Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Sekera asistoval, traja Slováci vyhrali

V ôsmich utorkových zápasoch sa predstavili piati Slováci. Bodoval z nich iba Andrej Sekera, ktorý prispel asistenciou k vysokej výhre Edmontonu. Z triumfov sa tešili aj Marián Hossa a Richard Pánik. Dva tímy strelili po sedem gólov, Carey Price dosiahol míľnik. Alex Ovečkin aj líder súťaže ukončili nepriaznivé série.

Edmonton naložil Dallasu, Sekera asistoval

Edmonton sa otrepal z predošlých troch prehier a Dallasu doma strelil sedem gólov pri výhre 7:1. Sedemkrát skóroval v treťom zápase sezóny, čo sa mu naposledy podarilo pred ôsmimi rokmi. Do listiny strelcov sa zapísali siedmi rôzni hráči, čo sa tímu stalo prvýkrát od 19. novembra 2011. Viacerí z nich ukončili gólové suchoty. Benoit Pouliot (6) sa strelecky presadil po prvý raz od 8. decembra po 28 dueloch, Darnell Nurse (4) neskóroval od 17. novembra a Ryan Nugent-Hopkins (14) od 22. februára. Víťazný presný zásah vsietil Oscar Klefbom (12) v presilovej hre. Nadviazali naň aj David Desharnais (6), dvojbodový Patrick Maroon (22) a Connor McDavid (24). Milan Lucic, Zack Kassian a Leon Draisaitl dvakrát asistovali, Cam Talbot urobil 22 zákrokov a s 34 výhrami v sezóne sa zaradil na tretie miesto v klubovej histórii. Ako jediný ho prekonal Brett Ritchie (12) za stavu 3:0. Antti Niemi inkasoval päťkrát z 20 striel, striedajúci Kari Lehtonen chytil sedem striel zo zvyšných deviatich. Slovenský obranca Andrej Sekera ukončil päťzápasovú sériu bez bodu so ziskom 21. asistencie v ročníku. S časom 20:24 bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu. Zaznamenal aj strelu, bodyček a päť blokov. Stars prehrali tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Lucic, 2. L. Draisaitl, 3. P. Maroon (všetci EDM)

Chicago sa po výhre nad Montrealom dostalo do čela konferencie

Chicago si vytvorilo trojgólové vedenie, aby nakoniec porazilo domáci Montreal 4:2 a dostalo sa do čela Západnej konferencie. Zásluhu na tom mal najmä Corey Crawford, ktorý zneškodnil 40 striel. „Chytať pred rodinou a priateľmi je vždy výnimočné. Užíval som si to a vždy to býva dobré,“ poznamenal pre CP brankár, ktorý má bilanciu proti Canadiens 7-0-2. V zápase prežil aj delovku Sheu Webera, ktorá ho zasiahla do masky. Prvou hviezdou zápasu sa stal Patrick Kane (31), ktorý strelil gól a pridal dve asistencie. Do čierneho sa trafili aj Johnny Oduya (2) a Artem Panarin (23) predtým, ako pridal poistku do prázdnej brány Jonathan Toews (18). Slováci nebodovali. Marián Hossa odohral 16 a pol minúty, Richard Pánik necelých 16. Obaja zaznamenali po dvoch strelách a po mínusovom bode. Hossa zblokoval štyri strely, Pánik urobil tri bodyčeky. Z domácich hráčov sa do streleckej listiny zapísali Paul Byron (19) a Weber (16). Carey Price opustil svoj 500. duel v lige s 20 zákrokmi. Nedohral ho hosťujúci Artem Anisimov.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. A. Panarin (CHI), 3. S. Weber (MTL)

Florida deklasovala Toronto, Vanek zažiaril

Sedmičku naložila súperovi aj Florida, ktorá zdolala doma Toronto 7:2 a ukončila sériu piatich prehier. Dva góly, vrátane víťazného, strelil Jonathan Marchessault (22). Jussi Jokinen (10) využil presilovku, Colton Sceviour (9) skóroval tretíkrát v sezóne v oslabení. O zvyšné góly sa postarali Aleksander Barkov (18), Reilly Smith (11) a Keith Yandle (4). Smith ukončil 15-zápasové suchoty, Barkov s Yandleom pridali po asistencii. Vincent Trocheck ich nazbieral dve a Thomas Vanek dokonca štyri. Vytvoril si tak nové kariérne maximum a napodobnil Briana Campbella, ktorého mu sa to podarilo 17. októbra 2011 ako poslednému hráčovi Panthers. Jamesa Reimera z 28 striel prekonali Leo Komarov (11) v presilovke a Nikita Sošnikov (5). Bránu Maple Leafs, ktorí prerušili sériu troch výhier, opustil po prvej tretine Frederik Andersen, ktorý inkasoval trikrát z ôsmich striel. Curtis McElhinney následne kryl ďalších 20 zo zvyšných 24. Ani jednu na súpera nevyslal obranca Martin Marinčin, ktorý odohral rovných 18 minút s jednou „mínuskou“. Florida vyhrala v riadnom hracom čase prvýkrát od 20. februára.

Hviezdy duelu: 1. T. Vanek, 2. J. Reimer, 3. J. Marchessault (všetci FLA)

Arizona uspela v Los Angeles po dlhej nájazdovej lotérii

Až jedenásť sérií samostatných nájazdov bolo potrebných, aby sa rozhodlo o víťazovi zápasu medzi Los Angeles a Arizonou. Napokon 22. nájazd premenil Anthony DeAngelo, ktorý rozhodol o výhre 3:2, tretej pre Coyotes po sebe. Hneď v prvej sérii pritom premenili svoje pokusy domáci Jeff Carter aj Brendan Perlini. O góly v normálnom hracom čase sa postarali dvaja hráči. Tyler Toffoli (14) poslal Kings dvakrát to vedenia, ktoré vždy zmazal Max Domi (9). Predĺženie však vynútil až 45 sekúnd pred koncom tretej tretiny a 51 sekúnd po góle na 2:1. Slovenský krídelník Marián Gáborík opäť nebodoval a nepremenil ani svoj nájazd. Odohral necelých 14 minút s tromi strelami. Na Louisa Domingueho ich spolu smerovalo až 46, Ben Bishop opustil zápas s 30 zákrokmi. Arizona vyhrala tretí duel v sérii.

DeAngelov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli (LAK), 2. M. Domi, 3. A. DeAngelo (obaja ARI)

Hedman rozhodol o výhre Tampy nad Ottawou

Tím Petra Budaja pokračuje vo zvyšovaní svojich postupových šancí. Victor Hedman (14) skóroval 55 sekúnd pred koncom predĺženia a Tampa Bay porazila Ottawu tesne 2:1, aby si pripísala štvrté víťazstvo po sebe. „Myslím si, že sa nám darí vďaka tímovej práci. Každý robí to, čo má a vypláca sa to,“ skonštatoval obranca Anton Stralman pre CP. Strelecky sa presadil aj Brayden Point (12), zatiaľ čo Andrej Vasilevskij zneškodnil 31 striel. Ako jediný na neho našiel recept Tommy Wingels (7). V bráne Senators dostal šancu pri zranení Craiga Andersona Mike Condon, ktorý urobil 35 zákrokov, vrátane niekoľkých veľkých. Jeho tím síce prišiel o šesťzápasovú sériu výhier, ale vďaka bodu sa priblížil k Montrealu na čele divízie na rozdiel jedného bodu.

Hedmanov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Condon (OTT), 2. V. Hedman (TBL), 3. T. Wingels (OTT)

Ovečkin skóroval a Capitals ukončili sériu prehier

Alex Ovečkin ukončil svoje najdlhšie suchoty v kariére, aby pomohol Washingtonu ukončiť najdlhšiu sériu prehier v sezóne. Ovečkin (28) strelil svoj prvý gól po desiatich zápasoch a prvý pri hre piatich proti piatim po 18 dueloch. K výhre 4:2 nad Minnesotou však viedli aj presné zásahy Natea Schmidta (2), Jevgenia Kuznecova (16) a Jaya Beagla (12), ako aj tri asistencie Nicklasa Bäckströma a 32 zákrokov Bradena Hotlbyho. Na neho našli recept len Matt Dumba (8) a Erik Staal (23). Devan Dubnyk urobil 36 zákrokov, ale ani to nezabránilo piatej prehre jeho tímu z ostatných siedmich duelov.

Hviezdy duelu: 1. N. Bäckström, 2. A. Ovečkin, 3. B. Holtby (všetci WSH)

Islanders vrátili Hurricanes pondelkovú prehru

Islanders napravili domáce zaváhanie s Hurricanes a na ľade Caroliny zvíťazili 3:2 vďaka víťaznému gólu Johna Tavaresa (26) z úvodnej minúty predĺženia. V normálnej hracej dobe skórovali Joshua Ho-Sang (3) a Jason Chimera (17), ktorí v závere druhej tretiny zmazali dvojgólovú stratu. K dôležitému víťazstvu z hľadiska boja o play-off pomohol 30 zákrokmi aj Thomas Greiss, ktorého prekonali Joakim Nordström (5) a Elias Lindholm (7). Cam Ward opustil stretnutie s 31 zákrokmi. Newyorský tím je vďaka triumfu na pozícii druhej divokej karty Východnej konferencie.

Tavaresov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. J. Chimera (NYI), 3. E. Lindholm (CAR)

Sharks si zvýšili náskok na čele divízie

San Jose zdolalo doma Buffalo 4:1 a po štvrtej výhre v posledných piatich dueloch si zvýšilo náskok na čele Pacifickej divízie už na deväť bodov. V druhom zápase po sebe strelil dva góly Joe Pavelski (28), opäť vrátane víťazného v presilovej hre. Nadviazali na ne Michael Haley (2) a dvojbodový Logan Couture (24). Joe Thornton dvakrát asistoval a Martin Jones pomohol k siedmemu triumfu v ostatných desiatich zápasoch 22 zákrokmi. Sharks skórovali dvakrát v druhej i tretej tretine po tom, čo Jack Eichel otvoril skóre už po 70 sekundách hry. Aj vo svojej druhej sezóne v NHL tak dosiahol na 20-gólovú hranicu. Robin Lehner sa prezentoval 37 zákrokmi, ale nezabránil piatej prehre Sabres v posledných šiestich dueloch. Kalifornský tím vystrelil na súpera spolu 41-krát, najviac v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski, 2. J. Thornton, 3. M. Haley (všetci SJS)

Zápas medzi tímami New Jersey Devils a Winnipeg Jets liga presunula na 28. marca pre snehovú búrku.

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 13:49 0 0 0 0 0 3 0
M. Hossa (CHI) 16:39 0 0 0 -1 0 2 0
R. Pánik (CHI) 15:51 0 0 0 -1 0 2 3
M. Marinčin (TOR) 18:00 0 0 0 -1 0 0 0
A. Sekera (EDM) 20:24 0 1 1 0 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies