Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Gáborík dvojbodový, Pánik sa pobil

V desiatich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavila štvorica Slovákov. Marián Gáborík strelil gól a pridal asistenciu pri výhre Los Angeles, Richard Pánik sa pobil pri prehre Chicaga. Dvaja brankári vychytali nuly, Radim Vrbata dosiahol veľký míľnik.

Gáborík prispel dvoma bodmi k výhre nad Nashville

Slovenský krídelník Marián Gáborík (8) dal o sebe po trojzápasových suchotách opäť vedieť. Dvomi bodmi za gól a asistenciu, jeho prvými od 27. februára, pomohol Los Angeles k domácemu triumfu 3:2 nad Nashville. Hrdinom zápasu bol Jarome Iginla (10), ktorý strelil svoje prvé dva góly v treťom súboji v drese Kings, vrátane víťazného vo štvrtej minúte predĺženia. Kalifornský klub využil tri presilové hry a Jonathan Quick urobil pri druhej výhre v ostatných troch dueloch 21 zákrokov. Prekonali ho Calle Järnkrok (14) a Kevin Fiala (8), ktorí posielali Predators dvakrát do vedenia. Pekka Rinne zastavil 31 striel, ale neodvrátil štvrtú prehru v sérii a tretiu proti Kings v sezóne. Gáborík ho ohrozil spolu trikrát počas 19 minút v akcii. Okrem ôsmeho gólu a deviatej asistencie v ročníku si pripísal na konto aj dva mínusové body a menší trest za sekanie. Kings strácajú na pozíciu druhej divokej karty v Západnej konferencii jediný bod.

Gáboríkov 8. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. A. Martinez (LAK), 2. R. Josi (NSH), 3. J. Quick (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Bernier vynuloval Chicago, Pánik sa pobil

Jonathan Bernier urobil 43 zákrokov, aby vychytal svoje 100. víťazstvo v NHL a doviedol Anaheim k futbalovej výhre 1:0 nad rozbehnutým Chicagom. Jediný gól duelu strelil v druhej tretine Corey Perry (12), ktorý ukončil desaťzápasové suchoty. Vďaka tomu kalifornský tím ukončil Blackhawks sedemzápasovú víťaznú sériu napriek tomu, že vyslal na Coreyho Crawforda podstatne menej striel – 26. Bernierov druhý „shutout“ v sezóne pomohol Ducks k posunu na druhé miesto Pacifickej divízie pred Edmonton. Za Chicago, ktoré prehralo len po druhý raz z posledných 14 zápasov, hrali všetci traja Slováci. Najvyťažovanejší bol Richard Pánik, ktorý odohral 17 minút s dvoma strelami. Nazbieral aj sedem trestných minút a pobil sa s Ryanom Getzlafom. Marián Hossa bol s piatimi strelami druhým najaktívnejším strelcom tímu, ale pripísal si aj mínusový bod. Odohral viac ako 14 minút, teda o päť minút viac ako Tomáš Jurčo. Ten si pripísal jednu strelu na bránu. Podľa očakávaní sa do hry vrátili Niklas Hjalmarsson a Johnny Oduya, ktorí spolu vytvorili jeden obranný pár. Zo zostavy vypadli Česi Michal Kempný a Michal Rozsíval.

Perryho jediný gól zápasu:

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier (ANA), 2. C. Perry (ANA), 3. J. Toews (CHI)

Kučerov a Vasilevskij doviedli Lightning k výhre nad Wild

Peter Budaj sledoval zo striedačky, ako Nikita Kučerov (30) potvrdil svoju formu. S dvoma gólmi a s jednou asistenciou pomohol Tampe Bay k víťazstvu 4:1 nad Minnesotou. Ruský útočník nazbieral deväť gólov a osem asistencií v posledných ôsmich dueloch. Okrem neho skórovali aj Andrej Šustr (2) a Victor Hedman (13). Dôležitý bol aj výkon Andreja Vasilevskyho, ktorý urobil 32 zákrokov a vylepšil si bilanciu od výmeny Bena Bishopa na 4-0-1. „Budeme potrebovať viac takýchto výkonov, aby sme sa dostali do play-off,“ poznamenal Hedman pre AP. Čestný úspech Wild zaznamenal Marco Scandella (4), ktorý ruského gólmana prekonal štyri minúty pred koncom. Devan Dubnyk inkasoval tri góly z 28 striel a Wild prehrali tretí zápas z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. V. Hedman, 3. N. Kučerov (všetci TBL)

Toronto porazilo Flyers aj vďaka výkonu Andersena

Tyler Bozak (16) zaznamenal gól a asistenciu, Frederik Andersen zneškodnil 36 striel a Toronto porazilo Philadelphiu 4:2. Maple Leafs vyhrali druhý zápas po sebe po päťzápasovej sérii prehier aj vďaka presným zásahom Williama Nylandera (18), Mitchella Marnera (16) a Nazema Kadriho (28). „Vedeli sme, čo musíme urobiť. A sú to dobré pocity, keď sme to aj urobili,“ poznamenal obranca Morgan Rielly pre CP. V oboch góloch Flyers mal prsty Shayne Gostisbehere (6), ktorý na prvý prihrával a druhý sám strelil. Autorom prvého bol Wayne Simmonds (28). Michal Neuvirth zastavil 29 z 32 striel. „Je to frustrujúce. Nebol to náš najlepší zápas, ale urobili sme veľa dobrých vecí. Musíme sa však zlepšiť,“ priznal kapitán Claude Giroux.

Hviezdy duelu: 1. T. Bozak (TOR), 2. S. Gostisbehere (PHI), 3. F. Andersen (TOR)

Aho rozhodol o výhre Hurricanes nad Rangers

Nováčik Sebastian Aho (20) strelil rozhodujúci gól počas presilovky, aby zakončil návrat Caroliny v zápase proti Rangers. Aho strelil aj vyrovnávajúci gól a pridal asistenciu. K výhre 4:3 viedlo aj 40 zákrokov Cama Warda, ktorý ich v tejto sezóne viac ešte nepredviedol. Aha na streleckej listine doplnili Jeff Skinner (21) a Valentin Zykov (1), ktorý skóroval pri svojom debute v NHL. Jordan Staal zaznamenal dve asistencie. „Jazdci“ v zápase viedli 1:0 aj 3:2. Ich góly padali len v presilovkách. Prvý strelil dvojbodový Chris Kreider (26), zvyšné dva Mika Zibanejad (11). Antti Raanta urobil 26 zákrokov a Derek Stepan dvakrát asistoval. Newyorský tím hral bez zranených Henrika Lundqvista a Ricka Nasha.

Ahov rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. V. Zykov, 3. J. Staal (všetci CAR)

Colorado vyhralo druhý zápas po sebe, Devils opäť prehrali

Francois Beauchemin (3) strelil gól 74 sekúnd pred koncom tretej tretiny, aby prelomil nerozhodný stav a rozhodol o výhre Colorada 3:2 nad New Jersey. Nathan MacKinnon (14) a Rene Bourque (11) tiež skórovali, zatiaľ čo Calvin Pickard predviedol 25 zákrokov. Avalanche vyhrali len štvrtýkrát v sezóne druhý zápas po sebe. Devils prehrali piatykrát v sérii a v zápase sa zakaždým doťahovali. Do tretice sa im to však nepodarilo. Ich góly vsietili Taylor Hall (15) a Stefan Noesen (5), kým Cory Schneider zastavil 19 striel.

Beaucheminov rozhodujúci gól v závere:

Hviezdy duelu: 1. F. Beauchemin (COL), 2. R. Bourque (COL), 3. T. Hall (NJD)

Rozbehnuté Calgary vynulovalo Montreal

Calgary privítalo Montreal v súboji tímov, ktorým sa v poslednom čase darí. Domáci však zaskočili súpera a po výhre 5:0 mu ukončili šesťzápasovú víťaznú sériu. Tú svoju pritom natiahli už sa osem duelov a bodovú na desať (9-0-1). Svojím prvým čistím kontom v sezóne a 35. v kariére sa o to zaslúžil brankár Brian Elliott, ktorý kryl všetkých 24 striel. Z jeho spoluhráčov postupne skórovali Mark Giordano (10), Michael Stone (2), Sean Monahan (22), Michael Ferland (14) a Johnny Gaudreau (14), ktorý pridal tri asistencie. Monahan so Stoneom si pripísali po jednej, Michael Frolík dve. Flames ťahajú najdlhšiu víťaznú sériu od novembra 2005. Od 24. januára, keď prehrali s Canadiens v prvom vzájomnom súboji sezóny 1:5, majú bilanciu 13-2-1. Montreal sa napriek prehre udržal na čele Atlantickej divízie. Calgary prišlo pri výhre o zranených Dougieho Hamiltona a Stonea.

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau, 2. M. Stone, 3. B. Elliott (všetci CGY)

Karlsson zariadil triumf Ottawy v Arizone

Erik Karlsson (13) strelil dva góly, vrátane víťazného, pri treťom asistoval a doviedol Ottawu k výhre 3:2 na ľade Arizony. Rozhodol o nej po 40 sekundách predĺženia, keď po chybe domácich v rozohrávke premenil únik dvoch hráčov proti brankárovi. V nadstavenom čase skóroval štvrtýkrát v kariére, čím vytvoril nový klubový rekord obrancu. Coyotes v zápase dvakrát viedli po góloch Brendana Perliniho (11) a Lawsona Crousea (4), ale dvojbodový Jean-Gabriel Pageau (9) odpovedal na otvárací gól už po 41 sekundách a Karlsson vyrovnal na 2:2 v 53. minúte. Mike Condon sa zaskvel 39 zákrokmi, jeho náprotivok Mike Smith čelil 31 strelám. Senators vyhrali piaty zápas v sérii a na vedúci Montreal strácajú v tabuľke Atlantickej divízie len dva body. Coyotes prehrali štvrtý duel z posledných piatich a aj druhý proti Ottawe v sezóne. V nej majú stále výbornú bilanciu, ak vedú po dvoch tretinách (14-0-4). Radim Vrbata odohral svoj tisíci zápas v NHL.

Karlssonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson, 2. M. Condon (obaja OTT), 3. L. Crouse (ARI)

Islanders uspeli vo Vancouveri po predĺžení

Andrew Ladd (19) skóroval po 93 sekundách nadstaveného času a rozhodol o víťazstve New Yorku Islanders 4:3 vo Vancouveri. V zápase plnom obratov najskôr hostia viedli 1:0 po góle Johna Tavaresa (26), no Reid Boucher (3) so Svenom Bärtschim (16) otočili stav za dve minúty v úvode druhej tretiny. Ešte do jej skončenia však Anthony Beauvillier (7) a Brock Nelson (15) poslali newyorský tím do vedenia 3:2. Bod pred domácich zariadil dvojbodový Troy Stecher (3), ktorý vynútil predĺžene 19,3 sekundy pred koncom duelu. Ani 24 zákrokov Ryana Millera však neodvrátilo druhú prehru Canucks po sebe aj proti Islanders v sezóne. Napriek tomu si predĺžili bodovú sériu na štyri zápasy. Thomas Greiss predviedol až 36 zákrokov a Josh Bailey trikrát asistoval pri druhej výhre Ostrovanov po sebe. Po ôsmich z deviatich súbojov aktuálneho výjazdu majú bilanciu 5-2-1 a držia si pozíciu druhej divokej karty vo Východnej konferencii. Vancouver na ňu na západe stráca šesť bodov.

Laddov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Stecher (VAN), 2. J. Bailey, 3. A. Ladd (obaja NYI)

Sharks sa vrátili na víťaznú koľaj proti lídrovi NHL

Logan Couture (23) strelil dva presilovkové góly, vrátane víťazného v závere druhej tretiny, Brent Burns nazbieral tri asistencie a San Jose doma zdolalo Washington 4:2. Zvyšné góly kalifornského tímu vsietili dvojbodoví Joe Pavelski (24) a Joe Thornton (6), ktorého pred zápasom ocenili za dosiahnutie méty 1 000 asistencií v NHL. Martin Jones prispel ku piatej výhre v posledných šiestich dueloch 25 zákrokmi. Prekonali ho Daniel Winnik (9), ktorý otvoril skóre a Brett Connolly (14), ktorý vyrovnával stav na 2:2. Braden Holtby sa prezentoval 20 zákrokmi, ale nezabránil druhej prehre po trojzápasovej víťaznej sérii Capitals. Tí prehrali so Sharks aj druhý súboj v ročníku. Líder Pacifickej divízie dosiahol hranicu 40 výhier vo štvrtej sezóne v sérii. Burns sa stal prvým obrancom v lige po siedmich rokoch, ktorý nazbieral 70 bodov v dvoch sezónach po sebe. Naposledy to dokázal Mike Green (2008/09, 2009/10).

Ocenenie Joea Thorntona za 1 000 asistencií v NHL:

Hviezdy duelu: 1. B. Burns, 2. L. Couture, 3. J. Thornton (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 14:18 0 0 0 -1 0 5 1
R. Pánik (CHI) 16:54 0 0 0 0 7 2 1
T. Jurčo (CHI) 9:03 0 0 0 0 0 1 1
M. Gáborík (LAK) 18:59 1 1 2 -2 2 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies