minút pred koncom zápasu mal veľkú šancu znížiť na 2:3, no Greiss urobil veľký zákrok. Cam Talbot kryl 23 striel, ale tretiu výhru po sebe nevychytal. Islanders vyrovnali sezónnu bilanciu s Oilers na 1-1 a zlepšili si tú na aktuálnom deväťzápasovom výjazde na 4-2-1. Stále im patrí pozícia druhej divokej karty na východe o bod pred Torontom.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss (NYI), 2. Z. Kassian (EDM), 3. J. Ho-Sang (NYI)

Bobrovskij vychytal ďalšiu nulu. Opäť proti Devils

Columbus neodohral najlepší zápas, ale mohol sa opäť spoľahnúť na svoju oporu v bráne. Sergej Bobrovskij zneškodnil všetkých 33 striel, aby vychytal tretie čisté konto po sebe a doviedol svoj tím k výhre 2:0 nad aktívnejším New Jersey. Ruský brankár, ktorý si so šiestimi nulami v sezóne vytvoril nový osobný rekord, vynuloval Devils aj v nedeľu. V utorok k výhre prispeli gólmi v tretej tretine Oliver Bjorkstrand (4) a Cam Atkinson (30), ktorý svoj 30. gól v ročníku vsietil do prázdnej brány. Keith Kinkaid opustil duel s 24 zásahmi. „Myslím si, že sme dnes hrali naozaj dobre. Rozdielom bol Bobrovskij,“ poznamenal náhradný brankár New Jersey pre AP. „Diabli“ prehrali ôsmy zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. O. Bjorkstrand (CBJ), 3. K. Kinkaid (NJD)

Gudas, Giroux doviedli Flyers k výhre nad Sabres

Jack Eichel (18) podal ďalší skvelý výkon, keď strelil dva góly a pridal asistenciu, ale tentokrát to Buffalu k výhre nepomohlo. Tretia prehra po sebe sa zrodila v domácom zápase proti Philadlephii, ktorá uspela pomerom 6:3. Víťazný gól strelil Claude Giroux (13), ktorý ukončil 12-zápasové suchoty. Na listine strelcov ho doplnili Matt Read (8), Radko Gudas (4), Jordan Weal (2), Chris VandeVelde (6) a Travis Konecny (8). Gudas pridal dve asistencie a k tretej výhre z ostatných štyroch duelov pomohlo aj 31 zákrokov Stevea Masona. Okrem Eichela, ktorý dosiahol hranicu 100 bodov v NHL, na neho našiel recept aj dvojbodový Evander Kane (24). Domáci Robin Lehner inkasoval šesť gólov z 30 striel.

Eichelov 100. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. R. Gudas (PHI), 3. J. Eichel (BUF)

Lundqvist doviedol Rangers k výhre na ľade Floridy

Henrik Lundqvist urobil 43 zákrokov, aby si pripísal 30. víťazstvo v sezóne a doviedol Rangers k výhre 5:2 na ľade Floridy, ktorá si počas zápasu uctila niekdajšieho hráča Olliho Jokinena končiaceho kariéru. Tanner Glass (1) zaznamenal gól a asistenciu, do čierneho sa trafili aj Nick Holden (10), Kevin Hayes (16) a Chris Kreider (25) predtým, ako Pavel Bučnevič (8) uzavrel skóre gólom do prázdnej brány. Kým Jazdci vyhrali piaty zápas vonku v sérii, Panteri prehrali šiesty zápas z ostatných siedmich. O ich góly sa postarali Thomas Vanek (16) a Aaron Ekblad (10), pri oboch asistoval Vincent Trocheck. James Reimer striedal po tom, čo inkasoval štyri góly z 19 striel. Reto Berra kryl zvyšných osem pokusov.


Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist, 2. T. Glass, 3. Ch. Kreider (všetci NYR)

Blues zdolali aj lídra Západnej konferencie

St. Louis sa oklepalo z päťzápasovej série prehier a vyhralo po nej aj svoj druhý zápas, keď uspelo na ľade Minnesoty 2:1. Špeciálny zápas to bol najmä pre trénera Mikea Yea, ktorý predtým viedol práve tím zo St.. Paul. O výhre nad jeho bývalými zverencami rozhodol v polovici tretej tretiny Vladimir Tarasenko (29), ktorý nadviazal na otvárací presný zásah Davida Perrona (13) z prvej tretiny. Jake Allen si sám pokazil čisté konto, keď 11 sekúnd pred koncom duelu pustil za chrbát strelu Mikku Koiva (18) zo stredného pásma . Predtým zastavil všetkých 32 striel. Devan Dubnyk čelil len 20 streleckým pokusom Blues, ktorí si držia pozíciu druhej divokej karty v Západnej konferencii. Wild prehrali druhý zápas z posledných troch, ale zostávajú konferenčným lídrom o bod pred Chicagom.

Hviezdy duelu: 1. D. Perron, 2. J. Allen, 3. V. Tarasenko (všetci STL)

Barrie zariadil víťazstvo Colorada nad Carolinou

Súboj trápiacich sa tímov zvládol lepšie ten, ktorý je beznádejne posledný v ligovej tabuľke. Colorado ukončilo štvorzápasovú sériu prehier, keď doma zvíťazilo nad Carolinou 3:1. Najväčšou mierou k tomu prispel obranca Tyson Barrie (6), ktorý strelil v závere druhej tretiny víťazný gól a na zvyšné dva prihral. Bol to jeho prvý trojbodový zápis v sezóne. Na úvodný presný zásah Justina Faulka (12) odpovedal Gabriel Landeskog (15) v presilovej hre. Barrie skóroval už 46 sekúnd po ňom, Nathan MacKinnon (13) spečatil prvý marcový triumf strelou do prázdnej brány. Calvin Pickard zastavil 25 striel, jeho náprotivok Eddie Läck o tri menej. Hurricanes prehrali piaty zápas z posledných šiestich, 10 z ostatných 12 a aj druhý proti Avalanche v sezóne. Pre denverský tím išlo len o deviatu domácu výhru v ročníku (9-21-2).

Hviezdy duelu: 1. T. Barrie, 2. G. Landeskog, 3. C. Pickard (všetci COL)

Montreal si vo Vancouveri predĺžil víťaznú sériu

Paul Byron (16) skóroval aj so šťastím po 73 sekundách nadstaveného času a rozhodol o výhre Montrealu 2:1 na ľade Vancouveru, ktorá je preň šiestou v sérii celkovo a piatou na ľadoch súperov. K predĺženiu jeho bodovej šnúry na osem duelov pomohol aj Torrey Mitchell (8) svojím prvým gólom od 8. decembra, kým Carey Price sa prezentoval 27 zákrokmi. Prekonal ho iba Michael Chaput (4), ktorý v 53. minúte vyrovnal stav na 1:1. Ryan Miller mal podstatne viac práce, keď čelil 38 strelám. Nezabránil síce ukončeniu krátkej série dvoch výhier, ale pomohol Canucks natiahnuť svoju bodovú šnúru na tri duely. Napriek tomu strácajú na druhú divokú kartu v Západnej konferencii už sedem bodov. Canadiens ich však zdolali aj v druhom vzájomnom súboji sezóny.

Byronov šťastný víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (VAN), 2. C. Price, 3. P. Byron (obaja MTL)

Najnovšia posila Ducks rozhodla o výhre nad Nashville

Patrick Eaves zatiaľ vyzerá byť tou správnou posilou pre Anaheim. V utorok mu zariadil zisk druhého bodu, keď sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch v piatej sérii a rozhodol o domácej výhre 4:3 nad Nashville. Hostia pritom viedli 2:0 aj 3:1, ale Rickard Rakell (27) vyrovnal stav na 3:3 v závere druhej tretiny práve po prihrávke Eavesa. Vo všetkých góloch Ducks mal prsty kapitán Ryan Getzlaf (12), ktorý využil presilovú hru a pridal dve asistencie. K víťaznému obratu pomohol gólom aj Nick Ritchie (12), Cam Fowler dvakrát asistoval. Jonathan Bernier chytil 24 striel i všetkých päť nájazdov súpera. V normálnom hracom čase ho prekonali Colin Wilson (12), Ryan Ellis (12) a Filip Forsberg (27). Calle Järnkrok získal dve prihrávky a Pekka Rinne urobil 39 zákrokov. Zlikvidoval aj štyri nájazdy, ale neodvrátil tretiu prehru Predators v sérii po predošlej šnúre štyroch triumfov. Kalifornský tím strieda už presne mesiac, v posledných desiatich zápasoch, prehry s výhrami.

Eavesov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf, 2. P. Eaves (obaja ANA), 3. P. Rinne (NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 19:09 0 1 1 +2 0 3 3
A. Sekera (EDM) 22:04 0 0 0 +1 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies