Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Hossa skóroval pri výhre Chicaga, Marleau prekonal zápis Bondru

V piatich nedeľných zápasoch NHL hrali štyria Slováci. Bodoval z nich iba Marián Hossa, ktorý ukončil gólové suchoty a pomohol Chicagu k triumfu. Tešil sa z neho aj Richard Pánik. Tréner Anaheimu dosiahol míľnik, Patrick Marleau sa posunul vyššie v historických tabuľkách.

Hossa skóroval, Chicago je na čele konferencie

Slovenský krídelník Marián Hossa (22) ukončil osemzápasové strelecké suchoty a svojím 22. gólom v sezóne pomohol Chicagu zdolať doma Minnesotu 4:2. Blackhawks vďaka tomu prerušili krátku sériu dvoch prehier. Hossa uzatváral skóre duelu v 54. minúte po ideálnej prihrávke Duncana Keitha. Mohol sa tešiť z gólu aj skôr, ak by v úvode tretej tretiny netrafil tyčku. Počas 14 a pol minúty v akcii zaznamenal aj plusový bod, tri strely a blok. Jeho krajan Richard Pánik odohral 16 minút a 24 sekúnd s dvomi strelami i bodyčekmi a jedným blokom. Tomáš Jurčo bol prvýkrát od výmeny len na tribúne. Chicago malo bleskový úvod duelu, keď z prvých dvoch striel skórovali dvojbodoví Patrick Kane (30) a Arťomij Panarin (22). Vyhnali tým z brány Devana Dubnyka, ktorého nahradil Darcy Kuemper. Toho z 22 striel domácich prekonal aj Trevor van Riemsdyk (5), kým Corey Crawford sa blysol 42 zákrokmi, z toho 20 v druhej tretine. Inkasoval z hokejok Erica Staala (22) a Mikaela Granlunda (23). Wild prehrali tretí zápas z posledných štyroch a tiež tretí zo štyroch proti Chicagu v sezóne.

Hossov 22. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford, 2. P. Kane, 3. D. Keith (všetci CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

McDonagh zariadil triumf Rangers v Detroite

Obranca a kapitán New Yorku Rangers Ryan McDonagh (5) zaznamenal svoj druhý viacgólový zápis v kariére a dvoma gólmi doviedol svoj tím k výhre 4:1 na ľade Detroitu. V závere prvej tretiny vo vlastnom oslabení otvoril skóre a v druhej tretine strelil víťazný gól na 2:1. Hneď po ňom skóroval dvojbodový Kevin Hayes (17), Derek Stepan (13) ešte v závere zápasu využil presilovku a ukončil 24-zápasové suchoty od 17. januára. Michael Grabner dvakrát asistoval a Antti Raanta chytil 23 striel pri jeho prvom štarte po zranení Henrika Lundqvista. Prekonal ho iba Frans Nielsen (14), ktorý v presilovej hre vyrovnával stav na 1:1. Slovenský útočník Tomáš Tatar na neho vystrelil raz počas takmer 21 minút v akcii. Pripísal si aj dva mínusové body a blok. Petr Mrázek urobil 27 zákrokov. Rangers vyhrali tretí zápas z posledných štyroch a už 25. vonku v ročníku, čo je najviac v lige. Red Wings prehrali piaty duel z ostatných šiestich. Po troch vzájomných súbojoch sezóny je ich bilancia 2-1 v prospech newyorského tímu.

Rozhodujúce dva góly Rangers za 37 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. R. McDonagh, 2. K. Hayes (obaja NYR), 3. G. Nyquist (DET)

Pacioretty s Byronom doviedli Montreal k ďalšej výhre

Edmonton viedol v domácom zápase proti Montrealu po dvoch tretinách 1:0, ale hostia štyrmi gólmi v tretej časti hry zvrátili stav a po víťazstve 4:1 sa vrátili na čelo Atlantickej divízie. O všetky ich góly sa postarala dvojica Max Pacioretty (33) a Paul Byron (18), ktorí skórovali dvakrát. Rozdielový bol prvý Paciorettyho presný zásah len 69 sekúnd po góle Byrona na 1:1. Druhé góly strelili obaja do prázdnej brány, Byron si pripísal aj asistenciu a prvýkrát v kariére nazbieral tri body v zápase. Carey Price predviedol 24 zákrokov pri svojom šiestom triumfe v sérii, no vôbec prvom na ľade Edmontonu. Prekonal ho len Milan Lucic (15) v úvode druhej tretiny. Dvakrát zasahoval po strelách slovenského obrancu Andreja Sekeru, ktorý bol najvyťažovanejším hráčom tímu s časom 23:48. Zaznamenal počas nich aj mínusový bod a dva bloky. Jeho spoluhráč Cam Talbot kryl 37 striel, ale neodvrátil tretiu prehru Oilers po sebe. Canadiens vyhrali siedmy zápas z ostatných ôsmich.

Víťazný obrat Montrealu:

Hviezdy duelu: 1. C. Price, 2. B. Gallagher (obaja MTL), 3. C. Talbot (EDM)

Líder súťaže prehral aj s Ducks, Carlyle dosiahol míľnik

Washington zavŕšil neúspešný výjazd po Kalifornii a po výsledku 2:5 v Anaheime prehral štvrtý zápas po sebe, čo sa mu nestalo od novembra 2014. Postarali sa o to traja trojbodoví hráči, ktorí nakombinovali deväť bodov (4+5). Dva góly a asistenciu si pripísal Corey Perry (14), gól a dve prihrávky zaznamenali Ryan Getzlaf (13) s Ryanom Keslerom (20). Víťazný presný zásah pripadol Rickardovi Rakellovi (29), ktorý v polovici duelu zvyšoval stav na 3:0. Jonathan Bernier zastavil 25 striel a doviedol Ducks k tretej výhre v posledných štyroch dueloch. Znamenala koniec šesťzápasovej série domácich prehier proti Capitals. O góly lídra súťaže sa postarali John Carlson (7) v presilovke a Marcus Johansson (22). Braden Holtby opustil duel s 27 zákrokmi. Alex Ovečkin neskóroval v 10 zápasoch po sebe prvýkrát v kariére. Tréner Ducks Randy Carlyle vyhral svoj 400. zápas na lavičke tímu NHL.

Hviezdy duelu: 1. C. Perry, 2. R. Getzlaf, 3. R. Kesler (všetci ANA)

Sharks zdolali Dallas, Marleau prekonal Bondru

Joe Pavelski (26) strelil dva góly, vrátane víťazného v závere prvej tretiny, ktorým rozhodol o domácom triumfe San Jose 5:1 nad Dallasom. Na streleckej listine ho doplnili Patrick Marleau (23), Joel Ward (8) a Chris Tierney (7). Paul Martin a Logan Couture dvakrát asistovali, Aaron Dell sa prezentoval 29 zákrokmi. Prekonal ho iba Remi Elie (1) svojím prvým gólom v NHL. Kari Lehtonen inkasoval trikrát z ôsmich striel, striedajúci Antti Niemi ešte dvakrát zo zvyšných 18. Kým Sharks vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, Stars prehrali druhý súboj po sebe. Marleau strelil svoj 504. gól v kariére a vystriedal slovenskú legendu Petra Bondru na 42. mieste historického poradia. Pavelski zase vsietil už 18 víťazných gólov od začiatku minulej sezóny, čo je najviac v lige.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski, 2. A. Dell, 3. P. Martin (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 20:59 0 0 0 -2 0 1 1
A. Sekera (EDM) 23:48 0 0 0 -1 0 2 0
M. Hossa (CHI) 14:30 1 0 1 +1 0 3 0
R. Pánik (CHI) 16:24 0 0 0 0 0 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies