Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Pánik a Tatar hviezdami zápasov, štyria Slováci bodovali

Štvrtok priniesol v NHL 12 zápasov s ôsmimi Slovákmi, ktorým sa darilo. Richard Pánik strelil víťazný gól a stal sa prvou hviezdou duelu, Tomáš Tatar bol druhou vďaka gólu a asistencii. Andrej Sekera so Zdenom Chárom asistovali. Chára sa opäť pobil, Marián Hossa dosiahol míľnik.

Pánik sa stal hrdinom zápasu, ktorý bol pre Hossu jubilejný

Slovenský útočník Richard Pánik (18) sa stal vo štvrtok hrdinom Chicaga, keď na konci tretej tretiny zužitkoval prihrávku Patricka Kanea a tri minúty pred koncom rozhodol presilovkovým gólom o triumfe 2:1 nad Ottawou. Bol to jeho 18. gól v sezóne. K druhej výhre po sebe prispel gólom aj obranca Duncan Keith (6) a 33 zákrokov predviedol Scott Darling, ktorý odchytal prvý duel po zranení. Ako jediný na neho našiel recept Kyle Turris (23), ktorý vyrovnával stav na 1:1. Mike Condon opustil duel s 26 zákrokmi a Senators prepásli šancu dostať sa do čela Atlantickej divízie. Obaja brankári, ktorí sú inak dobrými kamarátmi, v prvých dvoch tretinách nekapitulovali. Pánik bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu, v ktorom odohral 16 minút a 19 sekúnd. Marián Hossa odohral proti svojmu prvému tímu v NHL 18 minút a ďalšie dve strávil na trestnej lavici. Bol to jeho okrúhly 1300. duel v NHL. Obaja Slováci zaznamenali po dva strelecké pokusy.

Pánikov 18. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. R. Pánik (CHI), 2. S. Darling (CHI), 3. M. Condon (OTT)

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar dvojbodový pri výhre Detroitu v Arizone

Tomáš Tatar získal dva body a stal sa druhou hviezdou zápasu, v ktorom Detroit uspel na ľade Arizony 5:4 po samostatných nájazdoch. Ako jediný premenil svoj pokus v druhej sérii Gustav Nyquist. Petr Mrázek chytil všetky tri súperove a aj 22 striel v riadnom hracom čase, aby Red Wings ukončili sériu dvoch prehier. Tatar (18) k tomu pomohol svojím 18. gólom a 17. asistenciou v sezóne. V druhej tretine vyrovnával v presilovke stav na 2:2. Počas 17 minút a 43 sekúnd v akcii nazbieral aj dve strely, dve „mínusky“ a bodyček. Z jeho spoluhráčov skórovali Dylan Larkin (14), Mike Green (11) a Henrik Zetterberg (15), ktorý sa s 324. gólom v NHL vyrovnal Normovi Ullmanovi na šiestom mieste klubovej histórie. Všetci strelci okrem Larkina pridali po asistencii, Andreas Athanasiou ich získal dve. Z hráčov Coyotes, ktorí ukončili sériu troch výhier, sa presadili Radim Vrbata (7), dvojbodový Alex Goligoski (5), Lawson Crouse (5) v presilovke a Jakob Chychrun (7), ktorý vynútil predĺženie v 58- minúte. Josh Jooris dvakrát asistoval a Mike Smith opustil duel s 29 zákrokmi. Kapitán Shane Doan ho nedohral pre zranenie.

Tatarov 18. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. H. Zetterberg, 2. T. Tatar (obaja DET), 3. L. Crouse (ARI)

Sekera vyhral súboj s Chárom, obaja bodovali

V Edmontone na seba narazili dvaja slovenskí obrancovia aj dvojica najproduktívnejších hráčov ligy. Oilers strelili sedem gólov v dvoch zápasoch po sebe prvýkrát od roku 1988 a zdolali Boston 7:4. Tromi asistenciami k tomu prispel Connor McDavid, ktorý bol na krátko na čele bodovania NHL. Brand Marchand (37) sa tam však vrátil po tom, čo skóroval a pridal dve prihrávky. S 37 gólmi vedie ligu a vyrovnal si nimi osobné maximum. Slovenský duel vyhral Andrej Sekera, ktorý si pripísal 22. asistenciu v sezóne pri prvom z dvoch gólov Patricka Maroona (24). Počas 21 a pol minúty zaznamenal aj tri strely, bodyček a tri bloky. Kapitán Bruins Zdeno Chára odohral o pol minúty viac a okrem 16. prihrávky v ročníku nazbieral dve strely, semde trestných minút, bodyček a dva bloky. Bodoval v treťom zápase po sebe a v závere prvej tretiny sa pobil so Zackom Kassianom. K druhej výhre Oilers po sebe viedli aj góly Benoita Pouliota (7), Antona Slepyševa (4), Ryana Nugent-Hopkinsa (15), trojbodového Leona Draisaitla (24) a Milana Lucica (16). Jordan Eberle a Darnell Nurse dvakrát asistovali. Cama Talbota z 36 striel prekonali aj David Pastrňák (31), Dominic Moore (10) a David Krejčí (20). Tuukka Rask inkasoval päťkrát zo 17 striel, striedajúci Anton Chudobin ešte dvakrát z 19. Domáci využili tri presilovky, hostia dve. Bruins ukončili sériu štyroch výhier.

Maroonove dva góly za 59 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. P. Maroon, 2. C. McDavid (obaja EDM), 3. B. Marchand (BOS)

Quick vynuloval Buffalo, Iginla prepisoval históriu

Jonathan Quick chytil všetkých 26 striel pri svojom prvom čistom konte v sezóne a 43. v kariére, čím doviedol Los Angeles k domácemu triumfu 2:0 nad Buffalom. Rozhodol o ňom v úvode tretej tretiny Jarome Iginla (11), ktorý strelil svoj 99. víťazný gól v NHL. Dostal sa tak na siedme miesto historického poradia pred Patricka Marleaua, Bobbyho Hulla a Guya Lafleura. Druhý gól pridal v 55. minúte nováčik Adrian Kempe (2), Dustin Brown na oba prihral a prekonal hranicu 500 prihrávok v kariére. Slovenský krídelník Marián Gáborík nebodoval, ale bol najaktívnejším strelcom duelu s piatimi pokusmi. Odohral necelých 13 minút. Robin Lehner sa prezentoval 34 zákrokmi pri šiestej prehre Sabres v posledných siedmich zápasoch. Kings ukončili sériu dvoch prehier a Buffalo vynulovali vo štvrtom domácom súboji po sebe (všetky 2:0). Sedemzápasovú domácu sériu ukončili s bilanciou 4-2-1 a na druhú divokú kartu v Západnej konferencii strácajú štyri body.

Iginlov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Quick, 2. D. Brown, 3. J. Iginla (všetci LAK)

Little, Hellebuyck pomohli Jets k výhre nad Islanders

Slovenský útočník Marko Daňo, ktorý nedohral predošlý zápas, tentokrát absolvoval celý duel, ale nebodoval. Počas necelých desiatich minút strávených v akcii zaznamenal tri strely a dva bodyčeky. A hoci jeho tím nevstúpil do zápasu najlepšie, nakoniec sa mohol tešiť z výhry. Winnipeg porazil Islanders 4:2. K ukončeniu dvoch štvorzápasových sérií prehier – jednej celkovej a jednej vo vzájomných dueloch – pomohol Bryan Little (20) dvoma gólmi a Connor Hellebuyck 27 zákrokmi. Strelecky sa presadili aj Mathieu Perreault (8) a Adam Lowry (12). Little skóroval dvakrát v prvej tretine po tom, čo sa newyorský tím ujal zásluhou Adama Pelecha (2) vedenia už po 38 sekundách hry. Na jeho gól však už dokázal nadviazať len Anders Lee (26), kým Thomas Greiss kapituloval štyrikrát z 28 striel. Newyorský tím vypadol z poslednej postupovej pozície Východnej konferencie, na ktorej ho nahradilo Toronto. „Dnes sme neboli dostatočné dobrí, musíme sa zlepšiť,“ priznal tréner Dough Weight pre AP.

Hviezdy duelu: 1. B. Little (WPG), 2. A. Lowry (WPG), 3. A. Lee (NYI)

Andersen vynuloval Tampu, Budaj striedal Vasilevskyho

V súboji o poslednú postupovú pozíciu vo Východnej konferencii Toronto vyhralo v Tampe hladko 5:0. Najväčšiu zásluhu mal na tom brankár Frederik Andersen, ktorý zastavil všetkých 33 striel pri svojom štvrtom čistom konte v sezóne a desiatom v kariére. Z jeho spoluhráčov postupne skórovali Roman Polák (4), dvojbodový Morgan Rielly (5), Matt Martin (5), Connor Brown (16) v presilovke a James van Riemsdyk (22). Ten už prekonal Petra Budaja, ktorý po 36 minútach hry vystriedal v bráne Lightning Andreja Vasilevskyho. Slovenský gólman urobil len päť zákrokov, ruský mladík inkasoval štyrikrát z 15 striel hostí. Floridský tím ukončil štvorzápasovú víťaznú sériu, Maple Leafs vyhrali štvrtý duel z ostatných piatich. Martin Marinčin opäť nehral. Brian Boyle zažil prvý návrat do Tampy, Tyler Bozak odohral svoj 500. zápas v NHL. Toronto je prvým tímom s tromi 50-bodovými nováčikmi od sezóny 1992/93, keď bol na tom rovnako Winnipeg. William Nylander sa pridali ku dvojici Auston Matthews a Mitch Marner.

Dva góly Toronta za 15 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. F- Andersen, 2. M. Rielly, 3. R. Polák (všetci TOR)

Devils ukončili dlhú sériu prehier výhrou nad Flyers

Adam Henrique (18) a Taylor Hall (17) strelili po dva góly a New Jersey ukončilo desaťzápasovú šnúru prehier, keď porazilo na domácom ľade Philadelphiu 6:2. Kyle Palmieri (23) a Joseph Blandisi (2) sa postarali o zvyšné dva góly, aby si Devils nielen ukončili najdlhšiu sériu bez výhry od sezóny 1990/91, ale vytvorili si aj sezónne maximum v počte strelených gólov. V bráne dostal šancu Keith Kinkaid, ktorý čelil len 19 strelám. Prekonali ho z nich Michael Del Zotto (5) a Brayden Schenn (21). Flyers sa v zápase zranil brankár Steve Mason, ktorý inkasoval štyri góly z 23 striel. Michal Neuvirth následne zastavil štyri strely z piatich.

Hviezdy duelu: 1. A. Henrique, 2. K. Palmieri, 3. T. Zajac (všetci NJD)

Arvidsson rozhodol v predĺžení o výhre nad Capitals

Viktor Arvidsson (25) skóroval po minúte nadstaveného času a Nashville porazil Washington tesne 2:1. Pekka Rinne urobil 22 zákrokov, ale v predĺžení nečelil žiadnej strele. K tretej výhre v sérii pomohol gólom aj James Neal (21). Aj domáci Braden Holtby zaznamenal 22 zákrokov. Strelecky sa presadil Brett Connolly (15), no jeden gól nestačil na potvrdenie dobrej formy na domácom ľade. Capitals na ňom prehrali len ôsmy duel z tohtosezónnych 36. Oba tímy majú paradoxne opačnú bilanciu v predĺžení – Predators 4-7, Capitals 7-3. „Sú to dobré pocity. Posledných pár rokov nám nevyšlo veľa predĺžení, takže vyhrať tento duel po predĺžení je pre nás veľká vec,“ priznal pre AP Rinne, ktorý absolvoval svoj 500. duel v NHL.

Arvidssonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson (NSH), 2. P. Rinne (NSH), 3. B. Holtby (WSH)

Hurricanes po dlhšom čase porazili Wild

Viktor Rask (16) prelomil nerozhodný stav tri a pol minúty pred koncom zápasu a Carolina porazila Minnesotu 3:1, keď sa do čierneho trafil aj Derek Ryan (11) a do prázdnej brány Teuvo Teräväinen (14). Eddie Läck zastavil 30 striel a pomohol Hurricanes k natiahnutiu bodovej série na päť zápasov. „Eddie dnes urobil niekoľko veľkých zákrokov. Urobil úžasnú robotu,“ poznamenal tréner Bill Peters pre AP. Tri z nich tím vyhral. Wild, ktorí vstupovali do duelu so šesťzápasovou víťaznou sériou v zápasoch proti Caroline, ukončili trip s negatívnou bilanciu 1-4. Vo štvrtok skóroval len Mikael Granlund (24) a Devan Dubnyk kapituloval dvakrát z 23 striel.

Hviezdy duelu: 1. E. Lindholm, 2. E. Läck, 3. V. Rask (všetci CAR)

Blue Jackets porazili Panthers a majú na dosah Caps

Zach Werenski (11) a dvojbodový Josh Anderson (15) skórovali v rozmedzí troch minút a 26 sekúnd druhej tretiny, aby doviedli Columbus k výhre 2:1 nad Floridou. Sergej Bobrovskij ukončil zápas s 33 zákrokmi, aby so svojím 38. víťazstvom v sezóne priblížil Blue Jackets v boji o Prezidentovu trofej k Washingtonu na rozdiel dvoch bodov. Jeho tím vyhral šesť z posledných ôsmich duelov. Floride sa až tak nedarí a boj o play-off jej nevychádza, keď prehrala už deviaty duel z posledných 11. Jej jediný gól strelil Jonathan Marchessault (23), ktorý otvoril skóre v prvej tretine. James Reimer opustil duel s 32 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Anderson, 2. S. Bobrovskij, 3. Z. Werenski (všetci CBJ)

Dallas ukončil sériu prehier, ale prišiel o kapitána

Vancouver dvakrát zmazal náskok Dallasu, ale na presilovkový gól Tylera Seguina (24) z polovice tretej tretiny už nenašiel odpoveď a prehral 2:4. Jeho piatu domácu porážku v sérii spečatil Radek Faksa (11), prvé dva góly zaznamenali Aleš Hemský (1) a Esa Lindell (6). John Klingberg s Jasonom Spezzom dvakrát asistovali a Kari Lehtonen pomohol ukončiť sériu troch prehier s 26 zákrokmi. Prekonali ho len Sven Bärtschi (17) a Ben Hutton (5) v presilovej hre. Ryan Miller urobil 32 zákrokov. Texaský klub zdolal Canucks v 12 z posledných 13 duelov od 18. apríla 2013 (12-0-1), ale v tretej tretine sa mu zranil kapitán Jamie Benn.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. N. Tryamkin (VAN), 3. J. Klingberg (DAL)

Blues opäť zdolali Sharks, Tarasenko dvojgólový

Vladimir Tarasenko (34) strelil dva góly, ktorými potvrdil víťazstvo St. Louis 4:1 na ľade San Jose. Rozhodol o ňom nováčik Zach Sanford (3) v druhej tretine, skóre duelu otvoril Scottie Upshall (8). Cartera Huttona prekonal z 20 striel domácich iba Marc-Edouard Vlasic (5), ktorý vyrovnával stav na 1:1 65 sekúnd po góle Upshalla. Aaron Dell predviedol 32 zákrokov, ale nezabránil ukončeniu krátkej série dvoch výhier. Blues vyhrali šiesty zápas z ostatných siedmich a všetky tri proti kalifornskému tímu v sezóne. Patrí im pozícia druhej divokej karty v Západnej konferencii o štyri body pred Los Angeles. Sharks si udržali sedembodový náskok na čele Pacifickej divízie.

Hviezdy duelu: 1. A. Pietrangelo, 2. V. Tarasenko, 3. J. Bouwmeester (všetci STL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (TBL) 5/6 (83,3 %) 33:46
M. Daňo (WPG) 9:44 0 0 0 0 0 3 2
T. Tatar (DET) 17:43 1 1 2 -2 0 2 1
M. Gáborík (LAK) 12:54 0 0 0 0 0 5 0
M. Hossa (CHI) 18:07 0 0 0 0 2 2 1
R. Pánik (CHI) 16:19 1 0 1 0 0 2 2
Z. Chára (BOS) 21:57 0 1 1 0 7 2 1
A. Sekera (EDM) 21:27 0 1 1 0 0 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies