Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Trojbodový Tatar rozhodol súboj štyroch Slovákov

V piatok sa v NHL odohralo päť zápasov s rovnakým počtom Slovákov. Až štyria v nich sa však predstavili v dueli medzi Detroitom a Chicagom. Zažiaril v ňom Tomáš Tatar, ktorý strelil dva góly a na ďalší prihral. Marián Hossa raz asistoval.

Tatar zariadil triumf Detroitu nad Chicagom

V Detroite sa odohral súboj so štyrmi Slovákmi. Najviac sa vydaril jedinému domácemu – Tomášovi Tatarovi (17), ktorý nazbieral tri body za dva góly a asistenciu a stal sa druhou hviezdou duelu. Jeho prvý gól, ktorým ukončil trojzápasové strelecké suchoty, bol navyše víťazný pri triumfe 4:2 nad Chicagom. Pre Red Wings znamenal koniec štvorzápasovej série prehier, kým hostia prehrali druhýkrát po sebe a prišli o rekordnú osemzápasovú bodovú šnúru na ľadoch súperov. Okrem Tatara, ktorý odohral 18 minút aj s tromi „pluskami“, štyrmi strelami (najviac v tíme) a blokom, prispeli k výhre gólmi Xavier Ouellet (3) a Andreas Athanasiou (15). Henrik Zetterberg dvakrát asistoval, Gustav Nyquist až trikrát a Jimmy Howard kryl 24 striel pri svojom prvom štarte od 20. decembra. Prekonali ho Arťomij Panarin (21) hneď z prvej strely Blackhawks v zápase a Trevor van Riemsdyk (4) za stavu 3:1. Pri jeho góle si 17. asistenciu v sezóne pripísal Marián Hossa, ktorý odohral vyše 16 minút aj s „pluskou“ a tromi strelami. Prvý a zároveň posledný návrat do Joe Louis Arény zažil Tomáš Jurčo, ktorý počas osem a štvrť minúty rozdal tri bodyčeky. Richard Pánik tiež nebodoval a počas takmer 17 minút zaznamenal dve strely a bodyček.

Tatarov rozdielový gól:

Tatarov 17. gól sezóny:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Howard, 2. T. Tatar, 3. G. Nyquist (všetci DET)

Obhajca titulu uspel v Edmontone až po nájazdoch

Pittsburgh prišiel na ľade Edmontonu o dvojgólový náskok z prvej tretiny, ale bol úspešnejší v samostatných nájazdoch, a tak zvíťazil 3:2. Svoje pokusy premenil Sidney Crosby a Phil Kessel, z domácich hráčov sa presadil iba Connor McDavid (23), ktorý v 53. minúte vyrovnával stav na 2:2 v presilovej hre. Súboj hviezdnych kapitánov však vyhral Crosby, ktorého tím si predĺžil víťaznú sériu na štyri duely. Pomohli mu k tomu aj presné zásahy Nicka Bonina (13) a Jevgenija Malkina (32) spolu so 40 zákrokmi Marc-Andre Fleuryho. Ten zastavil aj samostatný únik McDavida v predĺžení a chytil a dva nájazdy. S 374 výhrami v NHL sa posunul na 15. miesto historického poradia brankárov ku Johnovi Vanbiesbrouckovi. V normálnom hracom čase ho prekonal tiež David Desharnais (5), ktorý skóroval premiérovo v drese Oilers. Cam Talbot predviedol 28 zákrokov, ale nezabránil ich druhej prehre po sebe i proti Penguins v sezóne. Bol pri nej aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 24 a pol minúty s plusovým bodom, tromi strelami, dvomi bodyčekmi a blokom.

Kesselov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. M. Fleury (PIT), 3. C. Talbot (EDM)

Minnesota otočila zápas na Floride

Florida viedla v domácom zápase proti Minnesote 2:1 aj 4:3, ale hostia štyrmi gólmi po sebe v tretej tretine zvrátili stav a tešili sa z výhry 7:4. Vyhli sa tak tretej prehre v sérii, čo v tejto sezóne ešte nezažili. Rozdielový gól strelil v 55. minúte dvojbodový Zach Parise (16), po ktorom skórovali do prázdnej brány tiež dvojbodoví Mikael Granlund (22) s Charliem Coyleom (15). Eric Staal (21) strelil dva góly a pridal asistenciu, presadili sa aj Jason Zucker (21) a Jason Pominville (11). Obaja tiež raz asistovali, Jonas Brodin dvakrát. Devan Dubnyk (11/12) vystriedal po dvoch tretinách Darcyho Kuempera (25/28) a s 36. triumfom si vyrovnal osobné maximum zo sezóny 2014/15. Prekonal ho iba Aleksander Barkov (17), ktorý nadviazal na góly Jonathana Marchessaulta (20) v presilovke, Marka Pysyka (3) a Jaromíra Jágra (13). Barkov s Pysykom pridali po asistencii, Vincent Trocheck ich získal dve. James Reimer inkasoval päťkrát zo 44 striel. Panthers prehrali štvrtý zápas v sérii a tretí proti Wild po sebe, vrátane oboch v tomto ročníku. „Je to frustrujúce,“ skonštatoval Pysyk pre AP po siedmej prehre v posledných ôsmich dueloch.

Pariseov rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise, 2. E. Staal (obaja MIN), 3. M. Pysyk (FLA)

Columbus zdolal Buffalo a vyrovnal dva klubové rekordy

Boone Jenner (14) prelomil v 55. minúte nerozhodný stav a rozhodol o domácom víťazstve Columbusu 4:3 nad Buffalom, treťom v sérii. So 43. výhrou si vyrovnal klubový rekord zo sezóny 2013/14 a s jeho 25 domácich triumfov je najviac od ročníka 2008/09. Sergej Bobrovskij síce nevychytal štvrtú nulu po sebe, ale ťahal najdlhšiu sériu bez inkasovaného gólu v kariére a druhú najdlhšiu v klubovej histórii. Evan Rodrigues (3) mu ju v tretej minúte duelu ukončil na čísle 182:50. Rekord drží Steve Mason od roku 2008 (199:28). Neskôr ho prekonali aj Josh Gorges (1) a Rasmus Ristolainen (5). Robin Lehner pustil za svoj chrbát štyri strely z 39, vrátane tých z hokejok Davida Savarda (4) a Nicka Foligna (23) so Samom Gagnerom (17) v presilových hrách. Zach Werenski si pripísal asistenciu a so 40 bodmi vytvoril nováčikovský rekord Blue Jackets. Jack Eichel ukončil 11-zápasovú bodovú sériu a Sabres prehrali štvrtý duel v sérii.

Jennerov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Jenner, 2. S. Gagner, 3. D. Savard (všetci CBJ)

Blues rozhodli o výhre nad Ducks v samom závere

Joel Edmundson (2) skóroval 20 sekúnd pred koncom tretej tretiny a rozhodol o domácej výhre St. Louis 4:3 nad Anaheimom. Asistenciu si pri jeho víťaznom góle pripísal aj brankár Jake Allen, ktorý zastavil 23 striel a doviedol Blues k tretiemu triumfu v sérii po predošlých piatich prehrách. Z jeho spoluhráčov skórovali tiež dvojbodoví Vladimir Tarasenko (30) s Paulom Stastnym (18) a Ryan Reaves (4), kým Jaden Schwartz dvakrát asistoval. Tarasenko otvoril skóre už v 12. sekunde a dosiahol 30-gólovú hranicu v tretej sezóne po sebe. Na jeho gól odpovedali dvojbodoví Rickard Rakell (28) s Chrisom Wagnerom (4), ktorí poslal Ducks do vedenia 2:1. Ani presilovkový gól Jakoba Silfverberga (19) na 3:3 im však k bodovému zisku nepomohol. John Gibson sa pri návrate do akcie po zranení prezentoval 31 zákrokmi, no kalifornský tím ukončil krátku sériu dvoch výhier. Blues ho zdolali aj v druhom súboji sezóny a celkovo v treťom po sebe. V tretej tretine však prišli o zraneného Coltona Parayka. Na pozícii druhej divokej karty v Západnej konferencii majú trojbodový náskok pred Los Angeles.

Víťazný gól Edmundsona:

Hviezdy duelu: 1. J. Edmundson, 2. P. Stastny (obaja STL), 3. R. Rakell (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 17:59 2 1 3 +3 0 4 0
M. Hossa (CHI) 16:12 0 1 1 +1 0 3 0
R. Pánik (CHI) 16:54 0 0 0 0 0 2 1
T. Jurčo (CHI) 8:13 0 0 0 0 0 0 3
A. Sekera (EDM) 24:32 0 0 0 +1 0 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies