Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Tatar zariadil výhru Detroitu, Sekera asistoval

V desiatich sobotných zápasoch NHL sa predstavili piati Slováci. Zažiaril Tomáš Tatar, ktorý strelil dva góly, pridal asistenciu a stal sa prvou hviezdou zápasu. Andrej Sekera prihrával na víťazný gól Edmontonu. Líder súťaže si zaistil postup do play-off, kapitán Anaheimu dosiahol míľnik.

Tatar doviedol Red Wings k výhre nad Avalanche

Slovenský útočník Tomáš Tatar (20) strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu, aby doviedol Detroit k víťazstvu 5:1 nad Coloradom. Strelecky sa presadili aj Justin Abdelkader (6), ktorý otvoril skóre v závere druhej tretiny, a Dylan Larkin (15) s Gustavom Nyquistom (10), ktorí pridali aj po asistencii. Dve si pripísal Henrik Zetterberg. Tatar prelomil nerozhodný stav, keď po výbornej prihrávke Lukea Glendeninga reagoval na vyrovnávajúci gól Nathana MacKinnona (15) z úvodu tretej tretiny. O 96 sekúnd neskôr pridal druhý gól, aby po tretíkrát v kariére a tretíkrát po sebe dosiahol 20-gólovú métu. K druhej výhre Red Wings po sebe pomohol aj Jimmy Howard, ktorý zastavil 23 striel. Calvin Pickard čelil 23 strelám, z ktorých štyri boli z hokejky Tatara. Ten odohral viac ako 18 minút a zaregistroval aj tri plusové body. Bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Oba tímy sa spolu stretli aj pred troma dňami. Vtedy pomerom 3:1 uspela denverská „lavína“. Tá v sobotu odohrala svoj posledný duel v Joe Louis Aréne v histórii.

Tatarov 19. a 20. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Tatar, 2. J. Howard, 3. D. Larkin (všetci DET)

Talbot vynuloval Vancouver, Sekera asistoval

Cam Talbot zastavil všetkých 33 striel pri svojom šiestom čistom konte v sezóne a doviedol Edmonton k domácej výhre 2:0 nad Vancouverom, tretej v sérii. Šesť núl naposledy v klubovej histórii vychytal Tommy Salo v ročníku 2001/02. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil v závere druhej tretiny kapitán Connor McDavid (25), ktorý sa vrátil na čelo ligovej produktivity s 80 bodmi. Posledným hráčom Oilers, ktorý dosiahol túto métu, bol Taylor Hall v sezóne 2013/14. Druhý gól pridal v tretej tretine Mark Letestu (14) v presilovej hre, Leon Draisaitl pri oboch asistoval. Na rozdielový gól prihral McDavidovi slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý si pripísal 23. asistenciu v ročníku. Počas 19 minút v akcii zaznamenal aj plusový bod a dva bloky. Svoj tretí štart v drese Canucks si odbil Richard Bachman, ktorý predviedol 20 zákrokov. Nezabránil však šiestej prehre po sebe. Oilers sa posunuli na tretie miesto Pacifickej divízie o bod pred Calgary.

Sekerova 23. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot, 2. L. Draisaitl (obaja EDM), 3. M. Granlund (MIN)

Hartman rozhodol na konci predĺženia o výhre Chicaga nad Torontom

Auston Matthews (32) ukončil gólové suchoty, keď otvoril skóre sobotného zápasu už v deviatej minúte. Nikto z jeho spoluhráčov sa k nemu však na listine strelcov nepripojil, a tak Toronto v spomienkových bielo-zelených dresoch z éry St. Pats podľahlo Chicagu 1:2. John Hayden (1) vyrovnal svojím prvým gólom v NHL stav v strede druhej tretiny a o štvrtej výhre Blackhawks v sérii rozhodol 17 sekúnd pred koncom predĺženia Ryan Hartman (16). Corey Crawford nepomohol k triumfu len 25 zákrokmi, ale aj asistenciou, ktorú zaregistroval pri víťaznom góle. Frederik Andersen urobil o 12 zákrokov viac. Trikrát ho ohrozil Tomáš Jurčo, ktorý po návrate do zostavy odohral 12 minút a pripísal si aj mínusový bod a dva bodyčeky. Richard Pánik na ľade svojho bývalého tímu odohral 16 a pol minúty. Okrem dvoch striel na bránu zaznamenal plusový bod. Marián Hossa nehral pre poranenie, domáci Martin Marinčin pre rozhodnutie trénera.

Hartmanov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Hartman (CHI), 2. J. Hayden (CHI), 3. F. Andersen (TOR)

Bäckström s Oshiem zariadili postup Capitals do play-off

T. J. Oshie (29) strelil svoj tretí hetrik v základnej časti NHL a pridal asistenciu, Nicklas Bäckström nazbieral štyri prihrávky a Washington sa stal prvým tímom s istotou postupu do play-off. V tretej sezóne po sebe dosiahol hranicu 100 bodov. Gólmi k tomu prispeli aj Justin Williams (20) a John Carlson (8), kým Braden Holtby kryl 26 striel. Prekonali ho dvojgólový Nikita Kučerov (33) a Alex Killorn (17). Prvý gól Kučerova bol jeho 100. v NHL. Brayden Point dvakrát asistoval a Andrej Vasilevskij sa prezentoval 30 zákrokmi. Na 22 sekúnd si zachytal aj Peter Budaj, kým mladému Rusovi vymenili nôž na korčuli. Nečelil ani jednej strele. Lightning prehrali aj druhý zápas po sérii štyroch výhier a druhý z troch vzájomných súbojov v sezóne. Dvakrát po sebe v riadnom hracom čase nevyhrali prvýkrát od prelomu januára a februára. Líder súťaže vyhral druhý duel z posledných troch, pričom vo všetkých bodoval. Marcus Johansson ho nedohral pre chorobu.

Kučerovov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. T. Oshie, 2. N. Bäckström (obaja WSH), 3. N. Kučerov (TBL)

Atkinson rozhodol v predĺžení o výhre Jackets nad Isles

Columbus vyhral tretí zápas po sebe a pripísal si cenné dva body v boji o Prezidentovu trofej, keď si v sobotu poradil s Islanders 3:2 po predĺžení. Hrdinom Blue Jackets sa stal Cam Atkinson (33), ktorý prelomil nerozhodný stav v druhej minúte predĺženia. V normálnej hracej dobe skórovali Oliver Bjorkstrand (6) a Josh Anderson (16), zatiaľ čo Joonas Korpisalo predviedol 20 zákrokov. V opačnej bráne stál Thomas Greiss, ktorý dlho držal newyorský tím v hre. Zápas opustil s 35 zákrokmi. Z jeho spoluhráčov skórovali Travis Hamonic (3) a John Tavares (27), ktorý tímu zaistil bod za remízu v normálnej hracej dobe. „Ostrovania“ si pripísali štvrtú prehru z ostatných piatich duelov.

Atkinsonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson (CBJ), 2. J. Tavares (NYI), 3. J. Anderson (CBJ)

Skinner rozhodol o triumfe Caroliny nad Nashville

Jeff Skinner (25) strelil dva góly, vrátane víťazného a doviedol Carolinu k domácemu víťazstvu 4:2 nad Nashvilleom. Pre tím z Raleigh bolo druhým po sebe a tretím v posledných štyroch zápasoch. Prispeli k nemu aj dvojbodový Jordan Staal (14) a Elias Lindholm (8), ktorý trafil prázdnu bránu. Jaccob Slavin dvakrát asistoval a Eddie Läck urobil 27 zákrokov. Recept na neho našli Viktor Arvidsson (26) a Filip Forsberg (29). Ryan Ellis na oba góly prihral a Juuse Saros chytil 33 striel. Predators však ukončili trojzápasovú víťaznú a päťzápasovú bodovú sériu. Skinner zaznamenal piaty viacgólový zápis v sezóne a pomohol Hurricanes natiahnuť svoju bodovú šnúru na šesť duelov. S 315 bodmi predstihol Samiho Kapanena na siedmom mieste klubovej histórie, so 168 gólmi sa vyrovnal štvrtému Erikovi Coleovi.

Hviezdy duelu: 1. J. Skinner, 2. J. Slavin, 3. J. Staal (všetci CAR)

Allen vychytal nulu, Blues opäť zdolali Arizonu

Jake Allen chytil všetkých 31 striel pri svojom štvrtom čistom konte v sezóne a nasmeroval St. Louis k výhre 3:0 na ľade Arizony. Rozhodol o nej presilovkový gól Alexa Pietrangela (10) z prvej tretiny. V druhej zvýšil náskok Scottie Upshall (9) a bodku za zápasom dal David Perron (15) strelou do prázdnej brány. Blues vyhrali siedmy duel z posledných ôsmich. Coyotes zdolali deviatykrát po sebe a v 12 z ostatných 13 súbojov od 7. marca 2013 (12-0-1). Mike Smith kryl 38 striel, ale neodvrátil druhú prehru po sérii troch triumfov. Znamenala tiež koniec päťzápasovej bodovej šnúry púštneho tímu. Blues dobehli Nashville na treťom mieste Centrálnej divízie. Coyotes pred zápasom ocenili Radima Vrbatu za odohranie tisíc zápasov v NHL.

Ocenenie Vrbatu za 1000 zápasov v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Allen, 2. A. Pietrangelo (obaja STL), 3. M. Smith (ARI)

Ducks vyhrali kalifornské derby, Getzlaf dosiahol míľnik

Anaheim vyhral štátne derby na ľade San Jose tesne 2:1 a stiahol jeho náskok na čele Pacifickej divízie na štyri body. Rozdielový gól strelil v druhej tretine Jakob Silfverberg (20), ktorý zariadil tretí triumf Ducks v posledných štyroch dueloch a tretí proti Sharks v piatich stretnutiach v sezóne (3-0-2). Skóre zápasu otvoril už po 39 sekundách hry Patrick Eaves (24), o vyrovnanie sa postaral v závere prvej tretiny v presilovej hre Logan Couture (25) vo svojom 500. zápase v NHL. Johnatan Bernier pomohol k výhre 33 zákrokmi, Martin Jones ich urobil 25 pri druhej prehre po sebe. Kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf asistoval a dosiahol hranicu 800 bodov v NHL ako druhý hráč klubovej histórie po Teemu Selännem (988). Andrew Cogliano zase odohral 776. duel po sebe, čo je štvrtá najdlhšia „železná séria“ v ligovej histórii. Zdieľa ju s Craigom Ramsaym. Sharks prišli v zápase o zraneného Jannika Hansena.

Silfverbergov rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier, 2. J. Silfverberg (obaja ANA), 3. L. Couture (SJS)

Raanta a Lindberg doviedli Rangers k výhre nad Wild

Oscar Lindberg (6) zaznamenal gól a asistenciu, Antti Raanta urobil 25 zákrokov a New York Rangers porazil Minnesotu 3:2. Do čierneho sa trafili aj Brady Skjei (4) a Jimmy Vesey (15), aby si newyorský tím vylepšil bilanciu v posledných ôsmich dueloch na 7-1 a zaknihoval už 26. víťazstvo vonku. Žiaden iný tím ich nemá viac. Wild sa v ostatnej dobe nedarí a pripísali si už siedmu prehru z ostatných deviatich zápasov. K úspechu nestačili góly Erica Staala (24) a Matta Dumbu (9) ani 27 zákrokov Devana Dubnyka.

Hviezdy duelu: 1. R. McDonagh (NYR), 2. O. Lindberg (NYR), 3. E. Staal (MIN)

Canadiens porazili Senators po nájazdoch

Paul Byron a Alex Radulov uspeli v nájazdoch, aby rozhodli o výhre Montrealu 4:3 nad Ottawou v prvom z dvojice víkendových vzájomných duelov. Andrew Shaw (11), Philip Danault (11) a Brendan Gallagher (8) skórovali v normálnom hracom čase a Carey Price ukončil duel s 28 zákrokmi. Canadiens vďaka výhre zvýšili svoje vedenie na čele Atlantickej divízie, no Senators strácajú len dva body. V sobotu ich návratom do akcie potešil Craig Anderson, ktorý previedol 39 zákrokov. O góly sa postarali Derick Brassard (13), Ryan Dzingel (14) a Erik Karlsson (14). Oba tímy sa stretnú aj v nedeľu.

Rozhodujúci nájazd Radulova:

Hviezdy duelu: 1. P. Byron (MTL), 2. E. Karlsson (OTT), 3. D. Brassard (OTT)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (TBL) 0/0 0:22 - - - - - -
R. Pánik (CHI) 16:28 0 0 0 +1 0 2 1
T. Tatar (DET) 18:18 2 1 3 +3 0 4 1
T. Jurčo (CHI) 12:09 0 0 0 -1 0 3 2
A. Sekera (EDM) 19:09 0 1 1 +1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies